Majorithy Arabians

24.05.2019 Viime päivityksestä onkin näköjään hieman aikaa, mutta aktiivisena tässä ollaan oltu vaikkakin tämän vuoden varsat ovat myöhässä SAI:n hevosten sivuongelmien vuoksi. Toivottavasti saadaan varsat kuitenkin vielä tämän vuoden puolella maailmaan... Lue lisää

Majorithy Arabiansin 10 -vuotiseen historiaan on mahtunut paljon kaikenlaista ja hevosia on tullut ja mennyt. Muutama tallin hevosista on ehtinyt jo eläkkeelle saakka ja päässyt näyttämään arvonsa myöskin laatuarvosteluissa. Lue lisää tallin historiasta

Alatra ++++


2009 Grey Polish Arabian Mare, 149cm
Born 21.08.2011, now at age M Layouts / raitatossu.net/mayflower, VH18-003-0004
Owned by Shannon. (VRL-05645), Majorithy Arabians
Competing in 3rd Level Dressage, Vaativa B

AHAC points 1.726, Legion of Masters
ASDA points 170, Champion
RHLA Quality 63,333 %
RMP 2 Star Prospect 837p.

KTK-III kantakirjattu joulukuun 2018 tilaisuudessa pistein 17 + 17 + 17 + 16 = 67p.
History

Alatra syntyi laukkatilalle jossa se juoksi hyvällä menestyksellä 2-vuotiskautensa, jonka jälkeen Alatra myytiin Taitille Australiaan. Muutto oli todella raskas Alatralle ja sillä meni melkein vuosi tottua uuteen kotiin uudessa maassa. Tamma astutettiin ja se saikin kauniin orivarsan. Myöhemmin tamma uudelleenkoulutettiin kouluratsuksi ja sen taidot yllättivätkin todella. Kuumaverisestä laukkahevosesta kuoriutui melkoinen tanssahtelija ja tamma oppi vaivattoman helposti Vaativan B:n liikkeet.

Tamma muutti Majorithyyn Maghara Arabiansista ollessaan 13-vuotias syksyllä 2017. Kuvankaunis ja hyväluonteinen koulutamma oli kauan odotettu ja Alatrasta tulikin pian yksi suosikeistani. Taitava ratsu keräsi koulusijansa täyteen vain muutamassa kuukaudessa ja sijoittui vielä syksyn KRJ Championseissa neljänneksi kisojen 3. päivänä. Se on myös kerännyt AHACista pisteitä Legion of Masters -arvonimen verran ja saanut Ratsuhevosten Laatuarvostelussa Quality -palkinnon prosentein 63,333 %. Alkusyksystä Alatra palkittiin myöskin 2 Star Prospect - arvolla Rate My Pony -arvostelussa.


About

Alatra on hieman oman tiensä kulkija, eikä kovinkaan miellyttämishaluinen - vaikka opetteleekin mielellään uusia asioita. Tamma on halutessaan erittäin hankala ja todennäköisesti tällöin myös luimii ja näykkii. Jos sitä ei kiinnosta, niin silloin ei kiinnosta. Ratsastuksesta ei tule mitään, jos tamma laahustaa laiskasti eikä halua nähdä vaivaa. Suurimmaksi osaksi tamma on kuitenkin ihmisrakas ja helposti motivoitavissa. Entinen laukkuri oppikin nopeasti kouluratsuksi ja tasoa nostettiin nopeasti ylöspäin, kun huomattiin että Alatra on yllättävän lahjakas myöskin koulussa. Hyvänä päivänä tamma on hieman hitaasti syttyvä, mutta tarkka. Se kuuntelee ja toteuttaa pyynnöt prikulleen, eikä melkein. Alatra tarvitseekin tarkan ratsastajan, joka ei vahingossa anna tammalle vääriä apuja. Näky kisoissa voisi olla nimittäin melko mielenkiintoinen.

Hoitaessa Alatra on laiska kuin mikä, eikä kyllä siirry jos ei ole ihan pakko. Se nuokkuu paikoillaan antaen tehdä itselleen melkein mitä vain, paitsi jos sitä ei huvita. Hoitaja saa tökkiä kylkeen ja vaikka nojailla tammaan, se ei väistä jos ei halua. Hoitotoimenpiteet sujuvat helposti ja vaivattomasti, mutta kavioiden nosto voi olla joinakin päivinä hankalaa kun tammaa tuntuu niin laiskottavan. Varustaminen ei ole ongelma, päinvastoin paikoillaan tököttävä hevonen on erittäin helppo laittaa valmiiksi. Karsinasta ulos päästessään Alatra kuitenkin muuttuu ihan eri hevoseksi ja se onkin joka kerta aina yhtä huvittavaa. Siellähän on muita näkemässä, eihän silloin voi näyttää laiskalta vaan täytyy käyttäytyä edukseen ja ehkä hieman myös esittääkin. Alatra rakastaa kaikkia poikia ja pitäähän niihin koittaa tehdä vaikutus. Nuokkuva unikeko muuttuu eloisaksi pää korkealla kulkevaksi diivaksi, joka tanssahtelee narun päässä ja kiljahtelee korvia vihlovasti.

Uudet tilanteet tai tuntemattomat ihmiset eivät hetkauta tammaa suuntaan tai toiseen. Tuttu eläinlääkäri on hyvinä päivinä Alatran paras kaveri, sillä siltä saa aina herkkuja ja kehuja. Huonona päivänä lekuri on saanut kengästä takapuoleen ja hampaasta käsivarteen. Ollaan ne pakolliset toimenpiteet suoritettu joskus pakkopiltuussakin.


Pedigree

Gorec
2005 grey polish arabian
Druid
grey polish arabian
Wojslaw
Dalida
Gordaia
bay polish arabian
Damask
Grozd
Al Ada
2004 black polish arabian
Wermut
black polish arabian
Probat
Warmia
Al Adha
grey polish arabian
Palas
Albania


Alatran isä Gorec oli tulinen ja kuumapäinen arabiori. 155-senttinen kimo ei vaikeahkon luonteensa vuoksi ollut ihmisten suosiossa, mutta sen kovapäisyys takasi sille upean laukkauran ja paikan kärkisijoilla kerta toisensa jälkeen. Oria käytettiin nihkeästi jalostukseen, vaikka sen kisatulokset puhuivatkin puolestaan ja Gorecin jalanjäljissä jatkavatkin vain neljä sen varsaa.

Isänisä Druid oli menestyksekäs mustankimo laukkuri, joka tunnetaan edelleen ympäri Puolaa. Laukkauransa jälkeen hyväluonteinen ja yhteistyöhaluinen ori uudelleenkoulutettiin kouluratsuksi ja se kisasikin uuden omistajansa kanssa helpoissa luokissa mukavalla menestyksellä. Druid ei yllättänyt menestyksellään näyttelyissä, olihan ori todella komea. Useiden palkintojen saattelemana ori nimettiin vuoden menestyksekkäimmäksi näyttelyhevoseksi. Suuren vaikutuksen maan laukkahevoskasvatuksessa tehnyt ori jouduttiin valitettavasti lopettamaan vain 8-vuotiaana pahan onnettomuuden seurauksena. Ori jätti jälkeensä peräti 21 jälkeläistä, joista suurinosa on kisannut hienon tuloksin laukoissa. Joukkoon on mahtunut myöskin muutama kouluratsu.

Isänisänisä Wojslaw oli mustanruunikko 157-senttinen muutaman sijoituksen laukkaaja, jonka omistaja ei uskonut se potentiaaliin ja myi hevosen jo nuorena. Pehmeäluonteista Wojslawia oli jo käytetty muutamalle tammalle ja omistaja oli hieman harmissaan, vaikka tammojen omistajat olivatkin oikein tyytyväisiä. Ori myytiin yksityiselle harrastajalle ja se ruunattiin. Wojslaw jatkoi harrasteratsuna yksityistallilla ja sai viettää saman ihmisen kanssa myös eläkepäivänsä, kunnes se nukkui pois 24-vuotiaana. Isänisänemä Dalida oli mustankimo 153-senttinen laukkatamma, jonka menestys ei ottanut taantuakseen. Dalida oli tuttu näky kärkisijoilla ja uutisissa. Omanarvonsa tunteva tamma nautti huomiosta ja antoi radalla aina kaikkensa. Sen menestys siirtyi myös sen jälkeläisiin, joista tunnetuimmaksi on noussut ori Druid. Tamma ehti saada 3 jälkeläistä, kunnes se jouduttiin lopettamaan vakavan jalkavamman vuoksi 16-vuotiaana.

Isänemä Gordaia oli suklaanruskea ruunikko arabitamma. Puolassa syntynyt tamma kuljetettiin jo alle vuosikkaana Saksaan, jossa se päätyi monen mutkan kautta myyntitallille. Nuoren tamman elämä ei ollut ollut kovinkaan hääppöistä, mutta sen onni kääntyi kun nuori pariskunta tuli tutustumaan myytävänä oleviin hevosiin ja huomasi pienen kauniin tamman yksinäisyyden. He ihastuivat ja päättivät antaa tammalle uuden mahdollisuuden. Uudessa kodissaan Gordaia tuli ulos kuorestaan ja siitä kehkeytyikin mitä mahtavin ratsu ja hellä perheenjäsen. Tamma ratsukoulutettiin sen ollessa 5-vuotias ja aluksi aran hevosen pinnan alta löytyikin rohkea hyppääjä. Gordaia kilpaili uuden omistajansa kanssa esteillä ja sijoittuikin muutaman kerran. Tamma kävi pyörähtämässä myös näyttelykehissä ja pääsipä se myös kantakirjaankin. Omistajat pitivät rakasta tammaansa hyvin arvokkaana ja olihan sen luonne täyttä kultaa, joten se astutettiin. Varsasta näki jo pienenä, että sillä oli kova oma tahto ja orivarsa päädyttiinkin myymään eteenpäin. Gordaia nukkui ikiuneen omassa kodissaan rakkaidensa ympäröimänä 26 vuoden iässä.

Isänemänisä Damaskista ei ole paljoakaan tietoa. Ruunikko 156-senttinen ori syntyi Puolassa ja se osallistui kaksivuotiskaudellaan muutamiin laukkakisoihin. Jälkeläisrekisterissä sille on merkittynä kaksi varsaa, tamma ja ori. Isänemänemä Grozd oli ruunikko arabitamma, joka kisasi muutamaan otteeseen laukoissa, jonka seurauksena se satutti etujalkansa ja jouduttiin siirtämään eläkkeelle kilpailemisesta. Hyvien tulostensa saattelemana tamma päätettiin astuttaa ja kaikkien yllätykseksi pienestä vatsasta pullahtikin kaksi täysin tervettä tammavarsaa. Grozd sai viettää loppuelämänsä rauhallisella yksitystallilla, jossa sillä hypättiin esteitä ja mentiin helppoa koulua. Tamma siirtyi vehreämmille laitumille kunnioitettavassa 31-vuoden iässä.

Emä Al Ada on kiiltävän musta, melkein ponikokoinen arabitamma. Muutaman epäonnistuneen laukkalähdön jälkeen tamma myytiin eteenpäin ja siitä kehkeytyi ihan mukiinmenevä kouluratsu. Ada starttasi ensimmäisen kerran ollessaan 6-vuotias ja jopa sijoittui! Sen jälkeen useita sijoituksia ja jopa muutamia voittojakin napannut tamma on saanut kaksi jälkeläistä. 146-senttinen pikkutamma on omistajansa silmäterä ja voisin sanoa sen elävän hevosen unelmaa. Sillä on iso lauma, jonka kanssa se elää pihatossa, ruoka ei koskaan lopu kesken ja siitä pidetään oikein hyvää huolta.

Emänisä Wermut oli 155-senttinen arabiori, musta kuin yö ja kaunis kuin koru. Tuittupäinen ori kiersi nuoresta saakka näyttelyitä ympäri maailman ja pääsi kantakirjaankin. Lähinnä näyttelyhevosena ollut ori ei ollut kummoinen ratsastettava, mutta upean ulkonäkönsä ansiosta se jätti jälkeensä kymmenen jälkeläistä. Sen jälkeläiset ovat kisanneet niin laukoissa kuin kouluratsastuksessakin.

Emänisänisä Probat oli musta 153-senttinen puolalainen arabiori. Probat juoksi menestyksekkäästi kaksi kautta, jonka jälkeen se jäi pelkkään jalostuskäyttöön radalla tapahtuneen onnettomuuden vuoksi. Se loukkasi jalkansa, eikä sillä ole kilpailtu sen jälkeen. Omistaja ei halunnut uudelleenkouluttaakaan oria, joten sen elämä oli leppoisaa laitumella oloa ja välillä tammojen astumista. Luonteeltaan Probat oli oriksi helppo ja perheen lapset kiintyivätkin siihen kovin ja orista tuli perheen lellikki. Se ehti astua 10 tammaa ja nukahti ikiuneen omalla laitumellaan perheensä ympäröimänä 29-vuotiaana. Emänisänemä Warmia oli pahapäinen ja kovaääninen tamma. Valmentajan mielestä sitä ei olisi pitänyt astuttaa ollenkaan, mutta omistaja oli niin lumoutunut sen hyvistä juoksutuloksista, ettei kuunnellut järkipuhetta. Hyvät sijoitukset ja useat voitot eivät muuttaneet tamman luonnetta, joka oli suoraansanottuna hirveä. Sille oli hankala löytää ratsastajia, sillä se näykki ja luimi jokaiselle, useimmiten myöskin potki ja puri. Yhden varsan saatuaan tamma lopetettiin valmentajan pyydöstä.

Emänemä Al Adha on mustankimo yleispainotteinen tamma. Se oli kaunis, eikä koskaan kimoutunut täysin, vaan sillä oli voimakkaat mustat kuviot ympäri runkoa ja pikimustat, kiiltävät jouhet. Ketteräksi kuvailtu tamma kulki liitäen esteiden yli vaikka ei kovin korkeita hypännytkään - 70cm rata oli kuin sille luotu - ja niistä niitä voittoja kertyikin. Koulupuolella tamma suoriutui vaivatta Helppo C:stä, mutta sitä ei koskaan koulutettu eteenpäin. Adhalla teetettiin kolme jälkeläistä, joita se kasvatti kovalla kurilla, mutta lämpimin sydämin.

Emänemänisä Palas pieni mustankimo ori. Vain 149-senttiseksi kasvaneesta Palaksesta ei ollut laukkaradoille kuten omistaja oli suunnitellut, vaan se päädyttiin myymään 4-vuotiaana ratsastuskoululle jossa se ruunattiin. Ennen tätä Palasta oli jo ehditty käyttää jalostukseen. Uusi omistaja oli kokenut hieman hankalampien rotujen käsittelijä, eikä ruuna ollut ensimmäinen arabi tässä tallissa. Palaksesta tuli kiva edistyneempien tuntiratsu, joka voitti ratsastuskoulun kisoissa sekä helppoja este- että koululuokkia. Ori vietti ansaitsemansa eläkepäivät samalla omistajalla pitäen silmällä joka vuosi uusia syntyviä varsoja ja opetti niille elämän tärkeitä asioita ja käytöstapoja. Emänemänemä Albania oli ruunikko 150-senttinen puolanarabitamma, jonka elämä jäi valitettavan lyhyeksi. Tamma syntyi puolalaiselle yksityistallille ja sen elämä oli tarkkaan suunniteltu. Muutamien hyvien koulusijoitusten jälkeen tammalla päätettiin teettää varsa, jotta se voisi myöhemmin keskittyä täysillä kisaamiseen. Kohtalo oli kuitenkin julma, sillä Albania kuoli synnytyksen aiheuttamiin komplikaatioihin vain ollessaan 7-vuotias.NJ
16.09.2018 Majorithy Arabians, tuom. Elisa, irtoSERT

KRJ, Sijoituksia 46, joista voittoja 11
09.01.2018 Priton Budyonnys, Vaativa B, 1/30
24.01.2018 Ratsutalli Lilja, Vaativa B, 1/30
24.01.2018 Kontolan ratsutalli, Helppo A, 1/9
28.01.2018 Roscoff, Helppo A, 5/50
01.02.2018 Härdelli, Helppo B, 4/30
02.02.2018 Teilikorpi, Helppo A, 1/40
02.02.2018 Teilikorpi, Helppo A, 1/40
03.02.2018 Mörkövaara, Helppo A, 2/30
05.02.2018 Mörkövaara, Helppo A, 4/30
05.02.2018 Teilikorpi, Helppo A, 5/40
05.02.2018 Teilikorpi, Helppo A, 5/40
06.02.2018 Härdelli, Helppo B, 1/30
06.02.2018 Koistila, Helppo B, 5/30
09.02.2018 Teilikorpi, Helppo A, 1/40
09.02.2018 Teilikorpi, Helppo A, 1/40
08.02.2018 Ratsutalli Lilja, Vaativa B, 4/30
10.02.2018 Härdelli, Helppo B, 4/30
13.02.2018 Ratsutalli Lilja, Vaativa B, 2/30
13.02.2018 Ruskavaara, Vaativa B, 1/29
14.02.2018 Raatteen Suomenhevoset, Helppo A, 2/30
15.02.2018 Ratsutalli Lilja, Vaativa B, 3/30
17.02.2018 Härdelli, Helppo B, 2/30
17.02.2018 Teilikorpi, Helppo A, 1/40

17.02.2018 Ketola, Helppo A, 2/30
18.02.2018 Mörkövaara, Helppo A, 2/30
18.02.2018 Ratsutalli Lilja, Vaativa B, 1/30
18.02.2018 Ketola, Helppo A, 3/30
19.02.2018 Oldfinion Dressage, Helppo A, 5/30
19.02.2018 Ketola, Helppo A, 1/30
20.02.2018 Ruskavaara, Vaativa B, 1/29
21.02.2018 Mörkövaara, Vaativa B, 2/40
22.02.2018 Oldfinion Dressage, Helppo A, 5/30
12.03.2018 Shamrock Hill, Vaativa B, 1/40
16.03.2018 Shamrock Hill, Vaativa B, 2/40
17.03.2018 Shamrock Hill, Vaativa B, 4/40
18.03.2018 Edelsten Ponies, Helppo A, 5/40
19.03.2018 Shamrock Hill, Vaativa B, 3/40
19.03.2018 Edelsten Ponies, Helppo A, 5/40
20.03.2018 Shamrock Hill, Vaativa B, 4/40
21.03.2018 Edelsten Ponies, Helppo A, 1/40
22.03.2018 Shamrock Hill, Vaativa B, 1/40
22.03.2018 Elohiljan Suomenhevoset, Vaativa B, 4/30
27.03.2018 Savioja, Vaativa B, 5/35
27.03.2018 Moana part breds, Vaativa B, 4/30
30.03.2018 Moana part breds, Vaativa B, 5/40
27.10.2018 KRJ Champions, 3.päivä, Helppo A Breeder's Prize, 4/50

Greatest Achievements
AHAC, CH, 2018 AHAC MJA November Specials, Second Level Dressage Test I
AHAC, CH, 2018 AHAC Białka Arabian Cup, Third Level Dressage Test III
AHAC, CH, 2018 AHAC Region 5 Championships, Liberty Senior Mare
AHAC, CH, 2018 AHAC Ajman, Amateur Freestyle Dressage Intermediate Horse
AHAC, CH, 2017 AHAC Kuwait National Championships, Amateur Sporthorse Under Saddle Intermediate Horse
AHAC, CH, 2017 AHAC Finnish National Championships, Amateur Freestyle Dressage Intermediate Horse
AHAC, CH, 2017 AHAC Białka Arabian Cup, Amateur Freestyle Dressage Intermediate Horse
AHAC, CH, 2017 AHAC Wrong Way Polish Classic, Third Level Dressage Test III
AHAC, CH, 2017 AHAC Jordan National Championships, Amateur Freestyle Dressage Intermediate Horse
AHAC, CH, 2017 AHAC Casino Cup Austria, Amateur Freestyle Dressage Intermediate Horse
AHAC, CH, 2016 AHAC Israeli Nationals, Sporthorse Intermediate Mares In-Hand
AHAC, CH, 2016 AHAC Israeli Nationals, Overall Sporthorse Arabian Mare/Filly
AHAC, CH, 2016 AHAC Brazilian Nationals, Amateur Sporthorse Under Saddle Intermediate Horse
AHAC, CH, 2016 AHAC Morrocon National Championships, Seven Year Old Mares
AHAC, Ch, AHAC Pride of Poland, Second Level Dressage
AHAC, Ch, AHAC Egypt International, Freestyle Dressage Jr
AHAC, Ch, AHAC German Elite Cup, Third Level Dressage
AHAC, Ch, AHAC United Arab Emirates Nationals, Third Level Dressage

30.12.2017, Päiväkirjamerkintä, omistaja
Alatra on kotiutunut meille hienosti ja se on saanut kavereita meidän laumasta. Kaikki pojat nyt on kivoja ihan muutenkin vaan, mutta muutaman tamman kanssa se erityisesti viihtyy. Olin juuri tullut tallille ja Alatra oli tarhassa muiden kanssa. Jäin hetkeksi katselemaan kun ne rapsuttelivat toisiaan ja minut huomattuaan ne innostuivat villiin pukkilaukkaan. Alatralla oli ilmeisesti hyvä päivä kun se tuli muiden mukana portille ja antoi minun jopa silittää itseään. Tarjosin sille taskustani palan porkkanaa, jonka se rouskutteli menemään oikein tyytyväisen näköisenä. Tamma katseli minua kiinnostuneen näköisenä ja varmaankin odotti saavansa lisää herkkuja. Valitettavasti taskuni olivat tyhjät. Jätin tammat nauttimaan kauniista kesäpäivästä ja lähdin kävelemään tallia kohti.


17.01.2018, Kouluvalmennus, VRL-14586 Elva
Kimo, mahdottoman siro hevonen käveli kaviouraa ulkokentällä ratsastaja selässään. Se liikkui pitkin, matalin askelin, tasaisesti pää alhaalla. Tamma ei lotkauttanut korvaansakaan, vaikka hyppäsin aidan yli kentälle ja itselleni penkkiä etsiessäni jututin hieman sen ratsastajaa. Arabitamma Alatran selässä istui Shannon, ja luvassa olisi hevosta työntekoon ja takaosaansa käyttämään herättelevä kouluvalmennus. Aloitimme käyntiväistöillä, Shannon keräsi hieman ohjaa ja alkoi pyytää tammaltaan hieman lyhyempää käyntiä, jolla olisi hyvä tulla siistiin väistöön. Alatra kuunteli ratsastajansa pyyntöjä, toteutti ne hieman hitaasti, mutta toteutti kuitenkin. Shannonin saappaisiin oli kiinnitetty kannukset pehmeimmästä päästä, ne terästivät pohjeapua juuri sopivasti. Hevonen väisti tarkasti, polkien jokaisen askeleen juuri samalla tavalla kuin edellisenkin. Samaa jatkettiin ravissa, muutama askel väistöä uralta pois, ja sitten loivasti takaisin. Välillä tamman takaosa meinasi jäädä jälkeen selkeästi, ja myös ratsastaja huomasi sen. Shannon korjasi takaosaa siirtämällä väistettävää pohjetta hieman taakse, Alatra huomasi sen ja suoristui vaivattoman näköisesti.

Alatra näytti herkältä hevoselta, joka ei kuitenkaan halunnut käyttää energiaansa minkäänlaiseen turhaan toimintaan, teki vain tasan sen, mitä ratsastaja siltä pyysi. Laukassa se liikkui matalana, keskiympyrällä pyöriessään ratsukko haki laukkaan hieman kootumpaa otetta. Neuvoin Shannonia herkeämättä, ja pian Alatran laukka-askel alkoi jo muistuttaa kouluratsun kootumpaa, hallitumpaa laukkaa. Se käytti takaosaansa oikein ja sen suu toimi, ratsukon yhteistyö vaikutti saumattomalta. Laukan jälkeen ravissa muutaman kierroksen ajan Alatralta vaadittiin kootumpaa askelta, mutta loppuravit se sai hölkätä hieman pitemmällä kaulalla, kun Shannon ratsasti sitä eteen ja alas. Hevosen vaalea karva oli hionnut, ja loppukäynneillä se pärskähti tyytyväisenä useampaan kertaan.


02.05.2018, Kouluvalmennus, reibili
Olin aina kuvitellut arabit todella virtaviksi tyypeiksi, joilla on energiaa vaikka muille jakaa. Alatra kuitenkin oli se ensimmäinen, joka hieman tuhosi mielikuviani tästä rodusta. Alkuverryttelyiden aikana kävi hyvin selväksi, että tamman kanssa sai tehdä töitä tosissaan, että siitä sai irti yhtään mitään. Shannon parka oli hiestä märkä jo ennen ensimmäistäkään kunnon tehtävää. Tänään valmennus käsitti paljon laukkatyösktentelyä. Harjoituslaukkaa, laukanvaihtoja askeleessa, laukkaa kolmikaarisella kiemurauralla sekä pääty-ympyrällä. Mitä pidemmälle valmennus eteni, sen reippaammin tamma teki töitä ja se kävi kevyemmäksi ratsastaa. Valmennuksen lopuksi teetätin vielä pysähdys ja peruutusharjoituksia molempiin päätyihin. Lopulta kehotin Shannonia antamaan tammalle pitkät ohjat ja taputtamaan sitä kaulalle kiitokseksi hyvin tehdystä työstä.


08.07.2018, Kouluvalmennus, reibili
Edellisestä kerrasta viisastuneena teetätin ratsukolle hieman enemmän siirtymäharjoituksia askellajien välillä ja niiden sisällä. Shannonille annoin käteen raipan ja kehotin käyttämään sitä tarvittaessa tehostamaan apujen läpimenoa. Pelkkä raipan läsnäolo teki jo pieniä ihmeitä, ja Alatra alkoi olla herkempi avuille ja liikkumaan reippaammin eteenpäin. Shannonin istuntaa jouduin korjailemaan ajoittain, lähinnä sen suhteen, että selkä saisi olla enemmän suora. Valmennus olikin tänään sen laatuinen, että teetätin ratsukolla töitä ravissa. Harjoitusravia hinkattiin tänään todella paljon. Alkuun Shannonia sai huomautella jatkuvasti siitä että istuisi selässä hieman rennommin, ja kun se alkoi sujua, liikkui hevonenkin taas paljon rennommin. Valmennus lopetettiin palautekeskusteluun, jossa annoin vinkkejä tulevia treenejä varten. Siis asioita, joita tamman kanssa kannattaisi treenata enemmän.


Basic Scores
Breed Type & General Conformation: 83%
Shoulder & Withers: 37%
Topline & Quarters: 79%
Front Legs: 42%
Correctness of Movement: 91%
Carriage & Elasticity: 73%
Free Jumping: 98%

Show Jumping Potential (based on parents)
Maximum Level: Level 6 (4'3 / 1.30 m Max) (62%)
Maximum Circuit: Local (23%)

Hunters Potential (based on parents)
Maximum Level: Regular Working or Conformation Hunters (83%)
Maximum Circuit: Regional (49%)


The LegacyAnielo M MJA Apolonia Anastazja MJA Imperial Mansoor
2012 Polish Arabian Stallion sired by Yakout (Yakima), owned by Galal Arabians 2015 Polish Arabian Mare sired by Wiesław (Milsza), owned by Majorithy Arabians 2016 Polish Arabian Mare sired by Piaseczno z Tre (Mimikra), owned by Maghara Arabians 2017 Domestic Arabian Stallion sired by Magnifficoo (Pashmina), owned by Knightwick


MJA Akilah MJA Andrzej
2018 Polish Arabian Mare sired by Malak Jafar (Nadra Habila), owned by Majorithy Arabians 2019 Polish Arabian Stallion sired by Kasaryk al Zyrafal (Cavillah al Zyrafal), owned by Majorithy Arabians


Yhteystiedot

Shannon. VRL-05645, email

Tekijänoikeudet

Tämä on virtuaalitalli, mikään sivuilla ei ole todellista eikä kuvissa olevilla hevosilla ole mitään tekemistä tämän sivun kanssa. This is a sim game stable and nothing here is real or related to the horses in the pictures.

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus Shannon.
Kuvat © Pexels.com, Butler Farms & Om El Arab

Suosittelemme

Bellimo Arabians
Islanninhevostalli Trottúr
Kultahuisku
al Najya
Walia Arabians
al Qismat Arabians
Maghara Arabians
Blackthorn Hills Farm
Southern Oak Equine
Galal Arabians
Dahabu Arabians
Starfire Estate
Majorithy Arabians