• Estimated in 2008

  Long history of arabians

  We have created one of the most beautiful arabian lines over ten years

 • We're offering

  Our best stallions

  Meet our available studs and ask for a breeding

 • Our priorities

  Chasing dreams

  We aim to breed beautiful, correct and versatile arabians

About us

Majorithy perustettiin vuonna 2008 tarkoituksena kasvattaa laadukkaita ja monikäyttöisiä egyptinarabeja. Tilamme sijaitsee virtuaalisessa Belgiassa noin kolmen kilometrin päässä valtatiestä, joten melu ei meitä juuri häiritse. Tila on kooltaan noin 40 hehtaaria, josta suurin osa on tarha- ja laidunalueita. Maastoreitit kiertelevät maiden reunoja vaihtelevin maisemin ja maastoin. Lähimpään kaupunkiin matkaa on noin 15 kilometriä. Järjestämme aina silloin tällöin ohjattuja vierailuja, joissa tilan toinen omistaja Elisabeth kertoo tilan historiasta, nykypäivästä ja sen hevosista.

Tänä päivänä kasvatuksemme on laajentunut egyptinarabien lisäksi myös puolalaisiin ja jokainen varsa on pitkään harkitun suunnitelman tulos. Mikäli olet kiinnostunut tilan historiasta ennen kuin me saavuimme tänne, voit lukea mielenkiintoisen tarinan täältä.

Majorithy Arabians was established in 2008 to breed versatile and beautiful Straight Egyptian Arabians. Our farm is located in virtual Belgia, approximately 1,5 miles from the highway so the noise won't bother us. The nearest town is about 8 miles away. We have 100 acres of land and most of it is functionin as pastures and groundpaths, which are alternating in different heights and soles. Once in a month we offer guided visits where our co-owner Elisabeth shows up the farm and tells about it's history and horses.

Today we're breeding Straight Egyptians and Pure Polish Arabians. Every foal is a product of a long consideration from potential, great moving and performing, and the most of all, healthy parents. If you're interested of hearing more about our history, you can read the exciting story from here.


Tallirakennus

Valkoinen tallirakennus on rakennettu kesällä 2008 ja siinä on yhteensä 48 suurta karsinaa. Talli on jaettu kahteen osaan, pää- ja pikkutalliin. Pikkutalli valmistui huhtikuussa 2010 ja se on varattu varsoville tammoille, koska se on eristetty päätallista ja siellä on tietenkin rauhallisempaa. Talli on tilava ja suurten ikkunoiden ansiosta talliin tulee myös paljon luonnonvaloa. Tallissa on ilmastointi ja keskilämpötila on noin 17 astetta.

Tallin pohjamateriaali on luistamatonta betonia ja 2,5 metrisellä käytävällä kulkee kumimatto. Karsinan ovi on puoliksi kalteria, jotta hevonen näkee mitä tallissa tapahtuu. Jokaisesta 4 x 4m karsinasta löytyy ruokakuppi, vesiautomaatti, suolakivi, kalterisuojattu ikkuna ja kumipäällystetyt lattiat ja seinät, jotta hevonen ei vahingoittaisi itseään mahdollisesti potkiessaan. Kuivikkeena käytämme purua ja hengitysongelmaisilla paperisilppua.

Karsinoiden lisäksi tallista löytyy vaatimusten mukainen, kuiva, viileä ja ilmastoitu rehuvarasto, neljä pesupaikkaa, varustehuone, WC sekä tallitupa. Pesupaikkojen pohjat on päällystetty kumimatoilla liukastelun estämiseksi ja paikalta ainakin tulisi löytyä tarvittavat pesuvälineet. Varustehuone on lämmitetty noin 20 asteeseen ja sieltä löytyy paikat kaikkien hevostemme satuloille ja suitsille, sekä jokaiselle hevoselle on oma laatikko, jossa säilytetään sen omat tavarat. Varustehuoneessa on myös 10 lämmitettyä loimien kuivatustankoa, jossa loimet roikkuvat pystysuorassa katosta. Varustehuoneesta löytyy myös pesukone, pyyhkeiden kuivatustelineet, pesutarvikkeet ym. välineet.Pihamaa

Liikuntamahdollisuudet ovat meillä erinomaiset. Käytössämme on kaksi kenttää (20x40 ja 20x60m) sekä hyvä, hetki sitten uusittu vapaasti käytettävissä oleva estekalusto. Kentän vierestä löytyy maneesi (20x40m), jonka pohjamateriaaliksi valittiin keskustelujen jälkeen kuitu. Tallipihalta löytyy myös pyöröaitaus, jota käytämme juoksutuksessa ja silloin tällöin myös sairastarhana. Alueemme metsissä kulkee erilaisia ja eripituisia maastoreittejä. Tallipihan läheisyydestä löytyy 10 tarhaa eikä laitumillekaan ole pitkä matka.

Rakastamme kukkia, joten tallialueella näkyy paljon erilaisia istutuksia ja puita. Keskellä tallipihaa on myös suihkulähde, josta hevostenkin on mukava hörpätä raikasta vettä ohi talutettaessa. Kuumina kesäpäivinä saatat havahtua kovaääniseen loiskeeseen, kun tallimme koirat päättävät pistäytyä viileässä kylvyssä jäähdytelläkseen.Päiväjärjestys

klo 06.00   Avaamme ovet henkilökunnalle
klo 06.15   Aamutalli, päivä- ja iltaruokien valmiiksilaitto
klo 07.00   Aamuvuoron hevoset ulos, karsinoiden puhdistus
klo 09.00   Avaamme ovet vieraille
klo 11.00   Päiväheinät
klo 13.00   Hevoset sisälle > ruoka > iv ulos (heinät tarhaan)
klo 13 »     Sisällä olleiden karsinoiden puhdistus ym.
klo 19.00   Ovet suljetaan vierailta, hevoset sisälle
klo 20.00   Iltatalli ja -ruokinta
klo 21.00   Hiljaisuus


» Hevosten liikutus tapahtuu klo 8-19 välillä
The horses are being exersiced between 8am and 7pm.


Kello 6.00 avaamme ovet aamutallin tekijälle. Kello 6.15 alkaa aamutalli, mikä siis tarkoittaa sitä, että aloitellaan uutta päivää, hevosille annetaan aamuruuat, laitetaan valmiiksi loput ruoat hevosten omiin sankoihin ja muuta tarpeellista. Viimeistään kello 7.00 aamuvuoron hevoset viedään ulos jonka jälkeen niiden karsinat puhdistetaan. Kello 9.00 avaamme ovet vieraille. Päivätallin tekijälle kuuluu hevosten heinien vieminen tarhaan kello 11, vesien tarkitus sekä tallin käytävän lakaisu, jos se näyttää hyvin roskaiselta. Kello 13.00 hevoset tuodaan sisälle ja ne saavat päiväruoan, jonka jälkeen iltavuorolaiset menevät ulos. Kello 13:sta eteenpäin puhdistetaan aamun sisällä olleiden karsinat ja siivotaan tallia.

Kello 19.00 suljemme ovet vierailijoilta ja hevoset tuodaan sisälle. Iltatallin tekijä antaa hevosille ruuat (+ kivennäiset), heinät, tarkistaa vedet, laittaa aamuruoat valmiiksi ja lakaisee tallikäytävän. Iltatallin tekijä on vastuussa siitä, että ovi menee varmasti lukkoon eikä vahinkoja pääse syntymään, vaikka hän itse ei lähtisikään viimeisenä tallista. Kello 21.00 alkaa hiljaisuus.

At 6am we open the doors to staff and we start to prepare the new day by feeding the horses and preparing their food for the rest of the day. Also the aisles must be sweeped clean and pretty much anything what looks like it needs to be done better. All of this has to be done by 7am when it's time to take the morning shift horses out. After that all empty stalls are cleaned. At 9am we open the doors for the public. At 11am we give the hays, check their waters and swipe the aisles if needed. 1pm the outsiders are taken in and all of the horses are getting fed. After that, the rest of the crue goes out and their stalls are cleaned up.

At 7pm we are closing for the public and all horses will be taken in. The person in evening shift will give them their food (+ minerals), hays, checks waters, prepares their newx foods and swipes the aisles. This person is also responsible that the doors will be locked properly even they're not the last ones to leave. Silence starts at 9pm and we are very strict that our horses are getting their goodnightsleeps.

Piditkö tallistamme? Peukuta meitä VRL:n tallilistalla »

Majorithy Arabians