Majorithy Arabians

Majorithy Arabians on perustettu vuonna 2008, eli tänä vuonna tuli jo 14 vuotta mittariin. Alkuperäinen Majorithy sijaitsi Norjan Lillehammerissa ja tallista löytyi 40 karsinaa. Nykyään olemme muuttaneet Belgiaan suuremmille tiluksille ja hevosia tallista löytyy jo yli 130. Vuosien varrella moni asia on muuttunut.

Majorithy Arabians was established in 2008 so this year we were celebrating our 14th birthday! The original Majorithy was located at Lillehammer in Norway and we had only 40 stables. Today we have moved in Belgia to bigger grounds and we have over 130 horses. So many things have changed over the years.

virtuaalitalli   |   a sim game stable

Yli vuosikymmen arabianhevosia

        Kurkkaathan myös:

        •  Tallin historia
        •  Hall of Fame
        •  Myytävät hevoset
        •  Kasvattimyynti

Majorithy perustettiin vuonna 2008 tarkoituksena kasvattaa laadukkaita ja monikäyttöisiä egyptinarabeja. Loistokas tilamme sijaitsee virtuaalisessa Belgiassa noin viiden kilometrin päässä valtatiestä, joten melu ei meitä juuri häiritse. Meillä Majorithyssä panostetaan kaikkeen täysillä, unohtamatta kuitenkaan huumoria - täysin turpa rutussa meillä eivät kulje edes hevoset. Vaikka tilalla onkin jo ikää, on se kunnostettu upeaksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi. Hevostemme tilat ovat hulppeat ja tilavat, etkä varmasti vahingossakaan kävele sotkuiseen talliin - siitä meidän henkilökuntamme pitää huolen ja olemme ylpeitä siitä.

Tila on kooltaan noin 40 hehtaaria, josta suurin osa on tarha- ja laidunalueita. Monipuoliset maastoreitit kiertelevät maiden reunoja vaihtelevin maisemin ja maastoin. Lähimpään kaupunkiin matkaa on noin 15 kilometriä. Järjestämme aina silloin tällöin ohjattuja vierailuja, joissa tilan toinen omistaja Elisabeth kertoo tilan historiasta, nykypäivästä ja sen hevosista. Tilamme historia on pitkä ja mielenkiintoinen ja siksi haluammekin jakaa sen myös muiden kanssa.

Tänä päivänä kasvatuksemme on laajentunut alkuaikojen pelkistä egyptinarabeista myös puolalaisiin ja jokainen varsa on pitkään harkitun suunnitelman tulos. Kasvatuksesta voit lukea lisää kasvatus-sivulta. Mikäli olet kiinnostunut tilan historiasta ennen kuin me saavuimme tänne, voit lukea mielenkiintoisen tarinan täältä.


Majorithy Arabians was established in 2008 to breed versatile and beautiful Straight Egyptian Arabians. Our farm is located in virtual Belgia, approximately 3 miles from the highway so the noise won't bother us. The nearest town is about 9 miles away. We have 100 acres of land and most of it is functionin as pastures and groundpaths, which are alternating in different heights and soles. Once in a month we offer guided visits where our co-owner Elisabeth shows up the farm and tells about it's history and horses.

Today we're breeding Straight Egyptians and Pure Polish Arabians. Every foal is a product of a long consideration from potential, great moving and performing, and the most of all, healthy parents.

Tallirakennus

Vaalea tallirakennus tummin ja metallisin yksityiskohdin on rakennettu kesällä 2008 ja se on jaettu kahteen osaan, pää- ja pikkutalliin. Pikkutalli valmistui huhtikuussa 2010 ja se on varattu varsoville tammoille, koska se on eristetty päätallista ja siellä on rauhallisempaa. Talli on tilava ja käytävät leveitä, jotta siitä mahtuu tarpeen vaatiessa ohittamaan useampikin yhtäaikaa. Keskellä tallia on suuri aula, josta pääsee ulos neljältä eri seinältä. Korkeaa mahonginväristä puukattoa koristavat suuret kattokruunut ja suurten ikkunoiden ansiosta talliin tulee paljon luonnonvaloa. Tallissa on koneellinen ilmanvaihto ja keskilämpötila on noin 17 astetta.

Tallin pohjamateriaali on luistamatonta betonia ja 2,5 metrisellä käytävällä kulkee tumma kumimatto. Jokaisessa karsinassa meillä on sisäpuolen seinissä kumiset levyt, jotteivät hevoset vahingoittaisi itseään mahdollisesti potkiessaan. Kuivikkeena käytämme purua ja hengitysongelmaisilla paperisilppua. Tallista löytyy vaatimusten mukainen, kuiva, viileä ja ilmastoitu rehuvarasto, neljä pesupaikkaa, varustehuone, WC, toimisto sekä kokoustilat. Pesupaikkojen pohjat on päällystetty kumimatoilla liukastelun estämiseksi ja paikalta löytyy kaikki tarvittavat pesuvälineet ja -aineet. Varustehuone on lämmitetty noin 20 asteeseen ja sieltä löytyy paikat kaikkien hevostemme satuloille ja suitsille, sekä jokaiselle hevoselle on oma lukittava puulaatikko, jossa säilytetään sen omat tavarat. Varustehuoneessa on myös 15 lämmitettyä loimien kuivatustankoa, jossa loimet roikkuvat pystysuorassa katosta. Varustehuoneesta löytyy myös pesukone, pyyhkeiden kuivatustelineet, pesutarvikkeet ym. välineet.

Meillä panostetaan moneen asiaan, mutta yksi on erityisesti siisteys. Et vahingossakaan kävele sotkuiseen talliin, sillä siitä meidän ihana ja ahkera henkilökuntamme pitää huolen. Talli on yksi suurimpia ylpeyden aiheitamme.Pihamaa

Liikuntamahdollisuudet ovat meillä erinomaiset. Käytössämme on kaksi kenttää (20x40 ja 20x60m) sekä uutuuttaan hohtava, hetki sitten uusittu vapaasti käytettävissä oleva estekalusto. Kentän vierestä löytyy maneesi (20x40m), jonka pohjamateriaaliksi valittiin pitkien keskustelujen jälkeen kuitu. Tallipihalta löytyy myös pyöröaitaus, jota käytämme juoksutuksessa ja silloin tällöin myös sairastarhana. Alueemme metsissä kulkee monipuolisesti erilaisia ja eripituisia maastoreittejä. Tallipihan läheisyydestä löytyy 10 pienenmpää tarhaa joita käytämme lähinnä pikaisiin jalotteluihin, pääasiassa hevosemme ulkoilevat laitumilla. Käytössämme on juuri viime syksynä valmistunut uittoaitaus, jossa hevosia on helppo treenata myös vedessä.

Kukat ovat ihastuttavia, joten tallialueella näkyykin paljon erilaisia istutuksia ja puita. Olen itse hieman viherpeukalo, joten pihaan on panostettu. Rakastan eritoten kapeita mutta pitkiä istutuspenkkejä, joissa kasvaa pieniä koristepuita. Keskellä tallipihaa on myös suihkulähde, josta hevostenkin on mukava hörpätä raikasta vettä ohi talutettaessa. Kuumina kesäpäivinä saatat havahtua kovaääniseen loiskeeseen, kun tallimme koirat päättävät pistäytyä viileässä kylvyssä paetakseen auringon paahtavalta kuumuudelta.
Tallin päiväjärjestys

klo 06.00   Avaamme ovet henkilökunnalle
klo 06.15   Aamutalli, päivä- ja iltaruokien valmiiksilaitto
klo 07.00   Aamuvuoron hevoset ulos, karsinoiden puhdistus
klo 09.00   Avaamme ovet vieraille
klo 11.00   Päiväheinät
klo 13.00   Hevoset sisälle → ruoka → iv ulos (heinät tarhaan)
klo 13 →    Sisällä olleiden karsinoiden puhdistus ym.
klo 19.00   Ovet suljetaan vierailta, hevoset sisälle
klo 20.00   Iltatalli ja -ruokinta
klo 21.00   Hiljaisuus


» Hevosten liikutus tapahtuu klo 8-19 välillä


Kello 6.00 avaamme ovet aamutallin tekijälle. Kello 6.15 alkaa aamutalli, mikä siis tarkoittaa sitä, että aloitellaan uutta päivää, hevosille annetaan aamuruuat, laitetaan valmiiksi loput ruoat hevosten omiin sankoihin ja muuta tarpeellista. Viimeistään kello 7.00 aamuvuoron hevoset viedään ulos, jonka jälkeen niiden karsinat puhdistetaan. Kello 9.00 avaamme ovet vierailijoille. Päivätallin tekijälle kuuluu hevosten heinien vieminen tarhaan kello 11, vesien tarkitus sekä tallin käytävän lakaisu. Kello 13.00 hevoset tuodaan sisälle ja ne saavat päiväruoan, jonka jälkeen iltavuorolaiset menevät ulos. Kello 13:sta eteenpäin puhdistetaan aamun sisällä olleiden karsinat ja siivotaan tallia.

Kello 19.00 suljemme ovet vierailijoilta ja hevoset tuodaan sisälle. Iltatallin tekijä antaa hevosille ruuat (+ kivennäiset), heinät, tarkistaa vedet, laittaa aamuruoat valmiiksi ja lakaisee tallikäytävän. Iltatallin tekijä on vastuussa siitä, että ovi menee varmasti lukkoon eikä vahinkoja pääse syntymään, vaikka hän itse ei lähtisikään viimeisenä tallista. Kello 21.00 alkaa hiljaisuus.Yhteystiedot

Shannon. VRL-05645, email

Tekijänoikeudet

Tämä on virtuaalitalli, mikään sivuilla ei ole todellista eikä kuvissa olevilla hevosilla ole mitään tekemistä tämän sivun kanssa. This is a sim game stable and nothing here is real or related to the horses in the pictures.

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus Shannon.
Kuvat © Pexels.com, Butler Farms & Om El Arab

Suosittele meitä Virtuaalisen Ratsastajainliiton tallilistalla!

Suosittelemme

Bellimo Arabians
Islanninhevostalli Trottúr
Kultahuisku
al Najya
Walia Arabians
al Qismat Arabians
Maghara Arabians
Blackthorn Hills Farm
Southern Oak Equine
Galal Arabians
Dahabu Arabians
Starfire Estate
Majorithy Arabians