Majorithy Arabians

Keskiviikko 15.09.2021
Syksy on saapunut ja lehdet alkavat kellertävää. Meidän elo on ollut hiljaista viimeisen vuoden kaiken aktiviteetin puutteessa ja koska keskustakin meni nurin, ei itsellä ollut kauheasti motivaatiota. Syksyn myötä kuitenkin talli alkaa jälleen heräillä ja jospa saataisiin vaikka jokin näyttelykin pian pystyyn. Lue lisää

Majorithy Arabiansin yli 13-vuotiseen historiaan on mahtunut paljon kaikenlaista ja hevosia on tullut ja mennyt. Muutama tallin hevosista on ehtinyt jo eläkkeelle saakka ja päässyt näyttämään arvonsa myöskin laatuarvosteluissa.
Lue lisää tallin historiasta.

virtuaalihevonen   |   a sim game horse

MJA Dominika ++++


2018 Kimo Puolanarabitamma (ee/aa/Gg), 151cm
Syntynyt 18.11.2018, ikä M Layouts / 

raitatossu.net/mayflower
Kasvattaja ja omistaja Shannon. (VRL-05645), Majorithy Arabians
Painotus este- & kouluratsastus

»  VH18-003-0228

AHAC points 1.147, Legion of Masters
AHAC Breeder's Sweepstakes Nominated Foal
ASDA points 340, Grand Champion
ASJA points 1.272, State Champion
RHLA -
RMP 3 Star Prospect 951p.


KTK-II   kantakirjattu marraskuun 2019 tilaisuudessa pistein 18 + 18 + 18 + 18 = 72p.
KV-III   palkittu kesäkuun 2019 tilaisuudessa 8 + 1 + 4 + 5 + 1 + 0,5 = 19,5p. ollen samalla myös tilaisuuden paras muu ratsuhevonen
EV-I   palkittu kesäkuun 2019 tilaisuudessa pistein 33History

Dominika on upea nuori tamma todella hienosta yhdistelmästä. Isä BT Dziewulski on meille Yhdysvalloista muuttanut komea puolanarabiori, joka on jo kisauransa loppupuolella ja emä kaunis Walian kasvatti Balajka. Dominika oli pitkään odotettu varsa ja hymyni vain kasvoi kun saimme tietää sukupuolen. Dominikalle on suuret suunnitelmat tulevaisuudessa ja toivon mukaan se tulee menestymään esteradoilla yhtä hyvin kuin vanhempansakin.


About

Dominikan ajatuksenjuoksua ei aina ihan pysty ymmärtämään, kun tamman mieliala saattaa muuttua hetkessä ja eilisen tarhakaveri onkin tänään ihan kamala. Dominika on kaikesta huolimatta kuitenkin kiltti ja rakastaa huomiota. Välillä niinkin paljon, että se saa kanssaolijat lähelle hermoromahdusta. Tarhassa ollessaan tamma saattaa kiljua ohikulkijoille ja steppailla aidanviertä vain rapsutusten toivossa. Dominika tulee hyvin toimeen kaikenlaisten hevosten kanssa ja yleensä se on lauman pelle. Se rakastaa pyöriä mudassa ja härnätä muita, juoksennella ympäriinsä paalinnaru tai ruohotupas suussaan heilutellen sitä ympäriinsä. Ihana elegantti arabi. No annettakoon se anteeksi sillä onhan tamma vasta ihan lapsi.

Dominikalla on paljon potentiaalia ja sen koulutus onkin ollut hyvin mielenkiintoista. Tamma on hömelön pintansa alla hyvin fiksu ja se tykkää oppia uutta. Siksi sen kouluttaminen onkin ollut melko helppoa poislukien hetkelliset vajauskohtauksensa. Dominika selvästi nauttii hyppäämisestä ja on irtohypytyksessä näyttänytkin lahjansa. Tästä hevosesta tulee takuulla seuraava estekenttien tähti, kunhan se saa hieman ikää ja kokemusta. Tamma on suht rohkeakin, eikä ole juuri koskaan säpsähdellyt mitään.


Pedigree

BT Dziewulski +/+/+
2008 grey polish arabian, KTK-II, VIR MVA Ch
BT Ekdariusz +/+/+
grey polish arabian
*Census +/+/+
bay polish arabian
BT Erykah +/+/+
grey polish arabian
BT Dziewanowski +/+/+
grey polish arabian
BT Bukowski +/+/+
chestnut polish arabian
Dzeckja +/+/+
grey polish arabian
Balajka WŁ +//
2016 grey polish arabian, ktk-II
Fedir Wid
grey polish arabian
BT Warion Afaar ++++
black polish arabian
Floren Wid
black polish arabian
Bagira Wid
grey polish arabian
Bolek Wid +//
chestnut polish arabian
Ch. Dahabu Bahiti
bay polish arabian, ktk-III


Isä Dziki on elegantti ja arvonsa tunteva ori. Vanhaherra on tallin kiistaton kuningas ja se ei myöskään jää keneltäkään huomaamatta, ori rakastaa huomiota ja esiintymistä. Äänekkyys ja kavioiden kopina ovat Dzikin parhaat tuntomerkit silloinkin, kun sitä ei näe - ori pitää huolen, ettei se unohdu hetkeksikään. Dziki saapui meille Majorithyyn Australiasta muutaman muun hevosen kanssa Blackthorn Hills Farmilta. Dzikiksi tituleerattu ori oli jo meille tullessaan kerännyt huikean määrän pisteitä AHACissa, melkein 5000 pisteen verran. Nyt ori on vihdoin saavuttanut päämääränsä ansaiten arvonimen Legion of Fame, sekä kerännyt myös jaosten alaisista kilpailuista yli 40 sijoitusta. Ori saakin nyt jäädä ansaitulle eläkkeellensä. Dziki palkittiin myös Breeder's Sweepstakesin Nominated Foal & Stallion - palkinnoilla. Ratsuhevosten laatuarvostelusta se nappasi First Champion -tittelin prosentein 67,222%, sekä syksyllä 2018 3 Star Prospect - luokituksen Rate My Pony -arvostelussa pistein 971. Ori on myös kantakirjattu II-palkinnolla pistein 71p. ja saavuttanut VIR MVA Ch-arvonimen.

Isänisä BT Ekdariusz on komea kimo puolanarabiori, joka on syntynyt vuonna 2001 Yhdysvalloissa Blackthorn Hills Farmilla ja viettää siellä nyt ansaittuja eläkepäiviään. Ori on kisannut vain AHACissa, mutta sielläkin peräti reilun 13 tuhannen pisteen verran ansaiten arvonimen Legion of Fame. Kiivasluonteinen Ekdariusz on uskomaton hyppääjä ja se onkin periyttänyt piirteitään hyvin vahvasti myös jälkeläisilleen, mitkä näkyvät erittäin hyvin myös Dzikissä. Ori on tähän mennessä siittänyt 8 jälkeläistä, joista 4 on oreja ja 4 tammoja.

Isänisänisä *Census on todella vahvasti Noelin arabikasvatukseen vaikuttanut ruunikko arabiori, jonka nimi esiintyy myös useissa omien hevostemme sukutauluissa. 1998 syntynyt ori on jo edesmennyt, mutta se ehti elämänsä aikana saavuttaa monenlaista. Herkkä ja kiihkeäluonteinen esteratsastuksessa kilpaillut ori ehti kerätä AHACista yli 15.000 pistettä, mikä on melkoinen suoritus! Orin ura päättyi komeasti Legion of Fame -arvonimeen ja uransa jälkeen ori toimi siitosorina saavuttaen aikamoisen suosion. Census jätti peräti 43 jälkeläistä, joista 16 on oreja ja 27 tammoja.

Isänemänemä BT Erykah oli vuonna 1996 syntynyt kimo puolanarabitamma, joka loisti kouluradoilla. Herkkäluonteinen rouva kun oli, oli Erykah vain muutaman ihmisen hevonen eikä se juuri välittänyt vieraista ihmisistä. Hevosten suhteen tamma taas oli kuin avoin kirja, se rakasti jokaista vastaantullutta kaviokasta ja yllättäen se oli aina laitumen kuningatar. Koulukiemuroita taitava Erykah kisasi AHACissa melkein 7000 pisteen verran jääden ansaitulle eläkkeelleen saavutettuaan Legion of Fame -arvon. Tammalla on tähän mennessä 12 jälkeläistä, joista 4 on oreja ja 8 tammoja.

Isänemä BT Dziewanowski on upeaakin upeampi ilmestys. 2004 syntynyt kimo puolanarabitamma oli komea näky liikkuessan esteradoilla niin kotimaassaan kuin ulkomaillakin saakka. Hyvin menestynyt Dziewanowski keräsi AHACissa yli 8.500 pistettä saavuttaen viimeisen mahdollisen arvonimen Legion of Fame ja jäi eläkkeelle siitostamman rooliin. Tammalla on tähän mennessä 5 jälkeläistä ja noin upeasta hevosesta tullaan varmasti vielä kuulemaan.

Isänemänisä BT Bukowski on vuonna 1999 syntynyt tummanpunarautias arabiori, joka on niittänyt mainetta niin kilparadoilla kuin näyttelyissäkin. Komea, mutta hieman äkkipikainen ori on kisannut menestyksekkäästi esteillä peräti yli 11.000 pisteen verran saavuttaen sekin arvonimen Legion of Fame. Joustavaliikkeinen ja nopea kilpaori ei kuitenkaan ole ollut kovinkaan suosittu siitoskäytössä - huippusuositusta isästään huolimatta - sillä on tähän mennessä vain 8 jälkeläistä, joista 2 on oreja ja 5 tammoja. Kauniisti kimoutunut isänemänemä Dzeckja on vuonna 1997 syntynyt koulupainotteinen tamma. Tamma on kisannut koulua AHACissa reilun 7.000 pisteen verran ja sillä on 6 jälkeläistä.

Emä Balajka WŁ on kaunis kimo puolalainen Walia Arabiansista.


Ei tuloksia.

ERJ, sijoituksia 0, joista voittoja 0


KRJ, sijoituksia 3, joista voittoja 0
21.04.2021 Kuuralehdon hevostila, Helppo A, 6/40
26.04.2021 Kuuralehdon hevostila, Helppo A, 6/40
30.04.2021 Kuuralehdon hevostila, Helppo A, 2/40

Greatest Achievements
AHAC, CH, 2019 AHAC MJA March Arabian Event, Equitation Prospect
AHAC, CH, 2019 AHAC Canadian Nationals, Jumper Prospect
AHAC, RCH, 2019 AHAC MJA March Show, Sporthorse Fillies In-Hand
AHAC, RCH, 2019 AHAC Kauber Platte Championship, Two Year Old Fillies
AHAC, RCH, 2019 AHAC Guilford International Arabian Horse Show, Classic Head Fillies
AHAC, RCH, 2019 AHAC German Elite Cup, Equitation Prospect

03.04.2019, Päiväkirjamerkintä, omistaja
Tänään tarkoituksena oli pitää rento ja kevyt päivä, joten harjoitukset ja treenaus saivat jäädä. Dominika oli jo tarhassa kun saavuin tallille, tuttuun tapaansa se aloitti kunnon konsertion minut nähdessään. Kävin mutkan tallissa ja pudotin toimistoon pari tärkeä paperia, jonka jälkeen lähdin käppäilemään takaisin tarhoille. Dominika oli melko levottoman oloinen, vaikka sen tuntien se oli jo riehunut koko aamun tarhakaverinsa kanssa. Sidoin tamman kiinni ja otin sen portista. Yllättäen Dominika rauhoittuikin kun aloin juttelemaan sille ja rapsuttelin sen kaulaa. Kävimme pienellä kävelyllä maastolenkin alkupäässä ja annoin tamman syödä ruohoa samalla kun ihastelin sitä. Dominikasta on tullut yksi lempinuoristani ja en malta odottaa millainen siitä tulevaisuudessa kasvaa.

No evaluations.


The Legacy

This horse hasn't been bred yet.Yhteystiedot

Shannon. VRL-05645, email

Tekijänoikeudet

Tämä on virtuaalitalli, mikään sivuilla ei ole todellista eikä kuvissa olevilla hevosilla ole mitään tekemistä tämän sivun kanssa. This is a sim game stable and nothing here is real or related to the horses in the pictures.

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus Shannon.
Kuvat © Pexels.com, Butler Farms & Om El Arab

Suosittelemme

Bellimo Arabians
Islanninhevostalli Trottúr
Kultahuisku
al Najya
Walia Arabians
al Qismat Arabians
Maghara Arabians
Blackthorn Hills Farm
Southern Oak Equine
Galal Arabians
Dahabu Arabians
Starfire Estate
Majorithy Arabians