Majorithy Arabians

Majorithy Arabians on perustettu vuonna 2008, eli tänä vuonna tulee jo 12 vuotta mittariin. Alkuperäinen Majorithy sijaitsi Norjan Lillehammerissa ja tallista löytyi 40 karsinaa. Nykyään olemme muuttaneet Belgiaan suuremmille tiluksille ja hevosia tallista löytyykin jo yli 130.

Majorithy Arabians was established in 2008 so this year we are 12 years old! The original Majorithy was located in Lillehammer in Norway and we had 40 stables. Today we have moved in Belgia to bigger grounds and we have almost 130 horses.

Kymmenen vuotta arabianhevosia

      Tallin historia     Myytävät hevoset     Hall of Fame

Majorithy perustettiin vuonna 2008 tarkoituksena kasvattaa laadukkaita ja monikäyttöisiä egyptinarabeja. Tilamme sijaitsee virtuaalisessa Belgiassa noin kolmen kilometrin päässä valtatiestä, joten melu ei meitä juuri häiritse. Tila on kooltaan noin 40 hehtaaria, josta suurin osa on tarha- ja laidunalueita. Maastoreitit kiertelevät maiden reunoja vaihtelevin maisemin ja maastoin. Lähimpään kaupunkiin matkaa on noin 15 kilometriä. Järjestämme aina silloin tällöin ohjattuja vierailuja, joissa tilan toinen omistaja Elisabeth kertoo tilan historiasta, nykypäivästä ja sen hevosista.

Tänä päivänä kasvatuksemme on laajentunut egyptinarabien lisäksi myös puolalaisiin ja jokainen varsa on pitkään harkitun suunnitelman tulos. Mikäli olet kiinnostunut tilan historiasta ennen kuin me saavuimme tänne, voit lukea mielenkiintoisen tarinan täältä.


Majorithy Arabians was established in 2008 to breed versatile and beautiful Straight Egyptian Arabians. Our farm is located in virtual Belgia, approximately 1,5 miles from the highway so the noise won't bother us. The nearest town is about 8 miles away. We have 100 acres of land and most of it is functionin as pastures and groundpaths, which are alternating in different heights and soles. Once in a month we offer guided visits where our co-owner Elisabeth shows up the farm and tells about it's history and horses.

Today we're breeding Straight Egyptians and Pure Polish Arabians. Every foal is a product of a long consideration from potential, great moving and performing, and the most of all, healthy parents.

Tallirakennus

Valkoinen tallirakennus on rakennettu kesällä 2008 ja se on jaettu kahteen osaan, pää- ja pikkutalliin. Pikkutalli valmistui huhtikuussa 2010 ja se on varattu varsoville tammoille, koska se on eristetty päätallista ja siellä on rauhallisempaa. Talli on tilava käytävät leveitä. Suurten ikkunoiden ansiosta talliin tulee myös paljon luonnonvaloa. Lisäksi meillä on koneellinen ilmastointi ja keskilämpötila on noin 17 astetta.

Tallin pohjamateriaali on luistamatonta betonia ja 2,5 metrisellä käytävällä kulkee kumimatto. Jokaisessa karsinassaa meillä on sisäpuolen seinissä kumiset levyt,jotta hevoset eivät vahingoittaisi itseään mahdollisesti potkiessaan. Kuivikkeena käytämme purua ja hengitysongelmaisilla paperisilppua. Tallista löytyy vaatimusten mukainen, kuiva, viileä ja ilmastoitu rehuvarasto, neljä pesupaikkaa, varustehuone, WC, toimisto sekä kokoustilat. Pesupaikkojen pohjat on päällystetty kumimatoilla liukastelun estämiseksi ja paikalta löytyy yleensä tarvittavat pesuvälineet. Varustehuone on lämmitetty noin 20 asteeseen ja sieltä löytyy paikat kaikkien hevostemme satuloille ja suitsille, sekä jokaiselle hevoselle on oma laatikko, jossa säilytetään sen omat tavarat. Varustehuoneessa on myös 15 lämmitettyä loimien kuivatustankoa, jossa loimet roikkuvat pystysuorassa katosta. Varustehuoneesta löytyy myös pesukone, pyyhkeiden kuivatustelineet, pesutarvikkeet ym. välineet.


Pihamaa

Liikuntamahdollisuudet ovat meillä erinomaiset. Käytössämme on kaksi kenttää (20x40 ja 20x60m) sekä hyvä, hetki sitten uusittu vapaasti käytettävissä oleva estekalusto. Kentän vierestä löytyy maneesi (20x40m), jonka pohjamateriaaliksi valittiin keskustelujen jälkeen kuitu. Tallipihalta löytyy myös pyöröaitaus, jota käytämme juoksutuksessa ja silloin tällöin myös sairastarhana. Alueemme metsissä kulkee erilaisia ja eripituisia maastoreittejä. Tallipihan läheisyydestä löytyy 10 tarhaa eikä laitumillekaan ole pitkä matka.

Rakastamme kukkia, joten tallialueella näkyy paljon erilaisia istutuksia ja puita. Keskellä tallipihaa on myös suihkulähde, josta hevostenkin on mukava hörpätä raikasta vettä ohi talutettaessa. Kuumina kesäpäivinä saatat havahtua kovaääniseen loiskeeseen, kun tallimme koirat päättävät pistäytyä viileässä kylvyssä jäähdytelläkseen.


Päiväjärjestys

klo 06.00   Avaamme ovet henkilökunnalle
klo 06.15   Aamutalli, päivä- ja iltaruokien valmiiksilaitto
klo 07.00   Aamuvuoron hevoset ulos, karsinoiden puhdistus
klo 09.00   Avaamme ovet vieraille
klo 11.00   Päiväheinät
klo 13.00   Hevoset sisälle > ruoka > iv ulos (heinät tarhaan)
klo 13 »     Sisällä olleiden karsinoiden puhdistus ym.
klo 19.00   Ovet suljetaan vierailta, hevoset sisälle
klo 20.00   Iltatalli ja -ruokinta
klo 21.00   Hiljaisuus


» Hevosten liikutus tapahtuu klo 8-19 välillä


Kello 6.00 avaamme ovet aamutallin tekijälle. Kello 6.15 alkaa aamutalli, mikä siis tarkoittaa sitä, että aloitellaan uutta päivää, hevosille annetaan aamuruuat, laitetaan valmiiksi loput ruoat hevosten omiin sankoihin ja muuta tarpeellista. Viimeistään kello 7.00 aamuvuoron hevoset viedään ulos jonka jälkeen niiden karsinat puhdistetaan. Kello 9.00 avaamme ovet vieraille. Päivätallin tekijälle kuuluu hevosten heinien vieminen tarhaan kello 11, vesien tarkitus sekä tallin käytävän lakaisu, jos se näyttää hyvin roskaiselta. Kello 13.00 hevoset tuodaan sisälle ja ne saavat päiväruoan, jonka jälkeen iltavuorolaiset menevät ulos. Kello 13:sta eteenpäin puhdistetaan aamun sisällä olleiden karsinat ja siivotaan tallia.

Kello 19.00 suljemme ovet vierailijoilta ja hevoset tuodaan sisälle. Iltatallin tekijä antaa hevosille ruuat (+ kivennäiset), heinät, tarkistaa vedet, laittaa aamuruoat valmiiksi ja lakaisee tallikäytävän. Iltatallin tekijä on vastuussa siitä, että ovi menee varmasti lukkoon eikä vahinkoja pääse syntymään, vaikka hän itse ei lähtisikään viimeisenä tallista. Kello 21.00 alkaa hiljaisuus.


Yhteystiedot

Shannon. VRL-05645, email

Tekijänoikeudet

Tämä on virtuaalitalli, mikään sivuilla ei ole todellista eikä kuvissa olevilla hevosilla ole mitään tekemistä tämän sivun kanssa. This is a sim game stable and nothing here is real or related to the horses in the pictures.

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus Shannon.
Kuvat © Pexels.com, Butler Farms & Om El Arab

Suosittele meitä Virtuaalisen Ratsastajainliiton tallilistalla!

Suosittelemme

Bellimo Arabians
Islanninhevostalli Trottúr
Kultahuisku
al Najya
Walia Arabians
al Qismat Arabians
Maghara Arabians
Blackthorn Hills Farm
Southern Oak Equine
Galal Arabians
Dahabu Arabians
Starfire Estate
Majorithy Arabians