Majorithy Arabians

Keskiviikko 15.09.2021
Syksy on saapunut ja lehdet alkavat kellertävää. Meidän elo on ollut hiljaista viimeisen vuoden kaiken aktiviteetin puutteessa ja koska keskustakin meni nurin, ei itsellä ollut kauheasti motivaatiota. Syksyn myötä kuitenkin talli alkaa jälleen heräillä ja jospa saataisiin vaikka jokin näyttelykin pian pystyyn. Lue lisää

Majorithy Arabiansin yli 13-vuotiseen historiaan on mahtunut paljon kaikenlaista ja hevosia on tullut ja mennyt. Muutama tallin hevosista on ehtinyt jo eläkkeelle saakka ja päässyt näyttämään arvonsa myöskin laatuarvosteluissa.
Lue lisää tallin historiasta.

virtuaalihevonen   |   a sim game horse

MJA Sa'idah Anmar ++++/


2011 Bay Straight Egyptian Arabian Mare, 151cm
Born 03.12.2011, now at age M Layouts / 

raitatossu.net/mayflower
Bred and owned by Shannon. (VRL-05645), Majorithy Arabians
Competing in 80-100cm Show jumping & 2nd Level Dressage

»  VH11-003-0613

AHAC points 2.558, Legion of Supreme Excellence
AHAC Breeder's Sweepstakes Nominated Foal & Mare
ASJA points 711, Area Champion
RHLA First Champion 66,667 %
All-Sim Evaluation Bronze Premium
RMP 2 Star Prospect 927p.History

Idahissa yhdistyy kuusi hyvinrakasta hevostani, joista neljän kanssa aloitin virtuaaliharrastukseni arabien parissa. Tamman vanhemmat Ramaya ja Pilgrim ovat ensimmäiset virtuaalihevoskasvattini ja halusin yhdistää nämä kaksi upeaa linjaa. Idahin syntymä oli erittäin odotettu ja paikalla olikin koko tallin henkilökunta, itsehän en oikein nähnyt pieneltä näytöltä mitään kun muut olivat rynnineet sen eteen tuijottamaan. Se ei haitannut minua, pääsinhän näkemään kauniin ruskean tammavarsan ensimmäisenä livenä.

Idah on kuvankaunis, herkkä ja tulinen tamma, jolta odotetaan tulevaisuudessa jalostusrintamalla paljon. Sen emä Ramaya on isänsä tapaan menestynyt mukavasti esteillä ja Idah ylittikin odotuksemme täysin napsien sijoituksia sekä esteiltä että kouluratsastuksen parista. Sen ensimmäinen tammavarsa Sa'dat Bethari on jo osoittanut suurta potentiaalia niin luonteensa kuin taitojensa puolesta. Tamma on menestynyt kivasti AHACissa ja toivon mukaan pääsemme jossain vaiheessa myös osallistumaan kantakirjaustilaisuuteen ja ehkä tuomaan palkinnonkin kotiin. Tavoitteena olisi isänsä tavoin myös VIR MVA Ch sekä laatikset.


About

Idah on topakka tyttö, jota saa joskus houkutella tekemään asioita. Sillä on erittäin vahva oma tahto ja joskus sen kanssa tekemisestä ei välttämättä tule yhtikäs mitään kun se päättää ettei sitä kiinnosta. Huonoimpina päivinään sen kanssa ei välttämättä edes kannata yrittää, saat vain itsellesi kovan päänsäryn. Tammalla on kuitenkin heikko kohta, sille rakkaat ihmiset. Tärkeän ihmisen kanssa se yleensä alkaa pikkuhiljaa rentoutua ja antaa periksi mökötykseltään. Idah on hyvin hellyydenkipeä isänsä tavoin ja joskus pikkurapsutus oikeasta paikasta oikealta ihmiseltä voi muuttaa kaiken. Pahantuulisesta luimijasta kuoriutuu rapsutuksia kerjäävä taskujenkaivelija, joka on parhaimmillaan hienosti omalla moottorilla toimiva, innokas ja yhteistyökykyinen ratsu. Kun tamman saa puhkeamaan kukkaan, on se todellakin parin huonon päivän arvoista.

Ratsastettaessa Idah on eteenpäinpyrkivä ja se tykkää tehdä uusia asioita. Tamma on näyttänyt kyntensä sekä esteillä että kouluradoilla ja on parhaimmillaan kyllä unelmaratsu. Se rakastaa hyppäämistä ja sen pieni notkea kroppa onkin oiva etu tiukoissa käännöksissä. Idah on tarkkaavainen ja kuuntelee hyvin apuja, sen kanssa on mukava työskennellä juuri niin kauan kun sitä jaksaa kiinnostaa. Kun tamma saa tarpeekseen, niin sen päätä ei hevillä käännetäkään. Onneksi se kuitenkin tykkää työskennellä joten nämä päivät ovat harvassa. Kerran tosin kesken suorituksen koulukisoissa tamma pisti jarrut päälle eikä liikahtanutkaan enää. Minua saattoi hieman nolottaa kun yritin siirtää sitä pois kentältä. Maastossa tammalle ilmestyy kokonaan uusi vaihde ja siellä painetaankin aina pahimmat energiat pois, sillä Idah ei muuten kävele metriäkään. Uusille ratsastajille tämä voi tulla kauhistuksena, mutta me ei oteta rennosti maastoreiteillä. Me painetaan menemään tukka putkella niin lujaa kuin päästään ja tamma rakastaa sitä. Ehkä Idahista olisi tullut hyvä laukkaratsu?

Karsinassa tamma on kova touhuilija ja tykkää pyöriä, kaivella taskuja ja kannella harjoja. Joten ensikertalaisen tipsit, sido hevonen kiinni ja jätä kaikki ylimääräinen karsinan ulkopuolelle. Idah on karsinassa kiltti, mutta melkoinen häslä. Siksi se kannattaakin sitoa kiinni jos meinaa saada jotakin tehdyksi. Tamma rakastaa rapsutuksia ja saattaakin olla kerjäämässä niitä vähän väliä. Se tykkää myös kaivella taskuja, mikä on aika jännä juttu koska minulla ainakaan ei ole koskaan mitään nameja taskuissani, köh köh. Idah muistuttaa päivä päivältä enemmän Pilgrimiä, jota minulla on todella kova ikävä. Tamma on minulle todella tärkeä ja kaikesta pippurisuudestaan huolimatta tykkään viettää aikaa sen kanssa. Monesti minut saattaakin löytää tamman karsinasta istuskelemasta ja kertomasta huoliani sille. Idah on kaiken häsläisyytensä alla hyvin viisas ja ymmärtäväinen hevonen. Ihan kuin se kuuntelisi murheitani ja laskee turpansa syliini lohduttaaksen. Tai sitten taskuni tuoksuvat vain hyvältä, hah. Tykkään kuitenkin ajatella näin.

Idah ei pidä kovinkaan paljon vierailijoista jotka koskettelevat sitä sopimattomasti ja saattavat pistää vaikka piikillä tai rapsutella jalkapohjia. Kyllä, eläinlääkäri ja kengittäjä ovat juurikin niitä kavereita. Tamma on takuuvarmasti vastassa korvat luimussa, kroppa jännittyneenä ja pää ylhäällä. Takajalka on aina valmiina heilahtamaan mikäli sen viereen sopivasti joku sattuu asettumaan. Idah ei kuitenkaan ole ilkeä, se ei vain pidä että sitä härkkii joku tuntematon. Ja nehän ovat tuntemattomia vaikka sama eläinlääkäri ja kengittäjä olisivat käyneet sen luona koko sen elämän ajan. Ehei, näistä ei tehdä kavereita tai edes tuttuja. Kaikki toimenpiteet saadaan kyllä aina tehtyä, Idah nyt vain on Idah.


Pedigree

MJA Pilgrim ++++/
2008 bay straight egyptian, VIR MVA Ch, ktk-I, YLA1, ERJ-III, VFA2
Amaréa Shalim +
bay straight egyptian
Ali Jamaal
Rhazja
Calisé Freáux
grey straight egyptian
Galence Mizar
Brandine Dasselfa
MJA Ramaya +//
2008 bay straight egyptian
Eraya´s Lawrence
grey straight egyptian
Lah Mambowe
Eraya´s Mallown
Khal Haz Peanut
chestnut straight egyptian
Sweet Dream
Majreeh Khal


Isä Pilgrim on 155-senttinen ruunikko egyptinarabiori. Pilgrim on Majorithy Arabiansin toinen oma kasvatti, varsa oli pitkään harkittu ja kovin odotettu. Olimme onnemme kukkuloilla, kun varsa syntyi ja oripoika osoittautuikin oikein lupaavaksi. Pilgrim päätettiin syystä ja toisesta kuitenkin myydä ja se menikin kaupaksi varsin nopeasti. Vajaan vuoden kuluttua ori kuitenkin palautui takaisin ja olin enemmän onnellinen kuin harmissani, olin nimittäin aina hieman katunut sen myymistä. Odotukset olivat korkealla ja olimme erittäin innoissamme saadessamme Pilgrimin kotiin.

Ori ylitti odotuksemme reippaasti ja siitä kuoriutui melkoinen estetykki joka hyppäsi voitokkaasti lähemmäs viisikymmentä estesijaa ja voitti niistä melkein 20. Se saavutti toukokuisessa Virtuaalihevosten Fiilisarvostelussa palkinnon VFA2 pistein 75, ollen samalla tilaisuuden kärkikaksikossa. Ori on kisannut ulkomailla AHACissa jo yli kahden tuhannen pisteen verran saavuttaen arvonimen Legion of Supreme Excellence. Virtuaalisten Ratsuhevosten Laatuarvostelussa ori palkittiin arvonimellä Quality prosentein 61,667%. Ulkomaisessa All Sim Evaluation Stationissa ori taas nappasi itselleen Bronze Premium -tittelin. Kesäkuun kantakirjaustilaisuus meni yli odotusten, sillä ori nappasi itselleen KTK-I -palkinnon! Syksyn tullen kävimme myös Rate My Pony -arvostelussa, josta ori sai 906 pistettä ja 2 Star Prospect- luokituksen. Syyskuussa Pilgrim nappasi kauan himoitun YLA1 -palkinnon. Lokakuun estelaatuarvostelussa ori palkittiin kolmannella palkinnolla. Kaikkien näiden lisäksi ori sai kerättyä kasaan myös tarvittavat sertit VIR MVA Ch-arvonimeen ja olin onneni kukkuloilla kun vahvistusviesti saapui. Pilgrim jätti jälkeensä 7 upeaa jälkeläistä, joiden toivomme jatkavan isänsä jalanjäljissä ja menestyvän estekentillä.

Isänisä Amaréa Shalim oli ensimmäisiä arabejani, oma silmäteräni. Ruunikko 154-senttinen ori oli nöyrä ja ihmistä kunnioittava hyvätapainen ori. 2008 syntynyt Shalim saapui minulle Bralisiasta kisahevoseksi ja se hyppäsikin hienosti useita sijoituksia 100cm esteillä. Huono tuuri koetteli meitä, kun ori joutui 6-vuotiaana vakavaan auto-onnettomuuteen jolloin kisaura sai jäädä. Shalim mursi jalkansa pahasti, eikä eläinlääkäri antanut sille paljoa toivoa. Tiesin kuitenkin asioiden kääntyvän parhain päin ja vastoin odotuksia jalka paranikin hienosti. Shalim ei koskaan enää kisannut, mutta eli hienon elämän meidän kaikkien lellikkinä nukahtaen omalle laitumelleen 28-vuoden ikäisenä. Ori ehti jättää jälkeensä kolme hienoa jälkeläistä, joista Bahie Nuwayrahin tyttären orivarsa Aziz Jaleel al Najya löytyykin meiltä. Shalim ehti kilpailla AHACissa 335 pisteen verran ansaiten arvonimen Legion of Honor.

Isänisäisä Ali Jamaal oli upea 153-senttinen ruunikko egyptinarabiori. Tulisena tunnettu Ali oli Brasiliassa tunnettu ja hyvin menestynyt arabi, joka jätti jälkeensä yli 30 jälkeläistä jotka myytiin ympäri maailman. Se kilpaili esteratsastuksessa menestyksekkäästi sijoituksia kahmien. Alilla oli hyvä hyppytekniikka, mutta orin kuumaverisyys aiheutti monesti pattitilanteita, tyypillinen arabi. Ali oli todella komea ja se keräsikin arvonimiä lähes jokaisesta näyttelystä mihin se osallistui. Valitettavasti ori kuoli vakavassa onnettomuustilanteessa ollessaan vain 15-vuotias.

Isänisänemä Rhazja oli tummanruunikko 149-senttinen egyptinarabitamma. Läsipäinen Rhazja oli Egyptistä Brasiliaan nuorena saapunut hienosukuinen estepainotteinen nuori neiti. Tamma ei kisannut kovin aktiivisesti, mutta lahjoja sillä oli ja ne periytyivätkin sen jälkeläisille, joita se ehti saamaan elämänsä aikana peräti 7. Siitostamman elämä ei ollut helpoin mahdollinen ja valitettavasti se koituikin tämän ruunikon kohtaloksi, kun se menehtyi synnytyksen aiheuttamiin komplikaatioihin.

Isänemä Calisé Freáux oli myöskin ensimmäisiä arabianhevosiani. 154-senttinen kimotamma syntyi vuonna 2007 Saksassa, josta se päätyiminulle 5-vuoden iässä kisakäyttöön. Hellä ja kiltti Frea oli tärkeimpiä hevosiani. Tamma oli unelmaratsu, joka kulki kuin ajatus. Frea ehti kisaamaan ennen rekisteröintiään kymmeniä sijoituksia ja jopa muutaman luokkavoitonkin. Se kisasi myös AHACissa 82 pisteen verran ja osallistui muutamaan villiin näyttelyyn. Frea on tallin kantatamma ja se jätti jälkeensä kaksi kaunista varsaa. Frea jouduttiin lopettamaan 26-vuoden iässä vanhuuden vaivojen takia.

Isänemänisä Galence Mizar oli upea, 155-senttinen ruunikonkimo arabiori, joka on niittänyt menestystä lähinnä näyttelykehissä. Ori on saavuttanut useita eri maiden näyttelytitteleitä ja herättänyt huomiota ulkomaita myöten. Mizarin ratsukoulutukseen ei juurikaan panostettu, mutta ori toimi varsin hyvin myös selästä käsin osaten koulua Helppoon B:hen saakka ja se myös hyppäsi mielellään pieniä esteitä. Oriista liikkuu paljon hienoja jälkeläisiä maailmalla. Mizar lopetettiin loukkaantumisen vuoksi sen ollessa 18-vuotias.

Isänemänemä Brandine Dasselfa oli mielenkiintoisen elämän elänyt rouva. Tamma syntyi USAssa, josta se myytiin Kanadaan 1-vuotiaana. Kanadassa tamma niitti mainetta varsanäyttelyissä ja varsoi vain nelivuotiaana hienon tammavarsan. Kanadasta tamma päätyi Egyptiin, jossa se hurmasi näyttelytuomareita kahmien luokkavoittoja, BIS-sijoja ja sertejä. Uusi omistaja myös aloitti tammalla kisaamisen 90cm esteluokissa ja hyvällä menestyksellä. Valitettavasti tamma loukkasi jalkansa ja se myytiin siitostammaksi Saudi-Arabiaan. Jalkavammansa takia Brandinea ei voitu kantakirjata, vaikkei vaiva olekaan periytyvää laatua. Kilpailu- ja näyttelymenestys voi kuitenkin puhua tamman rakenteen ja liikkeiden puolesta. Brandine nukkui ikiuneen 23-vuoden iässä.

Emä Ramaya oli ensimmäinen arabikasvattini ja taisipa se olla myös ihkaensimmäinen virtuaalikasvattinikin koskaan. Kuvitella varmasti saattaa, miten tärkeä tamma minulle oli ja mitä se merkitsee arabikasvatuksessamme. Kaunis ruunikko tammavarsa jäi tietenkin kotiin ja siitä kuoriutuikin hieno ja toimiva kisaratsu ja luonteessakaan ei kyllä pahemmin ollut enää parantamisen varaa. Tamma keräsi AHACista kivan määrän pisteitä ja se palkittiin RHLA-laatuarvostelussa First Champion -palkinnolla prosentein 71,11%. Ramaya jätti jälkeensä viisi upeaa varsaa, joiden toivon jättävän vähintään yhtä suuren jäljen ihmisten sydämiin kun Ramaya jätti minuun. Sen poistuminen maan päältä oli minulle erittäin vaikeaa ja välillä edelleen toivoisin sen olevan vielä täällä.

Emänisä Eraya's Lawrence oli ensimmäinen virtuaaliarabini. Komea egyptinarabiherra saapui meille ulkomailta ja oli pitkän ja tuskallisen tuontiprosessin palkinto, jota todellakin kannatti odottaa. Lauri oli aikalailla unelmahevonen, etenkin arabiksi. Se oli kiltti, rauhallinen ja erittäin hyvin käsiteltävä ja toimiva ratsu. Orin kanssa ei ehditty kuitenkaan kisaamaan ollenkaan, sillä se mursi tapaturmaisesti jalkansa hyvin nuorena eikä jalka koskaan parantunut kunnolla. Laurin kaksi jälkeläistä ovat kuitenkin tehneet sen isänsä puolesta ja jalostusorina Lauri olisi varmasti ollut ihan unelma, ellei se olisi nukkunut pois vain 16 vuoden iässä.

Emänisänisä Lah Mambowe oli menestynyt ja herkkä ratsu. Se keräsi katseita kauniilla askeleillaan ja vapaalla olemuksella. Se oli painotukseltaan kouluratsu ja menestyi Vaikeassa B:ssä hyvin. Se voitti monet kisat ja sai arvostusta. Sen menneisyydestä ei ole muuta tietoa kuin suku. Koko sen suku on kouluhevosia ja erityisesti emänsä on hyvin tunnettu, joskin jopa kuuluisa kouluratsu. Lah Mambowe ox voitti jopa 89 % kisoistaan ja oli kärkikolmikossa useaan. Ori kuitenkin menehtyi 10 vuotiaana autokolarissa.

Emänisänemä Eraya´s Mallown oli kuvankaunis näyttelyhevonen. Sitä ei koskaan opetettu ratsuhevoseksi vaan käytettiin näyttelyissä. Joskin se tuotti aluksi vaikeuksia kun piti keksiä tammalle liikuntaa. Lopulta päädyttiin vauhdikkaisiin talutuslenkkeihin ja juoksutukseen. Ei tammasta koskaan tullutkaan liian pulskeaa. Tamma kiersi 16 vuotiaaseen asti näyttelykehissä ympäri maailmaa mutta 16 vuotisena se meni jalostukseen. Tamma sai kauniita varsoja jotka menestyivät hyvin aikuisiässä. Se varsoi peräti 7 varsaa joista toinen kuoli syntyessään. Tamma ei kuitenkaan saanut siitä traumoja vaan sai sen jälkeen vielä viisi hienoa varsaa joista viides oli Lauri.

Emänemä Khal Haz Peanut oli minulle myös hyvin tärkeä hevonen, ensimmäisiä arabejani sekin. Haza oli rautias 151-senttinen egyptinarabitamma. Se syntyi egyptissä Khal Arabiansin tiluksille. Hienosta yhdistelmästä oleva tamma oli päätetty huutokaupata jo ennen syntymäänsä. Muutaman mutkan kautta Haza saapui Majorithyyn aloittelemaan kisauraansa helpoissa koululuokissa. Tamma oli hieman pidättäytyväinen ja omissa oloissaan viihtyvä, jopa hieman ilkeä. Se menestyi ihan kivasti ja kisasi myös AHACissa näyttelyissä keräten 121 pistettä. Haza lopetettiin 24 vuoden iässä kovan kaviokuumeen vuoksi.

Emänemänisä Sweet Dream oli rautiaankimo 154-senttinen egyptiläissyntyinen ori. Kiltiksi tituleerattu Dera oli helppo ja mukava ratsu, minkä varjolla sen kisaura olikin menestyksekäs. Erittäin yhteistyöhaluinen ori oli monen lempiratsu ja yksi tallin suosituimmista hevosista, jonka selkään uskalsi päästää myös hieman kokemattomampiakin ratsastajia. Dera kiersi myös muutamia näyttelyitä saaden tuomareilta kehuja hienosta luonteestaan ja ruusukkeita komeasta ulkomuodostaan. Dera jätti jälkeensä peräti 14 jälkeläistä.

Emänemänemä Majreeh Khal oli pieni vaaleanruunikko läsipäinen egyptinarabitamma. 146-senttinen pitkätukkainen Majreeh oli pieni, mutta pippurinen. Oman päänsä pitävä tamma oli melkoinen ruusukehai esteillä, pikkutamma hyppäsi kevyesti 90-sentin ratoja. Voitokas Majreeh voitti puolelleen myös näyttelytuomarit keräten palkintoja kuin sieniä. Kaunis pikkutamma sai 4 jälkeläistä ja yksi niistä jäi pitämään tammalle seuraa sen eläkepäiville.


NJ
21.11.2018 Half Moon, tuom. Ida, irtoSERT

ERJ, sijoituksia 40 joista voittoja 10
26.12.2017 Kisakeskus Jelly, 90cm, 2/7
01.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 2/30
02.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 1/40
03.01.2018 Escorant Trakehners, 70cm, 1/50
03.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 3/40
04.01.2018 Leijonalaakso, 90cm, 1/34
05.01.2018 Mörkövaara, 60cm, 3/30
07.01.2018 Escorant Trkahehners, 70cm, 2/40
13.01.2018 Mitar Warmbloods, 60cm, 2/40
14.01.2018 Mitar Warmbloods, 60cm, 2/40
17.01.2018 Kototalli, 60cm, 3/24
18.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 1/30
21.01.2018 Mitar Warmbloods, 60cm, 2/40
26.01.2018 Mitar Warmbloods, 60cm, 2/40
04.02.2018 Ruskavaara, 70cm, 2/30
07.02.2018 Mörkövaara, 60cm, 2/30
09.02.2018 Ruskavaara, 70cm, 2/30
12.02.2018 Ratsutalli Lilja, 80cm, 3/30
14.02.2018 Mörkövaara, 60cm, 3/30
17.02.2018 Ratsutalli Lilja, 80cm, 3/30

20.02.2018 Susiraja, 80cm, 2/30
24.02.2018 Team Tampiot, 70cm, 1/15
01.03.2018 Ratsutalli Lilja, 80cm, 2/30
02.03.2018 Holmberg, 60cm, 1/40
07.03.2018 Ruskavaara, 80cm, 2/30
07.03.2018 Harmony Sporthorses, 70cm, 3/24
07.03.2018 Team Tampiot, 80cm, 2/19
08.03.2018 Team Tampiot, 80cm, 3/19
08.03.2018 Susiraja, 80cm, 4/30
09.03.2018 Ruskavaara, 80cm, 2/30
10.03.2018 Ruskavaara, 80cm, 3/30
11.03.2018 Susiraja, 80cm, 2/30
12.03.2018 Team Tampiot, 70cm, 2/15
12.03.2018 Kadotetut Suomenhevoset, 70cm, 1/23
15.03.2018 Team Tampiot, 70cm, 2/15
15.03.2018 Susiraja, 80cm, 1/30
19.03.2018 Team Tampiot, 80cm, 1/23
19.03.2018 Kadotetut Suomenhevoset, 70cm, 1/23
22.03.2018 Team Tampiot, 80cm, 3/22
23.03.2018 Team Tampiot, 80cm, 3/22


KRJ, sijoituksia 40, joista voittoja 9
22.12.2017 Vindhani, Helppo C, 2/6
22.12.2017 Vindhani, Helppo B, 1/7
01.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 3/30
07.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 1/30
09.01.2018 Priton Budyonnys, Helppo A, 5/40
09.01.2018 Kisakeskus Jelly, Helppo B, 3/15
11.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 2/30
20.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 1/30
20.01.2018 Team J&K, Helppo A, 5/30
22.01.2018 Roscoff, Helppo A, 4/50
25.01.2018 Vindhani, Helppo A, 2/19
27.01.2018 Ardeal, Helppo A, 2/15
01.02.2018 Härdelli, Helppo C, 5/30
02.02.2018 Härdelli, Helppo C, 5/30
05.02.2018 Oldfinion Dressage, Helppo A, 1/30
11.02.2018 Raatteen Suomenhevoset, Helppo A, 3/30
13.02.2018 Raatteen Suomenhevoset, Helppo A, 2/30
13.02.2018 Härdelli, Helppo C, 3/30
13.02.2018 Karhumetsä, Helppo A, 4/30
14.02.2018 Mörkövaara, Helppo B, 4/30

14.02.2018 Härdelli, Helppo C, 4/30
15.02.2018 Oldfinion Dressage, Helppo A, 5/30
15.02.2018 Holmberg, Helppo A, 1/30
15.02.2018 Mörkövaara, Helppo B, 1/30
16.02.2018 Härdelli, Helppo C, 2/30
16.02.2018 Koistila, Helppo B, 5/30
17.02.2018 Karhumetsä, Helppo A, 4/30
17.02.2018 Mörkövaara, Helppo B, 2/30
17.02.2018 Raatteen Suomenhevoset, Helppo A, 5/30
19.02.2018 Härdelli, Helppo C, 4/30
01.03.2018 Kaarnan Suomenhevoset, Helppo A, 1/40
02.03.2018 Kaarnan Suomenhevoset, Helppo A, 2/40
04.03.2018 Kaarnan Suomenhevoset, Helppo A, 4/40
05.03.2018 Kaarnan Suomenhevoset, Helppo A, 4/40
12.03.2018 Shamrock Hill, Helppo A, 3/40
15.03.2018 Shamrock Hill, Helppo A, 1/40
15.03.2018 Edelsten Ponies, Helppo A, 2/40
18.03.2018 Edelsten Ponies, Helppo A, 5/40
19.03.2018 Duán Stable, Helppo A, 3/30
20.03.2018 Edelsten Ponies, Helppo A, 1/40

Greatest Achievements
Egyptian Event, Champion Thirteen Year Old Mare
Region 2 Championships, Champion Weanling Filly


AHAC Championships 2017-2019
AHAC, CH, 2019 AHAC April Fools Event, Level 2 Jumpers Power (3'3")
AHAC, CH, 2019 AHAC Qatar International, Level 1 Jumpers Power & Speed (3'0")
AHAC, CH, 2019 AHAC Kauber Platte Championship, Level 1 Jumpers Power & Speed (3'0")
AHAC, CH, 2019 AHAC Ajman, Level 2 Jumpers Power (3'3")
AHAC, CH, 2018 AHAC European Championships Verona, Level 2 Jumpers Power (3'3")
AHAC, CH, 2018 AHAC MJA Halloween Show, Level 2 Jumpers Power (3'3")
AHAC, CH, 2018 AHAC St. Petersburg Open, Classic Head Senior Mares
AHAC, CH, 2018 AHAC Brussels Arabian Trophy, Level 2 Jumpers Power & Speed (3'3")
AHAC, CH, 2018 AHAC Nereus Egypt Meet II, Level 2 Jumpers Speed (3'3")
AHAC, CH, 2018 AHAC Nereus Egypt Meet I, Level 2 Jumpers Power (3'3")
AHAC, CH, 2018 AHAC Majorithy Arabians Summer Show III, Level 1 Jumpers Speed (3'0")
AHAC, CH, 2018 AHAC Region 7 Championships, Level 2 Jumpers Power (3'3")
AHAC, CH, 2018 AHAC Region 8 Championships, Level 1 Jumpers Power & Speed (3'0")
AHAC, CH, 2018 AHAC Egyptian Classic Cup, Level 2 Jumpers Power (3'3")
AHAC, CH, 2018 AHAC Egyptian Event, Thirteen Year Old Mares
AHAC, CH, 2018 AHAC Kauber Platte Championship, Level 1 Jumpers Power (3'0")
AHAC, CH, 2018 AHAC Abu Dhabi, Level 1 Jumpers Power & Speed (3'0")
AHAC, CH, 2017 AHAC Region 17 Championships, Level 1 Jumpers Power & Speed (3'0")
AHAC, CH, 2017 AHAC Region 15 Championships, Open Equitation Over Fences
AHAC, Ch, AHAC Region 2 Championships, Weanling Fillies

03.03.2012, Päiväkirjamerkintä, WW
Idah hörisi minulle saapuessani talliin ja esitte oikein hienon "hirnahduksen", joka kuulosti enemmän koiralta kuin hevoselta. Nauroin ja taputin varsaa. Pyöritin varsan kumisualla ja putsasin huolella irtoliat pois. Selvittelin harjan ja hännän. Puhdistin kaviot ja jalat ja samalla nostelin jalat useampaan kertaan. Olin jo aiemmin hakenut viltin oven pieleen roikkumaan. Otin viltin ja annoin varsan taas tutustua siihen. Tällä kertaa sain jo laitettua sen Idahin päälle niin, että se peitti kaulan ja lautaset. Ensin varsa jälleen pyöriskeli karsinassa, mutta rauhoittui sitten huomatessaan, ettei viltti syönty sitä. Kehuin ja varsaa. Annoin viltin olla paikoillaan jonkin aikaa, sitten otin sen pois ja kehuin varsaa edelleen. Varsa edistyy hienosti. Ensi kerralla voisi kokeilla viltin kiinni laittamista vyöllä, mikäli homma jatkuu yhtä hyvin!


10.06.2015, Päiväkirjamerkintä, reibili
Toivuttuani flunssasta otin suunnan jälleen kohti Majorithya, jossa oli tarkoitus pitää kouluvalmennus Shannonille ja Idahille. Alkuverryttelyt suoritettiin tuttuun tapaan siirtymisiä ja voltteja tehden, Idah tosin oli sen verran herkkä ja heti hyvin avuilla, ettei se paljon herättelyä tarvinnut. "Shannon, sulla on toinen toistaan upeampia hevosia täällä, voisin muuttaa asumaan tänne" tuumasin katsellessani, kun ratsukko suoritti tehtäväksi annettua takaosakäännöstä. Ensiyrittämälllä Idah polki hieman sivuun eikä käännöksestä näin ollen saatu ihan oppikirjaesimerkkiä, mutta loput yritykset sujuivat hienosti ja ratsukon työskentelyä oli ilo katsella. Valmennuksen loppu keskityttiin ratsastajan istuntaan harjoitusravissa- ja laukassa istuen, joskin tästäkään ei paljon moitittavaa löytynyt. Valmennuksen lopuksi rapsuttelin hetken Idahia kaulalle samalla antaen Shannonille palautetta valmennuksesta, ennen kuin päästin ratsukon suorittamaan loppuverryttelyt itsenäisesti.


21.06.2019, Päiväkirjamerkintä, reibili
Olin koko päivän onnesta hehkuen selittänyt kotona, että pääsisin tänään taas touhuamaan arabien kanssa. Majorithyyn saavuttuani tuhlaantui hetki aikaa siihen, että etsin Idahia ensin talleilta, ja koska bongasin sen tyhjän karsinan, oletin sen olevan jo ulkona tarhassaan. Tarhakartasta paikallistin oikean tarhan ja lähdin sitten hakemaan tammaa sisälle. Päivän ohjelmaan ei kuulunut mitään sen erityisempää, kuin hemmotteluhoitoja Idahille. Harjasin ja puunasin sen läpikotaisin, jonka jälkeen hieman venyttelin tammaa. Jalat nousivat hienosti, eikä tamma vaikuttanut olevan lainkaan jumissa, ja se oli koko ajan innoissaan mukana tekemässä kaikkea, mitä keksinkään tehdä. "Hassu tamma" juttelin sille samalla, kun taluttelin sitä takaisin tarhaansa heinää toisessa kainalossa joita Idah yritti kovasti pölliä. Saatuani tamman takaisin tarhaansa, heitin sille heinät ja kävin rapsuttamassa sitä vielä pienen hetken ennen lähtöäni.


01.10.2021, Valmennus, Daniel Helanto
Ystäväni jätti minut hevosauton kyydistä Belgiassa tai siis minä lastasin hänen kanssaan Espanjan tuonnin takaisin rekkaan. Jään itse valmentamaan Belgiaan ja lennän kotiin rekan perässä. Rekka matkaa lautalla melkein kaksi vuorokautta, joten ehdin hyvin valmentamaan ja sitten pääsen Helsingistä rekan kyydillä kotiin.

Idah -tamma oli ensimmäsenä vuorossa ja erittäin joustavan käynnin omaava arabi suorastaan leijaili syksyisellä vaaleapohjaisella ulkokentällä. Kävelin kostean joustavan kentän poikki tervehtimään aamun ensimmäistä ratsukkoa. Idah seisoi kuuliaisesti korvat hörössä ja katseli tallipihan aamupuuhia. Vasta kun menin morjestamaan tammaa rapsutusmielessä, se mulkaisi pahasti ja irvisti ikävästi. Ratsastaja torui naurahdellen ja tokaisi, että tamma ei pidä hirveästi vieraista ihmisistä. No minulle se tuli kerralla selväksi.

Verryttelimme tammaa kaikessa rauhassa ja halusin nähdä aavistuksen kireästi ravaavan tamman mahdollisimman pitkässä ravissa ilman että se juoksee alta pois. Haimme avointa muotoa enkä kieltänyt päästämästä eteen alas, mutta tamma ei kauheasti sinne tarjoillut vaan avoimessa muodossakin oli hieman jännittyneisyyttä. Loivia väistöpätkiä ja paljon voltteja. Volteilta kehoitin jatkamaan ajoittain sulku- tai avotaivutuksessa ihan riippuen miltä tamma voltilla tuntui.

Laukkaverryttelykään ei ollut niin antoisaa ja tuloksellista, mutta välikäyntien jälkeen saimme hienoja rentoja laukannostoja ja -vaihtoja. Tätä hainkin tällä kertaa ratsastajan toiveiden mukaan. Arabeja kun on helppo koota, mutta että ne saa rennoksi ja selkäylös niin se onkin hieman hankalampaa. Kotiläksyksi kehoitin tekemään myös puomeja niin, että ei koota vaan liikutaan avoimessa muodossa.

No evaluations.


The Legacy

Sa'adar Bethari MJA
2018 Straight Egyptian Arabian Mare sired by BT Badiuz Zaman (Black Satin Stiletto VI), owned by Majorithy Arabians

Yhteystiedot

Shannon. VRL-05645, email

Tekijänoikeudet

Tämä on virtuaalitalli, mikään sivuilla ei ole todellista eikä kuvissa olevilla hevosilla ole mitään tekemistä tämän sivun kanssa. This is a sim game stable and nothing here is real or related to the horses in the pictures.

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus Shannon.
Kuvat © Pexels.com, Butler Farms & Om El Arab

Suosittelemme

Bellimo Arabians
Islanninhevostalli Trottúr
Kultahuisku
al Najya
Walia Arabians
al Qismat Arabians
Maghara Arabians
Blackthorn Hills Farm
Southern Oak Equine
Galal Arabians
Dahabu Arabians
Starfire Estate
Majorithy Arabians