Majorithy Arabians

Tiistai 31.03.2020 Viime aikoina on ollut todella hiljaista, ihan liiankin hiljaista arabien kanssa ja viime päivityksestä ei ole juurikaan asiat muuttuneet. Varsat tulivat tarjolle, mutta eihän niille kaikille saatu mitenkään omia kotejaan. Toivottavasti ihmiset aktivoituisivat pian... Lue lisää

Majorithy Arabiansin pian 12 -vuotiseen historiaan on mahtunut paljon kaikenlaista ja hevosia on tullut ja mennyt. Muutama tallin hevosista on ehtinyt jo eläkkeelle saakka ja päässyt näyttämään arvonsa myöskin laatuarvosteluissa. Lue lisää tallin historiasta

This horse has passed away

Malak Jafar ++++


2009 Black-based Grey Polish Arabian Stallion, 152cm
Born 01.06.2009, ✝ 15.08.2019 at the age of 25 years, VH11-003-0363
Boarded and owned by Shannon. (VRL-05645)
Retired from 3rd Level Dressage, Vaativa B

AHAC points 1.603, Legion of Masters
AHAC Breeder's Sweepstakes Nominated Stallion
ASDA points 170, Champion
RHLA First Champion 68,333%
VSN points 10, no merits so far
RMP 3 Star Prospect 1083p.
RHLA Halloween King 2018

KTK-II kantakirjattu maaliskuun 2018 tilaisuudessa pistein 18 + 18 + 21 + 19 = 76p.
YLA1 palkittu syyskuun 2018 tilaisuudessa pistein 37 - 29 - 17 - 20 - 4 = 107p, tilaisuuden
2. parhaat pisteet ja parhaat rakennepisteet
KRJ-I palkittu marraskuun 2018 tilaisuudessa pistein 8 + 40 + 20 + 20 + 15 = 103p.
VIR MVA Ch -arvonimi myönnetty 02.07.2019
History

Jaffa saapui meille 2-vuotiaana Puolasta. Olimme Elisabethin kanssa näyttelymatkalla kahden hevosen voimin ja koska meillä oli ylimääräistä aikaa, päätimme käydä vilkaisemassa myös viereistä huutokauppaa. Olimme kasvattaneet egyptinarabeja ja domesticeja alusta saakka ja haaveissani oli jo pitkään ollut puolalaislinjainen arabi. Huomioni kiinnitti välittömästi uskomattoman kaunis valkoinen ori, joka saapui kehään kovaäänisesti, hypähdellen ja nousten pystyyn. Vilkaisin Elisabethiä ja ilmeestä päätellen hevonen oli tehnyt vaikutuksen myös tähän.

Haimme myyntiluettelon ja tutkailimme hetken aikaa sen tietoja. Orin suvussa oli hienoja, menestyneitä hevosia joita jopa minä tunsin nimeltä. Olimme juuri myyneet kaikki ylimääräiset peltomme, joten meillä oli hieman ylimääräistä rahaa. Olimme samaa mieltä, että ori olisi "once in a lifetime -opportunity" ja päätimme ottaa riskin. Tarjosimme orista ja 12 minuuttia kestäneen tarjouskaupan päätti meidän tarjouksemme! Hypähdin ilmaan innostuksestani, mutta yritin kuitenkin pysyä tyynenä. Mistä sitä oikeasti tiesi mitä sitä tulikaan ostettua.


About

Jaffa on ori, jossa on monta puolta. Se osaa olla rasittava häslääjä, joka ei jaksa keskittyä mihinkään, mutta myös kiltti pikkupoika. Se on näyttävä ja hieman omapäinen ori, jonka kanssa oppii elämään kun sen päänsisäistä maailmaa hetken tutkailee. Jaffa onkin tämän vuoksi vain muutaman ihmisen hevonen. Minulta orin luottamuksen saamiseksi meni melkein vuosi. Hoitaessa orin kanssa pitää seurustella paljon, sillä muuten se tylsistyy ja alkaa murhata harjoja. Ne näyttävätkin siltä, että ne ovat saaneet orilta paljon huomiota. Jaffa nimittäin nappaa mielellään jotain pureskeltavaa seisoskellessaan harjattavana, joten hoitamisen ajaksi kannattaa karsinaan varata reilu kasa heinää. Jaffa tutkii aina hoitajan takin huolellisesti ja etsii kaikkea mahdollista mitä ehkä voisi suuhunsa napata, oli se sitten leipää tai purkkaa, kaikki kelpaa. Huonolle tuulelle sattuessaan Jaffa saattaa muka uhitella hampaat irvessä, mutta rauhoittuu kuitenkin käskemällä topakasti, koska kovan kundin pinnan alla on herkkä pieni poika, joka ei kestä sitä että joku on sille vähänkin vihainen.

Jaffaa ei kannata yrittää viedä rauhalliselle talutuslenkille mikäli muita hevosia on näkyvissä, sillä se on tällöin aika rasittavaa seuraa, sillä se rakastaa muita hevosia ja haluaisi aina tehdä tuttavuutta kaikkien kanssa. Se pyörii ja heittelee päätään, kääntyilee sivulta toiselle kun kaikkialla on pieniä ihmeitä ympäriinsä. Tammoille on ehdittävä hirnumaan kimakasti ja kaikkien on varmasti kuultava, että Jaffa on liikenteessä. Tässäkin tapauksessa ori rauhoittuu käskemällä, ainakin joksikin aikaa. Yksin ollessaan se jaksaa jopa keskittyä taluttajaansakin ja saatat saada jopa pusun poskelle.

Kokemattoman ratsastajan kanssa Jaffa ei jaksa nähdä vaivaa, vaan alkaa testailemaan selässäistujaa ja yleensä nämä ovatkin pian lähimmässä puskassa takapuoli kurassa, sillä oriin mielestä se on ilmeisesti huvittavaa. Se seisoo ratsastajan vieressä ja näyttää naureskelevan tälle, kunnes ei ole enää mitään katseltavaa ja ori siirtyy syömään ruohoa. Tulkoon takaisin kun osaavat paremmin. Kokeneen ratsastajan kanssa Jaffa on kuin unelma. Se arvostaa ihmisen vaivannäköä ja motivoituu itsekin tekemään töitä. Se liikkuu kevyesti ja lennokkain askelin, vaikka vaatiikin aika tarkat avut esiintyäkseen edukseen.

Kisakentillä Jaffa näyttää todellisen itsensä ja suorittaa kaiken mitä ryhtyy tekemään 110 prosentin omistautumisella. Kisapaikalla pitää hieman ensin tosin hermoilla - ihan periaatteen vuoksi. Eikä tältä pojalta jää varmasti huomaamatta että paikalla on muitakin. Orin paikallaolon kuulee kyllä kauas. Oman vuoron tullessa Jaffa paneutuu täysillä asiaan, mutta jokin ihana tamma saattaa kuitenkin aiheuttaa pienen kimakan kiljahduksen pikku pukin saattelemana.

Eläinlääkäri ja kengittäjä ovat Jaffan mielestä yksi ja sama asia. Ori on oma itsensä, häslää ja tutkii taskuja, mutta ei juuri välitä mitä sille tehdään, kunhan se saa rapsutuksia ja ehkä porkkanankin.


Pedigree

Malak Habir
2006 grey polish arabian
Mayhaam Jameel
grey polish arabian
Malek Fakhri
Nashiri
Hana Ruwa
grey polish arabian
Ranaya
Afra Shula
Nadra Habila
grey polish arabian
Jamil Nasser
grey polish arabian
Gafar
Marquesa
Khalilah
bay polish arabian
Rauf Saleem
Tasnim


Jaffan isä Malak Habir on isokokoinen mustankimo puolanarabiori. Peräti 161-senttinen Habir on hyvin tunnettu siitosori ympäri eurooppaa. Puhtaanvalkoisen värinsä Jaffa on selvästi perinyt isältään, talvisin kumpaakaan ei kyllä erota muuta kuin turvasta. Habir on kiertänyt näyttelyitä ja koulukisoja komealla menestyksellä vaativissa luokissa ja sillä onkin useita hyvin menestyneitä jälkeläisiä niin koulu- kuin myös estepuolellakin. Kuten Jaffa, on isänsäkin hieman omalaatuinen luonne. Ori viettää leppoisia eläkepäiviään vatsansa kanssa, joka on hieman päässyt kasvamaan iän myötä - mitä pienistä, ori on lomansa ansainnut.

Isänisä Mayhaam Jameel oli kiiltävän musta puolanarabi, joka oli erittäin tuttu näky kenttäkisoissa. Tiukkahermoinen ja nopea- askelinen 158-senttinen Jameel keräsi sijoituksia toisensa jälkeen CIC1 -tasolla ja nappasipa ori kunnon kasan voittojakin. Jameel ei saanut kovin kummoista menestystä näyttelyissä, mutta sen käyttöominaisuudet puhuivat puolestaan. Se ehti jättää jälkeensä 9 tammavarsaa ja vain yhden orivarsan ennen vakavaa loukkaantumistaan kesken kisojen, jonka seurauksena ori lopetettiin paikanpäällä sen ollessa 14-vuotias.

Ruunikko isänisänisä Malek Fakhri syntyi puolalaisella maatilalla, jossa se oli lähinnä työjuhtana. Komea ori kuitenkin kiinnitti ohikulkevien matkalaisten huomion ja hetken päästä ori myytiin pilkkahintaan länteen. Se menestyi hienosti esteillä ja matkaratsastuksessa, kouluun siitä ei ollut hermojensa puolesta, turhan tarkkaa vääntöä orin mielestä. Fakhri oli melko kuumapäinen ja rauhaton, mutta kun se yhdistettiin rauhallisiin tammoihin, saatiin aikaiseksi 6 hienoa varsaa. Ori vietti eläkepäivänsä samaisella omistajalla. Isänisänemä Nashiri oli vain 144-senttinen ruunikko pikkutamma, joka kisasi muutamat sijoitukset ollessaan ratsastuskoululla, mistä se myytiin yksityiselle omistajalle kilpailukäyttöön. Tamma kilpaili mukavalla menestyksellä helpoissa koululuokissa 13-vuotiaaksi saakka, jonnka jälkeen se jäi pelkkään siitoskäyttöön. Tamma sai 4 varsaa, joista tuli luonteeltaan rauhallisia ja helppoja käsitellä kuten emänsä.

Isänemä Hana Ruwa on ruunikonkimo kaunis pikkutamma. 150-senttinen tamma syntyi suureen siittolaan ja sai kaksi varsaa ennenkuin se myytiin Saksaan kilparatsuksi. Tamma menestyi kivasti sekä pienehköillä esteillä että helpoissa kouluratsastusluokissa ja pääsi jopa kantakirjaan saakka. Uudella omistajallaan tamma sai vielä yhden varsan, joka jäi emänsä jalanjäljissä kisaamaan, kun Ruwa jäi hyvin ansaitulle eläkkeelleen. Hyväluonteinen, mutta omanarvonsa tunteva tamma toimii edelleen hyvänä kaitsijana ja opettajana uusille pikkuvarsoille.

Isänemänisä Ranaya oli ruunikko 157-senttinen puolanarabi, joka tunnettiin hyvin koko Puolassa. Raamikas komea ori oli tuttu näky näyttelyiden loppukehissä ja jalostusmainoksissa. Hyväluonteinen ja rohkea ori on kilpaillut mittavan uran kotimaassaan yleispainotteisena ja saavuttanut paljon ikäänsä nähden. Ranaya jäi eläkkeelle kilpailemisesta vain 9-vuoden iässä ja siirtyi jalostuspuuhiin viettelemään lokoisia eläkepäiviään. Orin 17 jälkeläistä ovat jatkaneet isänsä jalanjäljissä tehden orin nimeä tunnetuksi. Isänemänemä Afra Shula on ruunikonkimo puolanarabitamma, joka lomailee ansaitulla eläkkeellään kunnioitettavassa 32-vuoden iässä. Tamma kilpaili hienon uran matkaratsastuksessa, kunnes joutui lopettamaan kilpauransa huonontuneiden jalkojen vuoksi. Shula sai kuitenkin 4 hienoa jälkeläistä, jotka ovat kisanneet emänsä lailla upeasti hyviä sijoituksia.

Emä Nadra Habila on mustankimo 149-senttinen tamma, joka syntyi Yhdysvalloissa. Sen vanhemmat tuotiin nuorina Puolasta kasvattamaan amerikkalaisten arabien geenipoolia. Habilan synnytys oli ollut vaikea ja sen hapensaanti kärsi pahasti, mutta vahva varsa selviytyi ja yllätti kaikki sisullaan. Tamma oli yksityisellä harrasteratsuna 10-vuotiaaksi saakka, jolloin se myytiin aloittelevalle kisaratsastajalle. Habilasta tulikin oikein hyvä kouluratsu ja se napsi sijoituksia vaativista koululuokista saakka. Kilpailu-uran jälkeen tammalla teetettiin peräti 6 varsaa, jotka kaikki ovat kisanneet hienosti emänsä tavoin. Habila viettää rauhaisia eläkepäiviään ja on jo isoäiti monelle pikkuvarsalle.

Mustankimo emänisä Jamil Nasser tuotiin nuorena Puolasta Yhdysvaltoihin jalostusoriksi. 152-senttinen helppoluonteinen ori oli kisannut kotimaassaan jonkin verran kouluratsastuksessa, mutta maanosan vaihdoksen jälkeen uusi omistaja koulutti sen kenttähevoseksi, missä ori menestyikin paljon paremmin. Voimakasjalkainen Nasser tuli tutuksi myös näyttelykehissä ja näinollen se pääsi myös kantakirjaan ja sille alunperin tehdyt suunnitelmat toteutuivat odotetusti. Ori jätti jälkeensä tiettävästi yli 30 jälkeläistä, jotka isänsä lailla ovat niittäneet mainetta niin näytössä kuin käytössä.

Emänisänisä Gafar oli musta puolanarabi, joka ylitti esteen kuin esteen. Pienehkö 151-senttinen ori hyppäsi valtavia esteitä jopa 110 sentin tasolle saakka ja palkintoja ropisi. Ori ei kuitenkaan jostain syystä ollut mitenkään suosittu jalostuskäytössä ja se jättikin jälkeensä vain 6 jälkeläistä. Luonteeltaan omalaatuinen ja kekseliäs ori oli omistajansa suosikki ja se ruunattiin ollessaan 13- vuotias. Musta ruuna viettikin loppuelämänsä samalla ihmisellä ja se nukkui pois omassa karsinassaan 27-vuoden iässä. Emänisänemä Marquesa oli kaunis suurikokoinen kimotamma, jonka elämä oli lähinnä ruohonsyömistä. 157-senttinen Marquesa astutettiin kerran sen ollessa 7- vuotias ja varsan tuli jäädä tilalle maatilantöihin, mutta omistaja ajautui konkurssin partaalle joutuen myymään molemmat hevosensa. Uudessa kodissaan ne pääsivät rauhalliseen harrastekäyttöön ja Marquesa nappasi muutaman sijoituksenkin helpoista koululuokista.

Ruunikko emänemä Khalilah tuotiin nuorena Puolasta Yhdysvaltoihin laajentamaan arabikantaa. Keveäliikkeinen ja kaunis tamma oli kuin luotu kouluratsuksi ja se saikin usein kommenttia upeasta olemuksestaan, tamma keräsi voittoja kuin omenoita puusta. Suunnitelmat eivät kuitenkaan menneet kuten piti. Sen ensimmäisen synnytyksen lähestyttyä ongelmat olivat selvät ja orivarsa syntyi kuolleena. Omistaja oli surun murtama ja pettynyt sijoitukseensa. Tamma päätettiin astuttaa kuitenkin toisen kerran riskeistä huolimatta. Toinen tiineys meni paremmin ja synnytys tuntui alkavan normaalisti. Samat ongelmat kuitenkin iskivät jälleen. Varsan hapensaanti vaarantui ja synnytys oli Khalilahille liikaa ja se menehtyi. Tammavarsa kuitenkin taisteli ja ihmeenkaupalla selviytyi todistamaan, että ihmeitä tapahtuu.

Emänemänisä Rauf Saleem oli raamikas ruunikko puolanarabiori. Näyttelyissä siitä pidettiin kovasti, mutta jokin esti sitä koskaan pääsemästä kärkisijoille asti. Saleem kilpaili nuorena kuitenkin hyvällä menestyksellä kouluratsastuksen ja westernin parissa, jonka jälkeen se astui muutaman tamman kunnes se ruunattiin ja myytiin 12-vuotiaana ratsastuskouluun. Emänemänemä Tasnim oli ruunikonkimo pieni, vain 143-senttinen puolanarabitamma. Tasnim oli lupaavan nuoren kouluratsastajan ensiratsu ja mitä parhain sellainen. Rauhallinen ja pitkähermoinen tamma opetti nuoren tytön ratsastamaan ja tulihan sillä kilpailtuakin loppujen lopuksi. Parivaljakko sijoittui hienosti useimmissa kilpailuissaan ja tammalla päätettiin teettää yksi varsa. Tamma myytiin myöhemmin eläkekotiin lapsiperheeseen, jossa se opetti vielä monia lapsia ratsastuksen ensiaskeleissa.NJ
15.11.2017 Atorina, tuom. tirppa, BIS5, MVA-SERT
13.02.2018 Stratocaster, tuom. Lissu T, irtoSERT
05.09.2018 Majorithy Arabians, tuom. Kati, irtoSERT
28.05.2019 Majorithy Arabians, tuom. Miia Maria, BIS3, MVA-SERT

VSN
15.12.2017 Adina, Arabiorit, tuom. Nintsu, RCH

14.02.2018 Värinäyttelyt, Dominantti Valkoinen, Vuoden 2018 Dominantti Valkoinen & BIS4

KRJ, Sijoituksia 54, joista voittoja 10
22.12.2017 Vindhani, Vaativa B, 1/4
30.12.2017 Vindhani, Helppo A, 2/9
03.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 2/30
05.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 5/30
09.01.2018 Priton Budyonnys, Vaativa B, 2/40
09.01.2018 Priton Budyonnys, Vaativa B, 2/40
09.01.2018 Priton Budyonnys, Vaativa B, 4/40
12.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 3/30
15.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 2/30
16.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 1/30
18.01.2018 Team J&K, Vaativa B, 2/40
19.01.2018 Team J&K, Vaativa B, 3/40
20.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 1/30
23.01.2018 Ratsutalli Lilja, Vaativa B, 1/30
24.01.2018 Kontolan ratsutalli, Vaativa B, 1/13
24.01.2018 Kontolan ratsutalli, Vaativa B, 2/13
01.02.2018 Koistila, Helppo B, 5/30
01.02.2018 Teilikorpi, Vaativa B, 3/40
01.02.2018 Teilikorpi, Vaativa B, 3/40
02.02.2018 Teilikorpi, Vaativa B, 3/40
02.02.2018 Teilikorpi, Vaativa B, 3/40
02.02.2018 Runoratsut, Vaativa B, 4/40
02.02.2018 Ruskavaara, Helppo A, 5/30
03.02.2018 Ratsutalli Lilja, Vaativa B, 3/30
03.02.2018 Teilikorpi, Vaativa B, 3/40
03.02.2018 Teilikorpi, Vaativa B, 3/40
04.02.2018 Teilikorpi, Vaativa B, 2/40

04.02.2018 Teilikorpi, Vaativa B, 2/40
04.02.2018 Koistila, Helppo B, 5/30
04.02.2018 Runoratsut, Vaativa B, 4/40
05.02.2018 Ruskavaara, Helppo A, 5/30
05.02.2018 Mörkövaara, Helppo A, 2/30
06.02.2018 Ruskavaara, Helppo A, 4/30
07.02.2018 Ratsutalli Lilja, Vaativa B, 1/30
07.02.2018 Teilikorpi, Vaativa B, 2/30
07.02.2018 Koistila, Helppo B, 4/30
07.02.2018 Teilikorpi, Vaativa B, 5/30
07.02.2018 Teilikorpi, Vaativa B, 1/30
07.02.2018 Teilikorpi, Vaativa B, 2/40
08.02.2018 Teilikorpi, Vaativa B, 5/40
08.02.2018 Teilikorpi, Vaativa B, 1/40
08.02.2018 Koistila, Helppo B, 5/30
09.02.2018 Ratsutalli Lilja, Vaativa B, 5/30
13.02.2018 Ratsutalli Lilja, Vaativa B, 5/30
13.02.2018 Mörkövaara, Helppo A, 2/30
13.02.2018 Härdelli, Helppo B, 1/30
13.02.2018 Koistila, Helppo B, 4/30
16.02.2018 Ruskavaara, Vaativa B, 3/29
17.02.2018 Ratsutalli Lilja, Vaativa B, 4/30
17.02.2018 Koistila, Helppo B, 4/30
18.02.2018 Härdelli, Helppo B, 1/30
19.02.2018 Ratsutalli Lilja, Vaativa B, 3/30
19.02.2018 Mörkövaara, Helppo A, 1/30
20.02.2018 Mörkövaara, Helppo A, 4/30

Greatest Achievements
MJA March Show, Best Eighteen Year Old Stallion
St. Petersburg Open, Best Eighteen Year Old Stallion
Menton International, Most Classic Prime Time Stallion
German Nationals, Best Sporthorse Prime Time Stallion In-Hand
Arabesque International Festival, Best Sporthorse Prime Time Stallion In-Hand
Cairo International, Best Eighteen Year Old Stallion
Orientalica, Best Eighteen Year Old Stallion
Menton International, Most Classic Prime Time Stallion
Region 2 Championships, Best Sixteen Year Old Stallion
Region 18 Championships, Best Sixteen Year Old Stallion
Jordan Nationals, Best Ten Year Old Stallion
European Championships Verona, Best Liberty Senior Stallion


AHAC Championships 2017-2019
AHAC, CH, 2019 AHAC Casino Cup Austria, Third Level Dressage Test III
AHAC, CH, 2019 AHAC Abu Dhabi, Third Level Dressage Test II
AHAC, CH, 2019 AHAC Wintzenheim International, Third Level Dressage Test II
AHAC, CH, 2018 AHAC Norwegian National Championships, Third Level Dressage Test II
AHAC, CH, 2018 AHAC Elran Cup, Third Level Dressage Test I
AHAC, CH, 2018 AHAC Guilford International Arabian Horse Show, First Level Dressage Test III
AHAC, CH, 2018 AHAC Region 2 Championships, Sixteen Year Old Stallions
AHAC, CH, 2017 AHAC Region 18 Championships, Sixteen Year Old Stallions
AHAC, CH, 2017 AHAC Israeli Nationals, Sporthorse Prime Time Stallions In-Hand
AHAC, CH, 2017 AHAC US Sport Horse Nationals, Introductory Dressage Test B
AHAC, Ch, AHAC Jordan Nationals, Ten Year Old Stallions
AHAC, Ch, European Championships Verona, Liberty Sr

22.03.2011, Päiväkirjamerkintä, omistaja
Kylmääkin kylmempi aamu, eikä minua olisi huvittanut nousta peiton alta. Minun oli kuitenkin määrä aloittaa tänään työskentely uuden orimme kanssa. Odotin sitä kovasti, joten vedin reippaasti vaatteet niskaani ja lähdin vaeltelemaan kohti tallia. Olinpas nukkunutkin pitkään, aurinkokin oli jo korkealla. Vilkaisin kelloani - Kymmenen! Noh, saimpahan kerrankin nukuttua kunnolla, olihan tänään Elisabethin aamutalli. Vetäisin tallin oven auki ja toivotin huomenet hevosille, jotka jo uteliaina katselivat karsinoistaan. Saavuin Jaffan karsinalle ja minua vastassa oli erittäin närkästyneen näköinen nuoriherra, joka paukutteli karsinansa ovea.

Ori oli saapunut meille vasta kuukausi sitten, harjoittelimme jälleen suhdettamme. Ori on selvästi hieman omalaatuinen eikä hyväksy kaverikseen ihan ketä tahansa. Viime kerralla karsinalla käytyäni Jaffa oli onneksi jo hieman tutkaillut taskujani herkkujen varalta. Tällä kertaa päätin harjata orin kunnolla ja pujahdin karsinaan rauhallisesti. Jaffa rauhoittui hieman saadessaan seuraa ja antoi minun silittää ilman, että olisi samalla pyörinyt levottomana. Tarjosin orille omenanpaloja ja samalla harjailin sitä kevyesti pitkin vedoin. Hetken kuluttua ori alkoi rentoutua ja vietimmekin mukavan pikkutuokion kahdelleen. Kyllä tästä vielä kunnon hevonen saadaan koulutettua.


02.05.2011, Päiväkirjamerkintä, omistaja
Tänään päätin lähteä Jaffan kanssa pienelle kävelylle. Olin saanut luotua orin kanssa jo jonkinlaisen siteen ja välillä siitä näki, että se oikein odotti minua karsinassaan. Tervehdin Jaffaa ja avasin sen karsinan ovea hieman. Ori tunki päätään ulos ja kyhnytti itseään samalla. Pujotin suitset ja päitset orin päähän ja napsautin riimunnarun kiinni. Minulla oli varmuuden vuoksi hieman porkkanaa mukana, mikäli ori alkaisi levottomaksi - ruoka sai sen aina rauhoittumaan.

Jaffa käveli nätisti vierelläni minua tutkaillen, kunnes aivan yllättäen tallin nurkan takaa ilmestyi Elisabeth tammamme Ramayan kanssa! Säikähdin kovasti yllättävää tilannetta josta Jaffa taas innostui, tamma! Ori alkoi tanssahtelemaan ja päästelemään kimakoita kiljahduksia, jonka seurauksena se pukkasi minut kumoon - ja suoraan rännin alla olevaan ihanan mutaiseen lätäkköön. Ori huomasi läiskähdykseni ja kääntyi katsomaan kuinka minulle kävi. Elisabeth siirtyi tamman kanssa hieman kauemmas eikä voinut lopettaa nauramistaan. Jaffa tökki minua turvallaan ja jostain syystä minulla ei ollut kovinkaan hauskaa. Olin kuitenkin liikuttunut orin huomaavaisuudesta.


11.07.2011, Päiväkirjamerkintä, Ireth
Tiesin ostaneeni energisen ja hiukan sählänkin orin jokunen viikko takaperin, mutta tänään Jaffa kyllä ylitti itsensä. Aioin juoksuttaa sitä kentällä ja aikomuksesi se jäikin. Varustaessa ori kieppui ja steppaili kuin sirkushevonen, eikä se rauhoittunut yhtään taluttaessakaan. Matka tallista kentällä kesti 10 minuuttia! Ympyrälle nuorta oria oli mahdotonta saada asettumaan, se vain steppaili häntä korkealla ja esitteli mitä erikoisempia loikkia. Juuri kun olin saamassa mustankimon huomiota itseeni, se huomasi lähistöllä tarhailevan tamman ja varsan. Jaffa hörisi niille ystävällisesti, mutta ei saanut vastakaikua. Niinpä ori alkoi steppailla ja hirnahdella kimeästi, eikä suostunut palaamaan ruotuun lainkaan. Lopulta päätin antaa orin juosta pahimmat energiat pois vapaana ja irrotin juoksutusliinan sen suitsista. Ori ampaisikin lennokkaaseen raviin välittömästi luvan saatuaan ja liiteli aidan vieressä useamman minuutin. Luovutettuaan tamman ja varsan suhteen se alkoi tutkia kenttää ensin ravissa, mutta nosti pian laukan ja esitteli pitkää askellustaan. Lopulta sain kuitenkin kutsuttua Jaffan takaisin luokseni, mutta siinä vaiheessa se oli jo aivan hikinen. Huokaisin syvään ja kävelytin oria jokusen minuutin kentällä, kunnes palasin sen kanssa talliin. Juoksuttaminen jääköön toiseen päivään.


04.05.2013, Kouluvalmennus, tuntematon kirjoittaja
Kimo ori tanssahteli maneesissa itsevarmasti ja hiljalleen höristen, ratsastajan varma istunta ja ohjasote sai herran kuitenkin pian rentoutumaan ja kävelemään suoraa uraa pitkin ohjin, vaikka välillä toki täytyi vilkuilla maneesin ovelle päin, jos sieltä olisi vaikka seuralainen löytynyt. Kun ratsastaja otti ohjat tuntumalle, ori käveli alkuun vähän jäykästi ja nyki hieman päätään. Ravissa ori kuitenkin rentoutui ja tuli hyvin kuulolle. Tehtävänä oli alkuverryttelyssä taivutella pääty-ympyröillä. Ori taittui hyvin ja ratsastaja istui kauniisti satulassa. Pakko muuten vielä tähän syssyyn mainita, että orilla oli aika hyvät liikkeetkin...

Verryttelyn päätyttyä aloitimme ensin aikalailla perusjutuilla, eli pohkeenväistöjä pitkillä sivuilla, harjoitusravi pitkillä sivuilla. Tehtävä sujui alkuunsa hyvin, joten lisäsimme mukaan laukan. Pohkeenväistöt tehtiin loppujenlopuksi harjoitusravissa ja lyhyillä sivuilla tehtiin laukkaympyrä. Ori kuunteli hyvin apuja, mutta laukoissa kuumeni hieman ja alkoi vähän peräpäätä heittää. Pysyi kuitenkin hallinnassa ja tehtävät saatiin tehtyä loppuun asti. Lopuuverryttelyksi mentiin uralla kevyttä ravia ja tehtiin pääty-ympyrät. Ratsastaja antoi hyvin orille tilaa venyttää kaulaansa ravinkin aikana. Loppukäynnit sujuivat hyvin, eikä alussa olevasta hermostuneesta hörinästä ollut tietoakaan. Kouluarvosanoin 9. Loistavaa!


02.03.2012, Kouluvalmennus, Ireth
Valmennus aloitettiin ripeillä siirtymillä kaikissa askellajeissa: aluksi käynti-ravi-käynti-siirtymiset lyhyillä sivuilla ja keskiravia pitkät sivut, sitten ravi-laukka-ravi-siirtymiset pitkillä sivuilla ja keskikäyntiä lyhyet sivut ja viimeisenä käynti-laukka-käynti-siirtymiset kahdeksikolla. Jaffa oli aluksi hieman levoton edestä, eikä se olisi millään malttanut keskittyä pidättäviin apuihin. Tämän vuoksi osa käyntiin siirtymistä venyi aika pitkiksi, mutta kunnollisella herättelyllä ja oikea- aikaisilla kehuilla ori alkoi kuunnella selvästi enemmän ratsastajaa. Laukannostot olivat koko ajan erinomaisia, eikä keskiravissakaan ollut moitittavaa. Keskikäynnin tahtiin saisi kiinnittää enemmän huomiota, nyt se meni välillä kipittelyksi. Yhteenvetona voisi sanoa, että Jaffa on varsin energinen, mutta kun sen energian saa suunnattua oikein, siitä löytyy mitä hienoin kouluratsu. Kehujen avulla kimo tuntui myös parantavan keskittymistään selvästi.


30.07.2014, Kouluvalmennus, Vaativa B, Ireth
Ratsastajan pyynnöstä keskityimme tänään pysähdyksiin Jaffan kanssa. Pirteänä poikana sillä olikin vauhti päällä jo alkuverryttelyssä, joten pidätteistä jouduttiin keskustelemaan useampaan otteeseen. Käynnistä pysähdykset onnistuivat melko hyvin, mutta aivan täyttä neljää sekuntia Jaffa ei olisi malttanut odottaa. Liikkeellelähdöt olivat täsmällisiä. Ravipysähdykset olivatkin sitten jo selvästi vaikeampia; ori oli mieluummin hiipinyt ainakin muutaman askeleen käyntiä ennen pysähdystä. Jaffa vaatiikin selvästi erittäin hyvän valmistelun pysähdykseen, sille pitää kertoa ajoissa, että kohta pysähdytään. Kun puolipidätteet tulivat riittävästi etukäteen ja ratsastaja uskalsi pitää pohkeen kiinni loppuun asti, alkoivat pysähdykset sujua ravistakin. Laukkapysähdykset sujuivat yllättävää kyllä paremmin heti alusta pitäen, Jaffa tuntui ymmärtäneen jutun jujun ja se keskittyi ihan tosissaan kuuntelemaan ratsastajaa. Muutama laukannosto pysähdyksestä oli varsin räjähtävä, mutta kaikesta huolimatta ori pysyi hallinnassa. Loppua kohti Jaffa alkoi keskittyä selvästi paremmin ja toimitte erinomaisesti yhteen. Yhteistyötänne oli ilo katsella, rauhoitut energistä oria olemuksellasi ja sait sen kuuntelemaan sinua.


19.04.2015, Kouluvalmennus, Vaativa B, Ireth
Tämän valmennuksen aihe oli ainakin Jaffalle mieleen, ratsastajasta en olekaan niin varma… Keskityimme nimittäin lisäyksiin, eli arabi pääsi ihan tosissaan venyttämään askeltaan. Aluksi tavoittelimme hyvää, tahdikasta käynnin lisäystä aina joka toisessa kirjainvälissä. Jaffa olikin erinomaisesti kuulolla ja esitteli todella hyvää käyntiä. Näytti jopa siltä, että askelpituutta olisi vieläkin pystynyt kasvattamaan! Ravissa kimo sortui välillä vain lisäämään vauhtia askeleen pidentämisen sijasta, joten ratsastaja sai olla koko ajan hereillä, ettei Jaffa yrittänyt mennä siitä mistä aita on matalin. Lopulta löytyi kuitenkin hyvä tahti ja erittäin hyvä askelpituus, Jaffa joutui ihan tosissaan miettimään omaa liikkumistaan. Harjoituksen lopuksi se kantoikin itseään ryhdikkäämmin. Laukkatehtävässä vauhtia sitten olikin. Aina kun yritit antaa orille hieman ohjaa, se vain kiihdytti vauhtia ja painoi päänsä alas, kadoten kuolaintuntumalta kokonaan. Ratsastaja saikin käyttää kaiken tahdonvoimansa istuakseen syvälle satulaan, antaen orille mahdollisuuden palata avuille. Lopulta se onnistuikin ja Jaffalta löytyi mitä kaunein ja tasapainoisin lisätty laukka. Hienoa työtä molemmilta, sekä ratsu että ratsastaja saivat työskennellä ihan tosissaan.


22.08.2015, Kouluvalmennus, Vaativa B, tuntematon kirjoittaja
Aloitimme lämmittelyllä pääty-ympyröillä. Ratsastaja otti lyhyet ohjat ja ohjasi oria pääty-ympyröillä hellin mutta päättäväisin ottein. Välillä ratsukko ravaili pääty-ympyröitä ja lävistäjää, kunnes Jaffa oli kunnolla lämmennyt. Ratsastaja ohjasi Jaffan lävistäjälle ja ohjeideni mukaisesti otti kootun käynnin. Orin askelet olivat tarmokkaat mutta pehmeät, ja se kuunteli täysin ratsastajaa. Ratsastaja ohjasi orin pääty-ympyrän kautta lävistäjälle, jossa hän nosti kootun ravin. Se oli todella kauniin näköistä, varsinainen liitokavio! Ravi näytti silkinpehmeältä, ja ratsastajan ilme oli keskittynyt. Pitkän sivun puolessa välissä ratsukko nosti kootun laukan, jossa ratsastaja joutui keskittymään pysyäkseen selässä. Orilla nimittäin oli iiiso laukka.

Ratsastaja ohjasi orin kauniissa muodossa voltille kentän kulmassa. Voltin jälkeen hän otti laukanvaihdot. Ne sujuivat upeasti! Ori oli keskittynyt ja kuunteli täydellisesti ohjeita. Ratsastaja hidasti Jaffan raviin, joka näytti yhä jalolta. Hän otti avotaivutuksen voltin jälkeen lyhyellä sivulla. Liike sujui kuin vettä vaan, pehmeästi ja sulavasti. Hän otti kulmasta voltin ja teki pitkällä sivulla sulkutaivutuksen, jossa ratsastaja joutui huomaamattomasti korjaamaan orin asentoa. Liikkeen päätyttyä he tekivät saman laukassa, mikä näytti todella upealta. Ratsastaja ohjasi Jaffan lävistäjälle ja pysäytti sen. Hän käski orin peruuttaa. Jaffa juputti hieman vastaan mutta totteli toisen käskyn jälkeen. Sitten se nosti oikein hienon laukan peruutuksesta. Kehuin ratsukkoa ja jätin Jaffan jäähdyttelemään.


28.10.2016, Kouluvalmennus, Vaativa B, Ireth
Ratsukko verryttely jo kentällä saapuessani pitämään valmennusta. Kaksikon meno näytti energiseltä, mutta Jaffa oli hyvin kuulolla. Melko vino se kuitenkin oli, eikä oikeanlainen asettaminen oikein mennyt läpi. Aloitimmekin treenin suoristamalla Jaffaa. Saitte tulla rataa pituussuunnassa ensin käynnissä ja myöhemmin ravissa, tarkoituksena saada ori unohtamaan aitojen tuki ja kuuntelemaan ratsastajaa tarkemmin. Yllättävän hyvin tämä menikin läpi, joten pääsitte ottamaan avotaivutukset mukaan harjoitukseen. Näissä Jaffa herkistyikin kunnolla ja sen liikehdintää oli ilo katsella. Yhteistyönne alkoi hioutua entistä paremmaksi, joten oli aika siirtyä laukkatehtäviin. Näissäkin sisältönä oli avotaivutus, mutta se tehtiin pitkillä sivuilla, lyhyet sivut tulitte kootussa laukassa. Kokoaminen hieman ärsytti Jaffaa, mutta sait sen hienosti malttamaan mielensä. Valmennuksen päätteeksi ori oli tosiaan kehunsa ansainnut, sillä se oli antanut kaikkensa. Olette erittäin hyvä tiimi ja olet kadehdittavan rauhallinen ratsastaja, vaikka hevonen välillä sähläisikin!


20.01.2018, Päiväkirjamerkintä, Ireth
Vaikeuksien kautta voittoon, siinä on Jaffan tarina. Juuri tänään ajatellessani orin nuoruutta ja sen ratsukoulutusta, tunnen itseni onnekkaaksi ja haikeaksi. Tänään Jaffa kilpailee viimeistä kertaa. Siitä on tullut todellinen konkari: sijoituksia kouluradoilta on kertynyt kymmeniä, erilaisia kisapaikkoja on nähty ympäri maailmaa ja kaikenlaista on sattunut. Aamulla heräsin tavallista aikaisemmin puunaamaan Jaffaa, vaikka ei se sitä oikein osannut arvostaakaan. Traileriin se käveli itsevarmasti kuten aina, ja kisapaikalla pisti parastaan heti varustamisesta alkaen. Rata Helppo A -tasoinen, mutta kilpakumppanit olivat kaikki osaavia ja kokeneita. Teimme ratsukkona parhaamme, Jaffa esitteli upeimmat liikkeensä ja parhaat kokoamisensa – tai siltä ainakin tuntui. Poistuessamme radalta aplodien saattamina halasin Jaffaa ja tunsin kyyneleen vierähtävän poskelleni. Olin niin ylpeä sekä Jaffasta että itsestäni. Myöhemmin kuulimme luokan tulokset, enkä olisi voinut olla ylpeämpi: olimme sijoittuneet neljänsiksi! Syötin orille porkkanoita ja supisin sen korvaan kehuja. Nyt alkaa Jaffan elämässä hieman erilainen vaihe.


14.02.2018, Päiväkirjamerkintä, omistaja
Päätin jokunen aika sitten ilmoittaa muutaman hevosen Orange Woodin järjestämiin Ystävänpäivän värinäyttelyihin. Idea oli hauska ja sääkin suosi näyttelykansaa. Jaffa oli mukana "dominantti valkoinen" -luokassa, jossa toinen toistaan kauniimmat lumenvalkoiset hevoset kisasivat keskenään, ken on heistä kaunein. Tapansa mukaan ori esiintyi taas häntä korkealla ja steppaillen ympärilläni kun odottelimme ensimmäisen kierroksen tuloksia. Jes, pääsimme jatkoon! Semifinaalissa ori otti asiakseen unohtaa minut täysin ja tutkailla kilpakumppaneitaan. Minulla oli täysi työ saada pidettyä orin huomio itsessäni, mutta Jaffalla tuntui olevan aivan jotain muuta mielessään. Tuomarit kuitenkin tuntuivat pitävän Jaffasta, sillä pääsimme finaalikierrokselle. Tuomarin kommentit kuuluivat seuraavasti: "Orimaista ja arabimaista tyylikkyyttä, lennokasta menoa ja lumoavaa koko tilan haltuunottoa. Upea Malak Jafar kiinnitti yleisön ja tuomariston huomion kauniin puhtaalla valkoisella karvapeitteellään ja charmikkuudellaan. Esittäjä sai pistää monoa toisen eteen ainakin lähes yhtä ilmavasti, jotta pysyi eloisan ja viriilin hevosen rinnalla. Mahtava hevonen." Finaalikierros yllätti minut täysin, sillä orin käytöksestä huolimatta meidät valittiin luokkamme voittajiksi! Melkoinen päivä!


20.03.2018, Päiväkirjamerkintä, omistaja
Tänään meillä oli Jaffan kanssa vuorossa kantakirjaustilaisuus. Mukaan lähtivät myös Nasr ja Rajab. Jaffa oli kovin hermostunut ja koitin rauhoitella sitä odotellessamme vuoroamme kehän laidalla. Seuratessani arvostelua huomasin, että tuomarit olivat melko tiukkoja arvosteluissaan ja kuvittelin jo kauhuissani miten Jaffa vielä riehuisi kentällä... Ugh, toivotaan parasta. Vihdoin meidän vuoromme tuli ja ori alkoi olla jo melko rajoilla. Ihmeen kaupalla kyllä selvisimme vain muutamilla pukkihypähdyksillä ja hermostuneella hörinällä. Tuomarit pyörivät ympärillämme pitkään ja aloin jo itsekin tuhahdella tylsyyttäni. Ratsastuskoe meni paremmin, kun sain orin keskittymään asiaan. Lopputuloksena II -palkinto! Olin hyvin tyytyväinen, kun lastasin Jaffaa traileriin. Nakkasin orille ison kasan heiniä ja taputin sitä kylkeen.


04.09.2018, Päiväkirjamerkintä, omistaja
Jaffalla alkaakin olla jo muutama kiva meriitti koossa, vielä puuttuvat yleislaatuarvostelu ja koululaatis. Jospa näihinkin päästään jossain vaiheessa käsiksi. Ori on kisannut AHACissa 1.011 pisteen verran saavuttaen arvonimen Legion of Masters, jonka lisäksi sille on myönnetty Breeder's Sweepstakesin Nominated Stallion -arvo. Jaffa kävi myös pyörähtämässä kahdessa arvostelussa, Ratsuhevosten Laatuarvostelusta ori sai First Champion -arvonimen prosentein 68,333% sekä Rate My Pony -arvostelusta luokituksen 3 Star Prospect pistein 1083.

No evaluations.


The Legacy
Barawat al Rayydan KH Maksym Savana v.d. Halor MJA Akilah
2017 Domestic Arabian Stallion out of Bahiya al Nadah (Misha Rayhaad), owned by Dawnvale 2018 Polish Arabian Stallion out of Vinara (Rubikon), owned by Majorithy Arabians 2018 Trakehner Mare out of Silbera (Rohler), owned by Molly 2018 Polish Arabian Mare out of Alatra (Gorec), owned by Majorithy ArabiansMJA Arkadiusz Ragnarok d'Grand Celeviá al Braqa
2017 Polish Arabian Stallion out of Almaviva (Polon), owned by Winterhold 2018 Finnish Warmblood Mare out of Razzmatazz Yankees (Willoughby v. Walker), owned by Brandby 2019 Polish Arabian Mare out of Corasque (Bourgueil), owned by El Braqa

Yhteystiedot

Shannon. VRL-05645, email

Tekijänoikeudet

Tämä on virtuaalitalli, mikään sivuilla ei ole todellista eikä kuvissa olevilla hevosilla ole mitään tekemistä tämän sivun kanssa. This is a sim game stable and nothing here is real or related to the horses in the pictures.

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus Shannon.
Kuvat © Pexels.com, Butler Farms & Om El Arab

Suosittelemme

Bellimo Arabians
Islanninhevostalli Trottúr
Kultahuisku
al Najya
Walia Arabians
al Qismat Arabians
Maghara Arabians
Blackthorn Hills Farm
Southern Oak Equine
Galal Arabians
Dahabu Arabians
Starfire Estate
Majorithy Arabians