Majorithy Arabians

Keskiviikko 15.09.2021
Syksy on saapunut ja lehdet alkavat kellertävää. Meidän elo on ollut hiljaista viimeisen vuoden kaiken aktiviteetin puutteessa ja koska keskustakin meni nurin, ei itsellä ollut kauheasti motivaatiota. Syksyn myötä kuitenkin talli alkaa jälleen heräillä ja jospa saataisiin vaikka jokin näyttelykin pian pystyyn. Lue lisää

Majorithy Arabiansin yli 13-vuotiseen historiaan on mahtunut paljon kaikenlaista ja hevosia on tullut ja mennyt. Muutama tallin hevosista on ehtinyt jo eläkkeelle saakka ja päässyt näyttämään arvonsa myöskin laatuarvosteluissa.
Lue lisää tallin historiasta.

virtuaalitalli   |   a sim game stable

Uutiset

Keskiviikko 15.09.2021
Syksy on saapunut ja lehdet alkavat kellertävää. Meidän elo on ollut hiljaista viimeisen vuoden kaiken aktiviteetin puutteessa ja koska keskustakin meni nurin, ei itsellä ollut kauheasti motivaatiota. Syksyn myötä kuitenkin talli alkaa jälleen heräillä ja jospa saataisiin vaikka jokin näyttelykin pian pystyyn. Hevosten sivut kaipaisivat päivitystä sekä associationeiden että jaosten alaisten kisojen puolesta. Ehkäpä joku päivä löydän aikaa ja motivaatiota laittaa ne ajan tasalle. Sitä odotellessa kannattaakin tsekata meidän myytävät kasvatit!


Tiistai 18.08.2020
Hiljaiselo näyttää jatkuvan vain, kun kaikki muut harrastajat tuntuvat hävinneen eikä ulkomaan kisatkaan etene mihinkään. On hankala löytää motivaatiota. Nyt kuitenkin sivuja päivitelty, korjailtu toimimattomia linkkejä ja kuvia. Toivottavasti tämä harrastus alkaisi heräilemään muidenkin keskuudessa ja saataisiin taas hommat käyntiin.


Tiistai 31.03.2020
Viime aikoina on ollut todella hiljaista, ihan liiankin hiljaista arabien kanssa ja viime päivityksestä ei ole juurikaan asiat muuttuneet. Varsat tulivat tarjolle, mutta eihän niille kaikille saatu mitenkään omia kotejaan. Toivottavasti ihmiset aktivoituisivat pian ja hevosetkin alkaisivat liikkua enemmän.


Perjantai 24.05.2019
Viime päivityksestä onkin näköjään hieman aikaa, mutta aktiivisena tässä ollaan oltu vaikkakin tämän vuoden varsat ovat myöhässä SAI:n hevosten sivuongelmien vuoksi. Toivottavasti saadaan varsat kuitenkin vielä tämän vuoden puolella maailmaan. Asiasta kolmanteen, meille on puolen vuoden aikana tullut monia uusia kantakirjahevosia. Kolmannella palkinnolla kantakirjaan pääsivät S Baheera Qismah, Alatra, Aziz Jaleel al Najya, Batarii M, BT Zuebh al Muqtadir, Bajkal, BT Benedykta, MJA Abu Nadir, Zalaam El Sayed, Galina sekä El Bint Mamdouh M. Toiselle palkinnolle ylsivät MJA Rhana Jasima, Dariusz MJA, Ibn Aszeem MJA, Farid Amal al Rayad, Almaviva, Mansoor al-Zahran, Ganiya, BT Badiuz Zaman, BT Dziewulski, Zenya Akim al Qismat, Dahabu Celestyna, MJA Zahra Nabila, Damara WL, Granya M, Bint Madihah al Rayydan, Balajka WŁ, Eligiusz al Braqa ja Gera van Khim. Ensimmäisen palkinnon saivat In'am Farrah MJA sekä Calanthe M.


Tiistai 20.11.2018
AHACista ei ole pitkään aikaan tullut tuloksia, kun sivustoa on siirretty muualle ja muutoksia tulossa. Nyt kuitenkin kaikki tämän vuoden viivästyneet kisat löytyvät tulosarkistosta ja suurinosa hevosista nousi kohisten ylöspäin pistetaulukossa. Lokakuun estelaatuarvostelusta tuli odotettu ERJ-III, kun Pilgrimin vanhemmat eivät ehtineet kisata ollenkaan elinaikanaan. Koululaatuarvostelu oli yllätys, sillä Jaffa nappasi KRJ-I -palkinnon pistein 103. Farid taas nappasi odotetun KRJ-III -palkinnon. Nämä herrat ovat saavuttaneet aikalailla kaiken, vielä odotellaan että Farid saadaan kantakirjattua ja ehkä hyvällä tuurilla pojat nappaavat vielä sertejäkin näyttelyistä. Komikko ei ole enää saatavilla jalostukseen, mutta mikäli kohdalle osuu erittäin spesiaali tamma, voimme mahdollisesti tehdä pienen poikkeuksen.

Kantakirjasta saatiin jälleen uusia tuloksia, kun MJA Rhana Jasima, Ibn Aszeem MJA sekä Dariusz MJA kantakirjattiin kaikki II-palkinnolla. Puolalaisori Cythralon on kerännyt tarvittavan määrän sertejä VIR MVA Ch -arvonimeen, nyt vain hyväksyntää vailla!


Tiistai 02.10.2018
Ulkoasu on jälleen vaihtunut ja saimme talliimme ensimmäiset YLA-palkitut hevosemme! Ensimmäisinä virtuaalihevosinani koskaan Malak Jafar, Farid Amal al Rayad sekä MJA Pilgrim nappasivat kaikki YLA1-palkinnot ja omistajan riemu on käsin kosketeltavissa. Myöskin kantakirjaustilaisuudesta saimme hyviä uutisia kun Cythralon ja Zahidah saavuttivat KTK-I -palkinnot ja Galal El Masri KTK-II -palkinnon!


Keskiviikko 04.07.2018
Kaksi juhannusvarsoista etsii vielä omia kotejaan, tajouksia saa edelleen laittaa tulemaan. Hevosten sivuja taas päivitelty ja uusi otsikko saatu käyttöön.


Sunnuntai 13.05.2018
Uusi ulkoasu alkaa olla jo kaikilla sivuilla, vielä muutaman hevosen sivut puuttuvat. Mikäli jossain ilmenee ongelmia, niin ilmoitathan siitä minulle jotta voin korjata sen mahdollisimman pian.


Perjantai 16.03.2018
Maaliskuun kantakirjatilaisuudessa 14.3. saimme talliimme kolme uutta kantakirjaoria. Puolalaisori Malak Jafar kantakirjattiin toisella palkinnolla pistein 18 + 18 + 21 + 19 = 76p. KTK-II, egyptiläisori Nasr Aszeem CH pistein 19 + 19 + 19 + 18 = 75p. KTK-II sekä Majorithyn oma kasvatti Rajab Qahtan al Rayydan pistein 20 + 19 + 22 + 19 = 80p. KTK-I.


Keskiviikko 03.01.2018
Uusimmat kisatulokset on päivitelty hevosten sivuille sekä jaosten alaisista kisoista että AHACista ja ASSAsta. Meille on myös muuttanut muutama uusi hevonen. Lauma on kasvanut peräti kahdeksalla saddlebredillä, joiden kanssa on tarkoitus kerätä meriitit kasaan askellajikisoissa. Lisäksi talliin muutti egyptinarabitamma Ajmara al Najya ja sen kohta vuosikas orivarsa Atum el Zen. Vielä yksi jouluvarsoistamme on omaa kotiaan vailla.


Torstai 23.11.2017
Majorithyn jouluvarsat ovat täällä! Seitsemän kaunista pikkupakettia odottavat omia kotejaan, valitse omasi pian, sillä nämä ovat haluttuja! :) Osallistu myös joulukisaamme!


Keskiviikko 8.11.2017
Tallille on saapunut roppakaupalla uusia asukkaita! Egyptiläisten ja domesticien lisäksi olen jo pidempään haaveillut puolalaisten kasvattamisesta ja nyt ollaan jo hyvällä alulla. Suoraan Puolasta meille saapui upea kimo puolalaisori Radzim K. al Qismatista TK:lta meille tuli kaksi varsaa, venäläinen ori Zenya Akim al Qismat sekä puolalaistamma Joanka al Qismat. Kultahuiskusta meille kotiutuivat vielä kolme nuorta varsaa, domesticori KH Saif al-Din, seatamma KH Ruwa Sayyida sekä puolalaistamma KH Adeladja. Innolla odotamme mitä näistä nuorista kasvaa.


Maanantai 6.11.2017
Uusi ulkoasu päivitetty kaikille sivuille ja kasvatteja laitettu myyntiin, lisätietoja täältä.


Torstai 26.10.2017
Viime päivityksestä taisikin vierähtää vuosi, pari... Tältä sivulta on helppo tulla jatkossa seuraamaan mm. tallin uusia asukkaita, myytyjä hevosia, syntyneitä varsoja yms. ilmoitusasiaa. Paljon on ehtinyt tapahtua ja hevosiakin siirtyä sateenkaarisilloille. Uusi ulkoasu on aikalailla kaikilla sivuilla jo, hevosten sivuja vaihtaessa meneekin hieman aikaa kun samalla vaihtuu myös muuta. Ensi vuoden puolelle on tulossa varsoja ja kaikenlaista muuta kivaa, ole siis paikalla!


Keskiviikko 04.01.2012
Kaikki loputkin joulukoristeet on vihdoin saatu purettua ja pakattua takaisin pahvilaatikoihin. Vuoden viimeiset varsat putkahtelivat maailmaan joulun jälkeen ja viimeinen ehti juuri ja juuri syntyä vuoden 2011 puolella, kun Anri ponnisti varsan maailmaan vain hieman ennen puoltäyötä! Tässä saakin rueta suunnittelemaan tämän vuoden varsoja :) Ainakin muutama SEA-varsa olisi tarkoitus tulla myyntiin, joten pitäkäähän silmänne auki! ;) AHACissa ollaan kisattu nyt kaksi kuukautta ja tulokset ovat olleen hyviä. Monet hevoset ovat jo ylittäneet 100 pisteen rajan. Myytävänä oleva espanjalaistamma HIF's El Justo Niña on kerännyt tähän mennessä suurimman saaliin, 140 pistettä. Ei varmaan mene kauaa, kun ensimmäiset hevoset saavuttavat 200 pistettä ja saavat ensimmäisen arvonimensä! ^^


Sunnuntai 04.12.2011
Talli alkaa näyttää jo erittäin jouluiselta ja joulusiivoukset ja koristelut alkaa olla tehtynä :) Vielä puuttuu muutamia pieniä yksityiskohtia, kuten valoja ja kransseja. Tallin pihalle meillä on tarkotus laittaa iso joulukuusi. Toivon mukaan hevoset eivät napsi sitä suuhunsa aina kävellessään ohitse. Pitää muistutella hoitajia kiertämään kuusi kaukaa ^^' Piirsin otsikkoon muutamia jouluisia juttuja, että myös sivut näyttäisivät vähän tunnelmallisemmilta. Amerikan reissumme meni hienosti ja nyt toivotaan kovasti, että molemmat tammat olisivat kantavana :) AHACin ensimmäiset kisat menivät meidän tallimme osalta upeasti, kun Ghanaa Abn el Maya valittiin näyttelyn parhaaksi tammavarsaksi! Myös muut hevoset keräsivät itselleen pisteitä odotettua enemmän ja osa lähenteleekin jo sataa pistettä.


Perjantai 25.11.2011
Myös viime yönä satoi paljon lunta! Ulkona on todella kaunista, vaikka tosin nyt saa alkaa tehdä lumitöitä. Onneksi meillä on siihen hommaan Niko, niin ei itsellä mene koko päivää lumitöihin, kun on niin paljon kaikkea muutakin tekemistä ^_^ Sain päivällä sähköpostia Arizonasta Sannalta, että molemmat ehdottamani astutukset kävisivät. Nyt pitää sitten alkaa kerätä kimpsuja ja kampsuja, sillä meillä on huomenna lähtö Amerikkaan.


Keskiviikko 23.11.2011
Kävin tänään kaivelemassa ullakolta joulukoristeita, alkaahan kohta olla jo joulukuu. Aika tuntuu menneen todella nopeasti! Etenkin, kun luin vanhaa päiväkirjaa, jossa olivat vielä mukana monet hevoset, jotka ovat jo muuttaneet pois meiltä. Ensilumi satoi viime viikonloppuna ja nyt se on jo pysynyt maassa. On mukavaa, kun on lunta, illatkin ovat valoisampia eivätkä koirat ja hevoset mene enää niin kuraisiksi. En pidä syksystä juurikaan sen vuoksi, että saa koko ajan olla pesemässä etenkin koiria. Ei ole kiva, kun ne tulevat mutaisina sisälle ja sotkevat kaikki paikat... ^^

Eilen satoi paljon uutta lunta ja illalla näkymä oli todella kaunis, kun joka paikka oli täynnä koskematonta lumipeitettä. Tänä aamuna oli kaunis ilma, aurinko paistoi eikä tuullut yhtään. Hevoset nauttivat päästessään ulos ja varsinkin nuorimmat innostuivat niin, että niitä sai pidellä ihan kunnolla! Ramaya ja Mareesha alkoivat heti piehtaroimaan lumessa ja jahtasivat toisiaan leikkisästi jonkun aikaa, kunnes ne asettuivat portin pieleen seuraamaan muiden hevosten ulostuontia. Koiratkin olivat innoissaan lumesta ja ne peuhasivat yhdessä lumikasoissa ja jahtasivat toisiaan.

Päiväkahvien yhteydessä laitoin sähköpostia Arizonaan saakka, kun tiedustelin Dahabu Arabiansin Sannalta mahdollisuutta kahden tamman astutukseen. Anrille tämä olisi sen viimeinen varsa ja halusin saada sille todella hienon orin. Kovasti koko tallin porukka toivomme, että astutukset sopisivat ja saataisiin tammoille huippuvarsat! :) Todennäköisesti tämä jäisi myöskin Safiyan viimeiseksi varsaksi, sillä onhan tammalla ikää jo 19 vuotta. Mutta Safiya on edelleen todella hyvässä kunnossa eikä ole sairastellut kuin muutaman kerran nuorempana, niin kukapa tietää, jos se tämän jälkeen vielä varsoisi yhden ihanan pienen koipeliinin :>

Meille saapui tänään uusi yksityinen, kaunis espanjanarabitamma Gliggornatte, tutuille vain Gligga :) Koko tallinporukka toivottaa Gligan erittäin tervetulleeksi porukkaan ja toivoo sekä tamman, että omistajan viihtyvän meillä pitkään :)


Maanantai 21.11.2011
Ori- ja tammasivun taulukot ovat saaneet uudet ilmeet kuvien kera :) Niinkuin jokin aika sitten jo vähän mainostin, niin meille on saapunut tilausvarsa al Qadirista! Shahirah Amira al Qadir nimiseltä upealta domesticneidiltä odotetaan paljon niin ratsastus- kuin näyttelypuolellakin. Shahirahin lisäksi tallin porukkaan on liittynyt aikaisena joululahjana egyptinarabitamma Ghanaa Abn el Maya, eli Maya. Neiti muutti meille Tanskasta ja lisää voit lukea tamman omalta sivulta :) Iltapäivällä meille saapui jälleen lisävahvistusta, kun Shuruq Jawna' LIA muutti meille Shyalia Farmilta kaukaa Australiasta saakka.

Loppuilta ei mennytkään sitten niin hyvin. Löysimme T.H. Kateefan makaamasta karsinastaan ja päästyämme sen vierelle huomasimme, että Kaffe oli jo nukkunut pois. Olihan tamma jo vanha, mutta että lähtö tuli nyt ja tällä tavalla. Mutta nyt sillä on parempi olla ja laukkailla vihreämmillä laitumilla. Kiitos kaikesta Kaffe


Sunnuntai 13.11.2011
Aloin vaihtamaan ulkoasua ja ajattelin, että koska olin tehnyt jo melkein puolet, niin olisin valmis hyvällä tuurilla ehkä huomenna. Mutta mites kävikään, joku nimeämätön henkilö jäi istumaan koneelle koko yöksi. Kello on nyt 04:08, mutta kaikille sivuille on vaihdettu uusi ulkoasu. Mikäli jossain kuitenkin pilkistää vanhaa ulkkaa, niin laittakaa minulle viestiä. Yritin kyllä käydä tarkasti kaikki läpi. Ulkoasun vaihdoin lisäksi tarkistelin hevosten ikiä ja vanhin asukkaamme on tällä hetkellä domestictamma Kaffe, joka on jo peräti 24.5 vuotias. Jospa rouvalla on vielä monia hyviä elinvuosia jäljellä :) Kiitokset Tuuliharjan Tarulle, joka möit minulle tämän ihanan tammamamman! Kuitenkin nyt suuri osa hevosistamme alkaa jo olla vanhemaa ikäluokkaa, joten uutta verta kaivattaisiin lähiaikoina. Kukas sen tietää, vaikka joulu toisi mukanaan uusia tähtiä ;)


Maanantai 05.09.2011
Aika se vaan kuluu ja minä en saa enää mitään aikaiseksi. IRL-elämässäni on tapahtunut niin paljon ja kaikki vapaa-aikani menee poikaystävän kanssa, joten kaikki kenneleiden ja tallin pitämiset ja päivittelyt ovat jääneet. Haluaisin niin kovasti tästä aktiivisen ja hyvän tallin, mutta minun pitäisi keksiä jokin sellainen asia, jonka avulla talli ja päivitystahti pysyisi aktiivisena. Ajattelin jo, että hoitaja- ja yksityistoiminnan lisääminen tallille riittäisi, mutta ei. Ne eivät ole tarpeeksi kiinnostavia. Ja toiseksi, täällä ei edes käy kukaan. Miten saisin tallilleni lisää kävijöitä ja aktiivisuutta? Olen mainostanut ja pyrkinyt mukaan piireihin ym. En ilmeisesti vain osaa : D


Perjantai 24.06.2011
Siitä onkin pitkä aika kun olen viimeksi kertonut tallin menosta tästä näkökulmasta. Majorithyn hevostilanne on pysynyt aikalailla samana aloituspäivästä lähtien, vaikka tietenkin uusia hevosia on tullut. Meno on kuitenkin muuttunut sen verran, että vanhimmat hevoset ovat jo jääneet ansaitulle eläkkeelle. Siitä lisää edellisessä viestissä. Myös koiratilanne on muuttunut. Bordercolliet Pepsi ja Padjo eivät oikein sopeutuneet tallielämään, joten jouduimme etsimään niille uudet kodit. Onneksemme molemmat asuvat kuitenkin lähellä Lillehammeria, joten käymme aina silloin tällöin tervehtimässä niitä. Poikien tilalle on tullut paimenkoiria, jotka ovat sopeutuneet tallielämään hienosti ja osaavat myös käyttäytyä. Pepsillä ja Padjolla oli joskus tapana härnätä ja jahdata hevosia, vaikka kovasti yritimmekin kouluttaa niitä pois pahasta tavasta. Koiria tulee kuitenkin voida pitää irti. Mutta siis. Tällä hetkellä tallikoirien virkaa toimittavat omat hännänheiluttajani valkoinenpaimenkoiranarttu Nana, saksanpaimenkoiranarttu Tara, sekä -urokset Raju ja Monni. Myös Riikan Raisu -husky kuuluu tätä nykyä porukkaan.

Jo monta viikkoa on ollut todella huono sää, tänäänkin vain satoi kaatamalla minkä seurauksena kentät olivat taas kerran pelkkää upottavaa kuravelliä. Luojan kiitos, meillä on kuitenkin maneesi! Pilgrim ei ollut päässyt aamulla ulos kuin hetkeksi rankkasateen takia, joten siltä löytyi energiaa. Vähän liikaakin treenien kannalta, joten päädyin tekemään pikaisen, vajaan puolen tunnin ratsastuksen. Alkulämmittelyt menivät säheltäessä, mutta loppua kohti ori alkoi keskittyä ja tehdä kunnolla töitä. Hyppäsin muutamia korkeampia yksittäisiä esteitä ja lopuksi puhtaan 70 cm radan. Loppukäyntien aikana huomasin, että ulkona paistoi aurinko ja päätin laskea oriin tarhaan päästelemään vielä mahdollisia ylimääräisiä höyryjä. Ghazal sattui olemaan myös samaan aikaan ulkona ja niinkuin aina, oriit aloittivat kilpaa hirnumisen ja juoksentelun. Tällä kertaa se ehti kuitenkin loppua, ennen kuin ehdin edes sisälle talliin. Olen monta kertaa miettinyt, pitäisikö toinen ori vaihtaa iltavuoroon, että ne eivät olisi samaan aikaan ulkona, sillä ketkään muut eivät tee tuota. Ehkä se on vain niiden oma harmiton pikku harrastus.

Heti sään parannuttua tallipiha alkoi aivan kuhisemaan väkeä. Koiratkin uskaltautuivat vihdoin ulos ja Nana pienimpänä alkoi riehumaan ja repimään Taraa korvista. Tällä kertaa Raju ajatteli homman saavan riittää ja murahtaen syöksyi Nanaa kohti. Yllätyksekseni Tara murisi takaisin ja meni lohduttamaan selvästi hämmentynyttä Nanaa. Tara on selvästi kiintynyt Nanaan ja pitää tätä pentunaan. Koirien seurailun lomassa ehdin nähdä, kuinka Farid ja Elisabeth katosivat tallin kulman taakse. Olin itse meinannut ratsastaa Faridin tänään, mutta koska en tehnyt sitä heti, oli Elisabeth päättänyt ottaa ohjat käsiinsä. Tyypillistä. Jätin koirat peuhaamaan keskenään ja lähdin tarkastamaan ruokatilannetta.


Torstai 23.06.2011
Huhhuh! Enpä muistanutkaan, että vanhoja, päivittämättömiä sivuja on noin paljon! Muutaman ahkerasti käytetyn tunnin tuloksena päivitin hevosten kisakalenterin (melkoinen homma!) ja löysin muutamalle hevoselle uudet kuvat. Ilmoitin myös muutamia hevosia todella todella pitkästä aikaa kisoihin. On niin outoa alkaa taas kisata hevosilla, kun olen tottunut tauon aikana osallistumaan ainoastaan koiranäyttelyihin. Hevosten sivujen päivittelyn myötä vanhimmat ja rakkaimmat tammani pääsivät ansaitulle eläkkeelle. Frea ja Haza ovat ensimmäisiä virtuaaliarabejani ja minulle erittäin rakkaita. Ne ovat seuranneet tallin menoa alusta asti ja nyt molemmat äideiksi päästyään ovat ansainneet lokoisat eläkepäivänsä. Myös Kaffe, Anri ja Safiya kuuluvat tätä nykyä vanhojen neitien seuraan. Shalim jäi myös samassa rysäyksessä eläkkeelle, mutta on vielä hetken aikaa käytettävissä jalostukseen.

Ihanaa! Löysin vanhan tallipäiväkirjan syksyltä 2008 ja voi, miten ihania juttuja olinkaan kirjoitellut silloin. Alkuhuumaa kaiketi. Tarinoita voi lukea alempaa. Kuitenkin haluaisin palata tähän tarinakäytäntöön, sillä olen aina pitänyt kirjoittamisesta. Mutta yleensä aikaa ei ole olllut tarpeeksi tai olen muka ollut liian kiireinen. Tästä lähtien pyrin kuitenkin kirjoittelemaan mahdollisimman usein.


Keskiviikko 22.06.2011
Talli on jälleen jaloillaan ja sivut valmiina. Mielestäni tallin pitämisessä ei ole tarpeeksi aktiviteettia minulle, joten päätin keksiä uutta puuhaa. Sen seurauksena kesäkuun alusta meillä on käynnistynyt yksityistoiminta. Omistajilta ei vaadita mitään muuta aktiivisuutta kuin vuokranmaksukirjeen lähettäminen kerran kuussa. Toiseksi päätin monen mietinnän jälkeen aloittaa myös hoitajatoiminnan. Olen aina ajatellut, että eivät hienot arabit ja tarinoita kirjoittelevat hoitajat sovi yhteen. Halusin hienon tallin, jossa tunnelma olisi arvokas. Mutta toisaalta halusin talliini jotain erikoista, joten päätin yhdistää ne.


Perjantai 06.05.2011
Huoh. Siitä on taas pitkä aika, kun olen viimeksi käynyt täällä tai hoitanut mitään asioita eteenpäin. Ei vain ole ollut kiinnostusta tai aikaa - valitettavasti. Nyt kuitenkin vähän ulkoasun muokkausta ja sivujen päivittelyä. Ja mitä se tarkoittaa? Olemme vihdoin ja viimein palailemassa tauolta! Hevosia on kertynyt vähän liikaakin ja olen karsinut osan myyntiin. Maailmalle on lähdössä samalla myös muutama kasvatti. Tein arkiston vanhoille päivityksille ja ajan myötä kerään sinne myös kaikkea muuta.
05.08.2010 Tuhannen kävijän raja rikottu.

12.12.2009 Kuuden sadan kävijän raja rikottu.

08.12.2009 Majorithyyn saapui uusi komistus suoraan Puolasta! Tämä puolalinjainen arabiherra tulee yhdestä Puolan hienoimmista siittoloista Haydim Studista, josta on lähtenyt maailmalle kymmeniä upeita hevosia. Jaffan isä Malak Habir, yksi siittolan upeimmista jalostusoreista, on menestynyt erittäin hyvin kouluratsastuksessa ja kerännyt arvonimiä maasta jos toisestakin, joten mehän olemme enemmän kuin onnellisia saatuamme tällaisen helmen talliimme!

02.12.2009 Kaikilla oreilla on nyt uusi ulkoasu, toivottavasti saan vaihdettua lopuillekin hevosille pian. Taukoilemme siis jonkin aikaa, en osaa sanoa kuinka kauan, mutta ainakin sen aikaa, että saan vaihdettua ulkoasun, päivitettyä hevosten sivuja ja lisättyä kisoja kalentereiin. Mitään toimintaa tallilla ei tänä aikana ole, mutta vieraskirjaan saa toki kirjoittaa kommenttia uudesta ulkoasusta.

27.11.2009 Viiden sadan kävijän raja rikottu.

14.11.2009 Ghadah sai viimeisen tarvittavan sertinsä, eli näinollen voimme anoa VIP MVA ja Fn- arvonimiä!

13.10.2009 Hevosten sivujen päivittelyä. Ghadahille kertynyt tähän mennessä PKK-näyttelyistä KTK-sert ja 2x EO-sertiä, sekä Ginille EO-sert!

09.10.2009 Neljän sadan kävijän raja rikottu.

26.09.2009 Tallille saapui suoraan Yhdysvalloista upea, venäjänarabitamma Psynata bint Daheda. Lisäksi kävijälaskuri ilmoitti, että tallilla on ollut jo yli kolmesataa kävijää :)

18.09.2009 Farid Amal al Rayad sai kuvat.

17.09.2009 Kisakalenterin ja hevosten sivujen päivittelyä.

15.09.2009 Upeaa, talliin muutti upeasukuinen Farid Amal al Rayad! Olen suunnitellut al Rayadin kasvatin ostoa vaikka kuinka kauan, mutta asia on aina vain jäänyt pyörimään ilmaan. Toivon mukaan Farid ei jää ainoaksi Rayadlaiseksemme :)

12.09.2009 Bellisentestä saapui pieni, mutta pippurinen domestictamma Khalilah Zaira BLS + kahdensadan raja rikottu!

08.09.2009 Kasvatti MJA Pilgrim muutti takaisin, kuvan saatuaan ori tulee mitä ilmeisemmin myyntiin + sadan kävijän raja rikottu (laskuri asetettu 9.8.2009) !

24.08.2009 Uusi ulkoasu, taas vaihteeksi :) Rifiutista ja Hiftig Ranchilta saapuivat tammavarsat RIFA's Tawia de Fahiza ja Twinkle in the Eye RIF.

13.08.2009 T.H. Kateefa ja Calisé Freáux astutettiin Elgwirin upeilla oreilla Adel Jawhar al Shahirilla ja Getyasome D:llä. Varsoja odotamme syntyviksi suunnilleen viikolla 44.

11.08.2009 Kaksi uutta hevosta tallissa, T.H. Kateefa ja kaunis, pirteä pikkuneiti al Qismatista, Haya al Qismat.

10.08.2009 Ensimmäinen national show horsemme Prismatic NH muutti talliin. Toivon mukaan pääsemme aloittelemaan nsh-kasvatusta pikapuoliin.

07.08.2009 Kyllästyn aika nopeasti ulkoasuihini, joten tein taas uuden. Jos silmäsi vain kestävät, vanhoja voit kauhistella täällä. Minun pitäisi palkata joku tekemään niin hieno lay, että en koskaan raaskisi vaihtaa sitä pois :)


Lauantai 22.11.2008 - Vauvakuumetta

Aamulla harjoittelimme Ghazalin kanssa koulua ja ori oli aivan mahdoton yrittäessäni laittaa sille varusteita. Ori pyöri ja nosteli jalkojaan hermostuneena. Ei kyllä ihmekään, sillä se joutui olemaan koko viime viikon sisällä flunssan takia. Nyt se oli kuitenkin jo entisensä ja ulos mennessämme se rauhoittui hieman. Jouduin ratsastamaan jonkun aikaa, ennen kuin ori rauhoittui ja suostui pitämään kaikki neljä jalkaansa maassa. Loppujen lopuksi Ghazal olikin positiivisesti virkeällä tuulella! Treenit menivät hienosti ja ori jaksoi keskittyä hyvin hieman tylsempiikin liikkeisiin. Laukkaa nostaessani Ghazal kompastui yhtäkkisesti ja odottamaton pysähdys heitti minut alas satulasta. Putosin tietysti huonossa asennossa ja mätkähdin käteni päälle. Ghazal liihotti luokseni tutkimaan tilannetta tutkaillessani kättäni. Onneksi käteni ei ollut murtunut! En olisi voinut ratsastaa moneen viikkoon ja olisin muutenkin ollut melkein hyödytön yksikätisenä. Päätin kuitenkin lopettaa treenit tähän ja vein oriin sisään. Ovella vastaamme kävelivät Elisabeth ja Kata, jotka olivat juuri lähdössä maastoon.

Päiväheinät jaettuani istahdin keittiön pöydän ääreen ja käynnistin kannettavan tietokoneeni. Kirjauduin sähköpostiini ja kirjoitin viestin al Rayad Studille. Kysyin astutusta Anceloe Whycrie KD:lle ja oriiksi toivoin Izz Masreeta, komeaa domesticruunikkoa. Lähetettyäni viestin etsin Pepsiä ja Padjoa, mutta en löytänyt niitä mistään. Jonkin aikaa etsittyäni huomasin pennut juoksemassa laitumella. Vihelsin. Ei mitään vaikutusta. Vihelsin uudelleen ja huusin koiria nimeltä. Silloin ne pysähtyivät ja kääntyivät katsomaan minua korvat höröllä. Ei ehtinyt kulua silmänräpäystäkään kun ne jo juoksivat täyttä vauhtia minua kohti. Kun pennut olivat jo melkein luonani, kyykistyin ja tervehdin niitä iloisesti. Ne pyörivät ja kerjäsivät rapsutuksia jonkin aikaa ja silittelin niitä molemmilla käsillä. Sitten nousin ylös ja istutin koirat. Ne istuivat heti ja jäivät tapittamaan minua suurilla silmillään. Sanoin "mennään" ja lähdin kävelemään. Pennut tulivat molemmat vasemmalle puolelleni ja ne kävelivät hienosti koko matkan katsekontaktissa tallille. Ovella annoin koirille luvan mennä ja ne juoksivatkin läheisen puun juurelle painimaan.

Tutkiskelin karsinoita ja hevosia, ja säikähdin, kun yhdessä karsinassa, jonka piti olla tyhjä, seisoikin ruunikko läsipäinen tamma. Se hörähti ja katsoi minua kauniilla tummilla silmillään. Menin karsinaan ja annoin se nuuhkia kättäni. Vähän aikaa tutustuttuamme kuulin askelia ovelta. Elisabeth tuli talliin ja kurkistikin kohta karsinan ovesta. Kysyin, mikä tämä tamma oli ja miksi se oli täällä, mutta Elisabeth vain naurahti ja näytti siltä, niin kuin en olisi muka muistanut jotain asiaa. Utelin, että mitä nyt ja hän selitti, että tämä oli se tamma, jota olimme käyneet katsomassa vain muutama viikko sitten ja että se oli tullut hieman etuajassa. Kyllä minua hävetti. Tietenkinhän minä tämän neitokaisen tunsin. Miten jollakulla voikin olla näin huono muisti... Naurahdin mokalleni ja katsahdin tammaa. Se oli kauniimpi kuin muistinkaan. Nyt varmasti haluatte tietää lisää tästä pienestä ihmeestä :) Tamma - nimeltään Freundlich - on 8-vuotias venäjänarabi suoraan Saksasta. Tutustuimme siihen Bergenissä, juuri kun se oli muuttanut sinne. Omistaja ostaa hevosia ulkomailta ja myy ne sitten eteenpäin. Tämä kaunokainen oli hienon siittolan kasvatti ja ihastuimme siihen palavasti. Sovimme vielä uudesta tapaamisesta ennen lopullista päätöstä. Kävimme miehen luona toistamiseen ja löimme kaupat lukkoon. Tamman oli määrä saapua joulukuun alussa, joten olinkin ihmeissäni, kun se seisoi karsinassaan ennen aikojaan - Elisabeth oli hakenut sen yllättääkseen minut, ja minä todella myös yllätyin - hyvällä tavalla tietysti :) Jätimme tamman tutustumaan uuteen karsinaansa.

Kipaisin sisälle ja tarkistin sähköpostini, josko al Rayadin väki olisi jo vastannut. Ja olivathan he! Astutus sopi ja pian tallissamme vipeltää ensimmäinen domesticvarsa! Varsa jää meille ja toivomme siitä menestyvää kouluratsua sekä myöhemmin myös suvunjatkajaa.


Lauantai 15.11.2008 - MJA Pilgrim muutti Theogoniaan!

MJA Pilgrim on nyt muuttanut Theogoniaan, onnea uuteen kotiin ja onnittelut uudelle omistajalle!


Torstai 12.11.2008 - MJA Pilgrim sai kodin!

Tänään avatessani sähköpostin, huomasin saaneeni ostotarjouksen kasvatistamme MJA Pilgrimistä. Ihastuin Theogoniaan ja Break vaikutti erittäin mukavalta ja luontevalta henkilöltä, joten Pilgrim muuttaa uuteen kotiinsa tässä parin päivän sisällä :) Iltasella ratsastin Laurilla raskaan koulutreenin ja ori jaksoi keskittyä hienosti koko tunnin. Katan kanssa treenasimme hieman esteitä. Fiinalla oli tänään treenikalenterin mukaan vapaapäivä, mutta koska ulkona oli hieno ilma ja aurinkokin paistoi, päätin lähteä rauhalliselle kävelylle maastoon. Annoin tamman kävellä vapaasti pitkin ohjin ja illalla päätin, että huomenna neiti saa pitää vapaapäivänsä. Padjo ja Pepsi ovat kotiutuneet hyvin ja ne tykkäävät peuhata lumessa :)


Maanantai 3.11.2008 - Vapaapäivä

Tänään minulla ei ollut mitään tallivuoroja, joten päätin viettää päiväni pentujen kanssa :) Pojat nukkuivat sikeästi koko yön ja aamulla ne herättivät minut leikkiessään noin kahdeksan aikoihin. Nälkä oli varmaan melkoinen, sillä illalla tullessamme ne olivat niin väsyneitä, että ne menivät melkeinpä heti nukkumaan. Ruoan jälkeen kävimme tutustumassa vähän pihaan ja Pepsi löysi ruoholta vesiletkun, jota se alkoi innokkaasti järsiä. Padjo sen sijaan istahti katselemaan veljensä touhuja. Iltapäivällä hyppäsin Frealla ja Shaheemilla 80cm radan. Tammat olivat energisiä kun olivat seisoneet koko aamupäivän sisällä kauhean myrskyn ja vesisateen vuoksi.


Sunnuntai 2.11.2008 - Koiranpentuja :)

Tänään keräsin koristeet tallista ja aamutallivuoroni päätyttyä kävin Laurilla maastolenkin, jonka jälkeen harjoittelimme Anrin kanssa kouluratsastusta. Kello 13 lähdin ajelemaan kohti Osloa. Kävin katsomassa ystäväni bordercollien yhdeksänviikkoista pentuetta ja ihastuin ikihyviksi kahteen urokseen. Päätin ottaa ne mukaani. Ystäväni oli alun perin tarkoitus pitää kaikki neljä pentua, mutta kun kuuli, että voisin ehkä ottaa pari, niin tässä näin sitten kävi ;) Hienosti menneen eläinlääkärikäynnin jälkeen lähdimme ajelemaan kotiin päin. Pojat nukkuivat koko matkan ja heräsivät vasta kotipihassa. Toinen on musta- ja toinen punainen valkoisin merkein :) Sisälle päästyämme pennut tutkivat talon ja asettuivat sitten nukkumaan niille ostamaani koppaan. Lisää pennuista voit lukea niiden omilta sivuilta. Sunnuntaisinhan meillä ei ole määrättyjä tallivuoroja, vaan tilalla olevat sopivat keskenään kuka hoitaa minkin vuoron. Elisabeth hoiti päiväheinät ja iltatallin, kun minun aikani meni tänään pennuille ;)


Lauantai 1.11.2008 - Karkki vai kepponen?

Hyvää marraskuun ensimmäistä päivää! Tänään kävin tallilla viemässä päiväheinät ja ratsastin Ghazalilla kouluteenin. Ori oli reipas niinkuin aina :) Välillä ori alkoi hermoilla ja hypähdellä sinne tänne, joten pidimme välillä pieniä taukoja. Illalla vielä hyppäsin Fiinalla, ennen kuin kokoonnuimme kaikki tallille juhlimaan Halloweeniä. Tallin pihalla oli kurpitsalyhtyjä ja koristelimme tallin juhlan mukaisesti. Hevosille teimme jokaiselle oman pienen Halloween-kakun, näkkäri päällystettynä porkkanalla ja omenalla. Hyvin näyttivät maistuvan :) Ihmisporukalle olin leiponut mustaoranssin kurpitsakakun.


Perjantai 31.10.2008 - Marraskuu vaihtuu!

Taas on kuukausi lopuillaan ja huomenna on Halloween :) Tänään oli minun aamutallivuoroni ja kun astuin ulos ovesta kaikki oli ihan valkoista! Yöllä oli satanut hieman lunta ja ruoho oli saanut kuuraisen kuorrutuksen. Lämpötila oli vain 5 astetta. Kävellessäni tallille jäätynyt ruoho rapisi kivasti jalkojeni alla ja hengitykseni nousi höyrynä taivaalle. Kahdeksalta aloin viedä ykkösvuoron hevosia ulos. Nehän vasta riehaantuivat kun näkivät lunta! Shalim innostui niin, että riuhtaisi itsensä irti. Sitten se jähmettyi paikoilleen ja tuijotti hetken aikaa metsään sieraimet väristen, mutta palasi kohta herrasmiehenä takaisin luokseni :) Vietyäni hevoset tarhaan jäin katselemaan niitä. Ne selvästi riemuitsivat lumen tulosta ja se kyllä näkyi. Ykkösvuoron hevosten tarhailuaika on 8-12, mutta jouduimme hakemaan kaikki sisälle jo ennen yhdeksää, sillä pieni lumisade oli yltynyt aivan mahdottomaksi lumimyrskyksi. 24. päivä saimme talliin taas uuden tulokkaan, kun Frea synnytti pienen orivarsan. Pojan nimeksi tuli MJA Pilgrim ja voin kertoa, että vaavi etsii omaa kotia. Kiinnostuneilta toivon yhteydenottoja sähköpostitse :)

Yhteystiedot

Shannon. VRL-05645, email

Tekijänoikeudet

Tämä on virtuaalitalli, mikään sivuilla ei ole todellista eikä kuvissa olevilla hevosilla ole mitään tekemistä tämän sivun kanssa. This is a sim game stable and nothing here is real or related to the horses in the pictures.

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus Shannon.
Kuvat © Pexels.com, Butler Farms & Om El Arab

Suosittele meitä Virtuaalisen Ratsastajainliiton tallilistalla!

Suosittelemme

Bellimo Arabians
Islanninhevostalli Trottúr
Kultahuisku
al Najya
Walia Arabians
al Qismat Arabians
Maghara Arabians
Blackthorn Hills Farm
Southern Oak Equine
Galal Arabians
Dahabu Arabians
Starfire Estate
Majorithy Arabians