Majorithy Arabians

Keskiviikko 15.09.2021
Syksy on saapunut ja lehdet alkavat kellertävää. Meidän elo on ollut hiljaista viimeisen vuoden kaiken aktiviteetin puutteessa ja koska keskustakin meni nurin, ei itsellä ollut kauheasti motivaatiota. Syksyn myötä kuitenkin talli alkaa jälleen heräillä ja jospa saataisiin vaikka jokin näyttelykin pian pystyyn. Lue lisää

Majorithy Arabiansin yli 13-vuotiseen historiaan on mahtunut paljon kaikenlaista ja hevosia on tullut ja mennyt. Muutama tallin hevosista on ehtinyt jo eläkkeelle saakka ja päässyt näyttämään arvonsa myöskin laatuarvosteluissa.
Lue lisää tallin historiasta.

virtuaalihevonen   |   a sim game horse

MJA Akilah +/


2018 Grey Polish Arabian Mare, 149cm
Born 02.03.2018, now at age M Layouts / raitatossu.net/mayflower
Bred and owned by Shannon. (VRL-05645), Majorithy Arabians
Competing in 2nd Level Dressage, Helppo A

»  VH18-003-0043

AHAC points 608, Legion of Supreme Honor
AHAC Breeder's Sweepstakes Nominated Foal
ASDA points 430, Grand Champion
RHLA Quality 63,889 %
RMP 2 Star Prospect 933p.
Pedigree

Ch. Malak Jafar ++++
2009 grey polish arabian, VIR MVA Ch, KTK-II, YLA1, KRJ-I
Malak Habir
grey polish arabian
Mayhaam Jameel
Hana Ruwa
Nadra Habila
grey polish arabian
Jamil Nasser
Khalilah
Alatra ++++
2009 grey polish arabian, ktk-III, YLA2
Gorec
grey polish arabian
Druid
Gordaia
Al Ada
grey polish arabian
Wermut
Al Adha


Akilahin isä Malak Jafar on 152-senttinen mustankimo puolalaisori. Jaffa on omapäinen muutaman ihmisen hevonen, joka loisti nuoruudessaan kisakentillä mm. vaativissa koululuokissa. Ori on saavuttanut ktk-II, YLA1 ja KRJ-I -palkinnot sekä AHACissa arvonimen Legion of Honor pistein 1.011, lisäksi se on nimetty Breeder's Sweepstakin Nominated Stallioniksi. Jaffa on saavuttanut näyttelyistä Champion -arvonimen ja tavoittelee nyt VIR MVA Ch:ta. Rate My Pony -arvostelussa ori palkittiin 3. tähden palkinnolla pistein 1083.

Isänisä Malak Habir on isokokoinen mustankimo puolanarabiori. Peräti 161-senttinen Habir on hyvin tunnettu siitosori ympäri eurooppaa. Puhtaanvalkoisen värinsä Jaffa on selvästi perinyt isältään, talvisin kumpaakaan ei kyllä erota muuta kuin turvasta. Habir on kiertänyt näyttelyitä ja koulukisoja komealla menestyksellä vaativissa luokissa ja sillä onkin useita hyvin menestyneitä jälkeläisiä niin koulu- kuin myös estepuolellakin. Kuten Jaffa, on isänsäkin hieman omalaatuinen luonne. Ori viettää leppoisia eläkepäiviään vatsansa kanssa, joka on hieman päässyt kasvamaan iän myötä - mitä pienistä, ori on lomansa ansainnut.

Isänisänisä Mayhaam Jameel oli kiiltävän musta puolanarabi, joka oli erittäin tuttu näky kenttäkisoissa. Tiukkahermoinen ja nopea-askelinen 158-senttinen Jameel keräsi sijoituksia toisensa jälkeen CIC1 -tasolla ja nappasipa ori kunnon kasan voittojakin. Jameel ei saanut kovin kummoista menestystä näyttelyissä, mutta sen käyttöominaisuudet puhuivat puolestaan. Se ehti jättää jälkeensä 9 tammavarsaa ja vain yhden orivarsan ennen vakavaa loukkaantumistaan kesken kisojen, jonka seurauksena ori lopetettiin paikanpäällä sen ollessa 14-vuotias.

Isänisänemä Hana Ruwa on ruunikonkimo kaunis pikkutamma. 150-senttinen tamma syntyi suureen siittolaan ja sai kaksi varsaa ennenkuin se myytiin Saksaan kilparatsuksi. Tamma menestyi kivasti sekä pienehköillä esteillä että helpoissa kouluratsastusluokissa ja pääsi jopa kantakirjaan saakka. Uudella omistajallaan tamma sai vielä yhden varsan, joka jäi emänsä jalanjäljissä kisaamaan, kun Ruwa jäi hyvin ansaitulle eläkkeelleen. Hyväluonteinen, mutta omanarvonsa tunteva tamma toimii edelleen hyvänä kaitsijana ja opettajana uusille pikkuvarsoille.

Isänemä Nadra Habila on mustankimo 149-senttinen tamma, joka syntyi Yhdysvalloissa. Sen vanhemmat tuotiin nuorina Puolasta kasvattamaan amerikkalaisten arabien geenipoolia. Habilan synnytys oli ollut vaikea ja sen hapensaanti kärsi pahasti, mutta vahva varsa selviytyi ja yllätti kaikki sisullaan. Tamma oli yksityisellä harrasteratsuna 10-vuotiaaksi saakka, jolloin se myytiin aloittelevalle kisaratsastajalle. Habilasta tulikin oikein hyvä kouluratsu ja se napsi sijoituksia vaativista koululuokista saakka. Kilpailu-uran jälkeen tammalla teetettiin peräti 6 varsaa, jotka kaikki ovat kisanneet hienosti emänsä tavoin. Habila viettää rauhaisia eläkepäiviään ja on jo isoäiti monelle pikkuvarsalle.

Mustankimo isänemänisä Jamil Nasser tuotiin nuorena Puolasta Yhdysvaltoihin jalostusoriksi. 152-senttinen helppoluonteinen ori oli kisannut kotimaassaan jonkin verran kouluratsastuksessa, mutta maanosan vaihdoksen jälkeen uusi omistaja koulutti sen kenttähevoseksi, missä ori menestyikin paljon paremmin. Voimakasjalkainen Nasser tuli tutuksi myös näyttelykehissä ja näinollen se pääsi myös kantakirjaan ja sille alunperin tehdyt suunnitelmat toteutuivat odotetusti. Ori jätti jälkeensä tiettävästi yli 30 jälkeläistä, jotka isänsä lailla ovat niittäneet mainetta niin näytössä kuin käytössä.

Ruunikko isänemänemä Khalilah tuotiin nuorena Puolasta Yhdysvaltoihin laajentamaan arabikantaa. Keveäliikkeinen ja kaunis tamma oli kuin luotu kouluratsuksi ja se saikin usein kommenttia upeasta olemuksestaan, tamma keräsi voittoja kuin omenoita puusta. Suunnitelmat eivät kuitenkaan menneet kuten piti. Sen ensimmäisen synnytyksen lähestyttyä ongelmat olivat selvät ja orivarsa syntyi kuolleena. Omistaja oli surun murtama ja pettynyt sijoitukseensa. Tamma päätettiin astuttaa kuitenkin toisen kerran riskeistä huolimatta. Toinen tiineys meni paremmin ja synnytys tuntui alkavan normaalisti. Samat ongelmat kuitenkin iskivät jälleen. Varsan hapensaanti vaarantui ja synnytys oli Khalilahille liikaa ja se menehtyi. Tammavarsa kuitenkin taisteli ja ihmeenkaupalla selviytyi todistamaan, että ihmeitä tapahtuu.

Emä Alatra

Emänisä Gorec oli tulinen ja kuumapäinen arabiori. 155-senttinen kimo ei vaikeahkon luonteensa vuoksi ollut ihmisten suosiossa, mutta sen kovapäisyys takasi sille upean laukkauran ja paikan kärkisijoilla kerta toisensa jälkeen. Oria käytettiin nihkeästi jalostukseen, vaikka sen kisatulokset puhuivatkin puolestaan ja Gorecin jalanjäljissä jatkavatkin vain neljä sen varsaa.

Emänisänisä Druid oli menestyksekäs mustankimo laukkuri, joka tunnetaan edelleen ympäri Puolaa. Laukkauransa jälkeen hyväluonteinen ja yhteistyöhaluinen ori uudelleenkoulutettiin kouluratsuksi ja se kisasikin uuden omistajansa kanssa helpoissa luokissa mukavalla menestyksellä. Druid ei yllättänyt menestyksellään näyttelyissä, olihan ori todella komea. Useiden palkintojen saattelemana ori nimettiin vuoden menestyksekkäimmäksi näyttelyhevoseksi. Suuren vaikutuksen maan laukkahevoskasvatuksessa tehnyt ori jouduttiin valitettavasti lopettamaan vain 8-vuotiaana pahan onnettomuuden seurauksena. Ori jätti jälkeensä peräti 21 jälkeläistä, joista suurinosa on kisannut hienon tuloksin laukoissa. Joukkoon on mahtunut myöskin muutama kouluratsu.

Emänisänemä Gordaia oli suklaanruskea ruunikko arabitamma. Puolassa syntynyt tamma kuljetettiin jo alle vuosikkaana Saksaan, jossa se päätyi monen mutkan kautta myyntitallille. Nuoren tamman elämä ei ollut ollut kovinkaan hääppöistä, mutta sen onni kääntyi kun nuori pariskunta tuli tutustumaan myytävänä oleviin hevosiin ja huomasi pienen kauniin tamman yksinäisyyden. He ihastuivat ja päättivät antaa tammalle uuden mahdollisuuden. Uudessa kodissaan Gordaia tuli ulos kuorestaan ja siitä kehkeytyikin mitä mahtavin ratsu ja hellä perheenjäsen. Tamma ratsukoulutettiin sen ollessa 5-vuotias ja aluksi aran hevosen pinnan alta löytyikin rohkea hyppääjä. Gordaia kilpaili uuden omistajansa kanssa esteillä ja sijoittuikin muutaman kerran. Tamma kävi pyörähtämässä myös näyttelykehissä ja pääsipä se myös kantakirjaankin. Omistajat pitivät rakasta tammaansa hyvin arvokkaana ja olihan sen luonne täyttä kultaa, joten se astutettiin. Varsasta näki jo pienenä, että sillä oli kova oma tahto ja orivarsa päädyttiinkin myymään eteenpäin. Gordaia nukkui ikiuneen omassa kodissaan rakkaidensa ympäröimänä 26 vuoden iässä.

Emänemä Al Ada on kiiltävän musta, melkein ponikokoinen arabitamma. Muutaman epäonnistuneen laukkalähdön jälkeen tamma myytiin eteenpäin ja siitä kehkeytyi ihan mukiinmenevä kouluratsu. Ada starttasi ensimmäisen kerran ollessaan 6-vuotias ja jopa sijoittui! Sen jälkeen useita sijoituksia ja jopa muutamia voittojakin napannut tamma on saanut kaksi jälkeläistä. 146-senttinen pikkutamma on omistajansa silmäterä ja voisin sanoa sen elävän hevosen unelmaa. Sillä on iso lauma, jonka kanssa se elää pihatossa, ruoka ei koskaan lopu kesken ja siitä pidetään oikein hyvää huolta.

Emänemänisä Wermut oli 155-senttinen arabiori, musta kuin yö ja kaunis kuin koru. Tuittupäinen ori kiersi nuoresta saakka näyttelyitä ympäri maailman ja pääsi kantakirjaankin. Lähinnä näyttelyhevosena ollut ori ei ollut kummoinen ratsastettava, mutta upean ulkonäkönsä ansiosta se jätti jälkeensä kymmenen jälkeläistä. Sen jälkeläiset ovat kisanneet niin laukoissa kuin kouluratsastuksessakin. Emänemänemä Al Adha on mustankimo yleispainotteinen tamma. Se oli kaunis, eikä koskaan kimoutunut täysin, vaan sillä oli voimakkaat mustat kuviot ympäri runkoa ja pikimustat, kiiltävät jouhet. Ketteräksi kuvailtu tamma kulki liitäen esteiden yli vaikka ei kovin korkeita hypännytkään - 70cm rata oli kuin sille luotu - ja niistä niitä voittoja kertyikin. Koulupuolella tamma suoriutui vaivatta Helppo C:stä, mutta sitä ei koskaan koulutettu eteenpäin. Adhalla teetettiin kolme jälkeläistä, joita se kasvatti kovalla kurilla, mutta lämpimin sydämin.


Ei tuloksia.

KRJ, sijoituksia 46, joista voittoja 7
15.03.2018 Rumour Ponies, Helppo A, 6/40
16.03.2018 Rumour Ponies, Helppo A, 6/40
16.03.2018 Rumour Ponies, Helppo A, 5/40
17.03.2018 Rumour Ponies, Helppo A, 2/40
18.03.2018 Shamrock Hill, Helppo A, 2/40
19.03.2018 Rumour Ponies, Helppo A, 1/40
19.03.2018 Rumour Ponies, Helppo A, 3/40
21.03.2018 Elohiljan Suomenhevoset, Helppo A, 1/30
21.03.2018 Shamrock Hill, Helppo A, 1/40
22.03.2018 Shamrock Hill, Helppo A, 6/40
22.03.2018 Shamrock Hill, Helppo A, 5/40
22.03.2018 Rumour Ponies, Helppo A, 1/40
24.03.2018 Shamrock Hill, Helppo A, 4/40
27.03.2018 Moana part breds, Helppo A, 2/40
02.04.2018 Brunnby, Helppo A, 4/40
02.04.2018 Vuorna, Helppo A, 4/30
02.04.2018 Vuorna, Helppo A, 4/30
04.04.2018 Vuorna, Helppo A, 5/30
04.04.2018 Vuorna, Helppo A, 5/30
05.04.2018 Runoratsut, Helppo A, 6/50
05.04.2018 Runoratsut, Helppo A, 6/50
08.04.2018 Vuorna, Helppo B, 3/30
08.04.2018 Vuorna, Helppo B, 3/30

13.04.2018 Kuurtola, Helppo A, 1/30
15.04.2018 Roscoff, Helppo A, 3/30
16.04.2018 Kuurtola, Helppo A, 5/30
17.04.2018 Roscoff, Helppo A, 5/30
20.04.2018 Kuurtola, Helppo A, 2/30
21.04.2018 Brunnby, Helppo A, 4/30
26.04.2018 Brunnby, Helppo A, 3/30
01.05.2018 Kärmeniemi, Helppo A, 2/50
03.05.2018 Brunnby, Helppo A, 5/30
04.05.2018 Brunnby, Helppo A, 5/30
07.05.2018 Brunnby, Helppo A, 2/30
09.05.2018 Kärmeniemi, Helppo A, 6/50
10.05.2018 Brunnby, Helppo A, 3/30
13.05.2018 Kurkijoen Ratsutila, Helppo A, 1/30
16.05.2018 Kurkijoen Ratsutila, Helppo A, 3/30
16.05.2018 Haavelaakso, Helppo A, 4/30
16.05.2018 Kärmeniemi, Helppo A, 7/50
17.05.2018 Huvitus, Helppo A, 3/30
19.05.2018 Huvitus, Helppo A, 5/30
19.05.2018 Kurkijoen Ratsutila, Helppo A, 1/30
21.05.2018 Haavelaakso, Helppo A, 2/30
25.05.2018 Haavelaakso, Helppo A, 4/30
28.05.2018 Huvitus, Helppo A, 4/30

Greatest Achievements
AHAC, CH, 2019 AHAC MJA January Show, Second Level Dressage Test I
AHAC, CH, 2018 AHAC Region 9 Championships, Most Classic Junior Mare
AHAC, CH, 2018 AHAC First Level Dressage Test II
AHAC, RCH, 2019 AHAC NRC Snowdrop Meet I, First Level Dressage Test I
AHAC, RCH, 2019 AHAC Wintzenheim International, Four Year Old Mares
AHAC, RCH, 2018 AHAC St. Petersburg Open, Sporthorse Junior Mares In-Hand
AHAC, RCH, 2018 AHAC Jordan National Championships, First Level Dressage Test II

No evaluations.


The Legacy

This horse hasn't been bred yet.Yhteystiedot

Shannon. VRL-05645, email

Tekijänoikeudet

Tämä on virtuaalitalli, mikään sivuilla ei ole todellista eikä kuvissa olevilla hevosilla ole mitään tekemistä tämän sivun kanssa. This is a sim game stable and nothing here is real or related to the horses in the pictures.

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus Shannon.
Kuvat © Pexels.com, Butler Farms & Om El Arab

Suosittelemme

Bellimo Arabians
Islanninhevostalli Trottúr
Kultahuisku
al Najya
Walia Arabians
al Qismat Arabians
Maghara Arabians
Blackthorn Hills Farm
Southern Oak Equine
Galal Arabians
Dahabu Arabians
Starfire Estate
Majorithy Arabians