• Estimated in 2008

  Long history of arabians

  We have created one of the most beautiful arabian lines over ten years

 • We're offering

  Our best stallions

  Meet our available studs and ask for a breeding

 • Our priorities

  Chasing dreams

  We aim to breed beautiful, correct and versatile arabians

RCh. Nasr Aszeem CH+//


2011 Grey Straight Egyptian Arabian Stallion, 154cm
Born 08.11.2011, now at age M Layouts / raitatossu.net/mayflower
Registered at VRL - VH11-003-0609
Breeder Cranch, C&H Ranch
Owned by Shannon, Majorithy Arabians
Discipline Park

AHAC points 82, Legion of Excellence
ASSA points 460, Regional Champion
RHLA First Champion, 67,778 %
VSN points 40, no merits so far

KTK-II kantakirjattu maaliskuun 2018 tilaisuudessa pistein 19 + 19 + 19 + 18 = 75p.

Greatest Achievements

AHAC, CH, 2018 BT Harkers Island Arabian Classic, Roadster Senior Horse
AHAC, CH, 2018 AHAC Casino Cup Austria, Twelve Year Old Stallions
AHAC, CH, 2018 AHAC Sicily International Show, Open Formal Combination Senior Horse
AHAC, CH, 2017 AHAC Region 18 Championships, Roadster Senior Horse
AHAC, CH, 2017 AHAC Kuwait National Championships, Open Showmanship Senior Horse
AHAC, CH, 2017 AHAC Israeli Nationals, Roadster Senior Horse
AHAC, CH, 2017 AHAC Dutch National Championships, Open Park Senior Horse
AHAC, CH, 2017 AHAC US Sport Horse Nationals, Open Formal Combination Senior Horse

Nasr on energinen ja innokas ori. Se jekkuilee, kuten nuoren orin pitääkin, mutta ei koskaan ole ilkeä. Se ei koskaan halua satuttaa ketään, vaikka hössöttäjä ei aina sille mitään voi, jos leikkimielinen näykkäisy osuukin kovaa käsivarteen. Nasr on siis aivan kiltti ja sitä voi käsitellä aivan huoletta, ilman minkäänlaista pelkoa potkusta tai puremasta. Jos orilla on päivä, jolloin sen on stepattava ja pyörittävä, kannattaa kumminkin olla varovainen, ettei vahinkoja satu. Nasr on myös innokas tunnilla, ja sillä on mukava ratsastaa.

Hoitaessa Nasr on yleensä kamala sählä, ja saattaa raadella pari lojumaan jätettyä harjaa, mutta ihmistä kohtaan se osoittaa lempeyttä, mikä taas ei ole kovin orimaista. Nasr ei pidä korvien tai vatsanalusen koskettelusta, jolloin se saattaa säikähdyksessään yrittää jotain temppua. Muuten se nauttii hulluttelunsa lomassa harjauksesta ja hoidosta. Kaviot oripoika nostaa kiltisti, ja ensimmäisen kavion jälkeen nostaa jokaisen jalan vuorotellen ihan itsestään. Satula ei ole ongelma, mutta suitset ja riimu ovat aivan toinen juttu. Riimu on aivan yhtä vaikeaa laittaa, kun suitsetkin, sillä Nasr ei tosiaankaan pidä korvien koskettelusta. Yleensä suitset kannattaa laittaa niin, että ottaa kuolaimen toiselta puolelta auki, ja laittaa suitset muuten päähän, ennen kuin kiinnittää kuolaimen takaisin kiinni. Niin on helpompi olla koskematta korviin. Kun Nasrilla on varusteet päällä, ei kannata aikailla omien varusteidensa kanssa, sillä poika on kuin räjähtävä ruutitynnyri odottaessaan ulos pääsyä.

Ratsastaessa Nasr on innokas, mutta kuuntelevainen, ja yhteistyönhaluinen. Orilla on pehmeät ja sulavat askeleet, ja vaikka selkä ei olekaan paras ilman satulaa menoon, vuorenhuipulta tuntuva selkäranka unohtuu kiidättävissä askeleissa. Nasr hyppää hienosti ja lennokkaasti, eikä hyppyä aina edes huomaa. Ilmavaraa jää, siitä ei kannata edes huolehtia. Kouluakin taivutaan aina Helppoon B:hen asti. Nasr ei kuumu aivan samalla lailla, kun muut orit, mutta löytyy siitäkin se puoli. Nasr ei yleensä tee mitään temppuja ratsastettaessa, mutta sitten kun ollaan tarpeeksi intopinkeinä, on se menoa niin ratsastajalle, kuin esteillekin. Ori saattaa vain innostua juoksemaan takapuoli kierossa tai sitten se alkaa pukittelemaan, ja sieltä tullaankin useimmiten alas. Maastossa Nasr on melko varma, vaikka vähän säikkyykin autoja ja pieniä vihreitä miehiä. Onneksi autotiet voidaan yleensä kiertää. Nasr on hyvin yhteistyönhaluinen ja menee välillä myös vähän omatoimisesti. Silloin on hyvä ottaa käyttöön niinkin ihana apu, kuin puolipidätteet. Pidä aina huolta, että sinä olet se, joka ratsastaa ja määrää mistä kulmista mennään, ja mistä ei, eikä Nasr , jolloin pyörittäisiin vain keskellä kenttää.

Nasr ei pelkää eläinlääkäriä taikka kengittäjää, vaikka on aina hyvä huomauttaa lääkärille orin olevan herkkä korvistaan. Kengitettäessä Nasr seisoo leppoisasti paikoillaan ja saattaa joskus jopa torkahtaakin. Nasrista saa mukavan kisakaverin, ja vaikka ori onkin kisoissa vähän jännittyny ja kankea, se tekee aina parhaansa kentällä.


Pedigree

sire HoF. Amreeka Aszim CH++++/
grey straight egyptian
Nasr Ibn Aszim *Nabiel
Aszimah
Spiritual Awakening Spirit Of
The Cherokee
Rude Awakening
dam Alluvion CH
grey straight egyptian
Allure WMA Alism V
Mistral
*Elyce CH Khamsin Era
Shaia


Breeding info

This horse is available for public breeding.

Progeny
2017 colt R'ad al Rayydan (out of MJA Ramaya++), om. serena


Show Records

NJ 03.01.2018 Adina, Arabiorit, tuom. Viiru, 3/5 irtoSERT

Competing records

ARJ, sijoituksia 9, joista voittoja 5
29.01.2018 Trottúr, Formal Combination, 1/7
31.01.2018 Trottúr, Park, 1/7
31.01.2018 Tammikuun CUP, Park, 1/6
15.03.2018 Delmenhorst, Park Harness, 1/18
16.03.2018 Delmenhorst, Formal combination, 2/18
20.03.2018 Delmenhorst, Park Harness, 3/18
31.03.2018 Maalikuun ARJ-CUP, Park Harness, 1/14
31.03.2018 Maalikuun ARJ-CUP, Formal Combination, 3/14
31.05.2018 Toukokuun ARJ-CUP, Park Harness, 1/24


Journal

Saavuin Majorithy Arabians tallille vasta kahdentoista maissa, sillä oli ollut riitaa äidin kanssa kotona. Oli ihanaa päästä tallille hevosten huomaan. Tänään olisi vuorossa koko päivä Nasrin kanssa, joka oli vasta muutaman kuukauden ikäinen vauveli. Otin harjapakin ja suuntasin kulkuni Nasrin karsinaan. Ori katseli minua korvat hörössä silmät suurina. Taputin sitä kaulalle ja mutisin rauhoittavasti. Harjasin orin nopeasti, mutta rauhallisesti ja puhdistin kaviot. Nasr nosti kavionsa minulle hienosti. Sitten pujautin riimun rauhallisesti sen päähän ja lähdimme kävelylenkille.

Ulkona Nasr käveli varovaisin askelin pääkorkealla ja se kiljahteli varsamaisella tavallaan muille hevosille. Ori säikähti hieman pihalla möllöttävää traktoria, sekä ohitse kaahavaa autoa, mutta ei nostanut siitä sen suurempaa tempausta. Palasimme pian talliin, jossa teimem kävelytysharjoituksia tallin käytävällä. Pysähdys-peruutus-eteenpäin-menetelmällä. Vähän Nasr katsoi kminua hölmistyneenä, kun sen olisi pitänyt peruuttaa, mutta asteli sitten varovaisesti taaksepäin. Taputin varsaa ja vein sen omaan karsinaansa, jossa sen vielä puunasin huolella. Merkinnästä kiitokset WW.

Piditkö tallistamme? Peukuta meitä VRL:n tallilistalla »

Majorithy Arabians