MJA Andrzej


2017 Bay Polish Arabian Stallion, 150cm
Born 02.10.2017, now at age M Layouts / raitatossu.net/mayflower
Registered at VRL - VH18-003-0229
Breeder Majorithy Arabians
Owned by Shannon. (VRL-05645)
Competing in 2nd Level Dressage

AHAC points 29, no merits so far
RHLA -
RMP 2 Star Prospect 843p.

Greatest Achievements


Pedigree

sire Kasaryk al Zyrafal
chestnut polish arabian, 152cm
Kasac al Zyrafal
chestnut polish arabian, 156cm
Caesar al Hajynad
Cantara al Azucena
Cavillah al Zyrafal
grey polish arabian, 150cm
Abdal al Hadil
Caliana al Zyrafal
dam Alatra ++++
grey polish arabian, 150cm
Gorec
grey polish arabian, 155cm
Druid
Gordaia
Al Ada
black polish arabian, 146cm
Wermut
Al Adha


Emä Alatra syntyi laukkatilalle ja se juoksi hyvällä menestyksellä 2-vuotiskautensa, jonka jälkeen se Alatra myytiin Taitille Australiaan. Muutto oli todella raskas Alatralle ja sillä meni melkein vuosi tottua uuteen kotiin uudessa maassa. Tamma astutettiin ja se saikin kauniin orivarsan. Myöhemmin tamma uudelleenkoulutettiin kouluratsuksi ja sen taidot yllättivätkin todella. Kuumaverisestä laukkahevosesta kuoriutui melkoinen tanssahtelija ja tamma oppi vaivattoman helposti Vaativan B:n liikkeet. Tamma muutti Majorithyyn Maghara Arabiansista ollessaan 13-vuotias syksyllä 2017. Kuvankaunis ja hyväluonteinen koulutamma oli kauan odotettu ja Alatrasta tulikin pian yksi suosikeistani. Taitava ratsu keräsi koulusijansa täyteen vain muutamassa kuukaudessa ja sijoittui vielä syksyn KRJ Championseissa neljänneksi kisojen 3. päivänä. Se on myös kerännyt AHACista pisteitä Legion of Masters -arvonimen verran ja saanut Ratsuhevosten Laatuarvostelussa Quality -palkinnon prosentein 63,333 %. Alkusyksystä Alatra palkittiin myöskin 2 Star Prospect - arvolla Rate My Pony -arvostelussa.

Emänisä Gorec oli tulinen ja kuumapäinen arabiori. 155-senttinen kimo ei vaikeahkon luonteensa vuoksi ollut ihmisten suosiossa, mutta sen kovapäisyys takasi sille upean laukkauran ja paikan kärkisijoilla kerta toisensa jälkeen. Oria käytettiin nihkeästi jalostukseen, vaikka sen kisatulokset puhuivatkin puolestaan ja Gorecin jalanjäljissä jatkavatkin vain neljä sen varsaa.

Emänisänisä Druid oli menestyksekäs mustankimo laukkuri, joka tunnetaan edelleen ympäri Puolaa. Laukkauransa jälkeen hyväluonteinen ja yhteistyöhaluinen ori uudelleenkoulutettiin kouluratsuksi ja se kisasikin uuden omistajansa kanssa helpoissa luokissa mukavalla menestyksellä. Druid ei yllättänyt menestyksellään näyttelyissä, olihan ori todella komea. Useiden palkintojen saattelemana ori nimettiin vuoden menestyksekkäimmäksi näyttelyhevoseksi. Suuren vaikutuksen maan laukkahevoskasvatuksessa tehnyt ori jouduttiin valitettavasti lopettamaan vain 8-vuotiaana pahan onnettomuuden seurauksena. Ori jätti jälkeensä peräti 21 jälkeläistä, joista suurinosa on kisannut hienon tuloksin laukoissa. Joukkoon on mahtunut myöskin muutama kouluratsu.

Emänisänemä Gordaia oli suklaanruskea ruunikko arabitamma. Puolassa syntynyt tamma kuljetettiin jo alle vuosikkaana Saksaan, jossa se päätyi monen mutkan kautta myyntitallille. Nuoren tamman elämä ei ollut ollut kovinkaan hääppöistä, mutta sen onni kääntyi kun nuori pariskunta tuli tutustumaan myytävänä oleviin hevosiin ja huomasi pienen kauniin tamman yksinäisyyden. He ihastuivat ja päättivät antaa tammalle uuden mahdollisuuden. Uudessa kodissaan Gordaia tuli ulos kuorestaan ja siitä kehkeytyikin mitä mahtavin ratsu ja hellä perheenjäsen. Tamma ratsukoulutettiin sen ollessa 5-vuotias ja aluksi aran hevosen pinnan alta löytyikin rohkea hyppääjä. Gordaia kilpaili uuden omistajansa kanssa esteillä ja sijoittuikin muutaman kerran. Tamma kävi pyörähtämässä myös näyttelykehissä ja pääsipä se myös kantakirjaankin. Omistajat pitivät rakasta tammaansa hyvin arvokkaana ja olihan sen luonne täyttä kultaa, joten se astutettiin. Varsasta näki jo pienenä, että sillä oli kova oma tahto ja orivarsa päädyttiinkin myymään eteenpäin. Gordaia nukkui ikiuneen omassa kodissaan rakkaidensa ympäröimänä 26 vuoden iässä.

Emänemä Al Ada on kiiltävän musta, melkein ponikokoinen arabitamma. Muutaman epäonnistuneen laukkalähdön jälkeen tamma myytiin eteenpäin ja siitä kehkeytyi ihan mukiinmenevä kouluratsu. Ada starttasi ensimmäisen kerran ollessaan 6-vuotias ja jopa sijoittui! Sen jälkeen useita sijoituksia ja jopa muutamia voittojakin napannut tamma on saanut kaksi jälkeläistä. 146-senttinen pikkutamma on omistajansa silmäterä ja voisin sanoa sen elävän hevosen unelmaa. Sillä on iso lauma, jonka kanssa se elää pihatossa, ruoka ei koskaan lopu kesken ja siitä pidetään oikein hyvää huolta.

Emänemänisä Wermut oli 155-senttinen arabiori, musta kuin yö ja kaunis kuin koru. Tuittupäinen ori kiersi nuoresta saakka näyttelyitä ympäri maailman ja pääsi kantakirjaankin. Lähinnä näyttelyhevosena ollut ori ei ollut kummoinen ratsastettava, mutta upean ulkonäkönsä ansiosta se jätti jälkeensä kymmenen jälkeläistä. Sen jälkeläiset ovat kisanneet niin laukoissa kuin kouluratsastuksessakin.

Emänemänemä Al Adha on mustankimo yleispainotteinen tamma. Se oli kaunis, eikä koskaan kimoutunut täysin, vaan sillä oli voimakkaat mustat kuviot ympäri runkoa ja pikimustat, kiiltävät jouhet. Ketteräksi kuvailtu tamma kulki liitäen esteiden yli vaikka ei kovin korkeita hypännytkään - 70cm rata oli kuin sille luotu - ja niistä niitä voittoja kertyikin. Koulupuolella tamma suoriutui vaivatta Helppo C:stä, mutta sitä ei koskaan koulutettu eteenpäin. Adhalla teetettiin kolme jälkeläistä, joita se kasvatti kovalla kurilla, mutta lämpimin sydämin.


Breeding info

This horse hasn't been bred yet.

Progeny
-


Competing records

KRJ, sijoituksia 0, joista voittoja 0


Pictures © Joanna Jonientz
© Majorithy Arabians 2008-2018, alkuperäinen ulkoasu © M Layouts, ulkoasun kuvat Al Shuail Arabians, ZAD Global & Pexels.com
Tämä on virtuaalitalli, virtuaalihevonen  |  This is a Sim Game Stable
Majorithy Arabians