Majorithy Arabians

Keskiviikko 8.6.2022
Täällä me edelleen porskutellaan vaikka elo onkin hieman hiljaisempaa nykyään. Viime päivinä tallilla on käynyt kuhina kun olen päivitellyt hevosten sivuille tuloksia AHACin ja ASSAn puolelta, melkoinen hommahan siinä onkin ollut eikä loppuakaan tule ihan heti näkymään. Lue lisää

Majorithy Arabiansin yli 14-vuotiseen historiaan on mahtunut paljon kaikenlaista ja hevosia on tullut ja mennyt. Muutama tallin hevosista on ehtinyt jo eläkkeelle saakka ja päässyt näyttämään arvonsa myöskin laatuarvosteluissa. Lue lisää tallin historiasta

virtuaalihevonen   |   a sim game horse

MJA Sa'idah Anmar ++++/


2011 Bay Straight Egyptian Arabian Mare, 151cm
Born 03.12.2011, now at age M Layouts / 

raitatossu.net/mayflower
Bred and owned by Shannon. (VRL-05645), Majorithy Arabians
Competing in 90cm Show jumping & 2nd Level Dressage

»  VH11-003-0613

AHAC points 3.263, Legion of Supreme Excellence
AHAC Breeder's Sweepstakes Nominated Foal & Mare
ASJA points 711, Area Champion
RHLA First Champion 66,667 %
All-Sim Evaluation Bronze Premium
RMP 2 Star Prospect 927p.


KTK-III   kantakirjattu elokuun 2022 tilaisuudessa pistein 17 + 16 + 17 + 17 = 67p.History

Idahissa yhdistyy kuusi hyvin rakasta hevostani, joista neljän kanssa aloitin virtuaaliharrastukseni arabien parissa. Tamman vanhemmat Ramaya ja Pilgrim ovat ensimmäiset virtuaalihevoskasvattini ja halusin yhdistää nämä kaksi upeaa linjaa. Idahin syntymä oli erittäin odotettu ja toimistossa paikalla olikin varmaaan koko tallin henkilökunta, itsehän en oikein nähnyt pieneltä tv:n näytöltä mitään kun muut olivat rynnineet sen eteen tuijottamaan. Se ei haitannut minua, pääsinhän näkemään kauniin ruskean tammavarsan ensimmäisenä livenä.

Idah on kuvankaunis, herkkä ja tulinen tamma, jolta odotetaan tulevaisuudessa jalostusrintamalla paljon. Sen emä Ramaya on isänsä tapaan menestynyt mukavasti esteillä ja Idah ylittikin odotuksemme täysin napsien sijoituksia sekä esteiltä että kouluratsastuksen parista. Sen ensimmäinen tammavarsa Sa'dat Bethari on jo osoittanut suurta potentiaalia niin luonteensa kuin taitojensa puolesta. Tamma on menestynyt kivasti AHACissa ja toivon mukaan pääsemme jossain vaiheessa myös osallistumaan kantakirjaustilaisuuteen ja ehkä tuomaan palkinnonkin kotiin. Tavoitteena olisi isänsä tavoin myös VIR MVA Ch sekä laatikset.


About

Idah on topakka tyttö, jota saa joskus houkutella tekemään asioita. Sillä on erittäin vahva oma tahto ja joskus sen kanssa tekemisestä ei välttämättä tule yhtikäs mitään kun se päättää ettei sitä kiinnosta. Huonoimpina päivinään sen kanssa ei välttämättä edes kannata yrittää, saat vain itsellesi kovan päänsäryn. Tammalla on kuitenkin heikko kohta, sille rakkaat ihmiset. Tärkeän ihmisen kanssa se yleensä alkaa pikkuhiljaa rentoutua ja antaa periksi mökötykseltään. Idah on hyvin hellyydenkipeä isänsä tavoin ja joskus pikkurapsutus oikeasta paikasta oikealta ihmiseltä voi muuttaa kaiken. Pahantuulisesta luimijasta kuoriutuu rapsutuksia kerjäävä taskujenkaivelija, joka on parhaimmillaan hienosti omalla moottorilla toimiva, innokas ja yhteistyökykyinen ratsu. Kun tamman saa puhkeamaan kukkaan, on se todellakin parin huonon päivän arvoista.

Ratsastettaessa Idah on eteenpäinpyrkivä ja se tykkää tehdä uusia asioita. Tamma on näyttänyt kyntensä sekä esteillä että kouluradoilla ja on parhaimmillaan kyllä unelmaratsu. Se rakastaa hyppäämistä ja sen pieni notkea kroppa onkin oiva etu tiukoissa käännöksissä. Idah on tarkkaavainen ja kuuntelee hyvin apuja, sen kanssa on mukava työskennellä juuri niin kauan kun sitä jaksaa kiinnostaa. Kun tamma saa tarpeekseen, niin sen päätä ei hevillä käännetäkään. Onneksi se kuitenkin tykkää työskennellä joten nämä päivät ovat harvassa. Kerran tosin kesken suorituksen koulukisoissa tamma pisti jarrut päälle eikä liikahtanutkaan enää. Minua saattoi hieman nolottaa kun yritin siirtää sitä pois kentältä. Maastossa tammalle ilmestyy kokonaan uusi vaihde ja siellä painetaankin aina pahimmat energiat pois, sillä Idah ei muuten kävele metriäkään. Uusille ratsastajille tämä voi tulla kauhistuksena, mutta me ei oteta rennosti maastoreiteillä. Me painetaan menemään tukka putkella niin lujaa kuin päästään ja tamma rakastaa sitä. Ehkä Idahista olisi tullut hyvä laukkaratsu?

Karsinassa tamma on kova touhuilija ja tykkää pyöriä, kaivella taskuja ja kannella harjoja. Joten ensikertalaisen tipsit, sido hevonen kiinni ja jätä kaikki ylimääräinen karsinan ulkopuolelle. Idah on karsinassa kiltti, mutta melkoinen häslä. Siksi se kannattaakin sitoa kiinni jos meinaa saada jotakin tehdyksi. Tamma rakastaa rapsutuksia ja saattaakin olla kerjäämässä niitä vähän väliä. Se tykkää myös kaivella taskuja, mikä on aika jännä juttu koska minulla ainakaan ei ole koskaan mitään nameja taskuissani, köh köh. Idah muistuttaa päivä päivältä enemmän Pilgrimiä, jota minulla on todella kova ikävä. Tamma on minulle todella tärkeä ja kaikesta pippurisuudestaan huolimatta tykkään viettää aikaa sen kanssa. Monesti minut saattaakin löytää tamman karsinasta istuskelemasta ja kertomasta huoliani sille. Idah on kaiken häsläisyytensä alla hyvin viisas ja ymmärtäväinen hevonen. Ihan kuin se kuuntelisi murheitani ja laskee turpansa syliini lohduttaaksen. Tai sitten taskuni tuoksuvat vain hyvältä, hah. Tykkään kuitenkin ajatella näin.

Idah ei pidä kovinkaan paljon vierailijoista jotka koskettelevat sitä sopimattomasti ja saattavat pistää vaikka piikillä tai rapsutella jalkapohjia. Kyllä, eläinlääkäri ja kengittäjä ovat juurikin niitä kavereita. Tamma on takuuvarmasti vastassa korvat luimussa, kroppa jännittyneenä ja pää ylhäällä. Takajalka on aina valmiina heilahtamaan mikäli sen viereen sopivasti joku sattuu asettumaan. Idah ei kuitenkaan ole ilkeä, se ei vain pidä että sitä härkkii joku tuntematon. Ja nehän ovat tuntemattomia vaikka sama eläinlääkäri ja kengittäjä olisivat käyneet sen luona koko sen elämän ajan. Ehei, näistä ei tehdä kavereita tai edes tuttuja. Kaikki toimenpiteet saadaan kyllä aina tehtyä, Idah nyt vain on Idah.


Pedigree

MJA Pilgrim ++++/
2008 bay straight egyptian
VIR MVA Ch, KTK-I, YLA1, ERJ-III, VFA2
Amaréa Shalim +
bay straight egyptian
Ali Jamaal
Rhazja
Calisé Freáux
grey straight egyptian
Galence Mizar
Brandine Dasselfa
MJA Ramaya +//
2008 bay straight egyptian
Eraya´s Lawrence
grey straight egyptian
Lah Mambowe
Eraya´s Mallown
Khal Haz Peanut
chestnut straight egyptian
Sweet Dream
Majreeh Khal


Isä MJA Pilgrim on 155-senttinen ruunikko egyptinarabiori. Pilgrim on Majorithy Arabiansin toinen oma kasvatti, varsa oli pitkään harkittu ja kovin odotettu. Olimme onnemme kukkuloilla, kun varsa syntyi ja oripoika osoittautuikin oikein lupaavaksi. Pilgrim päätettiin syystä ja toisesta kuitenkin myydä ja se menikin kaupaksi varsin nopeasti. Vajaan vuoden kuluttua ori kuitenkin palautui takaisin ja olin enemmän onnellinen kuin harmissani, olin nimittäin aina katunut sen myymistä. Odotukset olivat korkealla ja olimme erittäin innoissamme saadessamme Pilgrimin kotiin.

Ori ylitti odotuksemme reippaasti ja siitä kuoriutui melkoinen estetykki, joka hyppäsi voitokkaasti lähemmäs viisikymmentä estesijaa ja voitti niistä melkein 20. Se saavutti toukokuisessa Virtuaalihevosten Fiilisarvostelussa palkinnon VFA2 pistein 75, ollen samalla tilaisuuden kärkikaksikossa. Ori kisasi ulkomailla AHACissa yli kahden tuhannen pisteen verran saavuttaen arvonimen Legion of Supreme Excellence. Virtuaalisten Ratsuhevosten Laatuarvostelussa ori palkittiin arvonimellä Quality prosentein 61,667%. Ulkomaisessa All Sim Evaluation Stationissa ori taas nappasi itselleen Bronze Premium -tittelin. Kesäkuun 2018 kantakirjaustilaisuus meni yli odotusten, sillä ori nappasi itselleen KTK-I -palkinnon! Syksyn tullen kävimme myös Rate My Pony -arvostelussa, josta ori sai 906 pistettä ja 2 Star Prospect- luokituksen. Syyskuussa Pilgrim nappasi kauan himoitun YLA1 -palkinnon. Lokakuun estelaatuarvostelussa ori palkittiin kolmannella palkinnolla. Kaikkien näiden lisäksi ori sai kerättyä kasaan myös tarvittavat sertit VIR MVA Ch-arvonimeen ja olin onneni kukkuloilla kun vahvistusviesti saapui. Pilgrim lopetettiin 28-vuotiaana ja se jätti jälkeensä 7 upeaa jälkeläistä, joiden toivomme jatkavan isänsä jalanjäljissä ja menestyvän estekentillä.

Isänisä Amaréa Shalim oli ensimmäisiä arabejani, oma silmäteräni. Ruunikko 154-senttinen ori oli nöyrä ja ihmistä kunnioittava hyvätapainen ori. 2008 syntynyt Shalim saapui minulle Brasiliasta kisahevoseksi ja se hyppäsikin hienosti useita sijoituksia 100cm esteillä. Huono tuuri koetteli meitä, kun ori joutui 6-vuotiaana vakavaan auto-onnettomuuteen jolloin kisaura sai jäädä. Shalim mursi jalkansa pahasti, eikä eläinlääkäri antanut sille paljoa toivoa. Tiesin kuitenkin asioiden kääntyvän parhain päin ja vastoin odotuksia jalka paranikin hienosti. Shalim ei koskaan enää kisannut, mutta eli hienon elämän meidän kaikkien lellikkinä nukahtaen omalle laitumelleen 28-vuoden ikäisenä. Ori ehti jättää jälkeensä kolme hienoa jälkeläistä, joista Bahie Nuwayrahin tyttären orivarsa Aziz Jaleel al Najya on myös vaikuttanut meillä. Shalim ehti kilpailla AHACissa 335 pisteen verran ansaiten arvonimen Legion of Honor.

Isänisäisä Ali Jamaal oli upea 153-senttinen ruunikko egyptinarabiori. Tulisena tunnettu Ali oli Brasiliassa tunnettu ja hyvin menestynyt arabi, joka jätti jälkeensä yli 30 jälkeläistä jotka myytiin kilparatsuiksi ympäri maailman. Se kilpaili esteratsastuksessa menestyksekkäästi sijoituksia kahmien. Alilla oli hyvä hyppytekniikka, mutta orin kuumaverisyys aiheutti monesti pattitilanteita, tyypillinen arabi. Ali oli todella komea ja sen rakenne hiveli täydellisyyttä. Ori keräsikin arvonimiä lähes jokaisesta näyttelystä mihin se osallistui. Valitettavasti ori kuoli vakavassa onnettomuustilanteessa ollessaan vain 15-vuotias.

Isänisänemä Rhazja oli tummanruunikko 149-senttinen egyptinarabitamma. Läsipäinen Rhazja oli Egyptistä Brasiliaan nuorena saapunut hienosukuinen estepainotteinen nuori neiti. Tamma ei kisannut kovinkaan aktiivisesti, mutta hyppylahjoja sillä oli ja ne periytyivätkin sen jälkeläisille, joita se ehti saamaan elämänsä aikana peräti 7. Siitostamman elämä ei ollut helpoin mahdollinen ja valitettavasti se koituikin tämän ruunikon kohtaloksi, kun se menehtyi synnytyksen aiheuttamiin komplikaatioihin.

Isänemä Calisé Freáux oli myöskin ensimmäisiä arabianhevosiani. 154-senttinen kimotamma syntyi vuonna 2007 Saksassa, josta se päätyi minulle 5 vuoden iässä kisakäyttöön. Hellä ja kiltti Frea oli myös yksi tärkeimpiä hevosiani. Tamma oli unelmaratsu ja se todella kulki kuin ajatus. Frea ehti kisaamaan ennen rekisteröintiään kymmeniä sijoituksia ja jopa muutaman luokkavoitonkin, rekisteröinnin jälkeen kisat jäivät vähemmälle. Se kisasi myös AHACissa 82 pisteen verran ja osallistui muutamaan villiin näyttelyyn. Frea on tallin kantatamma ja se jätti jälkeensä kaksi kaunista varsaa. Frea jouduttiin lopettamaan 26-vuoden iässä vanhuuden vaivojen takia.

Isänemänisä Galence Mizar oli upea, 155-senttinen ruunikonkimo arabiori, joka on niittänyt menestystä lähinnä näyttelykehissä. Ori on saavuttanut useita eri maiden näyttelytitteleitä ja herättänyt huomiota ulkomaita myöten. Mizarin koulutukseen olisi voitu panostaa enemmänkin ja orilla olisi ollut kyllä potentiaalia paljon korkeammallekin. Mizar kuitenkin meni hienosti koulua Helppoon B:hen saakka ja se myös hyppäsi mielellään pieniä esteitä. Oriista liikkuu paljon hienoja jälkeläisiä. Mizar lopetettiin loukkaantumisen vuoksi sen ollessa 18-vuotias.

Isänemänemä Brandine Dasselfa oli mielenkiintoisen elämän elänyt rouva. Ruunikonkimo tamma syntyi USAssa, josta se myytiin Kanadaan 1-vuotiaana. Kanadassa tamma niitti mainetta varsanäyttelyissä ja varsoi vain viisi vuotiaana hienon tammavarsan. Kanadasta tamma päätyi Egyptiin, jossa se hurmasi näyttelytuomareita kahmien luokkavoittoja, BIS-sijoja ja sertejä. Uusi omistaja myös aloitti tammalla kisaamisen 90cm esteluokissa ja hyvällä menestyksellä. Valitettavasti tamma loukkasi jalkansa ja se myytiin siitostammaksi Saudi-Arabiaan. Kantakirjaan tammaa ei hyväksytty jalan takia. Kilpailu- ja näyttelymenestys puhuvat kuitenkin tamman rakenteen ja liikkeiden puolesta. Brandine nukkui ikiuneen 23-vuoden iässä.

Emä MJA Ramaya oli ensimmäinen arabikasvattini ja taisipa se olla myös ihkaensimmäinen virtuaalikasvattinikin koskaan. Kuvitella varmasti saattaa, miten tärkeä tamma minulle oli ja mitä se merkitsee arabikasvatuksessamme. Kaunis ruunikko tammavarsa jäi tietenkin kotiin ja siitä kuoriutuikin hieno ja toimiva kisaratsu ja luonteessakaan ei kyllä pahemmin ollut enää parantamisen varaa. Tamma keräsi AHACista kivan määrän pisteitä ja se palkittiin RHLA-laatuarvostelussa First Champion -palkinnolla prosentein 71,11%. Tamma kisasi hyvällä menestyksellä esteillä, vaikkei kovin montaa kilpailua voittanutkaan. Ramaya jätti jälkeensä viisi upeaa varsaa, joiden toivon jättävän vähintään yhtä suuren jäljen ihmisten sydämiin kun Ramaya jätti minuun. Sen poistuminen maan päältä oli minulle vaikeaa ja välillä edelleen toivoisin sen olevan vielä täällä.

Emänisä Eraya's Lawrence oli ensimmäinen virtuaaliarabini koskaan. Komea egyptinarabiherra saapui meille ulkomailta ja oli pitkän ja tuskallisen tuontiprosessin palkinto, jota todellakin kannatti odottaa. Lauri oli aikalailla unelmahevonen, etenkin arabiksi. Se oli kiltti, rauhallinen ja erittäin hyvin käsiteltävä ja toimiva ratsu. Orin kanssa ei ehditty kuitenkaan kisaamaan ollenkaan. Laurin kaksi jälkeläistä ovat kuitenkin tehneet sen isänsä puolesta ja jalostusorina Lauri olisi varmasti ollut ihan unelma, ellei se olisi nukkunut pois yllättäen 17 vuoden iässä.

Emänisänisä Lah Mambowe oli menestynyt ja herkkä ratsu. Se keräsi katseita kauniilla askeleillaan ja ylväällä olemuksellaan. 153 senttinen kimo ori oli kovan luokan kouluratsu ja se napsi luokkavoittoja vaativa B:n tasoisista kisoista ja keräsi itselleen nimeä. Monta monituista kertaa sitä yritettiin ostaa kisapaikoilla, mutta omistaja tiesi sen arvon eikä suostunut myymään sitä. Omistajalleen hyvin tärkeä ori siitti kymmeniä varsoja, joista kuoriutui myös melko taitavajalkaisia ratsuja. Mambowella oli hyvä ja loistokas elämä. Vahinko ei kuitenkaan tule kello kaulassa ja ori menehtyi 10 vuotiaana todella rajussa hevoskuljetusauton ja rekan nokkakolarissa.

Emänisänemä Eraya´s Mallown oli kuvankaunis 149cm kimotamma. Mallown oli tuttu näky näyttelykehissä eikä sitä käytetty juuri ollenkaan ratsastukseen, mitä nyt omistajan tytär kävi sillä aina välillä puskailemassa ilman satulaa. 16 vuoden iässä tamma jätti näyttelykehät nuoremmilleen ja siirtyi siitoskäyttöön. Mallown tuotti upeita jälkeläisiä ja moni niistä menestyi hienosti näyttelyissä kuten emänsäkin. Tamman toinen jälkeläinen kuoli kesken synnytyksen ja sen jälkeen meni pitkään ennenkuin se oli oikeastaan entisellään. Siitoskäyttöä kuitenkin jatkettiin Mallown'n poikkeuksellisen hyvän luonteen ja upean ulkomuodon vuoksi ja tamma saikin tämän jälkeen vielä 5 varsaa, joista Lauri oli viimeinen.

Emänemä Khal Haz Peanut oli minulle myös hyvin tärkeä hevonen, ensimmäisiä arabejani sekin. Haza oli rautias 151-senttinen egyptinarabitamma. Se syntyi egyptissä Khal Arabiansin tiluksille. Hienosta yhdistelmästä oleva tamma oli päätetty huutokaupata jo ennen syntymäänsä ja sille oli tiedossa rikkaita ostajia, lähinnä sheikkejä. Muutaman vuoden ja mutkan kautta Haza saapui viimein Majorithyyn aloittelemaan kisauraansa helpoissa koululuokissa. Tamma oli hieman pidättäytyväinen ja omissa oloissaan viihtyvä, jopa hieman ilkeä. Varsoilleen se oli kuitenkin mitän rakastavin ja huolehtivin äiti. Haza menestyi kivasti kouluradoilla ja kisasi myös AHACin näyttelyissä keräten 121 pistettä. Haza jätti jälkeensä kaksi tammavarsaa, jotka molemmat ovat olleet tärkeä osa arabikasvatustamme. Haza lopetettiin 22 vuoden iässä kovan kaviokuumeen vuoksi.

Emänemänisä Sweet Dream oli rautiaankimo 154-senttinen egyptiläissyntyinen ori. Ilkeäksi tituleerattu Dera oli kuitenkin näppärä ja menevä ratsu, minkä varjolla sen kisaura olikin menestyksekäs. Ori ei ollut suosittu tallilla missä se asui, mutta sen selkään uskalsi päästää myös hieman kokemattomampiakin ratsastajia, sillä ratsastettaessa se oli todella kuuliainen ja tykkäsi tehdä töitä. Dera kiersi myös muutamia näyttelyitä saaden tuomareilta kehuja komeasta ulkonäöstään ja hienoista liikkeistään. Dera jätti jälkeensä peräti 14 jälkeläistä ja se lopetettiin 31 vuotiaana huonojen jalkojen vuoksi.

Emänemänemä Majreeh Khal oli pieni vaaleanruunikko läsipäinen egyptinarabitamma. 146-senttinen pitkätukkainen Majreeh oli pieni, mutta pippurinen. Oman päänsä pitävä tamma oli melkoinen ruusukehai esteillä ja pikkutamma hyppäsikin kevyesti 80-sentin ratoja. Voitokas Majreeh ei koskaan säväyttänyt näyttelytuomareita, mutta se ei menoa haitannut - olihan tamma kuitenkin terve ja oikein toimiva pikkupaketti. Pikkutamma sai yhteensä 4 jälkeläistä ja yksi niistä jäi kasvattajalle kotiin pitämään emälleen seuraa sen eläkepäiville. Tammat itseasiassa lopetettiin vain parin vuoden erolla toisistaan.


NJ
21.11.2018 Half Moon, tuom. Ida, irtoSERT

ERJ, sijoituksia 40 joista voittoja 10
26.12.2017 Kisakeskus Jelly, 90cm, 2/7
01.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 2/30
02.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 1/40
03.01.2018 Escorant Trakehners, 70cm, 1/50
03.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 3/40
04.01.2018 Leijonalaakso, 90cm, 1/34
05.01.2018 Mörkövaara, 60cm, 3/30
07.01.2018 Escorant Trkahehners, 70cm, 2/40
13.01.2018 Mitar Warmbloods, 60cm, 2/40
14.01.2018 Mitar Warmbloods, 60cm, 2/40
17.01.2018 Kototalli, 60cm, 3/24
18.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 1/30
21.01.2018 Mitar Warmbloods, 60cm, 2/40
26.01.2018 Mitar Warmbloods, 60cm, 2/40
04.02.2018 Ruskavaara, 70cm, 2/30
07.02.2018 Mörkövaara, 60cm, 2/30
09.02.2018 Ruskavaara, 70cm, 2/30
12.02.2018 Ratsutalli Lilja, 80cm, 3/30
14.02.2018 Mörkövaara, 60cm, 3/30
17.02.2018 Ratsutalli Lilja, 80cm, 3/30

20.02.2018 Susiraja, 80cm, 2/30
24.02.2018 Team Tampiot, 70cm, 1/15
01.03.2018 Ratsutalli Lilja, 80cm, 2/30
02.03.2018 Holmberg, 60cm, 1/40
07.03.2018 Ruskavaara, 80cm, 2/30
07.03.2018 Harmony Sporthorses, 70cm, 3/24
07.03.2018 Team Tampiot, 80cm, 2/19
08.03.2018 Team Tampiot, 80cm, 3/19
08.03.2018 Susiraja, 80cm, 4/30
09.03.2018 Ruskavaara, 80cm, 2/30
10.03.2018 Ruskavaara, 80cm, 3/30
11.03.2018 Susiraja, 80cm, 2/30
12.03.2018 Team Tampiot, 70cm, 2/15
12.03.2018 Kadotetut Suomenhevoset, 70cm, 1/23
15.03.2018 Team Tampiot, 70cm, 2/15
15.03.2018 Susiraja, 80cm, 1/30
19.03.2018 Team Tampiot, 80cm, 1/23
19.03.2018 Kadotetut Suomenhevoset, 70cm, 1/23
22.03.2018 Team Tampiot, 80cm, 3/22
23.03.2018 Team Tampiot, 80cm, 3/22


KRJ, sijoituksia 40, joista voittoja 9
22.12.2017 Vindhani, Helppo C, 2/6
22.12.2017 Vindhani, Helppo B, 1/7
01.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 3/30
07.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 1/30
09.01.2018 Priton Budyonnys, Helppo A, 5/40
09.01.2018 Kisakeskus Jelly, Helppo B, 3/15
11.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 2/30
20.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 1/30
20.01.2018 Team J&K, Helppo A, 5/30
22.01.2018 Roscoff, Helppo A, 4/50
25.01.2018 Vindhani, Helppo A, 2/19
27.01.2018 Ardeal, Helppo A, 2/15
01.02.2018 Härdelli, Helppo C, 5/30
02.02.2018 Härdelli, Helppo C, 5/30
05.02.2018 Oldfinion Dressage, Helppo A, 1/30
11.02.2018 Raatteen Suomenhevoset, Helppo A, 3/30
13.02.2018 Raatteen Suomenhevoset, Helppo A, 2/30
13.02.2018 Härdelli, Helppo C, 3/30
13.02.2018 Karhumetsä, Helppo A, 4/30
14.02.2018 Mörkövaara, Helppo B, 4/30

14.02.2018 Härdelli, Helppo C, 4/30
15.02.2018 Oldfinion Dressage, Helppo A, 5/30
15.02.2018 Holmberg, Helppo A, 1/30
15.02.2018 Mörkövaara, Helppo B, 1/30
16.02.2018 Härdelli, Helppo C, 2/30
16.02.2018 Koistila, Helppo B, 5/30
17.02.2018 Karhumetsä, Helppo A, 4/30
17.02.2018 Mörkövaara, Helppo B, 2/30
17.02.2018 Raatteen Suomenhevoset, Helppo A, 5/30
19.02.2018 Härdelli, Helppo C, 4/30
01.03.2018 Kaarnan Suomenhevoset, Helppo A, 1/40
02.03.2018 Kaarnan Suomenhevoset, Helppo A, 2/40
04.03.2018 Kaarnan Suomenhevoset, Helppo A, 4/40
05.03.2018 Kaarnan Suomenhevoset, Helppo A, 4/40
12.03.2018 Shamrock Hill, Helppo A, 3/40
15.03.2018 Shamrock Hill, Helppo A, 1/40
15.03.2018 Edelsten Ponies, Helppo A, 2/40
18.03.2018 Edelsten Ponies, Helppo A, 5/40
19.03.2018 Duán Stable, Helppo A, 3/30
20.03.2018 Edelsten Ponies, Helppo A, 1/40

Greatest Achievements
Egyptian Event, Champion Thirteen Year Old Mare
Region 2 Championships, Champion Weanling Filly


AHAC Championships
AHAC, CH, 2022 AHAC Al Khalediah Arabian Horse Festival, Eighteen Year Old Mares
AHAC, CH, 2022 AHAC Katara International Arabian Horse Festival, Open Equitation Flat
AHAC, CH, 2022 AHAC Egyptian Event USA, Sporthorse Prime Time Mares In-Hand
AHAC, CH, 2022 AHAC Ströhen International, Open Equitation Over Fences
AHAC, CH, 2022 AHAC MJA March Horse Event, Eighteen Year Old Mares
AHAC, CH, 2022 AHAC MJA March Horse Event, Open Sporthorse Under Saddle Prime Time Horse
AHAC, CH, 2022 AHAC Egyptian Event, Level 1 Jumpers Speed (3'0")
AHAC, CH, 2022 AHAC Region 4 Championships, Level 1 Jumpers Power (3'0")
AHAC, CH, 2022 AHAC Region 4 Championships, Open Sporthorse Under Saddle Prime Time Horse
AHAC, CH, 2022 AHAC Singapore Nationals, Open Equitation Over Fences

AHAC, CH, 2021 AHAC Buckeye, Sporthorse Prime Time Mares In-Hand
AHAC, CH, 2021 AHAC Cairo International, Level 1 Jumpers Power & Speed (3'0")
AHAC, CH, 2021 AHAC Region 5 Championships, Open Equitation Over Fences
AHAC, CH, 2021 AHAC Sommarmånad, Level 1 Jumpers Power (3'0")
AHAC, CH, 2021 AHAC Danish National Championships, Level 1 Jumpers Power & Speed (3'0")
AHAC, CH, 2021 AHAC Emerald Egyptian Event, Eighteen Year Old Mares
AHAC, CH, 2021 AHAC Egyptian Event Europe, Open Sporthorse Under Saddle Prime Time Horse
AHAC, CH, 2021 AHAC Norway Egyptian Expo, Open Equitation Over Fences
AHAC, CH, 2021 AHAC Region 14 Championships, Level 1 Jumpers Power & Speed (3'0")
AHAC, CH, 2021 AHAC Region 15 Championships, Eighteen Year Old Mares

AHAC, CH, 2019 AHAC MJA Arabian Spring Festival, Level 1 Jumpers Power & Speed (3'0")
AHAC, CH, 2019 AHAC Cairo International, Thirteen Year Old Mares
AHAC, CH, 2019 AHAC NRC Janas Mothers Day, Level 2 Jumpers Speed (3'3")
AHAC, CH, 2019 AHAC Nereus Summer Meet I, Level 2 Jumpers Power (3'3")
AHAC, CH, 2019 AHAC Emerald Egyptian Event, Level 2 Jumpers Speed (3'3")
AHAC, CH, 2019 AHAC St. Petersburg Open, Classic Head Senior Mares
AHAC, CH, 2019 AHAC Nereus November Night II, Level 2 Jumpers Power & Speed (3'3")
AHAC, Ch, 2019 AHAC Al Khalediah Arabian Horse Festival, Open Sporthorse Under Saddle Prime Time Horse
AHAC, CH, 2019 AHAC April Fools Event, Level 2 Jumpers Power (3'3")
AHAC, CH, 2019 AHAC Qatar International, Level 1 Jumpers Power & Speed (3'0")
AHAC, CH, 2019 AHAC Kauber Platte Championship, Level 1 Jumpers Power & Speed (3'0")
AHAC, CH, 2019 AHAC Ajman, Level 2 Jumpers Power (3'3")

AHAC, CH, 2018 AHAC European Championships Verona, Level 2 Jumpers Power (3'3")
AHAC, CH, 2018 AHAC MJA Halloween Show, Level 2 Jumpers Power (3'3")
AHAC, CH, 2018 AHAC St. Petersburg Open, Classic Head Senior Mares
AHAC, CH, 2018 AHAC Brussels Arabian Trophy, Level 2 Jumpers Power & Speed (3'3")
AHAC, CH, 2018 AHAC Nereus Egypt Meet II, Level 2 Jumpers Speed (3'3")
AHAC, CH, 2018 AHAC Nereus Egypt Meet I, Level 2 Jumpers Power (3'3")
AHAC, CH, 2018 AHAC Majorithy Arabians Summer Show III, Level 1 Jumpers Speed (3'0")
AHAC, CH, 2018 AHAC Region 7 Championships, Level 2 Jumpers Power (3'3")
AHAC, CH, 2018 AHAC Region 8 Championships, Level 1 Jumpers Power & Speed (3'0")
AHAC, CH, 2018 AHAC Egyptian Classic Cup, Level 2 Jumpers Power (3'3")
AHAC, CH, 2018 AHAC Egyptian Event, Thirteen Year Old Mares
AHAC, CH, 2018 AHAC Kauber Platte Championship, Level 1 Jumpers Power (3'0")
AHAC, CH, 2018 AHAC Abu Dhabi, Level 1 Jumpers Power & Speed (3'0")

AHAC, CH, 2017 AHAC Region 17 Championships, Level 1 Jumpers Power & Speed (3'0")
AHAC, CH, 2017 AHAC Region 15 Championships, Open Equitation Over Fences

AHAC, Ch, AHAC Region 2 Championships, Weanling Fillies

05.12.2011, Päiväkirjamerkintä, omistaja
Voiko ihminen olla enää enempää innoissaan? En tiedä, mutta minä ainakin olen! Toissapäivänä meille syntyi Pilgrimin ensimmäinen varsa ja tuntuu että halkean onnesta ja ylpeydestä! Pilgrim ja Ramaya ovat ehdottomasti lempihevosiani ja ensimmäisen lapsen syntymähän nyt on melko herkistävä kokemus. Synnytys meni hienosti ja Ramaya on upea emä. Pieni ruunikko varsa on vielä melko rääpäle pitkine honteloine jalkoineen, mutta on jo täysin varastanut sydämeni. Minulla olisi todella paljon muutakin tekemistä, mutta en vain millään malta pysyä poissa varsan luota. Idahiksi nimetty pienokainen on osoittautunut hyvin rohkeaksi ja reippaaksi - minuakin se on jo pari kertaa käynyt maistelemassa paidan helmasta. Aika näyttää mitä tästä varsasta kasvaa, mutta minulla on tunne, että meillä tulee olemaan edessä mukava tulevaisuus.


16.12.2011, Päiväkirjamerkintä, omistaja
Tänään tutustuimme Idahin kanssa harjaan ja riimuun. Varsa katsoi minua hieman epäröiden kun astuin karsinaan, mutta rohkeana tyttönä se tuli melkein heti katsomaan mitä minulla oli. Takkini reunaa maisteltuaan varsa otti spurtin ja katosi emänsä taakse. Tervehdin Ramayaa ja suukotin sen lämmintä otsaa. Idah tunki itsensä väliimme, joko hänellekin riittäisi sitä huomiota? Annoin varsan haistella pehmeää harjaa rauhassa, jonka jälkeen silittelin sitä ensin kädellä selästä pitkin, rauhallisin vedoin. Ei reaktiota. Harjasin pari varovaista vetoa ja varsalla näytti olevan mukavaa, joten jatkoin harjaamista. Pienen pepun päältä löytyi ilmeisesti hyväkin kohta rapsutella kun varsa ojensi kaulaansa oikein pitkälle silmät ummessa. Riimu taas vuorostaan ei ollutkaan niin mukava kapistus. En saanut sitä vielä tänään päähän saakka, mutta edetään pikkuhiljaa varsan ehdoilla, eihän tässä ole vielä mitään kiirettä.


03.03.2012, Päiväkirjamerkintä, WW
Idah hörisi minulle saapuessani talliin ja esitti oikein hienon "hirnahduksen", joka kuulosti enemmän koiralta kuin hevoselta. Nauroin ja taputin varsaa. Pyöritin varsan hellästi kumisualla ja putsasin huolella irtoliat pois. Selvittelin harjan ja hännän. Puhdistin kaviot ja jalat ja samalla nostelin jalat useampaan kertaan. Olin jo aiemmin hakenut viltin oven pieleen roikkumaan. Otin viltin ja annoin varsan taas tutustua siihen. Tällä kertaa sain jo laitettua sen Idahin päälle niin, että se peitti kaulan ja lautaset. Ensin varsa jälleen pyöriskeli karsinassa, mutta rauhoittui sitten huomatessaan, ettei viltti syönyt sitä. Kehuin varsaa. Annoin viltin olla paikoillaan jonkin aikaa, sitten otin sen pois ja kehuin varsaa edelleen. Varsa edistyy hienosti. Ensi kerralla voisi kokeilla viltin kiinni laittamista vyöllä, mikäli homma jatkuu yhtä hyvin!


22.08.2013, Päiväkirjamerkintä, omistaja
Jännittävä päivä tulossa - ensimmäinen satulan sovituspäivä. Päätin aloittaa reippaana heti aamusta, mutta kun pääsin Idahin karsinalle niin en ollutkaan enää niin varma siitä reippaasta. Tamma nuokkui vielä syvässä unessa huuli pitkänä roikkuen. Päätin antaa sille vielä hetken herätä rauhassa (koska kokemukseni mukaan näin molemmat pääseävt helpommalla) ja laskin varusteet karsinan edessä olevalle penkille. Taidanpa käydä tässä välissä pikaisen mutkan toimistolla. Nappasin vielä Elisabethin keittämät aamukahvit mukaani lempimukissani ja tallustelin takaisin talliin, olipas muuten mukava ilmakin - niin lämmin ja raikas. Ehkä kävisin myöhemmin vielä maastossa jonkun muun hevosen kanssa. Palattuani Idahin karsinalle tamma oli jo kuikuilemassa ovenraosta että mitä tapahtuu ja se hörisi minulla kun pysähdyin sen kohdalle. Meille on kehittynyt jo hyvin lämmin suhde ja olen ansainnut hyvin tamman luottamuksen.

Avasin karsinan oven ja istahdin seinää vasten heinien joukkoon nautiskelemaan kahvini loppuun. Idah nuuhkaisi kahviani ja pärskäytti pienet räät päälleni. Kyllähän minä sen tiesin ettet sinä pidä kahvin hajusta, mutta milloin opit sen itse? Naurahdin hiljaa ja silitin tamma silkkistä turpaa. Idah sulki silmänsä ja laski päänsä syliini. Rapsuttelin sitä vain hetken aikaa ja tyhjensin pääni. Just tässä hetkessä meillä ei ole kiire mihinkään, ei huolia eikä murheita. Sitten hörppäsin kahvikuppini tyhjäksi ja nousin laittamaan sen käytävällä olevalle hyllylle.

Nappasin satulahuovan käytävältä ja jo kaikenlaisiin huopiin ja muihin kankaisiin tottuneena Idah ei juurikaan välittänyt kun nostin huovan sen selkään. Minulla on aina ollut tapana totuttaa hevoseni hyvin perusteellisesti kaiken näköisiin ja kokoisiin asioihin ja tavaroihin. Idahin selässä oli ollut vaikka ja mitä, joten satulahuopa ei ollut sille uusi asia. Jätin huovan selkään ja tarkastin tamman pintapuolisesti, kiersin sen ympäri, kokeilin jalat ja kurkkasin korviin. Kampasin tamman puruihin sotkeutuneen harjan ja sitten päätin että on satulan vuoro.

Nostin sitten satulan syliini ja astuin Idahin karsinaan, tamman ilme oli selkeästi epäilevän näköinen. Otin askeleen lähemmäs hevosta ja yllätyksekseni se pomppasi taaksepäin, saatoin vähän säikähtää koska tuollaista reaktiota en ollut odottanut. Laskin satulan seinää vasten jotta tamma voisi käydä nuuhkimassa sitä, olihan näitä kyllä nähty jo ennenkin että mikä lie. Idah kävi tutustumassa satulaan ja palasi sitten luokseni, kaivellen taskuani että ilmeisesti pitäisi saada jonkin palkinto tästä suorituksesta. Herkkuja ei tällä kertaa kuitenkaan tippunut. Nostin satulan uudelleen ja tällä kertaa tamma oli oikein nätisti. En kuitenkaan saanut satulaa selkään saakka kun useasta lähestymisyrityksestä huolimatta tamma päätti aina väistää.

Päätin lopettaa onnistuneeseen suoritukseen ja herkun ja kehujen saattelemana sain nostettua satulan tamman selkään. Kehuin Idahia ja annoin satulan olla hetken, jotta tamma tottuisi vähän sen painoon. Näköjään tämän kanssa toimii lahjonta. Taputin tammaa kaulalle ja nostin satulan huopineen pois. Hyvin meni ja ensi kerralla sitten taas lisää. Poistuessani karsinasta nappasin vielä kahvikuppini käytävän hyllystä ja lähdin aamupalalle.


10.06.2015, Päiväkirjamerkintä, reibili
Toivuttuani flunssasta otin suunnan jälleen kohti Majorithya, jossa oli tarkoitus pitää kouluvalmennus Shannonille ja Idahille. Alkuverryttelyt suoritettiin tuttuun tapaan siirtymisiä ja voltteja tehden, Idah tosin oli sen verran herkkä ja heti hyvin avuilla, ettei se paljon herättelyä tarvinnut. "Shannon, sulla on toinen toistaan upeampia hevosia täällä, voisin muuttaa asumaan tänne" tuumasin katsellessani, kun ratsukko suoritti tehtäväksi annettua takaosakäännöstä. Ensiyrittämälllä Idah polki hieman sivuun eikä käännöksestä näin ollen saatu ihan oppikirjaesimerkkiä, mutta loput yritykset sujuivat hienosti ja ratsukon työskentelyä oli ilo katsella. Valmennuksen loppu keskityttiin ratsastajan istuntaan harjoitusravissa- ja laukassa istuen, joskin tästäkään ei paljon moitittavaa löytynyt. Valmennuksen lopuksi rapsuttelin hetken Idahia kaulalle samalla antaen Shannonille palautetta valmennuksesta, ennen kuin päästin ratsukon suorittamaan loppuverryttelyt itsenäisesti.


03.02.2017, Kouluvalmennus, omistaja
Tälle päivälle olin nakittanut ystäväni liikuttamaan hevosia ja nyt meillä oli vuorossa yhteinen kouluvalmennus Idahille. Tamma oli ollut koko päivän hieman levottomalla tuulella ja olinkin päästänyt sen aamulla tarhaan nuorempiensa kanssa riehumaan eninpiä höyryjä. Ainakin toivoin näin. Siirtymä kentälle ainakin oli melko hulvattoman näköistä, sillä Idah pomppi ja pyöri kuin mikäkin rodeohevonen - tästä tulee varmaan hauskaa, ajattelin. Asetuin keskelle kenttää seisomaan ja ohjasin ratsukon alkukäynneille sekä tekemään muutamia voltteja että saataisiin hieman kontaktia hevoseen ja verryteltyä kylkiä. Idah alkoi onneksi rentoutua melko nopeasti joten seuraavaksi otettiin muutamia siirtymäharjoituksia raviin. Ihan hyvä joo, vaikkakin tamma haluaisi taas määrätä suunnan ja vauhdin.

Lisää voltteja, muutama kaarto radan poikki ja pysähdyksiä lyhyillä sivuilla. Idah alkoi pikkuhiljaa kuuntelemaan ratsastajaansa ja kuolaimenkin kalina suussa rauhoittui. Tamman asento muuttui rennommaksi ja takapääkin alkoi asettua. Kolmikaarisella kiemurauralla harjoiteltiin vähän hevosen asettamista ja suoristamista käännöksen jälkeen. Ravista siirtyminen laukkaan kävi jo oikein näppärästi vaikka tottakai sieltä parit ilopukitkin tuli. Laukassa harjoittelimme hieman vaihtoja, sekä teimme isoja ympyröitä joille hevonen asettuikin nätisti ja loppuvalmennus olikin omaan silmään mukavaa katseltavaa. Tästä on hyvä jatkaa ensi kerralla ja ohjasinkin ratsukon vielä keskihalkaisijalle jonka jälkeen nätti pysähdys päätyyn. Kiitin ystävääni ja jätin ratsukon tekemään loppuverryttelyjä itsenäisesti suunnistaessani takaisin kohti tallia.


21.06.2019, Päiväkirjamerkintä, reibili
Olin koko päivän onnesta hehkuen selittänyt kotona, että pääsisin tänään taas touhuamaan arabien kanssa. Majorithyyn saavuttuani tuhlaantui hetki aikaa siihen, että etsin Idahia ensin talleilta, ja koska bongasin sen tyhjän karsinan, oletin sen olevan jo ulkona tarhassaan. Tarhakartasta paikallistin oikean tarhan ja lähdin sitten hakemaan tammaa sisälle. Päivän ohjelmaan ei kuulunut mitään sen erityisempää, kuin hemmotteluhoitoja Idahille. Harjasin ja puunasin sen läpikotaisin, jonka jälkeen hieman venyttelin tammaa. Jalat nousivat hienosti, eikä tamma vaikuttanut olevan lainkaan jumissa, ja se oli koko ajan innoissaan mukana tekemässä kaikkea, mitä keksinkään tehdä. "Hassu tamma" juttelin sille samalla, kun taluttelin sitä takaisin tarhaansa heinää toisessa kainalossa joita Idah yritti kovasti pölliä. Saatuani tamman takaisin tarhaansa, heitin sille heinät ja kävin rapsuttamassa sitä vielä pienen hetken ennen lähtöäni.


25.06.2020, Päiväkirjamerkintä, omistaja
Pöytätuulettimeni pöhinä heitteli papereita työpöydältäni lattialle. Oli aivan hiljaista, kukaan ei tehnyt elettäkään liikkuakseen eivätkä hevosetkaan jaksaneet riehua. Ulkona oli yli 30 astetta lämmintä ja tuntui kuin elämä olisi pysähtynyt. Istuin hikisenä työpöytäni ääressä yrittäen muka tehdä töitä koneellani, mutta kuumuus tuntui vievän voiton tässä asiassa. Halusin vain valua kylmälle lattialle makaamaan. Tallin toinen omistaja Elisabeth laahusti työhuoneeseeni sama kärsivä ilme kasvoillaan. -Lähdetäänkö uimaan? Elisabeth kysyi. Joo. Siis joo! Todellakin! Mennään! Saatoin vähän innostua, mutta se oli juuri sitä mitä nyt tarvitsin. Päätimme hakea hevoset mukaan ja tietenkin minä marssin suoraan Idahin luo. Tamma näytti aivan maansa myyneeltä kunnes näki minut. Karsinasta alkoi kuulua matalaa rauhallista hörinää ja tamman silmät kirkastuivat. Höppänä.

Talutimme hevoset läheisen lammen rannalle ja Idah innostui kun näki vettä. Siitä onkin kuoriutunut melkoinen vesipeto ja siksi se olikin valintani tämän päivän uintiretkelle. Hevosilla oli vain suitset ohjineen, joten autoin Elisabethin hevosensa selkään jonka jälkeen hyppäsin itse Idahin kyytiin yllättävän vaivattomasti. Hah, en ollutkaan vielä ihan ikäloppu. Vedenrajassa Idah alkoi kaapimaan vettä etujalallaan ja hetken päästä sen pärskyttely oli jo niin valtaisaa että minäkin kastuin ihan kunnolla. Kuivasin aurinkolasejani (muka) kuivaan paitaani että näkisin edes vähän paremmin. Ohjasimme hevoset hieman syvemmälle jotta saisin varpaani kastumaan. Ai että vesi oli ihanan viileää!

Onni on oma ja vieläpä hyvä ranta. Hevoset nauttivat vedestä ja etenkin Idahilla oli hauskaa. Se puhalteli kuplia veden alla ja pärskäytti sitten kunnon ryöpyn kaikkien päälle heittäessään päänsä ilmaan. Ohjasin tammaa hieman syvemmälle kunnes sen oli pakko uida. Hui kamala kun vesi olikin nyt kylmää ja vatsassani muljahti hieman kun vesi ehti napaani asti. Idahista kuoriutui heti huippu-uimari kun se paineli menemään hyvässä rytmissä ja syvään hengitellen. Uinti teki varmasti terää meille kaikille. Nousin tamman viereen kellumaan ja pidin sen harjasta kiinni kun se päätti lähteä vieläkin syvemmälle. Jouduin hieman korjaamaan suuntaamme rantaanpäin vaikka olisihan tämä saukko uinut vaikka toiselle puolelle järveä jos olisin vain antanut. Elisabethin hevonen oli selkeästi saanut jo tarpeekseen noustessaan rantaan. Idahille tuli pieni hätä että se jäisi yksin, joten hyppäsin takaisin tamman selkään ja ohjasin sen rantaan. Kävellessämme takaisin talleille päin likomärkinä en voinut olla taas ajattelematta miten onnellinen olinkaan, elin unelmaani ja aivan täysillä.


01.04.2021, Kouluvalmennus, Daniel Helanto
Ystäväni jätti minut hevosauton kyydistä Belgiassa tai siis minä lastasin hänen kanssaan Espanjan tuonnin takaisin rekkaan. Jään itse valmentamaan Belgiaan ja lennän kotiin rekan perässä. Rekka matkaa lautalla melkein kaksi vuorokautta, joten ehdin hyvin valmentamaan ja sitten pääsen Helsingistä rekan kyydillä kotiin.

Idah -tamma oli ensimmäsenä vuorossa ja erittäin joustavan käynnin omaava arabi suorastaan leijaili syksyisellä vaaleapohjaisella ulkokentällä. Kävelin kostean joustavan kentän poikki tervehtimään aamun ensimmäistä ratsukkoa. Idah seisoi kuuliaisesti korvat hörössä ja katseli tallipihan aamupuuhia. Vasta kun menin morjestamaan tammaa rapsutusmielessä, se mulkaisi pahasti ja irvisti ikävästi. Ratsastaja torui naurahdellen ja tokaisi, että tamma ei pidä hirveästi vieraista ihmisistä. No minulle se tuli kerralla selväksi.

Verryttelimme tammaa kaikessa rauhassa ja halusin nähdä aavistuksen kireästi ravaavan tamman mahdollisimman pitkässä ravissa ilman että se juoksee alta pois. Haimme avointa muotoa enkä kieltänyt päästämästä eteen alas, mutta tamma ei kauheasti sinne tarjoillut vaan avoimessa muodossakin oli hieman jännittyneisyyttä. Loivia väistöpätkiä ja paljon voltteja. Volteilta kehoitin jatkamaan ajoittain sulku- tai avotaivutuksessa ihan riippuen miltä tamma voltilla tuntui.

Laukkaverryttelykään ei ollut niin antoisaa ja tuloksellista, mutta välikäyntien jälkeen saimme hienoja rentoja laukannostoja ja -vaihtoja. Tätä hainkin tällä kertaa ratsastajan toiveiden mukaan. Arabeja kun on helppo koota, mutta että ne saa rennoksi ja selkäylös niin se onkin hieman hankalampaa. Kotiläksyksi kehoitin tekemään myös puomeja niin, että ei koota vaan liikutaan avoimessa muodossa.


17.07.2021, Estevalmennus, omistaja
Ihanan kamala ilma, joten kasasin pienen esteradan suosiolla maneesin suojiin. Nappasin Idahin valmiina työntekijältä ja suuntasin sen kanssa vähän treenaamaan. En ollut saanut ketään tänään ratsastamaan sitä, joten päätin valmentaa tammaa selästä käsin. Käyhän se näinkin, enkä ollutkaan hetkeen päässyt itse ratsastamaan sillä. Alkuverryttelyt menivät laiskasti ja tammaa sai tosissaan herätellä puolipidätteillä ja volteilla. Idah oli jotenkin kireänä tänään ja minusta tuntui että se aisti ukkosen joka oli melko varmasti jo nurkan takana tästä kuumuudesta ja kaatosateesta päätellen. Ravailimme hiukan pitkillä sivuilla ja testailin miten tamma reagoi pohkeisiini. Ohjasin hevosen muutaman kerran maapuomien yli reippaassa ravissa ja ennekuin huomasinkaan, makasin naamallani maneesin lattialla paskakasan vieressä ukkosen jyrinän säestämänä. Juuri nythän sitä tässä kaivattiinkin. Laiska muuttui hetkessä kiihtyneeksi.

Tamman meno alkoi saada vauhtia eikä sitä tarvinnut enää hoputtaa. Onneksi Idah ei ole ihan säikyimmästä päästä, joten päätin jatkaa, hyvä vaan totutella. Maneesiin saapui toinenkin ratsukko, joten varmasti kaverin tuoma turvakin rentouttaisi. Nyt pääsimme puomien yli kunnialla ja otin muutamia laukannostoja ennekuin ohjasin tamma ensimmäiselle esteelle. Pieni ristikko meni mallikkaasti ja tamma tuntui kuuntelevan hyvin. Ukkonen jylisi taustalla kun ylitimme seuraavan esteen, tamma tosin hyppäsi aivan liian myöhään ja puomi putosi. Ajattelin että katsoisin tilannetta hetken mikäli ukkonen menisi ohi tai edes rauhoittuisi vähäsen. Tamma kuitenkin alkoi selvästi hermostua ulkoa kuuluvan jyrinän vuoksi ja hetken yritettyäni rauhoitella tilannetta päätimme jättää treenit tältä kerralta tähän. Myös toinen ratsukko oli samaa mieltä, joten teimme pikaisesti yhdessä loppuverryttelyn jonka jälkeen talutimme hevoset karsinoihinsa. Idah oli aivan likomärkä, joten riisuin siltä varusteet ja harjasin irtoroskan ja hiekat pois. Kuivailin tammaa vähän pyyhkeellä (lellilasta taas hellitään) ja kaivoin vielä taskustani porkkananpalan.

No evaluations.


The Legacy

Sa'adat Bethari MJA MJA Sa'adah Rashida Faruq Aamir al Rayydan
2018 Straight Egyptian Arabian Mare sired by BT Badiuz Zaman (Black Satin Stiletto VI), owned by Majorithy Arabians
2021 Egyptian Related Mare sired by Shado Reido (Ghayda al Qismat), owned by Majorithy Arabians
2022 Straight Egyptian Arabian Stallion sired by Faraj Amir al Rayydan (KH Falima Madinah), owned by Majorithy Arabians

Yhteystiedot

Shannon. VRL-05645, email

Tekijänoikeudet

Tämä on virtuaalitalli, mikään sivuilla ei ole todellista eikä kuvissa olevilla hevosilla ole mitään tekemistä tämän sivun kanssa. This is a sim game stable and nothing here is real or related to the horses in the pictures.

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus Shannon.
Kuvat © Pexels.com, Butler Farms & Om El Arab

Suosittelemme

Bellimo Arabians
Islanninhevostalli Trottúr
Kultahuisku
al Najya
Walia Arabians
al Qismat Arabians
Maghara Arabians
Blackthorn Hills Farm
Southern Oak Equine
Galal Arabians
Dahabu Arabians
Starfire Estate
Majorithy Arabians