Majorithy Arabians

Keskiviikko 15.09.2021
Syksy on saapunut ja lehdet alkavat kellertävää. Meidän elo on ollut hiljaista viimeisen vuoden kaiken aktiviteetin puutteessa ja koska keskustakin meni nurin, ei itsellä ollut kauheasti motivaatiota. Syksyn myötä kuitenkin talli alkaa jälleen heräillä ja jospa saataisiin vaikka jokin näyttelykin pian pystyyn. Lue lisää

Majorithy Arabiansin yli 13-vuotiseen historiaan on mahtunut paljon kaikenlaista ja hevosia on tullut ja mennyt. Muutama tallin hevosista on ehtinyt jo eläkkeelle saakka ja päässyt näyttämään arvonsa myöskin laatuarvosteluissa.
Lue lisää tallin historiasta.

virtuaalihevonen   |   a sim game horse

Dariusz MJA +/+/+


2017 Bay Polish Arabian Stallion, 153cm
Born 20.05.2017, now at age M Layouts / raitatossu.net/mayflower
Bred and owned by Shannon. (VRL-05645), Majorithy Arabians
Competing in Show Jumping, 110cm

»  VH18-003-0086

AHAC points 5.686, Legion of Fame
AHAC Breeder's Sweepstakes Nominated Foal & Stallion
ASJA points 4.018, Hall of Fame
RHLA Superior Grade 77,778 %
RMP 3 Star Prospect 995p.


EV-I   palkittu toukokuun 2019 tilaisuudessa pistein 36 ollen samalla tilaisuuden paras 4-vuotias
KTK-II   kantakirjattu marraskuun 2018 tilaisuudessa pistein 19 + 19 + 19 + 19 = 76p.
VIR MVA Ch   myönnetty 29.08.2019History

Dariusz on kauan haaveiltu ihanuus meidän porukassa. Komea orivarsa oli haaveissa jo ennenkuin sen vanhemmat olivat edes omistuksessani ja kun niiden kisatulokset ja menestys saivat minut vakuuttuneeksi, yhdistelmä toteutettiin ja sieltä syntyikin kauan haaveiltu orivarsa. Dariusz on ollut unelmien täyttymys, vaikka onkin luonteeltaan herkkä ja välillä melkein mahdoton. Odotamme innolla kuinka ori kasvaa ja kehittyy. Etenkin AHACin tulokset hieman kuumottelivat, tulisiko ori saamaan vanhempiensa lailla Breeder's Sweepstakien Nominated -arvonimen. Dariuszhan pisti melkein paremmaksi, saavuttaen Legion of Famen -tittelin hetkessä ja on nyt myös Breeder's Sweepstakin Nominated Foal & Stallion. Kuvankaunis ori keräsi myös tarvittavat sertit kasaan ja sai himoitun VIR MVA CH:n.

About

Isolla egolla varustettu, herkkä ja kipakka ori, jolta ripaus tulisuuttakin löytyy. Osaahan ori kuitenkin myös hypätä, jos vain malttaisi keskittyä. Kukaan ei kyllä välttämättä odota muuta arabiorilta.

Dariusz on ori, jolta ei egoa puutu. Ori osaa olla hoitaessakin varsin kipakka. Aikamoinen herkkähipiäinen oriksi ja välillä harjaamisen aikana on vain mahdotonta pysyä paikallaan. Saattaa yrittää näykkiä, luimia ja joskus kannattaa varoa varpaitaan, sillä malttamattona Dariusz usein tanttaroi paikoillaan. Ei nyt varsinaisesti ilkeä, mutta egonsa vuoksi usein esittämässä muille hevosille. Yleensä esitykseen kuuluu pärskähtelyä ja hännän kannattelua, mutta välillä myös kolistelua sekä uhittelua.

Ori on luonteensa vuoksi hieman hankala hoidettaessa ja se kannattaakin sitoa kiinni hoitotoimepiteiden ajaksi. Varustaminen on yleensä yhtä suurta showta. Herkkä ori ei siedä satulan siirtelyä selässään ja välillä tuntuu, että sen painokin on Dariuszille liikaa. Kipakat potkut mahan alle, tanttarointi, luimiminen ja kimakat hirnahtelut ovat oriin yleisin vastustelun muoto. Satulavyön kiristäminen on pahin mahdollinen kidutusprosessi ainakin Dariuszin mielestä ja siinä kohtaa kuulee yleensä kunnon äänitehosteet. Suitsittaessa huomattavasti helpompi, vaikka jokseenkin nostelee päätään ja yrittää steppailla alta pois.

Ratsastaessa Dariusz on varsinainen malttamattomuus. Välillä tuntuu, ettei ori millään malttaisi pysyä paikoillaan ja tehtävien välissä se sählää jotain omiaan. Ei kuitenkaan hullumpi ratsu muuten, sillä omistaa mukavat askellajit ja on suhteellisen taitavakin. Jos Dariusz vain jaksaisi odottaa ja jättäisi häsläämisen vähemmälle, olisi kyseessä lähes täydellinen ratsu. Tietysti hevosesta löytyy sitä tulisuuttakin, mutta jos ratsastaja osaa käyttää orin energian hyödykseen, on alla mitä upein ratsu. Tulisuus kuvastuu Dariuszissa lähinnä vauhdilla ja pukeilla silloin tällöin. Onneksi ori on sentään aika rohkea ratsu, eikä säiky erityisemmin mitään, kunhan vain sählää. Esteillä ori syttyy. Dariusz on erittäin taitava hyppääjä, joka osaa katsoa paikat ja lähestymiset hyvin pitkälti itse. Vauhtia saattaa joskus eksyä matkaan turhaksikin, jolloin ratsastajan pitää muistuttaa, ettei olla laukkakilpailuissa. Toisinaan Dariusz on myös varsin malttamaton odottaessaan omaa vuoroaan ja saattaakin steppailla häntä soihtuna. Onneksi ratsastuksen ajaksi - varsinkin esteiden - ori unohtaa ison egonsa ja tammat. Ori on edelleen tietysti erittäin herkkä avuille, mutta ei samalla tavalla kuin hoitaessa. Oikeanlaisen ratsastajan kanssa Dariusz hyppää vaikka kuuhun ja liikkuu mitä pienimmillä avuilla kauniisti koottuna. Maastoillessa ori saattaa olla hieman häslä ja odottaa innolla laukkapätkiä, tosin ei kuitenkaan näe mörköjä. Ei mikään rauhallinen sunnuntairatsu tädeille, mutta vauhdista pitävällä reipas ja rempseä maastokaveri. Toisinaan saattaa steppailla ja häärätä omiaan, jolloin on tärkeää, että selässä on rohkea sekä määrätietoinen ratsastaja.

Dariusz osaa käyttäytyä varsin mallikkaasti toisinaan, mutta taluttaessa suurimpana ongelmana ovat tammat - ja iso ego. Ei se hännän soihtuna kannatteleminen olisi ongelma, mutta se hirnuminen ja paikallaan ravailu ovat varsin rasittavia tapoja. Taluttaessa kannattaa siis ehdottomasti käyttää ketjua ja olla tarkkana, ettei NIMI karkaa lähimmälle tammalaitumelle! Trailerit, eläinlääkärit ja kengittäjät sujuvat yleensä ihan hyvin. Jos ei lasketa oriin herkkähipiäisyyttä ja kipakkuutta, niin ongelmia ei yleensä hirveämmin ilmene. Määrätietoiset otteet, päättäväisyys ja taito ovat Dariuszin kanssa valttia. © Bella, VRL-14703


Pedigree

BT Dziewulski ++++//
2008 grey polish arabian, KTK-II, VIR MVA Ch
BT Ekdariusz +/+/+
grey polish arabian
*Census +/+/+
bay polish arabian
BT Erykah ++++//
grey polish arabian
BT Dziewanowski +/+/+
grey polish arabian
BT Bukowski +/+/+
chestnut polish arabian
Dzeckja +/+/+
grey polish arabian
Ganiya +/+/+
2011 bay polish arabian, ktk-II
Premysl M
bay polish arabian
Fhantasy Ovation++++//
bay polish arabian
Psychedelik++++
chestnut polish arabian
D Gracja+/+/+
grey polish arabian
Arradinn
*Glomek
black polish arabian


Isä BT Dziewulski saapui meille Yhdysvalloista syyskuussa 2017. Dzikiksi tituleerattu ori oli jo meille tullessaan kerännyt huikean määrän pisteitä AHACissa, melkein 5000 pisteen verran. Nyt ori on vihdoin saavuttanut päämääränsä ansaiten arvonimen Legion of Fame, sekä kerännyt myös jaosten alaisista kilpailuista yli 40 sijoitusta. Ori saakin nyt jäädä ansaitulle eläkkeellensä. Dziki palkittiin myös Breeder's Sweepstakesin Nominated Foal & Stallion - palkinnoilla. Ratsuhevosten laatuarvostelusta se nappasi First Champion -tittelin prosentein 67,222%, sekä syksyllä 2018 3 Star Prospect - luokituksen Rate My Pony -arvostelussa pistein 971. Ori myös kantakirjattiin toisella palkinnolla helmikuussa 2019.

Isänisä BT Ekdariusz on komea kimo puolanarabiori, joka on syntynyt vuonna 2001 Yhdysvalloissa Blackthorn Hills Farmilla ja viettää siellä nyt ansaittuja eläkepäiviään. Ori on kisannut vain AHACissa, mutta sielläkin peräti reilun 13 tuhannen pisteen verran ansaiten arvonimen Legion of Fame. Kiivasluonteinen Ekdariusz on uskomaton hyppääjä ja se onkin periyttänyt piirteitään hyvin vahvasti myös jälkeläisilleen, mitkä näkyvät erittäin hyvin myös Dzikissä. Ori on tähän mennessä siittänyt 8 jälkeläistä, joista 4 on oreja ja 4 tammoja.

Isänisänisä *Census on todella vahvasti Noelin arabikasvatukseen vaikuttanut ruunikko arabiori, jonka nimi esiintyy myös useissa omien hevostemme sukutauluissa. 1998 syntynyt ori on jo edesmennyt, mutta se ehti elämänsä aikana saavuttaa monenlaista. Herkkä ja kiihkeäluonteinen esteratsastuksessa kilpaillut ori ehti kerätä AHACista yli 15.000 pistettä, mikä on melkoinen suoritus! Orin ura päättyi komeasti Legion of Fame -arvonimeen ja uransa jälkeen ori toimi siitosorina saavuttaen aikamoisen suosion. Census jätti peräti 43 jälkeläistä, joista 16 on oreja ja 27 tammoja.

Isänisänemä BT Erykah oli vuonna 1996 syntynyt kimo puolanarabitamma, joka loisti kouluradoilla. Herkkäluonteinen rouva kun oli, oli Erykah vain muutaman ihmisen hevonen eikä se juuri välittänyt vieraista ihmisistä. Hevosten suhteen tamma taas oli kuin avoin kirja, se rakastijokaista vastaantullutta kaviokasta ja yllättäen se oli aina laitumen kuningatar. Koulukiemuroita taitava Erykah kisasi AHACissa melkein7000 pisteen verran jääden ansaitulle eläkkeelleen saavutettuaan Legion of Fame -arvon. Tammalla on tähän mennessä 12 jälkeläistä, joista4 on oreja ja 8 tammoja.

Isänemä BT Dziewanowski on upeaakin upeampi ilmestys. 2004 syntynyt kimo puolanarabitamma oli komea näky liikkuessan esteradoilla niin kotimaassaan kuin ulkomaillakin saakka. Hyvin menestynyt Dziewanowski keräsi AHACissa yli 8.500 pistettä saavuttaen viimeisen mahdollisen arvonimen Legion of Fame ja jäi eläkkeelle siitostamman rooliin. Tammalla on tähän mennessä 5 jälkeläistä ja noin upeasta hevosesta tullaan varmasti vielä kuulemaan.

Isänemänisä BT Bukowski on vuonna 1999 syntynyt tummanpunarautias arabiori, joka on niittänyt mainetta niin kilparadoilla kuin näyttelyissäkin. Komea, mutta hieman äkkipikainen ori on kisannut menestyksekkäästi esteillä peräti yli 11.000 pisteen verran saavuttaen sekin arvonimen Legion of Fame. Joustavaliikkeinen ja nopea kilpaori ei kuitenkaan ole ollut kovinkaan suosittu siitoskäytössä - huippusuositusta isästään huolimatta - sillä on tähän mennessä vain 8 jälkeläistä, joista 2 on oreja ja 5 tammoja.

Kauniisti kimoutunut isänemänemä Dzeckja on vuonna 1997 syntynyt koulupainotteinen tamma. Tamma on kisannut koulua AHACissa reilun 7.000 pisteen verran ja sillä on 4 jälkeläistä.

Emä Ganiya saapui meille Australiasta Maghara Arabiansista. Vuonna 2011 syntynyt ruunikko puolanarabitamma aloitti kisauransa laukkaradoilla. Tamman muutamat kisat jäivätkin se ainoiksi, siitä ei selvästikään ollut juoksijaksi vaikka siltä vauhtia löytyikin. Ganiya uudelleenkoulutettiin ja siitä kuoriutuikin melkoinen estetykki ja koulun taitaja. Erittäin monipuoliseksi osoittautunut tamma yllätti omistajansa täysin ja nyt se onkin kisannut erittäin menestyksekkäästi AHACissa melkein kymmenentuhannen pisteen verran ja saavuttanut viimeisen arvonimen, Legion of Fame. Sen jälkeen kun tamma saapui meille, kahmi se palkintoja minkä kerkesi ja sijoitukset täyttyivätkin hetkessä. Ganiya on kantakirjattu toisella palkinnolla ja selvästikin periytti pojalleen kaunista ulkomuotoaan.


NJ
05.09.2018 Majorithy Arabians, päätuom. Kati, Arabiorit, BIS5, MVA-SERT
16.09.2018 Majorithy Arabians, päätuom. Welby, Arabiorit, irtoSERT
08.03.2019 Majorithy Arabians, tuom. Sorel, irtoSERT
31.03.2019 Susiraja, tuom. Lissu T, irtoSERT
01.07.2019 Majorithy Arabians, tuom. Dimma, BIS3, MVA-SERT

ERJ, sijoituksia 48, joista voittoja 15
02.06.2018 Mustasuo, 110cm, 1/60
03.06.2018 Mustasuo, 110cm, 1/60
07.06.2018 Mustasuo, 110cm, 7/60
11.06.2018 Huvitus, 110cm, 4/30
13.06.2018 Mustasuo, 110cm, 1/60
13.06.2018 Riimuvaara, 100cm, 1/30
15.06.2018 Mustasuo, 110cm, 5/60
15.06.2018 Mustasuo, 110cm, 5/60
15.06.2018 Riimuvaara, 100cm, 5/30
16.06.2018 Mustasuo, 110cm, 1/60
17.06.2018 Mustasuo, 110cm, 2/60
17.06.2018 Huvitus, 110cm, 2/30
18.06.2018 Mustasuo, 110cm, 6/60
20.06.2018 Huvitus, 110cm, 5/30
20.06.2018 Mustasuo, 110cm, 1/60
22.06.2018 Mustasuo, 110cm, 7/60
22.06.2018 Mustasuo, 110cm, 4/60
24.06.2018 Huvitus, 110cm, 5/30
25.06.2018 Mustasuo, 110cm, 3/60
27.06.2018 Andromeda, 110cm, 6/41
29.06.2018 Huvitus, 110cm, 4/30
29.06.2018 Andromeda, 110cm, 1/41
30.06.2018 Pihatie, 110cm, 1/13
01.07.2018 Zonjiet Stud, 110cm, 1/30

02.07.2018 Zonjiet Stud, 110cm, 1/30
02.07.2018 Ramya Ranch, 110cm, 4/30
03.07.2018 Ramya Ranch, 110cm, 1/30
03.07.2018 Zonjiet Stud, 110cm, 4/30
04.07.2018 Zonjiet Stud, 110cm, 4/30
04.07.2018 Ramya Ranch, 110cm, 1/30
06.07.2018 Chowanok, 110cm, 4/30
06.07.2018 Chowanok, 110cm, 5/30
08.07.2018 Chowanok, 110cm, 3/30
08.07.2018 Ramya Ranch, 110cm, 4/30
09.07.2018 Zonjiet Stud, 110cm, 1/30
11.07.2018 Ramya Ranch, 110cm, 2/30
12.07.2018 Chowanok, 110cm, 2/30
14.07.2018 Ramya Ranch, 110cm, 5/30
16.07.2018 Ramya Ranch, 110cm, 5/30
16.07.2018 Ramya Ranch, 110cm, 1/30
17.07.2018 Ramya Ranch, 110cm, 3/30
19.07.2018 Chowanok, 110cm, 4/30
19.07.2018 Ramya Ranch, 110cm, 4/30
21.07.2018 Chowanok, 110cm, 4/30
22.07.2018 Ramya Ranch, 110cm, 5/30
25.07.2018 Ramya Ranch, 110cm, 5/30
26.07.2018 Ramya Ranch, 110cm, 5/30
27.07.2018 Chowanok, 110cm, 1/30

09.06.2018, Päiväkirjamerkintä, omistaja
Kaikki pelottaa ja joka paikkaa pitäisi päästä tutkimaan, ei ole kaksivuotiaan elämä helppoa. Menin hakemaan Dariuszia karsinastaan viedäkseni sen päiväkävelylle syventääkseni suhdettani sen kanssa. Ori oli huonolla tuulella ja selvästi kuvitteli että tarkoitusenani oli vähintään yrittää hirttää se päitsiin joita yritin pujottaa sille varovasti päähän. Tämäkin juttu oli harjoiteltu jo ajat sitten, pah - nuoret. Juttelin orille rauhassa ja silittelin sen kaulaa. Dariusz rentoutui hieman ja hetken päästä päitsien laitto onnistuikin. Talutin orin ulos yllättävän sujuvasti, mutta pihalle päästyämme se alkoi jälleen poukkoilla ja juoksenteli ympärilläni levottomana ja sieraimet suurina puhisten. Vanhemmat hevoset seurasivat mielenkiinnolla temppuilevaa nuorukaista. Päätin pitää harjoituksen lyhyenä ja odotin että ori rauhoittuu, jonka jälkeen saimme kierrettyä tallin takaa kulkevan pienen kävelyreitin yllättävän nätisti. Palkitsin Dariuszin palalla porkkanaa ja vein sen tarhaan muiden kanssa.

Greatest Achievements
Casino Cup Austria, Classic Head Colts
Dubai International, Best Colt Futurity
Scandinavian Open Championships, Best Sporthorse Futurity Colt In-Hand
MJA October Fest, Best Sporthorse Futurity Colt In-Hand
Region 10 Championships, Best Sporthorse Futurity Colt In-Hand
Bialka Arabian Cup, Best Colt Futurity


AHAC Championships 2018-2019
AHAC, CH, 2019 AHAC NRC Early Spring Show II, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2019 AHAC NRC Early Spring Show II, Low Pre Green Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2019 AHAC MJA February Arabian Event, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2019 AHAC Arabian Masters, Low Pre Green Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2019 AHAC United Arab Emirates Nationals, Baby Green Hunter Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2019 AHAC Sicily International Show, Baby Green Hunter Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2019 AHAC Guilford International Arabian Horse Show, Green Conformation Hunter Model
AHAC, CH, 2019 AHAC Wintzenheim International, Green Conformation Hunter Model
AHAC, CH, 2019 AHAC Region 1 Championships, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2019 AHAC German Elite Cup, Low Pre Green Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC MJA December Purebred Arabian Event, Green Conformation Hunter Model
AHAC, CH, 2018 AHAC MJA Christmas Event, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC MJA November Specials, Baby Green Hunter Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC Region 13 Championships, Low Working Hunter Under
AHAC, CH, 2018 AHAC Pride of Poland, Baby Green Hunter Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC Pride of Poland, First Year Green Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC Region 11 Championships, Green Conformation Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC Region 10 Championships, Green Conformation Hunter Model
AHAC, CH, 2018 AHAC MJA Fall Elite Arabian Show, Green Conformation Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC MJA August Show, Baby Green Hunter Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC Vilhelmsborg, Green Conformation Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC Biaka Arabian Cup, Green Conformation Hunter Model
AHAC, CH, 2018 AHAC Region 8 Championships, Green Conformation Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC Jumper Prospect
AHAC, CH, 2018 AHAC Buckeye, Green Conformation Hunter Model
AHAC, CH, 2018 AHAC Janäw Podlaski Arabian Cup, Baby Green Hunter Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC Arabesque International Festival, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC Region 6 Championships, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, CH, 2018 AHAC Region 6 Championships, First Year Green Hunter Under Saddle
AHAC, RCH, 2018 AHAC Dawnvale June Show II, Green Conformation Hunter Model
AHAC, RCH, 2018 AHAC Dawnvale June Show I, Green Conformation Hunter Model
AHAC, RCH, 2018 AHAC Region 8 Championships, Low Working Hunter Under Saddle
AHAC, RCH, 2018 AHAC Region 7 Championships, Baby Green Hunter Hunter Under Saddle
AHAC, RCH, 2018 AHAC Region 7 Championships, Green Conformation Hunter Under Saddle
AHAC, RCH, 2018 AHAC Jordan National Championships, First Year Green Hunter Under Saddle
AHAC, RCH, 2018 AHAC Jordan National Championships, Green Conformation Hunter Model
AHAC, RCH, 2018 AHAC German Nationals, Green Conformation Hunter Model

No evaluations.


The Legacy

-Yhteystiedot

Shannon. VRL-05645, email

Tekijänoikeudet

Tämä on virtuaalitalli, mikään sivuilla ei ole todellista eikä kuvissa olevilla hevosilla ole mitään tekemistä tämän sivun kanssa. This is a sim game stable and nothing here is real or related to the horses in the pictures.

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus Shannon.
Kuvat © Pexels.com, Butler Farms & Om El Arab

Suosittelemme

Bellimo Arabians
Islanninhevostalli Trottúr
Kultahuisku
al Najya
Walia Arabians
al Qismat Arabians
Maghara Arabians
Blackthorn Hills Farm
Southern Oak Equine
Galal Arabians
Dahabu Arabians
Starfire Estate
Majorithy Arabians