Majorithy Arabians

Keskiviikko 15.09.2021
Syksy on saapunut ja lehdet alkavat kellertävää. Meidän elo on ollut hiljaista viimeisen vuoden kaiken aktiviteetin puutteessa ja koska keskustakin meni nurin, ei itsellä ollut kauheasti motivaatiota. Syksyn myötä kuitenkin talli alkaa jälleen heräillä ja jospa saataisiin vaikka jokin näyttelykin pian pystyyn. Lue lisää

Majorithy Arabiansin yli 13-vuotiseen historiaan on mahtunut paljon kaikenlaista ja hevosia on tullut ja mennyt. Muutama tallin hevosista on ehtinyt jo eläkkeelle saakka ja päässyt näyttämään arvonsa myöskin laatuarvosteluissa.
Lue lisää tallin historiasta.

virtuaalihevonen   |   a sim game horse

MJA Apolonia


2015 Grey Polish Arabian Mare, 150cm
Born 16.06.2015, now at age M Layouts / raitatossu.net/mayflower
Bred and owned by Shannon. (VRL-05645), Majorithy Arabians
Competing in 2nd Level Dressage, Helppo A

»  VH19-003-0096

AHAC points 242, Legion of Honor
AHAC Breeder's Sweepstakes Nominated Foal
ASDA points 180, Champion
RHLA -
RMP 2 Star Prospect 836p.About

”Hermoheikkoinen pessimisti (koska kaikki voi olla kamalaa, ja onkin, eikä mikään varmasti suju kuten pitäisi!), vaatii kamalasti fyysistä ja henkistä puuhaa, ettei ehdi keskittyä kaikesta järkyttymiseen tai kauhistumiseen. Erittäin hieno, osaava kouluratsu, kaunis katsella, arkisissa askareissa hyvin raskassoutuinen, jatkuvaa siedätyshoitoa vaativa hyvin potentiaalinen vatsahaavapotilas.”

Mitäs sitä kiertelemään; Apolonia on suorastaan hysteerinen. Jokainen tavanomaisesta poikkeava asia, oikeastaan ne täysin tavanomaisetkin asiat, saavat kimon silmänvalkuaiset vilkkumaan ja sykkeen nousemaan. Harvempi hevonen pelkää omia harjojaan, tuttuja oviaukkoja tai portinpieliä, heinää!! … Varjot, tuuli ja äkilliset äänet sentään ovat ihan normaaleja pelon aiheita. Apolonia on tehnyt säikkymisestään suorastaan taidetta, ja kauhistellessaan asioita kimo muistuttaa takavuosikymmenten etelävaltioista hienostonaista, joka valmistautuu pyörtymään hetkenä minä hyvänsä.

Apolonian kanssa rauhallinen, jämäkkä käsittely sekä käsittelijän tyyni luonteenlaatu ovat vieläkin tärkeämpiä kuin muiden hevosten kanssa; mikäli ihminen lähtee arabin kauhisteluun mukaan, Apolonia ottaa varmasti hatkat koko tilanteesta. Hienoisesti tärisevä ja pörisevä hevonen saa joka päivä jonkinnäköistä siedätyshoitoa vähän kaikkeen; josko tamma joku päivä vähän rentoutuisi ja nauttisi elämästään. Kertaakaan Apolonia ei ole kuollut kengitykseen, verinäytteen ottoon, pesemiseen tai mihinkään muuhunkaan, vaikka se steppailun, kuopimisen, pään kiskomisen sekä pikku pystyyn hyppimisten määrä onkin antanut olettaa hevosparan olevan keskellä jonkin sortin kidutusta.

Jatkuvan säikkymisensä vuoksi Apolonia on jokseenkin epäluotettava talutettava; kukaan ei koskaan, ikinä, harkitsekaan tämän hevosen taluttamista ilman asianmukaisia turvakenkiä tai hanskoja. Lisäksi tamma talutetaan naru turvan ympärillä tai ketju suussa, vaikka eipä niillä tunnu kamalasti vaikutusta olevan. Häntä pystyssä hermostuneena ravaileva Apolonia näkee mörköjä, marsilaisia ja muita kammotuksia joka nurkassa, varjossa ja vesiastiassa. Lyhyetkin matkat ovat rehellisen hirveitä.

Apoloniassa on kuitenkin potentiaalia. Kimolla on mielettömät liikkeet - etenkin lisätty ravi -, pitkät ja joustavat, tamma kantaa itsensä hyvin, on helppo koota… Siis silloin, kun sen saa keskittymään. Olisikin liian helppoa, jos arabi keskittyisi välittömästi ratsastajan noustua selkään! Hirvittävän herkkä, ärsykealtis tamma vaatii todella pehmeästi, eleettömästi ratsastavan ihmisen jolla on hyvät hermot ja kärsivällisyyttä kaivaa kimon työvire esille. Kova käsi ja kaikki muutkin ratsastajan virheet hermostuttavat Apoloniaa entisestään, ja hermostuessaan tamma tekee tahtirikkoja, äkkispurtteja ja -pysähdyksiä, hyppii pystyyn… On kaikin puolin hankala, epämiellyttävä ratsastaa, vaikka virhe olisikin ollut tahaton ja kertaluontoinen.

Keskittyessään hermokimppumme on kuin toinen hevonen. Kun Apolonia tekee töitä, se myös tekee, eikä ehdi säpsyä oksia, linnunlaulua, aidan jättämää varjoa, lautaselleen laskeutunutta kärpästä. Todella kevyt, herkkä ja eteenpäinpyrkivä ratsastaa, mielellään töitä tekevä, oikeastaan aika nöyrä hevonen. Apolonian ratsastettavuudessa ja liikemekaniikassa on todella paljon kehuttavaa, kunhan yhteinen sävel ensin löytyy! Korkein, ilmavin askelin tehtävästä toiseen liihotteleva, häntänsä korkealla kantava kimo on upea, elegantti näky, juuri sellainen ylväs hulmuavajouhinen, etäisen kaunis hevonen, kuin millaiseksi arabeja usein mediassa markkinoidaan. Etenkin raviliikkeissä sekä lisäyksissä Apolonia kerää katseita ja kiitosta osakseen.

Jotta tamma ei stressaisi itselleen mahahaavaa kuljetuksen aikana Apolonia tarvitsee hevoskaverin, jonkun rauhallisen ja luotettavan, joka ei lähde kimon hermoiluun mukaan. Yksin matkustaessaan Apolonia stressaa itsensä hikiseksi, luottokaverin kanssa tamma asettuu alkupanikoinnin jälkeen, rauhoittuu, malttaa vähän syödäkin, eikä ole valmiiksi hikimärkä määränpäässä. Olkoonkin, että Apolonia on vaikuttava näky ja karismaattinen esiintyjä, tamma ei todellakaan ota mitään automaattista ryhtiliikettä yleisön edessä. Kaikkea muuta, vieraissa paikoissa on vielä enemmän ahdistumisen aihetta kuin kotipihassa! Käsittelijän hyvät hermot ja huumorintaju tulevat tosiaan tarpeeseen, kun Apolonia tanssahtelee käsialueen laitamilla säikkyen pahimmillaan omaa kavionkopsettaan. Verryttelyihin kannattaa varata mahdollisimman paljon aikaa, sillä tamman rentouttaminen ja huomion kiinnittäminen työntekoon vaatii vieraissa paikoissa vielä enemmän kuin kotosalla. Toistaiseksi kaikki työ ja vaiva on tuntunut tekemisen arvoiselta; Apolonia on saanut upeita, suorastaan ylistäviä arvioita tuomareilta. Niinä päivinä, kun kaikki on mennyt putkeen. Ei puhuta niistä muista päivistä. © Lissu T.


Pedigree

Wiesław
2015 grey polish arabian
Empar
grey polish arabian
Gaspar
Ebora
Milsza
grey polish arabian
Celsjusz
Mila
Alatra
2009 grey polish arabian, ktk-III, YLA2
Gorec
grey polish arabian
Druid
Gordaia
Al Ada
black polish arabian
Wermut
Al Adha


Emä Alatra

Emänisä Gorec oli tulinen ja kuumapäinen arabiori. 155-senttinen kimo ei vaikeahkon luonteensa vuoksi ollut ihmisten suosiossa, mutta sen kovapäisyys takasi sille upean laukkauran ja paikan kärkisijoilla kerta toisensa jälkeen. Oria käytettiin nihkeästi jalostukseen, vaikka sen kisatulokset puhuivatkin puolestaan ja Gorecin jalanjäljissä jatkavatkin vain neljä sen varsaa.

Emänisänisä Druid oli menestyksekäs mustankimo laukkuri, joka tunnetaan edelleen ympäri Puolaa. Laukkauransa jälkeen hyväluonteinen ja yhteistyöhaluinen ori uudelleenkoulutettiin kouluratsuksi ja se kisasikin uuden omistajansa kanssa helpoissa luokissa mukavalla menestyksellä. Druid ei yllättänyt menestyksellään näyttelyissä, olihan ori todella komea. Useiden palkintojen saattelemana ori nimettiin vuoden menestyksekkäimmäksi näyttelyhevoseksi. Suuren vaikutuksen maan laukkahevoskasvatuksessa tehnyt ori jouduttiin valitettavasti lopettamaan vain 8-vuotiaana pahan onnettomuuden seurauksena. Ori jätti jälkeensä peräti 21 jälkeläistä, joista suurinosa on kisannut hienon tuloksin laukoissa. Joukkoon on mahtunut myöskin muutama kouluratsu.

Emänisänemä Gordaia oli suklaanruskea ruunikko arabitamma. Puolassa syntynyt tamma kuljetettiin jo alle vuosikkaana Saksaan, jossa se päätyi monen mutkan kautta myyntitallille. Nuoren tamman elämä ei ollut ollut kovinkaan hääppöistä, mutta sen onni kääntyi kun nuori pariskunta tuli tutustumaan myytävänä oleviin hevosiin ja huomasi pienen kauniin tamman yksinäisyyden. He ihastuivat ja päättivät antaa tammalle uuden mahdollisuuden. Uudessa kodissaan Gordaia tuli ulos kuorestaan ja siitä kehkeytyikin mitä mahtavin ratsu ja hellä perheenjäsen. Tamma ratsukoulutettiin sen ollessa 5-vuotias ja aluksi aran hevosen pinnan alta löytyikin rohkea hyppääjä. Gordaia kilpaili uuden omistajansa kanssa esteillä ja sijoittuikin muutaman kerran. Tamma kävi pyörähtämässä myös näyttelykehissä ja pääsipä se myös kantakirjaankin. Omistajat pitivät rakasta tammaansa hyvin arvokkaana ja olihan sen luonne täyttä kultaa, joten se astutettiin. Varsasta näki jo pienenä, että sillä oli kova oma tahto ja orivarsa päädyttiinkin myymään eteenpäin. Gordaia nukkui ikiuneen omassa kodissaan rakkaidensa ympäröimänä 26 vuoden iässä.

Emänemä Al Ada on kiiltävän musta, melkein ponikokoinen arabitamma. Muutaman epäonnistuneen laukkalähdön jälkeen tamma myytiin eteenpäin ja siitä kehkeytyi ihan mukiinmenevä kouluratsu. Ada starttasi ensimmäisen kerran ollessaan 6-vuotias ja jopa sijoittui! Sen jälkeen useita sijoituksia ja jopa muutamia voittojakin napannut tamma on saanut kaksi jälkeläistä. 146-senttinen pikkutamma on omistajansa silmäterä ja voisin sanoa sen elävän hevosen unelmaa. Sillä on iso lauma, jonka kanssa se elää pihatossa, ruoka ei koskaan lopu kesken ja siitä pidetään oikein hyvää huolta.

Emänemänisä Wermut oli 155-senttinen arabiori, musta kuin yö ja kaunis kuin koru. Tuittupäinen ori kiersi nuoresta saakka näyttelyitä ympäri maailman ja pääsi kantakirjaankin. Lähinnä näyttelyhevosena ollut ori ei ollut kummoinen ratsastettava, mutta upean ulkonäkönsä ansiosta se jätti jälkeensä kymmenen jälkeläistä. Sen jälkeläiset ovat kisanneet niin laukoissa kuin kouluratsastuksessakin.

Emänemänemä Al Adha on mustankimo yleispainotteinen tamma. Se oli kaunis, eikä koskaan kimoutunut täysin, vaan sillä oli voimakkaat mustat kuviot ympäri runkoa ja pikimustat, kiiltävät jouhet. Ketteräksi kuvailtu tamma kulki liitäen esteiden yli vaikka ei kovin korkeita hypännytkään - 70cm rata oli kuin sille luotu - ja niistä niitä voittoja kertyikin. Koulupuolella tamma suoriutui vaivatta Helppo C:stä, mutta sitä ei koskaan koulutettu eteenpäin. Adhalla teetettiin kolme jälkeläistä, joita se kasvatti kovalla kurilla, mutta lämpimin sydämin.Ei tuloksia.

KRJ, sijoituksia 0, joista voittoja 0

Greatest Achievements
-

No evaluations.


The Legacy

This horse hasn't been bred yet.Yhteystiedot

Shannon. VRL-05645, email

Tekijänoikeudet

Tämä on virtuaalitalli, mikään sivuilla ei ole todellista eikä kuvissa olevilla hevosilla ole mitään tekemistä tämän sivun kanssa. This is a sim game stable and nothing here is real or related to the horses in the pictures.

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus Shannon.
Kuvat © Pexels.com, Butler Farms & Om El Arab

Suosittelemme

Bellimo Arabians
Islanninhevostalli Trottúr
Kultahuisku
al Najya
Walia Arabians
al Qismat Arabians
Maghara Arabians
Blackthorn Hills Farm
Southern Oak Equine
Galal Arabians
Dahabu Arabians
Starfire Estate
Majorithy Arabians