Majorithy Arabians

Keskiviikko 15.09.2021
Syksy on saapunut ja lehdet alkavat kellertävää. Meidän elo on ollut hiljaista viimeisen vuoden kaiken aktiviteetin puutteessa ja koska keskustakin meni nurin, ei itsellä ollut kauheasti motivaatiota. Syksyn myötä kuitenkin talli alkaa jälleen heräillä ja jospa saataisiin vaikka jokin näyttelykin pian pystyyn. Lue lisää

Majorithy Arabiansin yli 13-vuotiseen historiaan on mahtunut paljon kaikenlaista ja hevosia on tullut ja mennyt. Muutama tallin hevosista on ehtinyt jo eläkkeelle saakka ja päässyt näyttämään arvonsa myöskin laatuarvosteluissa.
Lue lisää tallin historiasta.

virtuaalihevonen   |   a sim game horse

Najiyya bint Mazaraa MJA +++


2016 Bay Straight Egyptian Arabian Mare, 153cm
Born 02.05.2016, now at age M Layouts / 
raitatossu.net/mayflower
Bred and owned by Shannon. (VRL-05645), Majorithy Arabians
Competing in Show jumping

»  VH18-003-0224

AHAC points 702, Legion of Supreme Merit
AHAC Breeder's Sweepstakes Nominated Foal
ASJA points 355, Champion
RHLA Quintessential 51,667 %
RMP 2 Star Prospect 945p.


Ktk-kelpoinenHistory

Najiyya on jälleen yksi aarre. Sen isä on ensimmäisiä ja rakkaimpia kasvattejani MJA Pilgrim, jonka tittelilista on Majorithyn pisimpiä. Kaikki orin jälkeläiset ovat minulle hyvin tärkeitä ja Najiyya eritoten on erittäin hieno tamma. Siinä yhdistyy kaksi hienoa linjaa ja emä Mazaraa onkin yksi lempi-najyalaisistani. Najiyya on aloittanut kisauransa mukavilla sijoituksilla ja toivon mukaan saa jossain vaiheessa täyteen 40 sijaa. Tulevaisuuden suunnitelmissa on tietenkin myös kantakirjaus vanhempiensa tavoin ja mikäli onni meitä suosii, niin pääsemme pyörähtämään tamman kanssa myös ehkä laatiksissa.

About

Najiyyaa voisi kuvailla reippaaksi. Se on aina innokas kokemaan ja näkemään uutta eikä aristele turhia. Tamma on hyvin hyvin utelias ja onkin aina ensimmäisenä työntämässä turpaansa joka paikkaan. Astuessasi tallin käytävälle hyvin todennäköisesti ensimmäinen karsinasta kurkistava pää on Najiyyan. Tamma tykkää olla mukana kaikessa ja seuraakin tallin elämää hyvin tarkasti. Jos se osaisi puhua, niin veikkaisin että sieltä paljastuisi melkoinen Ulla Taalasmaa.

Kun Najiyya näkee varusteet, se alkaa hyöriä karsinassaan levottomana. Jee mä pääsen taas jonnekin! Se varmasti miettii. Varusteiden laitto käy leikiten ja välillä tuntuu että tamma oikein hyppää niihin. Satulavyön kiinnittäminen on aina yhtä huvittavaa kun tamma päästelee mitä kummallisempia ääniä mitä kireämmälle vyö menee. Eikä se ole liian tiukalla, Najiyya nyt vain sattuu olemaan hieman omituinen. Ratsastettaessa tamma kuumuu helposti eikä malttaisi pysyä paikoillaan varsinkaan alussa. Alkulämmittelyt ovatkin hyvin tärkeät tämän neidin kanssa mikäli aikaiseksi meinaa saada muutakin kuin päätöntä häsläämistä. Najiyya on aina hyvin innoissaan lähdössä hommiin, mutta energiaa tosiaan piisaa vähän turhankin paljon. Kun tamman saa kuuntelemaan, on se aika mukava ratsastaa. Kentällä ja maastossa neiti on aina reipas, mutta erityisen innokkaaksi se muuttuu kun aletaan hyppäämään esteitä. Najiyya rakastaa hyppäämistä ja sillä on vahvat ja tarkat jalat. Hyppytekniikkaa pitää aina kehua, siinä ei ole juurikaan ollut tämän hevosen kanssa koskaan ongelmia. Aluksi tamma kuumuu todella helposti ja homma saattaa mennä rynnimiseksi, joten tässäkin alkuverryttelyt kannattaa ottaa ihan ajan kanssa.


Pedigree

MJA Pilgrim ++++/
2008 bay straight egyptian, VIR MVA Ch, ktk-I, YLA1, ERJ-III, VFA2
Amaréa Shalim +
bay straight egyptian
Ali Jamaal
Rhazja
Calisé Freáux
grey straight egyptian
Galence Mizar
Brandine Dasselfa
Mazaraa al Najya +//
2015 grey straight egyptian, ktk-II
Amirat al Bahram
straight egyptian, ktk-II
Al-Ashab Ibn Badal
Nasmat Zahra al Fajera
Azara al Bahieh
grey straight egyptian
Fanouz Al Bahieh
Nassiat Al Bahieh


Isä Pilgrim on 155-senttinen ruunikko egyptinarabiori. Pilgrim on Majorithy Arabiansin toinen oma kasvatti, varsa oli pitkään harkittu ja kovin odotettu. Olimme onnemme kukkuloilla, kun varsa syntyi ja oripoika osoittautuikin oikein lupaavaksi. Pilgrim päätettiin syystä ja toisesta kuitenkin myydä ja se menikin kaupaksi varsin nopeasti. Vajaan vuoden kuluttua ori kuitenkin palautui takaisin ja olin enemmän onnellinen kuin harmissani, olin nimittäin aina hieman katunut sen myymistä. Odotukset olivat korkealla ja olimme erittäin innoissamme saadessamme Pilgrimin kotiin.

Ori ylitti odotuksemme reippaasti ja siitä kuoriutui melkoinen estetykki joka hyppäsi voitokkaasti lähemmäs viisikymmentä estesijaa ja voitti niistä melkein 20. Se saavutti toukokuisessa Virtuaalihevosten Fiilisarvostelussa palkinnon VFA2 pistein 75, ollen samalla tilaisuuden kärkikaksikossa. Ori on kisannut ulkomailla AHACissa jo yli kahden tuhannen pisteen verran saavuttaen arvonimen Legion of Supreme Excellence. Virtuaalisten Ratsuhevosten Laatuarvostelussa ori palkittiin arvonimellä Quality prosentein 61,667%. Ulkomaisessa All Sim Evaluation Stationissa ori taas nappasi itselleen Bronze Premium -tittelin. Kesäkuun kantakirjaustilaisuus meni yli odotusten, sillä ori nappasi itselleen KTK-I -palkinnon! Syksyn tullen kävimme myös Rate My Pony -arvostelussa, josta ori sai 906 pistettä ja 2 Star Prospect- luokituksen. Syyskuussa Pilgrim nappasi kauan himoitun YLA1 -palkinnon. Lokakuun estelaatuarvostelussa ori palkittiin kolmannella palkinnolla. Kaikkien näiden lisäksi ori sai kerättyä kasaan myös tarvittavat sertit VIR MVA Ch-arvonimeen ja olin onneni kukkuloilla kun vahvistusviesti saapui. Pilgrim jätti jälkeensä 7 upeaa jälkeläistä, joiden toivomme jatkavan isänsä jalanjäljissä ja menestyvän estekentillä.

Isänisä Amaréa Shalim oli ensimmäisiä arabejani, oma silmäteräni. Ruunikko 154-senttinen ori oli nöyrä ja ihmistä kunnioittava hyvätapainen ori. 2008 syntynyt Shalim saapui minulle Bralisiasta kisahevoseksi ja se hyppäsikin hienosti useita sijoituksia 100cm esteillä. Huono tuuri koetteli meitä, kun ori joutui 6-vuotiaana vakavaan auto-onnettomuuteen jolloin kisaura sai jäädä. Shalim mursi jalkansa pahasti, eikä eläinlääkäri antanut sille paljoa toivoa. Tiesin kuitenkin asioiden kääntyvän parhain päin ja vastoin odotuksia jalka paranikin hienosti. Shalim ei koskaan enää kisannut, mutta eli hienon elämän meidän kaikkien lellikkinä nukahtaen omalle laitumelleen 28-vuoden ikäisenä. Ori ehti jättää jälkeensä kolme hienoa jälkeläistä, joista Bahie Nuwayrahin tyttären orivarsa Aziz Jaleel al Najya löytyykin meiltä. Shalim ehti kilpailla AHACissa 335 pisteen verran ansaiten arvonimen Legion of Honor.

Isänisäisä Ali Jamaal oli upea 153-senttinen ruunikko egyptinarabiori. Tulisena tunnettu Ali oli Brasiliassa tunnettu ja hyvin menestynyt arabi, joka jätti jälkeensä yli 30 jälkeläistä jotka myytiin ympäri maailman. Se kilpaili esteratsastuksessa menestyksekkäästi sijoituksia kahmien. Alilla oli hyvä hyppytekniikka, mutta orin kuumaverisyys aiheutti monesti pattitilanteita, tyypillinen arabi. Ali oli todella komea ja se keräsikin arvonimiä lähes jokaisesta näyttelystä mihin se osallistui. Valitettavasti ori kuoli vakavassa onnettomuustilanteessa ollessaan vain 15-vuotias.

Isänisänemä Rhazja oli tummanruunikko 149-senttinen egyptinarabitamma. Läsipäinen Rhazja oli Egyptistä Brasiliaan nuorena saapunut hienosukuinen estepainotteinen nuori neiti. Tamma ei kisannut kovin aktiivisesti, mutta lahjoja sillä oli ja ne periytyivätkin sen jälkeläisille, joita se ehti saamaan elämänsä aikana peräti 7. Siitostamman elämä ei ollut helpoin mahdollinen ja valitettavasti se koituikin tämän ruunikon kohtaloksi, kun se menehtyi synnytyksen aiheuttamiin komplikaatioihin.

Isänemä Calisé Freáux oli myöskin ensimmäisiä arabianhevosiani. 154-senttinen kimotamma syntyi vuonna 2007 Saksassa, josta se päätyiminulle 5-vuoden iässä kisakäyttöön. Hellä ja kiltti Frea oli tärkeimpiä hevosiani. Tamma oli unelmaratsu, joka kulki kuin ajatus. Frea ehti kisaamaan ennen rekisteröintiään kymmeniä sijoituksia ja jopa muutaman luokkavoitonkin. Se kisasi myös AHACissa 82 pisteen verran ja osallistui muutamaan villiin näyttelyyn. Frea on tallin kantatamma ja se jätti jälkeensä kaksi kaunista varsaa. Frea jouduttiin lopettamaan 26-vuoden iässä vanhuuden vaivojen takia.

Isänemänisä Galence Mizar oli upea, 155-senttinen ruunikonkimo arabiori, joka on niittänyt menestystä lähinnä näyttelykehissä. Ori on saavuttanut useita eri maiden näyttelytitteleitä ja herättänyt huomiota ulkomaita myöten. Mizarin ratsukoulutukseen ei juurikaan panostettu, mutta ori toimi varsin hyvin myös selästä käsin osaten koulua Helppoon B:hen saakka ja se myös hyppäsi mielellään pieniä esteitä. Oriista liikkuu paljon hienoja jälkeläisiä maailmalla. Mizar lopetettiin loukkaantumisen vuoksi sen ollessa 18-vuotias.

Isänemänemä Brandine Dasselfa oli mielenkiintoisen elämän elänyt rouva. Tamma syntyi USAssa, josta se myytiin Kanadaan 1-vuotiaana. Kanadassa tamma niitti mainetta varsanäyttelyissä ja varsoi vain nelivuotiaana hienon tammavarsan. Kanadasta tamma päätyi Egyptiin, jossa se hurmasi näyttelytuomareita kahmien luokkavoittoja, BIS-sijoja ja sertejä. Uusi omistaja myös aloitti tammalla kisaamisen 90cm esteluokissa ja hyvällä menestyksellä. Valitettavasti tamma loukkasi jalkansa ja se myytiin siitostammaksi Saudi-Arabiaan. Jalkavammansa takia Brandinea ei voitu kantakirjata, vaikkei vaiva olekaan periytyvää laatua. Kilpailu- ja näyttelymenestys voi kuitenkin puhua tamman rakenteen ja liikkeiden puolesta. Brandine nukkui ikiuneen 23-vuoden iässä.


Ei tuloksia.

ERJ, sijoituksia 4, joista voittoja 0
21.11.2018 Stall Fernweh, 70cm, 2/24
22.11.2018 Stall Fernweh, 70cm, 2/23
16.12.2018 Stall Fernweh, 70cm, 4/34
30.04.2021 Huhtikuun ERJ-CUP, 70cm, 5/54

Greatest Achievements
AHAC, CH, 2019 AHAC Egyptian National Championships, Classic Head Junior Mares
AHAC, CH, 2019 AHAC Qatar International, Open Equitation Flat
AHAC, CH, 2019 AHAC Dubai International, Level 1 Jumpers Power & Speed (3'0")
AHAC, CH, 2019 AHAC Casino Cup Austria, Level 1 Jumpers Power & Speed (3'0")
AHAC, CH, 2019 AHAC Voghera, Open Equitation Over Fences
AHAC, CH, 2019 AHAC German Elite Cup, Six Year Old Mares
AHAC, CH, 2019 AHAC Canadian Nationals, Open Equitation Flat

No evaluations.


The Legacy

This horse hasn't been bred yet.Yhteystiedot

Shannon. VRL-05645, email

Tekijänoikeudet

Tämä on virtuaalitalli, mikään sivuilla ei ole todellista eikä kuvissa olevilla hevosilla ole mitään tekemistä tämän sivun kanssa. This is a sim game stable and nothing here is real or related to the horses in the pictures.

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus Shannon.
Kuvat © Pexels.com, Butler Farms & Om El Arab

Suosittelemme

Bellimo Arabians
Islanninhevostalli Trottúr
Kultahuisku
al Najya
Walia Arabians
al Qismat Arabians
Maghara Arabians
Blackthorn Hills Farm
Southern Oak Equine
Galal Arabians
Dahabu Arabians
Starfire Estate
Majorithy Arabians