Majorithy Arabians

Keskiviikko 15.09.2021
Syksy on saapunut ja lehdet alkavat kellertävää. Meidän elo on ollut hiljaista viimeisen vuoden kaiken aktiviteetin puutteessa ja koska keskustakin meni nurin, ei itsellä ollut kauheasti motivaatiota. Syksyn myötä kuitenkin talli alkaa jälleen heräillä ja jospa saataisiin vaikka jokin näyttelykin pian pystyyn. Lue lisää

Majorithy Arabiansin yli 13-vuotiseen historiaan on mahtunut paljon kaikenlaista ja hevosia on tullut ja mennyt. Muutama tallin hevosista on ehtinyt jo eläkkeelle saakka ja päässyt näyttämään arvonsa myöskin laatuarvosteluissa.
Lue lisää tallin historiasta.

virtuaalihevonen   |   a sim game horse

Piecva al Najya +


2015 Chestnut Polish Arabian Mare, 150cm
Born 08.08.2015, now at age M Layouts / 
raitatossu.net/mayflower
Bred by Calla, al Najya
Owned by Shannon. (VRL-05645), Majorithy Arabians
Competing in Eventing

»  VH16-003-0069

AHAC points 339, Legion of Honor
AHAC Breeder's Sweepstakes Nominated Foal
ASEA points 1.274, Legend Champion
RHLA First Champion 66,667 %


About

Piecva on iloisen tyttömäinen ja hyväntuulinen tamma, joka osaa heittäytyä välillä melkoisen leikkisäksi mutta tarkoittaa silti aina vain pelkkää hyvää. Siitä huolimatta Piecva ei sovellu aivan aloittelijoiden käsiin, raudikko temmeltää muuten vähän turhan paljon eli tämän tamman kanssa työskentelevältä on kyllä löydyttävä kokemusta hevostenhoidosta. Piecva tykkää nimittäin testailla myös rajoja silloin tällöin, niin ihmisten kuin lajitovereidenkin seurassa. Tarhassa ja laitumella Piecva tykkääkin vähän härnätä muita välillä, testaillen muiden kärsivällisyyttä leikkimielisillä lähestymisillään ja näpläily-yrityksillään. Piecva muistuttaakin välillä enemmän kuritonta varsaa kuin aikuista hevosta, mutta sen käytöksestä huomaa kyllä että kyse on vain pelkästä puhtaasta leikkisyydestä, tamma nimittäin myös väistää samantien jos ja kun joku sitä lopulta päättää komentaa asettumaan.

Piecvan kanssa työskennellessä onkin osattava olla riittävän määrätietoinen, tamman ei saa antaa tehdä ihan mitä vain vaan sille on sattava näyttää myös rajat tarvittaessa. Piecva mielellään telmii nimittäin jo laitumelta hakiessa, tamma viskoo päätään ja tanssii siihen malliin että hoitaja saa olla vikkelä saadakseen sen kiinni ja olemaan kunnolla riimunnarun päässä. Piecvaa saa kyllä ihan rohkeasti komentaa, sillä vain niin tamma tajuaa ettei sen mielestä kivat leikit välttämättä huvitakaan hoitajaa ihan yhtä paljon. Piecva kyllä rauhoittuu komentaessa ja siten sen hoitaminenkin on ihan mukavaa, kun hoitaja vaan tosiaan osaa olla riittävän määrätietoinen. Mikään kaikista kärsivällisin Piecva ei ole, mutta kun tamman harjaa reippaasti ja antaa sille vaikka heinää turvan eteen odottelun ajaksi, niin kyllä raudikko paikallaan pysyy karsinassaankin. Joskin Piecva kyllä silti kannattaa aina sitoa kiinni harjaamisen ajaksi.

Piecva on tamma, joka pitää joka kerta ns. ratsastaa sisään silloin kun sen selkään kipuaa raudikolle vieras ratsastaja. Piecva nimittäin testailee uutta ratsastajaa aina eikä se niinkään tarkoita pukitusrodeota vaan enemmänkin heittäytymistä autuaan tietämättömäksi avuista ja käskyistä. Tämä tamma ei todellakaan ole mikään helppo automaattiratsu, vaan ratsastaja taidoista riippumatta joutuu tekemään auttamatta töitä saadakseen Piecvan kuulolle ja liikkumaan kunnolla. Osaava tamma kyllä on sitten kun se kunnioittaa ja kuuntelee ratsastajaansa, mutta kilpakentille tämän raudikon kanssa ei ole mitään asiaa ennen riittävän pitkää valmentautumista. Muutoin Piecva on kyllä hyvähermoinen ja sen kanssa pärjää hyvin maastossakin. Piecva voi joskus vähän säpsyä omiin, mutta säpsähtelyksi se myös jää jos ratsastaja pysyy rauhallisena. Karjanajo on Piecvasta jännittävää puuhaa ja tamma on kyllä innokas tekemään töitä, mutta ratsastajan tehtävä onkin varmistaa ettei Piecva vain innostu liikaa ja lähde käsistä kokonaan. © Break


Pedigree

Poznan Wid
2010 polish arabian
Pembroke
1998 grey polish arabian
Emanor
Perturbacja
Hennessey
2009 grey polish arabian
Mont-Verdi
Holba
Cedina Wid
2008 polish arabian
Nadmir
2006 polish arabian
Korneliusz
Anicet
Celestyna
2008 grey polish arabian
Soren
Cala


Piecvan isä, Poznan Wid, on 150 senttinen punaruunikko arabialainen täysiveriori. Puhdasta puolalaista verilinjaa edustava Poznan on ulkomaisilla showboardeilla menestynyt kouluratsu, joka on palkittu Preferent- sekä AHAC Legion of Honour-arvonimin. Isänisä, Pembroke, on 150 senttinen mustankimo arabialainen täysiveriori. Myös Pembroke on palkittu AHAC Legion of Excellence-arvonimellä. Isänemä, Hennessey, on 151 senttinen ruunikonkimo arabialainen täysiveritamma. Hennessey on pääasiassa ASARA radoilla menestynyt laukkaratsu.

Piecvan emä, Cedina Wid, on 150 senttinen mustankimo arabialainen täysiveritamma. Koulupainotteinen Cedina edustaa puhdasta puolalaista verilinjaa. Emänisä, Nadmir, on 145 senttinen rautias arabialainen täysiveriori. Nadmir on menestynyt pääasiassa AHACin kouluratsastusluokissa. Emänemä, Celestyna, on 153 senttinen mustankimo arabialainen täysiveritamma. Celestyna toimi ainoastaan siitostammana. © Break


Ei tuloksia.

KRJ, sijoituksia 1, joista voittoja 1
30.04.2021 Huhtikuun KERJ-CUP, Helppo, 1/42

Greatest Achievements


AHAC Championships 2019

No evaluations.


The Legacy

This horse hasn't been bred yet.Yhteystiedot

Shannon. VRL-05645, email

Tekijänoikeudet

Tämä on virtuaalitalli, mikään sivuilla ei ole todellista eikä kuvissa olevilla hevosilla ole mitään tekemistä tämän sivun kanssa. This is a sim game stable and nothing here is real or related to the horses in the pictures.

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus Shannon.
Kuvat © Pexels.com, Butler Farms & Om El Arab

Suosittelemme

Bellimo Arabians
Islanninhevostalli Trottúr
Kultahuisku
al Najya
Walia Arabians
al Qismat Arabians
Maghara Arabians
Blackthorn Hills Farm
Southern Oak Equine
Galal Arabians
Dahabu Arabians
Starfire Estate
Majorithy Arabians