Majorithy Arabians

Keskiviikko 15.09.2021
Syksy on saapunut ja lehdet alkavat kellertävää. Meidän elo on ollut hiljaista viimeisen vuoden kaiken aktiviteetin puutteessa ja koska keskustakin meni nurin, ei itsellä ollut kauheasti motivaatiota. Syksyn myötä kuitenkin talli alkaa jälleen heräillä ja jospa saataisiin vaikka jokin näyttelykin pian pystyyn. Lue lisää

Majorithy Arabiansin yli 13-vuotiseen historiaan on mahtunut paljon kaikenlaista ja hevosia on tullut ja mennyt. Muutama tallin hevosista on ehtinyt jo eläkkeelle saakka ja päässyt näyttämään arvonsa myöskin laatuarvosteluissa.
Lue lisää tallin historiasta.

virtuaalihevonen   |   a sim game horse

KH Maksym ++++


2018 Grey Polish Arabian Stallion (Ee/aa/Gg), 152cm
Born 08.03.2018, now at age M Layouts / raitatossu.net/mayflower
Breeder Kultahuisku
Owned by Shannon. (VRL-05645)
Competing in 3rd Level Dressage

»  VH18-003-0198

AHAC points 1.121, Legion of Masters
AHAC Breeder's Sweepstakes Nominatd Foal & Stallion
ASDA points 440, Grand Champion
RHLA Quality 57,778%
RMP 3 Star Prospect 1008p.


History

Olin haaveillut puolalaisorini Jaffan orivarsasta jo vuosia, mutta sopivaa aikaa ja tammaa ei ollut löytynyt. Jaffa astui maaliskuussa ruunikon Vinara -tamman Kultahuiskusta ja kun varsa ei ollutkaan heti mennyt kaupaksi, aloin mietiskellä yhdistelmää tarkemmin päässäni. Tammalla oli mahtava luonne ja se oli myös menestynyt hienosti AHACissa. Ajatus Vinaran varsasta jäi kutkuttelemaan ja lopulta päädyinkin laittamaan Sonjalle viestiä - peukut pystyssä, että varsa olisi vielä vapaana. Ja olihan se. Maksymiksi nimetty komea oripoika muutti meille ja toivon mukaan siitä kasvaa yhtä menestyksekäs kuin vanhempansa. Tavoitteena meillä on ainakin kantakirja sekä jossain vaiheessa toivottavasti myös yleislaatu- ja lajiarvostelut.

About

Maksym on isänsä lailla hieman häslä, mutta mitäpä muuta nyt oikeasti voisikaan odottaa nuorelta orilta. Se on energinen ja aina menossa, vaikka olisi sidottuna puomiin niin jonnekin pitäisi silti päästä. Maksym nauttii kaikenlaisesta huomiosta ja tämän varjolla hieman epämukavammatkin asiat onnistuvat melkein ongelmitta. Jalkojen nosto, kavioiden puhdistus, kengitys ja eläinlääkäri eivät tätä poikaa hetkauta - kunhan joku rapsuttelee ja juttelee sille. Orin energisyys tosin voi olla hankaloittava tekijä, karsinassa sillä pitää olla aina jotain tekemistä että se ala tehdä tuhojaan kuten narskuttelemaan ovea tai uittamaan heiniään vesiastiassa. Joskus karsinan edessä on myös kunnon heinäkasa, kun ori tylsyyksissään nostelee ruokansa käytävälle. Maksym on kuitenkin kiltti ja herkkä poika, sen kanssa ei hyödytä menettää hermojaan.

Varustettaessa Maksym pyörii ihan satavarmasti, joten se kannattaa sitoa kiinni ennenkuin joku on liiskana hevosen ja seinän välissä. Ori antaa laittaa suitset ja satulan nätisti, eikä juuri pullistelekaan. Suitsia poisottaessa orilla on aina kamalan kiire ja päännostelu on taattua. Selkään nousu on tehtävä hitaasti ja rauhallisesti, mikä voi olla hankalaa kun ori ei malttaisi aina pysyä paikoillaan. Ratsastettaessa Maksym kuumuu todella helposti ja sen kanssa saakin olla valppaana. Nuori ori tarvitsee selkäänsä kokeneen ratsastajan jolla riittää myös huumorintaju orin mahdolliseen temppuiluun. Aloitteleva ratsu kuitenkin kuuntelee hyvin ja se pyrkii tekemään parhaansa - uskoisinkin että Maksymistä tulee mitä mainioin ratsu kunhan se kasvaa hieman.

Kaunisliikkeinen ori on kuin luotu kouluratsastuksen kiemuroihin, se kantaa itsensä hyvin ja on melkoinen näky jo vapaana liikkuessaankin. Esteille Maksymista tuskin tulee olemaan, sillä se kuumuu herkästi ja sen lähestymiset ovat välillä aivan toivottomia - sivuttaisliikkeitä, pomppimista ja pukkeja. Ehkä iän tuoma varmuus auttaa tässäkin asiassa. Maastoon ori tarvitsee rauhallisen kaverin, muutoin lenkistä ei varmasti tule yhtään mitään.

Muiden nuorten hevosten kanssa Maksym on hieman epävarma ja tykkääkin pysytellä omissa oloissaan. Herkkäsieluinen ori nauttii olostaan vanhempien hevosten kanssa, sillä sillä on oma paikkansa eikä sitä kiusata kun se antaa muiden määrätä. Taluttaessa Maksym on vielä melko mahdoton, ei varmaan tarvitse enää mainita miksi. Suosittelenkin aina että tämän kaverin kanssa kannattaa pitää turvakenkiä - koskaan ei tiedä milloin varpaat saattavat liiskaantua. Ori on kuitenkin vielä nuori, joten uskoisin että helpohkon luonteensa vuoksi siitäkin tulee aivan mallikansalainen.


Pedigree

Malak Jafar ++++
2009 grey polish arabian, VIR MVA Ch, KTK-II, YLA1, KRJ-I
Malak Habir
grey polish arabian
Mayhaam Jameel
Hana Ruwa
Nadra Habila
grey polish arabian
Jamil Nasser
Khalilah
Vinara ++++
2008 bay polish arabian
Rubikon
bay polish arabian
Salon
Rogulka
Vorkuta
black polish arabian
Pulmen
Valentnost


Maksymin isä Malak Jafar on 152-senttinen mustankimo puolalaisori. Jaffa on omapäinen muutaman ihmisen hevonen, joka loisti nuoruudessaan kisakentillä mm. vaativissa koululuokissa. Ori on saavuttanut ktk-II, YLA1 ja KRJ-I -palkinnot sekä AHACissa arvonimen Legion of Honor pistein 1.011, lisäksi se on nimetty Breeder's Sweepstakin Nominated Stallioniksi. Jaffa on saavuttanut näyttelyistä Champion -arvonimen ja tavoittelee nyt VIR MVA Ch:ta. Rate My Pony -arvostelussa ori palkittiin 3. tähden palkinnolla pistein 1083.

Isänisä Malak Habir on isokokoinen mustankimo puolanarabiori. Peräti 161-senttinen Habir on hyvin tunnettu siitosori ympäri eurooppaa. Puhtaanvalkoisen värinsä Jaffa on selvästi perinyt isältään, talvisin kumpaakaan ei kyllä erota muuta kuin turvasta. Habir on kiertänyt näyttelyitä ja koulukisoja komealla menestyksellä vaativissa luokissa ja sillä onkin useita hyvin menestyneitä jälkeläisiä niin koulu- kuin myös estepuolellakin. Kuten Jaffa, on isänsäkin hieman omalaatuinen luonne. Ori viettää leppoisia eläkepäiviään vatsansa kanssa, joka on hieman päässyt kasvamaan iän myötä - mitä pienistä, ori on lomansa ansainnut.

Isänisänisä Mayhaam Jameel oli kiiltävän musta puolanarabi, joka oli erittäin tuttu näky kenttäkisoissa. Tiukkahermoinen ja nopea-askelinen 158-senttinen Jameel keräsi sijoituksia toisensa jälkeen CIC1 -tasolla ja nappasipa ori kunnon kasan voittojakin. Jameel ei saanut kovin kummoista menestystä näyttelyissä, mutta sen käyttöominaisuudet puhuivat puolestaan. Se ehti jättää jälkeensä 9 tammavarsaa ja vain yhden orivarsan ennen vakavaa loukkaantumistaan kesken kisojen, jonka seurauksena ori lopetettiin paikanpäällä sen ollessa 14-vuotias.

Isänisänemä Hana Ruwa on ruunikonkimo kaunis pikkutamma. 150-senttinen tamma syntyi suureen siittolaan ja sai kaksi varsaa ennenkuin se myytiin Saksaan kilparatsuksi. Tamma menestyi kivasti sekä pienehköillä esteillä että helpoissa kouluratsastusluokissa ja pääsi jopa kantakirjaan saakka. Uudella omistajallaan tamma sai vielä yhden varsan, joka jäi emänsä jalanjäljissä kisaamaan, kun Ruwa jäi hyvin ansaitulle eläkkeelleen. Hyväluonteinen, mutta omanarvonsa tunteva tamma toimii edelleen hyvänä kaitsijana ja opettajana uusille pikkuvarsoille.

Isänemä Nadra Habila on mustankimo 149-senttinen tamma, joka syntyi Yhdysvalloissa. Sen vanhemmat tuotiin nuorina Puolasta kasvattamaan amerikkalaisten arabien geenipoolia. Habilan synnytys oli ollut vaikea ja sen hapensaanti kärsi pahasti, mutta vahva varsa selviytyi ja yllätti kaikki sisullaan. Tamma oli yksityisellä harrasteratsuna 10-vuotiaaksi saakka, jolloin se myytiin aloittelevalle kisaratsastajalle. Habilasta tulikin oikein hyvä kouluratsu ja se napsi sijoituksia vaativista koululuokista saakka. Kilpailu-uran jälkeen tammalla teetettiin peräti 6 varsaa, jotka kaikki ovat kisanneet hienosti emänsä tavoin. Habila viettää rauhaisia eläkepäiviään ja on jo isoäiti monelle pikkuvarsalle.

Mustankimo isänemänisä Jamil Nasser tuotiin nuorena Puolasta Yhdysvaltoihin jalostusoriksi. 152-senttinen helppoluonteinen ori oli kisannut kotimaassaan jonkin verran kouluratsastuksessa, mutta maanosan vaihdoksen jälkeen uusi omistaja koulutti sen kenttähevoseksi, missä ori menestyikin paljon paremmin. Voimakasjalkainen Nasser tuli tutuksi myös näyttelykehissä ja näinollen se pääsi myös kantakirjaan ja sille alunperin tehdyt suunnitelmat toteutuivat odotetusti. Ori jätti jälkeensä tiettävästi yli 30 jälkeläistä, jotka isänsä lailla ovat niittäneet mainetta niin näytössä kuin käytössä.

Ruunikko isänemänemä Khalilah tuotiin nuorena Puolasta Yhdysvaltoihin laajentamaan arabikantaa. Keveäliikkeinen ja kaunis tamma oli kuin luotu kouluratsuksi ja se saikin usein kommenttia upeasta olemuksestaan, tamma keräsi voittoja kuin omenoita puusta. Suunnitelmat eivät kuitenkaan menneet kuten piti. Sen ensimmäisen synnytyksen lähestyttyä ongelmat olivat selvät ja orivarsa syntyi kuolleena. Omistaja oli surun murtama ja pettynyt sijoitukseensa. Tamma päätettiin astuttaa kuitenkin toisen kerran riskeistä huolimatta. Toinen tiineys meni paremmin ja synnytys tuntui alkavan normaalisti. Samat ongelmat kuitenkin iskivät jälleen. Varsan hapensaanti vaarantui ja synnytys oli Khalilahille liikaa ja se menehtyi. Tammavarsa kuitenkin taisteli ja ihmeenkaupalla selviytyi todistamaan, että ihmeitä tapahtuu.Ei tuloksia.

KRJ, sijoituksia 38, joista voittoja 12
01.11.2018 Hiprakka, Vaativa B, 3/30
02.11.2018 Hiprakka, Vaativa B, 3/30
02.11.2018 Susiraja, Vaativa B, 1/30
02.11.2018 Riemunkirjava, Vaativa B, 7/50
04.11.2018 Susiraja, Vaativa B, 1/30
04.11.2018 Runoratsut, Vaativa B, 1/40
05.11.2018 Runoratsut, Vaativa B, 1/40
05.11.2018 Riemunkirjava, Vaativa B, 5/50
06.11.2018 Susiraja, Vaativa B, 3/30
09.11.2018 Riemunkirjava, Vaativa B, 2/50
13.11.2018 Stall Fernweh, Vaativa B, 1/40
14.11.2018 Aamun Tila, Vaativa B, 2/40
20.11.2018 Riemunkirjava, Vaativa B, 3/50
20.11.2018 Riemunkirjava, Vaativa B, 4/50
20.11.2018 Bellgrove, Vaativa B, 2/60
22.11.2018 Bellgrove, Vaativa B, 6/60
22.11.2018 Bellgrove, Vaativa B, 2/60
22.11.2018 Adina, Vaativa B 2/36
25.11.2018 Bellgrove, Vaativa B, 7/60
27.11.2018 Bellgrove, Vaativa B, 1/60

29.11.2018 Bellgrove, Vaativa B, 2/60
03.12.2018 Bellgrove, Vaativa B, 7/60
06.12.2018 Bellgrove, Vaativa B, 5/60
06.12.2018 Bellgrove, Vaativa B, 2/60
07.12.2018 Stall Fernweh, Vaativa B, 3/40
09.12.2018 Bellgrove, Vaativa B, 5/60
12.12.2018 Stall Fernweh, Vaativa B, 1/40
18.12.2018 Bellgrove, Vaativa B, 5/60
24.12.2018 Bellgrove, Vaativa B, 4/60
26.12.2018 Bellgrove, Vaativa B, 1/60
28.12.2018 Bellgrove, Vaativa B, 2/60
29.12.2018 Bellgrove, Vaativa B, 5/60
15.06.2019 Nemora Estate, Vaativa B, 5/27
17.06.2019 Nemora Estate, Vaativa B, 1/27
18.06.2019 Nemora Estate, Vaativa B, 1/27
23.04.2021 Kuuralehdon hevostila, Vaativa B, 1/40
28.04.2021 Kuuralehdon hevostila, Vaativa B, 6/40
29.04.2021 Kuuralehdon hevostila, Vaativa B, 1/40

Greatest Achievements
AHAC, CH, 2019 AHAC Arabian Masters, Open Sporthorse Under Saddle Futurity
AHAC, CH, 2019 AHAC February Fest, Sporthorse Futurity Colts In-Hand
AHAC, CH, 2018 AHAC Towerlands UK, Sporthorse Futurity Colts In-Hand
AHAC, RCH, 2019 AHAC Casino Cup Austria, Open Sporthorse Under Saddle Futurity
AHAC, RCH, 2018 AHAC Egypt International, Sporthorse Futurity Colts In-Hand
AHAC, RCH, 2018 AHAC Brazilian Nationals, Colt Futurity

No evaluations.


The Legacy


Seweryn al Qismat
2021 Polish Arabian Stallion out of Sonya al Najya (Czeslaw), owned by al Qismat Arabians

Yhteystiedot

Shannon. VRL-05645, email

Tekijänoikeudet

Tämä on virtuaalitalli, mikään sivuilla ei ole todellista eikä kuvissa olevilla hevosilla ole mitään tekemistä tämän sivun kanssa. This is a sim game stable and nothing here is real or related to the horses in the pictures.

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus Shannon.
Kuvat © Pexels.com, Butler Farms & Om El Arab

Suosittelemme

Bellimo Arabians
Islanninhevostalli Trottúr
Kultahuisku
al Najya
Walia Arabians
al Qismat Arabians
Maghara Arabians
Blackthorn Hills Farm
Southern Oak Equine
Galal Arabians
Dahabu Arabians
Starfire Estate
Majorithy Arabians