Majorithy Arabians

Keskiviikko 15.09.2021
Syksy on saapunut ja lehdet alkavat kellertävää. Meidän elo on ollut hiljaista viimeisen vuoden kaiken aktiviteetin puutteessa ja koska keskustakin meni nurin, ei itsellä ollut kauheasti motivaatiota. Syksyn myötä kuitenkin talli alkaa jälleen heräillä ja jospa saataisiin vaikka jokin näyttelykin pian pystyyn. Lue lisää

Majorithy Arabiansin yli 13-vuotiseen historiaan on mahtunut paljon kaikenlaista ja hevosia on tullut ja mennyt. Muutama tallin hevosista on ehtinyt jo eläkkeelle saakka ja päässyt näyttämään arvonsa myöskin laatuarvosteluissa.
Lue lisää tallin historiasta.

virtuaalihevonen   |   a sim game horse

BT Dziewulski +/+/+


2008 Rautiaankimo Puolanarabiori, 152cm
Syntynyt 30.12.2008, ikä M Layouts / raitatossu.net/mayflower
Kasvattaja Blackthorn Hills Farm, buybacks to Noel of Blackthorn Hills Farm
Omistaja Shannon. (VRL-05645), Majorithy Arabians
Kilpaili esteratsastuksessa

»  VH17-003-0150

AHAC points 9.131, Legion of Fame
AHAC Breeder's Sweepstakes Nominated Foal & Stallion
AHEJC points 1.397, International Champion
ASHA points 4.560, Hall of Legends
RHLA First Champion 67,222 %
RMP 3 Star Prospect 971 points


KTK-II kantakirjattu helmikuun 2019 tilaisuudessa pistein 18 + 18 + 19 + 16 = 71p.
Champion -arvonimi myönnetty 02.07.2019
VIR MVA -arvonimi myönnetty 17.08.2019
History

Syksyn tullen myytäväksi oli tullut kymmeniä upeita hevosia ja selasin myynti-ilmoituksia ostoaikeissa. Huomioni kiinnitti erityisesti Blackthorn Hills Farmin ilmoitus, jossa Noel kauppasi mitä upeampia arabialaisia. Moni hevonen vaikutti upealta, mutta katkeamattoman huomioni sai komea kimo ori, joka selvästi tiesi arvonsa. Dziewulski -niminen puolalaisori oli saatava mukaani ja niinhän siinä kävi. Muutama muukin hevonen mukanani valmistauduimme lähtöön kohti Belgiaa.

Dzikiksi tituleerattu ori oli jo meille tullessaan kerännyt huikean määrän pisteitä AHACissa, melkein 5000 pisteen verran. Nyt ori on vihdoin saavuttanut päämääränsä ansaiten arvonimen Legion of Fame, sekä kerännyt myös jaosten alaisista kilpailuista yli 40 sijoitusta. Ori saakin nyt jäädä ansaitulle eläkkeellensä. Dziki palkittiin myös Breeder's Sweepstakesin Nominated Foal & Stallion -palkinnoilla. Ratsuhevosten laatuarvostelusta se nappasi First Champion -tittelin prosentein 67,222%, sekä syksyllä 2018 3 Star Prospect -luokituksen Rate My Pony -arvostelussa pistein 971.

Helmikuussa 2019 ori kantakirjattiin II-palkinnolla ja heinäkuussa se oli kerännyt sen verran sertejä että sain haettua sille Champion -arvonimen. Menestys ei kuitenkaan jäänyt tähän kun elokuussa sertilista näytti siltä että saimme Dzikille pitkään haaveillun VIR MVA-tittelin!


About

Dziki on elegantti ja arvonsa tunteva ori. Vanhaherra on tallin kiistaton kuningas ja se ei myöskään jää keneltäkään huomaamatta, ori rakastaa huomiota ja esiintymistä. Äänekkyys ja kavioiden kopina ovat Dzikin parhaat tuntomerkit silloinkin, kun sitä ei näe - ori pitää huolen, ettei se unohdu hetkeksikään. Dziki on ihmistä kunnioittava, mutta sen kunnioitus pitää ansaita. Uusia ihmisiä kohtaan ori on varautunut ja saattaa luimia, mutta tuttujen turvallisten tyyppien kanssa ori on jopa mukavakin käsiteltävä. Muiden hevosten kanssa oli on aika unelma, sen voi laittaa samaan tarhaan lähes kaikkien kanssa. Nuoremmat orit tietävät kuka on kingi eivätkä edes viitsi vaivautua koettelemaan onneaan. Varsojen kanssa Dziki on unelma, tallin paras setäkaveri joka ei ihan pienestä ärsyynny mutta tarpeen tullen näyttää mikä ei käy päinsä.

Dziki on hieman äkkipikainen hevonen, jonka kanssa saa aina olla hieman varuillaan - koskaan ei tiedä milloin varpaat saattavat joutua tallotuksi, kun ori tepastelee paikoillaan ja pyörii karsinassa kuin mikäkin kompassinneula. Karsinassa aina hieman levoton ori kannattaakin sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi, valtava kasa heinääkään ei ole mikään huono idea niin selviää paljon helpommalla. Ori reagoi salamanvauhdilla ja sen mieliala saattaa muuttua silmänräpäyksessä, joten tämän hevosen kanssa työskennellessä kannattaa olla hereillä, ilkeä hevonen Dziki ei kuitenkaan ole. Edelleen vain tämänkin ikäiselle hevoselle kaikki tuntuu olevan niin uutta ja jännää että eihän sitä nyt malta odottaa rauhassa.

Ratsastettaessa Dziki on aina aluksi hieman yhteistyöhaluton laiskimus ja sitä saakin herätellä kunnolla. Sen mielestä kaiken sen tekemän työn pitää olla hyödyllistä, mitä kentällä pyöriminen ja kierteleminen ei sen mielestä ole. Äänille herkkä ori tarvitsee aina pumpulit korviin, ilman niitä sen kanssa työskentelystä ei oikein tule mitään, sillä se hermoilee ääniä ja monesti alkaa hyppimään pystyyn. Karkuun päästessään Dzikistä on hauskaa leikkiä hippaa ja yleensä sen kiinniottamiseen saakin varata normaalia enemmän aikaa. Tämän hevosen kanssa ei pärjää ilman huumorintajua. Alkulämmittelyjen jälkeen kun ori on alkanut pikkuhiljaa heräillä, on se mitä mukavin ratsastaa. Dzikillä on voimakkaat ja tahdikkaat askeleet sekä tarkka tietoisuus siitä, missä sen jalat menevät, mistä onkin suuresti apua aina esteitä lähestyttäessä. Vauhtiin päästyään ori on nopea ja erittäin ketterä kaveri tiukoissakin mutkissa. Sillä on hyvä hyppytekniikka ja se selvästi nauttii vauhdin huumasta. Aina loppukäyntien jälkeen ori suunnistaa maneesin seinänviereiselle kaapille, sillä joku on ehkä opettanut sille että hyvän treenin jälkeen saa herkkua - minä se en ainakaan ollut, hehe.

Jos Dziki inhoaa jotakin, niin hännän koskettelua - yli kaiken. Sen lähettyvillä saattaa takajalkakin hieman nousta. Eläinlääkärikään ei ole ihan tämän orin paras kaveri ja yleensä Dziki onkin vastassa korvat luimussa. Ehkä sillä on nuorempana edellisessä kodissaan ollut huonoja kokemuksia lekureiden kanssa, mutta sitähän vain saattaa arvailla. Onneksi ori on pysynyt aikalailla terveenä, ettei ylimääräisiä lääkärikäyntejä ole pahemmin tullut. Ruokarauhan häiritsemisestä saat takuuvarmasti vihaisen mulkaisun - Dziki ottaa ruuan hyvin vakavasti, sehän on pyhä asia. Tämän tavan vuoksi kuitenkin vieraita kaihtavan orin kanssa on kuitenkin melko helppo tutustua pienen herkkupalan avustamana.


Pedigree

BT Ekdariusz +/+/+
2001 grey polish arabian
*Census +/+/+
bay polish arabian
Gennesis
Zamiana
BT Erykah +/+/+
grey polish arabian
Atticus +/+/+
chestnut polish arabian
Farion Rafaar +//
grey polish arabian
BT Dziewanowski +/+/+
2004 grey polish arabian
BT Bukowski +/+/+
chestnut polish arabian
Atticus +/+/+
chestnut polish arabian
BT Burkaany +/+/+
grey polish arabian
Dzeckja +/+/+
grey polish arabian
*Lech
Dahhncer


Sukutaulun hevosten sivuille pääsee tunnuksilla user, arabians.

Isä BT Ekdariusz on komea kimo puolanarabiori, joka on syntynyt vuonna 2001 Yhdysvalloissa Blackthorn Hills Farmilla ja viettää siellä nyt ansaittuja eläkepäiviään. Ori on kisannut vain AHACissa, mutta sielläkin peräti reilun 13 tuhannen pisteen verran ansaiten arvonimen Legion of Fame. Kiivasluonteinen Ekdariusz on uskomaton hyppääjä ja se onkin periyttänyt piirteitään hyvin vahvasti myös jälkeläisilleen, mitkä näkyvät erittäin hyvin myös Dzikissä. Ori on tähän mennessä siittänyt 8 jälkeläistä, joista 4 on oreja ja 4 tammoja.

Isänisä *Census on todella vahvasti Noelin arabikasvatukseen vaikuttanut ruunikko arabiori, jonka nimi esiintyy myös useissa omien hevostemme sukutauluissa. 1998 syntynyt ori on jo edesmennyt, mutta se ehti elämänsä aikana saavuttaa monenlaista. Herkkä ja kiihkeäluonteinen esteratsastuksessa kilpaillut ori ehti kerätä AHACista yli 15.000 pistettä, mikä on melkoinen suoritus! Orin ura päättyi komeasti Legion of Fame -arvonimeen ja uransa jälkeen ori toimi siitosorina saavuttaen aikamoisen suosion. Census jätti peräti 43 jälkeläistä, joista 16 on oreja ja 27 tammoja.

Isänisänisä Gennesis oli ruunikko 153-senttinen puolanarabiori, joka oli tunnettu hankalasta luonteestaan ja tiuhaan nousevista takajaloistaan. Vaikeahko ori oli kuitenkin kyltymätön työjuhta ja se olikin sen menestyksen salaisuus. Orin keskittymiskyky oli uskomaton ja sillä ei koskaan olut ongelmia treeneissään, mikä takasi sille helpot suoritukset kisaradoilla sekä useat luokkavoitot. Gennesis ei ollut pelkästään taitava ratsu - kuvankaunis ori myös keräsi katseita minne tahansa se menikin, ja napsi ruusukkeita joka näyttelystä johon se osallistui. Kantakirjattu ori jätti jälkeensä 12 jälkeläistä ja se lopetettiin 25-vuotiaana vatsalaukunkiertymän takia. Isänisänemä Zamiana oli pitkärunkoinen kimotamma, korkeutta siltä löytyi tasan 150 senttiä ja luonnettakin vaikka muille jakaa. Upea siitostamma ei juurikaan kisannut elämänsä aikana, vaan vietti leppoisaa elämää saaden varsoja ja toimiessaan omiensa lisäksi myös monien muiden hevossukupolvien kasvattajana. Hieman tiukkapipoinen tamma liikkui joustavasti ja tykkäsi se hypätäkin, yleensä aina varsa jälkijunassaan. Zamiana nukahti ikiuneen omassa karsinassaan kunnioitettavassa 36-vuoden iässä. Se ehti saattaa maailmaan peräti 9 varsaa.

Isänemä BT Erykah oli vuonna 1996 syntynyt kimo puolanarabitamma, joka loisti kouluradoilla. Herkkäluonteinen rouva kun oli, oli Erykah vain muutaman ihmisen hevonen eikä se juuri välittänyt vieraista ihmisistä. Hevosten suhteen tamma taas oli kuin avoin kirja, se rakasti jokaista vastaantullutta kaviokasta ja yllättäen se oli aina laitumen kuningatar. Koulukiemuroita taitava Erykah kisasi AHACissa melkein 7000 pisteen verran jääden ansaitulle eläkkeelleen saavutettuaan Legion of Fame -arvon. Tammalla on tähän mennessä 12 jälkeläistä, joista 4 on oreja ja 8 tammoja.

Isänemänisä Atticus oli myös kuuluisa ja suuren vaikutuksen elinaikanaan tehnyt ori. Rautias puolanarabi syntyi Yhdysvalloissa vuonna 1994 ja on vaikuttanut suuresti Noelin kasvatustyössä. Myös Atticuksen nimi vilahtelee useissa hevostemme sukutauluissa, eritoten ulkomailta tulleiden hevosten. Muusta suvusta poiketen Atticus oli westerpainotteinen ja laji olikin kuin omiaan tälle orille. Eritoten nopeat käännökset olivat Atticuksen vahvuus ja liikkuessaan ori olikin todella komea näky pitkä harja perässään hulmuten. Itse erityisesti rakastuin orin ulkonäköön, eihän noin komeaa kaveria voinut olla rakastamatta. Luonteeltaan Atticus oli kultaa, helpompaa oria olisi saanut hakea ja hevonen olikin suosittu talliporukan keskuudessa. Atticus menehtyi äkillisesti 22-vuotiaana flunssaan, joka oli kehkeytynyt nopeasti ja huomaamatta vakavaksi keuhkokuumeeksi. Upea ori siitti peräti 42 jälkeläistä, jotka nyt jatkavat isänsä jalanjäljissä. Isänemänemä Farion Rafaar oli vuonna 1986 syntynyt kärpäskimo tamma. Puolalainen estetamma kisasi nuorena joitakin vuosia ihan kohtuullisella menestyksellä, mutta enimmäkseen se kiersi näyttelyissä. Todella kaunis ja hyväluonteinen tamma jätti kuitenkin pian kisaamisen ja siirtyi jalostuskäyttöön 8 vuoden iässä. Se sai 8 varsaa ja nukkui pois kotitilallaan 27-vuoden iässä.

Emä BT Dziewanowski on upeaakin upeampi ilmestys. 2004 syntynyt kimo puolanarabitamma oli komea näky liikkuessan esteradoilla niin kotimaassaan kuin ulkomaillakin saakka. Hyvin menestynyt Dziewanowski keräsi AHACissa yli 8.500 pistettä saavuttaen viimeisen mahdollisen arvonimen Legion of Fame ja jäi eläkkeelle siitostamman rooliin. Tammalla on tähän mennessä 5 jälkeläistä ja noin upeasta hevosesta tullaan varmasti vielä kuulemaan.

Emänisä BT Bukowski on vuonna 1999 syntynyt tummanpunarautias arabiori, joka on niittänyt mainetta niin kilparadoilla kuin näyttelyissäkin. Komea, mutta hieman äkkipikainen ori on kisannut menestyksekkäästi esteillä peräti yli 11.000 pisteen verran saavuttaen sekin arvonimen Legion of Fame. Joustavaliikkeinen ja nopea kilpaori ei kuitenkaan ole ollut kovinkaan suosittu siitoskäytössä - huippusuositusta isästään huolimatta - sillä on tähän mennessä vain 8 jälkeläistä, joista 2 on oreja ja 5 tammoja.

Emänisänisä Atticus oli myös kuuluisa ja suuren vaikutuksen elinaikanaan tehnyt ori. Rautias puolanarabi syntyi Yhdysvalloissa vuonna 1994 ja on vaikuttanut suuresti Noelin kasvatustyössä. Myös Atticuksen nimi vilahtelee useissa hevostemme sukutauluissa, eritoten ulkomailta tulleiden hevosten. Muusta suvusta poiketen Atticus oli westerpainotteinen ja laji olikin kuin omiaan tälle orille. Eritoten nopeat käännökset olivat Atticuksen vahvuus ja liikkuessaan ori olikin todella komea näky pitkä harja perässään hulmuten. Itse erityisesti rakastuin orin ulkonäköön, eihän noin komeaa kaveria voinut olla rakastamatta. Luonteeltaan Atticus oli kultaa, helpompaa oria olisi saanut hakea ja hevonen olikin suosittu talliporukan keskuudessa. Atticus menehtyi äkillisesti 22-vuotiaana flunssaan, joka oli kehkeytynyt nopeasti ja huomaamatta vakavaksi keuhkokuumeeksi. Upea ori siitti peräti 42 jälkeläistä, jotka nyt jatkavat isänsä jalanjäljissä. Emänisänemä BT Burkaany on kaunistäpläinen kimo vuodelta 1995. Tamma on kilpaillut todella menestyksekkäästi AHACissa esteratsastuksessa ja saavuttanut 10.000 pistettä. Tamma viettelee eläkepäiviään siitostamman roolissa ja on saanut jo 9 varsaa.

Kauniisti kimoutunut emänemä Dzeckja on vuonna 1997 syntynyt koulupainotteinen tamma. Tamma on kisannut koulua AHACissa reilun 7.000 pisteen verran ja sillä on 6 jälkeläistä. Emänemänisä *Lech oli kenttäpainotteinen hieno ja arvonsa tunteva kimo arabiori, joka omasi erittäin arabimaisen luonteen. Lech ei ollut jokaisen hevonen, mutta tuttujen kanssa se toimi melkein kuin unelma. Tulinen luonne tuli esiin aina kisoissa, kun ori puski kenttien läpi kuin tuulispää. Jälkeläisiä orille ehti siunaantua peräti 14kpl ennen kuin se jouduttiin lopettamaan vanhuudenpäivillään valitettavan jalanmurtuman vuoksi. Emänemäenmä Dahhncer oli pieni ruunikko, tähtipäinen ja erittäin pippurinen tamma. Dahhncer kisasi jonkin verran pienillä esteillä nuoremmalla iällä ja 6 ikävuoden jälkeen se siirtyi kokonaan siitoskäyttöön. Valitettavasti Dahhncerin elämä oli lyhyt, sillä se kuoli synnytyksen aiheuttamiin komplikaatioihin vain ollesassaan 13-vuotias. Tamma ehti kuitenkin jättää jälkeensä monta hienoa varsaa.


NJ
06.01.2019 Majorithy Arabians, tuom. Miia Maria, irtoSERT
08.03.2019 Majorithy Arabians, tuom. Sorel, irtoSERT
08.05.2019 Majorithy Arabians, tuom. Jannica, BIS3, MVA-SERT
01.07.2019 Majorithy Arabians, tuom. Dimma, BIS4, MVA-SERT

ERJ, sijoituksia 48, joista voittoja 8
26.12.2017 Kisakeskus Jelly, 120cm, 1/10
01.01.2018 Escorant Trakehners, 70cm, 6/50
02.01.2018 Mitar Warmbloods, 60cm, 2/40
06.01.2018 Leijonalaakso, 90cm, 1/34
07.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 4/30
07.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 4/30
08.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 2/30
08.01.2018 Mitar Warmbloods, 60cm, 3/40
12.01.2018 Mitar Warmbloods, 60cm, 4/40
12.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 1/30
13.01.2018 Mitar Warmbloods, 60cm, 1/40
15.01.2018 Mitar Warmbloods, 60cm, 6/40
16.01.2018 Mitar Warmbloods, 60cm, 6/40
16.01.2018 Kototalli, 90cm, 5/26
17.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 5/30
17.01.2018 Mitar Warmbloods, 60cm, 3/40
18.01.2018 Kievarinkuja, 110cm, 3/56
19.01.2018 Mitar Warmbloods, 60cm, 6/40
19.01.2018 Kievarinkuja, 110cm, 3/56
22.01.2018 Kievarinkuja, 110cm, 4/56
25.01.2018 Kievarinkuja, 110cm, 4/56
25.01.2018 Mitar Warmbloods, 60cm, 1/40
30.01.2018 Mitar Warmbloods, 60cm, 6/40
04.02.2018 Holmberg, 100cm, 5/40

08.02.1028 Kilpakeskus Chermia, 120cm, 2/30
09.02.2018 Mörkövaara, 110cm, 1/30
10.02.1028 Kilpakeskus Chermia, 120cm, 2/30
12.02.2018 Mörkövaara, 110cm, 1/30
15.02.2018 Adina, 110cm, 3/21
16.02.2018 Mörkövaara, 110cm, 3/30
18.02.2018 Mörkövaara, 110cm, 5/30
21.02.2018 Mörkövaara, 110cm, 3/30
02.03.2018 Teilikorpi, 110cm, 2/40
02.03.2018 Tritium Sporthorses, 110cm, 4/30
03.03.2018 Crion Warmbloods, 110cm, 1/30
05.03.2018 Tritium Sporthorses, 110cm, 4/30
06.03.2018 Tritium Sporthorses, 110cm, 3/30
09.03.2018 Teilikorpi, 110cm, 5/40
14.03.2018 Tritium Sporthorses, 110cm, 2/30
18.03.2018 Tritium Sporthorses, 110cm, 2/30
19.03.2018 Duán Stable, 110cm, 4/30
19.03.2018 Duán Stable, 110cm, 1/30
20.03.2018 Teilikorpi, 110cm, 5/40
21.03.2018 Duán Stable, 110cm, 3/30
24.03.2018 Duán Stable, 110cm, 1/30
26.03.2018 Duán Stable, 110cm, 5/30
26.03.2018 Teilikorpi, 110cm, 5/40
27.03.2018 Teilikorpi, 110cm, 4/40

AHAC profiili
Pisteitä 9.131, titteli Legion of Fame
Dziki on myös Breeder's Sweepstakes Nominated Foal & Stallion


Greatest Achievements
Region 9 Championships, Most Classic Prime Time Stallion
Elran Cup, Best Eighteen Year Old Stallions
Tulip Cup, Best Sporthorse Prime Time Stallion In-Hand
Buckeye, Most Classic Prime Time Stallion
Sharjah International, Best Sporthorse Prime Time Stallion In-Hand
Abu Dhabi, Best Liberty Prime Time Stallion
Mooslargue, Best Eight Year Old Stallion
Region 2 Championships, Best Eight Year Old Stallion
Emerald Trophy, Best Five Year Old Stallion
Emerald Trophy, Champion Junior Stallion
Emerald Trophy, Best Five Year Old Stallion


AHAC Championships 2017-2019
AHAC, CH, 2019 AHAC April Fools Event, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2019 AHAC MJA March Show, Low Working Handy Hunter
AHAC, CH, 2019 AHAC Region 3 Championships, Low Working Handy Hunter
AHAC, CH, 2019 AHAC Egyptian National Championships, Low Working Handy Hunter
AHAC, CH, 2019 AHAC Dubai International, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2019 AHAC Sicily International Show, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2019 AHAC Guilford International Arabian Horse Show, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2019 AHAC Abu Dhabi, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2019 AHAC MJA January Show, Low Working Handy Hunter
AHAC, CH, 2019 AHAC MJA Winter Fest, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2019 AHAC Region 2 Championships, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2019 AHAC Region 2 Championships, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2019 AHAC Al Khalediah Arabian Horse Festival, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC MJA December Purebred Arabian Event, Low Working Handy Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC Majorithy November Arabian Event, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC Region 15 Championships, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC Region 15 Championships, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC Dutch National Championships, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC Brazilian Nationals, Low Working Handy Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC US Sport Horse Nationals, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC Region 14 Championships, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC Norwegian National Championships, Low Working Handy Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC MJA September Show, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC Region 11 Championships, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC Region 11 Championships, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC Finnish National Championships, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC Finnish National Championships, Low Working Handy Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC MJA August Show, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC Towerlands UK, Low Working Handy Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC St. Petersburg Open, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC Brussels Arabian Trophy, Regular Working Hunter Round I
AHAC, CH, 2018 AHAC Ecaho Arabian Classic, Low Working Handy Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC Ecaho Arabian Classic, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC Mooslargue, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC Bialka Arabian Cup, Low Working Handy Hunter
AHAC, CH, 2018 July Arabian Show, Regular Working Hunter Round II
AHAC, CH, 2018 July Arabian Show, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 BT Harkers Island Arabian Classic, Low Performance Hunter Round III
AHAC, CH, 2018 BT Wisona Arabski Klasyczny, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 BT Wisona Arabski Klasyczny, Low Performance Hunter Round III
AHAC, CH, 2018 AHAC Strähen International, Low Performance Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 BT Signature Arabian Classic, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2018 BT Signature Arabian Classic, Low Performance Hunter Round III
AHAC, CH, 2018 AHAC Qatar International, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC Qatar International, Low Performance Hunter Round III
AHAC, CH, 2018 AHAC Egyptian National Championships, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC Egyptian National Championships, Low Working Handy Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC Casino Cup Austria, Low Working Handy Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC Casino Cup Austria, Low Performance Handy Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC Voghera, Low Performance Handy Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC Sicily International Show, Low Performance Handy Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC Sicily International Show, Low Performance Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC Kauber Platte Championship, Low Performance Hunter Round III
AHAC, CH, 2018 AHAC Kauber Platte Championship, Low Performance Handy Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC Scottsdale, Low Working Handy Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC Scottsdale, Low Performance Hunter Round III
AHAC, CH, 2018 AHAC Scottsdale, Low Performance Handy Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC Ajman, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC Region 1 Championships, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC Region 1 Championships, Low Performance Hunter Round III
AHAC, CH, 2018 AHAC Al Khalediah Arabian Horse Festival, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC Al Khalediah Arabian Horse Festival, Low Performance Hunter Round III
AHAC, CH, 2018 AHAC Al Khalediah Arabian Horse Festival, Low Performance Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC Canadian Nationals, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC Canadian Nationals, Low Working Handy Hunter
AHAC, CH, 2018 AHAC Canadian Nationals, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC Canadian Nationals, Low Performance Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC German Elite Cup, Low Performance Hunter Round III
AHAC, CH, 2017 AHAC UK International Arabian Horse Show, Low Performance Handy Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Sharjah, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Sharjah, Low Performance Handy Hunter
AHAC, CH, 2017 Blackthorn Hills Specjalnosc Cup, Low Performance Handy Hunter
AHAC, CH, 2017 Blackthorn Hills Specjalnosc Cup, Low Working Handy Hunter
AHAC, CH, 2017 Blackthorn Hills Specjalnosc Cup, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2017 AHAC Region 15 Championships, Low Performance Handy Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Region 15 Championships, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Dutch National Championships, Low Performance Handy Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Egypt International, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Brazilian Nationals, Low Performance Handy Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC BQ October Spooktacular, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2017 AHAC BQ October Spooktacular, Low Performance Handy Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Saint-Tropez Arabian Cup, Low Working Handy Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Region 13 Championships, Low Performance Hunter Round III
AHAC, CH, 2017 BT Mawahib Arabian Classic, Low Performance Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2017 AHAC Middle East Championships, Low Working Handy Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Middle East Championships, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2017 AHAC Middle East Championships, Low Performance Hunter Round III
AHAC, CH, 2017 AHAC Middle East Championships, Low Performance Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2017 AHAC Norwegian National Championships, Low Performance Handy Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Pride of Poland, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Pride of Poland, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2017 BT Aziza Arabian Cup, Low Performance Hunter Round III
AHAC, CH, 2017 BT Aziza Arabian Cup, Low Performance Handy Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Region 12 Championships, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2017 AHAC Region 11 Championships, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Morrocon National Championships, Low Performance Handy Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Merrist Wood, Low Performance Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2017 AHAC Morrocon National Championships, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Finnish National Championships, Low Performance Handy Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Finnish National Championships, Low Working Handy Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Towerlands UK, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Towerlands UK, Low Performance Hunter Round III
AHAC, CH, 2017 AHAC All Nations Cup, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Brussels Arabian Trophy, Low Performance Handy Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Elran Cup, Low Working Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Elran Cup, Low Performance Handy Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Region 9 Championships, Low Performance Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2017 AHAC St. Petersburg Open, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2017 AHAC St. Petersburg Open, Low Performance Handy Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Asil Cup, Low Performance Handy Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Scandinavian Open Championships, Low Performance Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2017 AHAC Vilhelmsborg, Low Working Handy Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Vilhelmsborg, Low Performance Handy Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Emerald Trophy, Low Working Handy Hunter
AHAC, CH, 2017 AHAC Mooslargue, Low Performance Hunter Round III
AHAC, CH, 2017 AHAC Bialka Arabian Cup, Low Performance Handy Hunter

12.07.2018, Estevalmennus, reibili
BT Dziewulski! Kuinka upea ilmestys olikaan tämä ori! Tämä ori edusti kyllä edukseen koko valmennuksen ajan siitäkin huolimatta, että siitä jouduttiin hieman siirtymisillä, taivutuksilla ja muilla kiemuroilla hakemaan herkkyyttä avuille. Kun se oli löytynyt, ohjeistin Shannonin tämän päiväisen tehtävän pariin. Olin tehnyt pienen esteradan kentälle, kahdeksan ristikkoa, joita tänään hypättäisiin. Radan pointti oli harjoitella laukan säätelyä esteiden välillä sekä reittivalintoja esteeltä toiselle. Ensimmäinen suoritus meni hieman penkin alle, koska rata oli tarkoitus suorittaa ravissa, mutta Dziki olisi vain tahtonut laukata. Muut kerrat sujuivat jo paljon paremmin ja valmennuksen lopuksi en voinut lainkaan vastustaa kiusausta käydä hieman rapsuttamassa oria. Se oli niin tavattoman kaunis eläin.


01.03.2019, Estevalmennus, reibili
Dziki ja Shannon olivat jo aloitelleet alkuverryttelyjä, pitkin ohjin käyntiä uraa pitkin. Saavuttuani itse paikalle kehotin Shannonia keräämään ohjat käteen ja ravailemaan hetki. tekemään välillä pysähdyksiä ja peruutuksia. Tällä tavoin Dziki saatiin hieman enemmän kuuntelemaan ratsastajan apuja ja pian ori jo liikkui reippaasti ja hyvin eteenpäin. Pystyttelin kentälle muutaman erikoisesteen, koska tahdoin nähdä kuinka ori niistä suoriutui, näiden lisäksi kentältä löytyi myös okseri sekä sarjaeste. Erikoisesteet eivät rohkealle orille tuottaneet päänvaivaa, okserin se hyppäsi hyvin ja Shannon sai sitä ennen hienosti ylläpidettyä reipasta tempoa laukassa. Sarjaestekään ei tuottanut vaikeuksia, vaan rytmi oli koko ajantasainen ja kaksi laukka-askelta esteiden välillä ei myöskään tuottanut ongelmia. Kehuin oria Shannonille valmennuksen lopuksi samalla kun keräilin esteet pois kentältä.


14.06.2020, päiväkirjamerkintä, omistaja
Ääh, tokaisin jo valmiiksi kun ori osoitti ensimmäisiä ontumisen eleitä. Dziki ei todellakaan ollut eläinlääkärin kaveri, joten toivoin että tämä ei ollut mitään vakavaa ja menisi ohi pelkällä levolla. Lopetin treenit samantien ja kävelytin orin pesupaikan kautta karsinaansa. Pari päivää kului eikä jalka alkanut näyttää paremmalta, päinvastoin. Soitin eläinlääkärille joka pääsikin käymään jo samana päivänä. Dzikin ilme oli jälleen näkemisen arvoinen, kun se hoksasi mitä oli tekeillä kun siirsin sen karsinasta hoitopilttuuseen. Sen korvat vetäytyvät taakse ja vanhat hampaat vilahtelivat huulten alta. Tervehdin eläinlääkäriä ja tottuneesti hän jäi odottamaan että ehdin nostaa orille kasan heinää turvan eteen. Tällä kertaa Dziki ei jaksanut juurikaan pistää vastaan ja laskikin päänsä tyytyväisenä heinäkasaan ja alkoi mussuttaa. Hymähdin ja mietin että onkohan nyt tullut aika, että se on itsekin hoksannut tulleensa vanhaksi.

Silitin orin kaulaa samalla kun eläinlääkäri siirtyi takajalan luokse ja alkoi kumartumaan tutkiakseen jalkaa. Samalla hetkellä Dziki päättikin antaa pukkaisun pepullaan ja tohtori horjahti osumasta taaksepäin muttei onneksi kuitenkaan kaatunut. Kurkkasin orin yli etteihän käynyt pahasti mutta eläinlääkäri naurahti ja huitaisi kättään ilmaan, ei tässä mitään. Tosi hauskaa Dziki. Jalka ei ollut kosketusarka eikä pohjassakaan näkynyt ihmeitä. Lääkäri löysi kuitenkin hetken tongittuaan jonkin vierasesineen kengän alta. Outoa koska olin kyllä tutkinut jalan pohjan monesti, noh onneksi se kuitenkin nyt löytyi. Esine poistettiin ja ihan varmaksi ei osattu kukaan sanoa että mikä se oli, jokin pieni muovinen pala. Jalassa ei näkynyt mitään jälkiä esineen sielläolosta ja eläinlääkäri epäili ettei se ollut ontumisen syy alunperinkään. Jalasta ei kuitenkaan löytynyt muuta vikaa ja hoito-ohjeeksi saatiinkin lisää lepoa ja lämpöä. Ori saisi siis jatkaa rauhallista karsinaelämäänsä vielä hetken.


17.06.2020, päiväkirjamerkintä, omistaja
Eläinlääkäristä oli nyt kuulunut kolme päivää ja luojan kiitos ori alkoi näyttää toipumisen merkkejä. Ehkä jalka oli vain venähtänyt, kuka tietää. Se tuntui aivan normaalilämpöiseltä ja ontuminen oli melkein jo tiessään. Päätin käydä orin kanssa rauhallisella kävelyllä, sillä en vielä uskaltanut päästää sitä tarhaan koska tiesin sen alkavan riehumaa samantien kun riimu irtoaa päästä. Hain orin karsinasta jossa se jo odotteli levottomana jalat tuttuun tapaan lattiaa tampaten. Kaula kaarella ja sieraimet suurina ilmaa haukkoen talutin tanssahtelevaa oria ulos pitkin tallikäytävää. Pikkusen meillä oltiin taas innokasta poikaa, mitähän tästä tulisi. Saa nähdä pompitaanko samalla tavalla vielä kolmekymppisenäkin, todennäköisesti. Onneksi olin laittanut turvakengät jalkaan (niin, valitettavasti en kulje aina ne jalassa, ehkä kuitenkin joskus opin. Kenties tänään?), sillä oli pomppi kuin mikäkin vieteripupu päästessäme ulos ja sattuihan sen yhden kavion alle myös minun jalkani. Auts. Kävelytin oria hetken pihalla ennen kuin suunnistimme tallin takaa alkavalle polulle. Dziki oli melko innoissaan koko lenkin ajan, mutta onneksi jalkani kuitenkin säästyivät uusilta tallomisilta.


22.03.2021, päiväkirjamerkintä, omistaja
Jalka ei ole vaivannut enää, eikä se oria kyllä pahemmin missään vaiheessa oikeasti hidastanutkaan. Tällä hevosella riittää energiaa ja nähtäväksi jää, rauhoittuuko se koskaan siihen tasolle missä minä ehkä sen haluaisin näin vanhaksi papaksi olevan. Tänään Dzikillä oli lepopäivä, sillä olimme Hypänneet esteitä jo kahdesti tällä viikolla. Lähestyin orin karsinaa porkkanan kanssa ja kuulin orin hörinän jo kaukaa. Ehkä meille oli kehittynyt tällainen pieni tapa. En minä sille kuitenkaan joka kerta herkkuja kantanut. Avasin karsinan oven ja tarjosin porkkanan orille. Dzikin silmät syttyivät ja porkkana katosi melkein samantien vanhuksen kitusiin. Silitin orin turpaa ja olin samalla hyvin onnellinen että olimme päätyneet samalle polulle. Oli siitä tullut kuitenkin melkoisen rakas. Nappasin käytävän puolella olevasta harjapakista harjan ja aloin harjaamaan oria pitkin ja rauhallisin vedoin. Tällä kertaa Dziki ei alkanut häsläämään ja seisoi nätisti paikallaan melkein koko ajan. Ehkä se aisti että nyt ei ollut kiire minnekään.

Basic Scores
Breed Type & General Conformation: 83%
Shoulder & Withers: 37%
Topline & Quarters: 79%
Front Legs: 42%
Correctness of Movement: 91%
Carriage & Elasticity: 73%
Free Jumping: 98%

Show Jumping Potential (based on parents)
Maximum Level: Level 6 (4'3 / 1.30 m Max) (62%)
Maximum Circuit: Local (23%)

Hunters Potential (based on parents)
Maximum Level: Regular Working or Conformation Hunters (83%)
Maximum Circuit: Regional (49%)


The Legacy


Dariusz MJA MJA Dominika Bianka MJA Zozia MJA
2017 Polish Arabian Stallion out of Ganiya (Premysl M), owned by Majorithy Arabians 2018 Polish Arabian Mare out of Balajka WL (Fedir Wid), owned by Majorithy Arabians 2019 Polish Arabian Mare out of Balajka WL (Fedir Wid), owned by Rueath Acres 2019 Polish Arabian Mare out of MJA Zaklina (Zygfryd M), owned by Rueath Acres


Dzaria MJA
2021 Polish Arabian Mare out of S Paris (S Euryek), owned by Kuuvuori

Yhteystiedot

Shannon. VRL-05645, email

Tekijänoikeudet

Tämä on virtuaalitalli, mikään sivuilla ei ole todellista eikä kuvissa olevilla hevosilla ole mitään tekemistä tämän sivun kanssa. This is a sim game stable and nothing here is real or related to the horses in the pictures.

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus Shannon.
Kuvat © Pexels.com, Butler Farms & Om El Arab

Suosittelemme

Bellimo Arabians
Islanninhevostalli Trottúr
Kultahuisku
al Najya
Walia Arabians
al Qismat Arabians
Maghara Arabians
Blackthorn Hills Farm
Southern Oak Equine
Galal Arabians
Dahabu Arabians
Starfire Estate
Majorithy Arabians