Majorithy Arabians

Keskiviikko 15.09.2021
Syksy on saapunut ja lehdet alkavat kellertävää. Meidän elo on ollut hiljaista viimeisen vuoden kaiken aktiviteetin puutteessa ja koska keskustakin meni nurin, ei itsellä ollut kauheasti motivaatiota. Syksyn myötä kuitenkin talli alkaa jälleen heräillä ja jospa saataisiin vaikka jokin näyttelykin pian pystyyn. Lue lisää

Majorithy Arabiansin yli 13-vuotiseen historiaan on mahtunut paljon kaikenlaista ja hevosia on tullut ja mennyt. Muutama tallin hevosista on ehtinyt jo eläkkeelle saakka ja päässyt näyttämään arvonsa myöskin laatuarvosteluissa.
Lue lisää tallin historiasta.

virtuaalihevonen   |   a sim game horse

Managhi ++


2012 Bay Polish Arabian Mare, 153cm
Born 01.04.2012, now at age M Layouts / raitatossu.net/mayflower
Owned by Shannon. (VRL-05645), Majorithy Arabians
Competing in Eventing

»  VH18-003-0234

AHAC points 491, Legion of Merit
ASEA points 5.270, Hall of Fame
RHLA -
RMP 3 Star Prospect 1042p.About

Tässä on Managhi. Kaunis, eikö totta? Upeat, suuret suklaasilmät, tyylikäs pää, hauskat hörökorvat, utelias olemus. Ihanan pehmeä samettiturpa. Rapsuttele vain, Managhi pitää siitä, se on joka ikisen ihmisen ystävä. Muita hevosia se sitten puree ja potkii minkä kerkeää, ainakin vieraita, joten siinä onkin sitten tämän kauniin kakun vähemmän maistuva sisältö.

Mutta kuten sanoin, ihmisistähän tuo tykkää kuin hullu puurosta. Voit halailla, rapsutella, letitellä jouhia, sovitella varusteita, puunata, tehdä mitä vain, ja silti Managhi näyttää aurinkoiselta. Se ei oikeasti ota nokkiinsa oikein mistään, mitä ihminen tekee, katselee vain vähän samaan tapaan kuin koiranpentu, vilpittömästi rakastaen ja kykenemättömänä näkemään vikaa siinäkään, että joku ylivilkas lapsi juoksee sen vatsan alitse. Ei Managhia häiritse, hermostuta, edes haukotuta. Hauskaahan se vain on, kun on ihmisiä ympärillä! Joten sanoessani, ettei tämän hoitamisessa ilmene ongelmia, ihan tosissani tarkoitan sitä.

Ainoastaan toisten hevosten läheisyys tympii tammaa. Kesti hetki löytää karsinajärjestys, joka ei aiheuttanut Managhissa seinien potkimista sekä yleistä tyytymättömyyttä. Karsinarauha löytyi, mikä tietenkin tekee arjesta paljon rauhallisempaa. Toisten hevosten ohitukset ovat edelleen pieni ongelma Managhin hevossosiaalisuuden (tai edes sietokyvyn) ollessa pysyvästi pakkasen puolella. Tai hyvin lähellä sitä. Oman tallin väelle ei heti viuhu kavio tai hammas, vaikkei tamma kyllä katsele tuttujakaan hevosia turhan lähellä itseään. Hevosenmitta väliä on hyvä nyrkkisääntö, mieluiten vähän enemmän. Matkustaminenkin vaatii orilevyn, kaikkein mieluiten tätä kuljetetaan ylhäisessä yksinäisyydessään. Se on kaikille helpointa ja mukavinta, Managhi pysyy yksin tyytyväisenä ja on hurjan helppo lastata, kuljettaa ja purkaa. Seura aiheuttaa kiukkua, Managhi stressiä seuralle. Orilevyistä sun muista eristystoimenpiteistä huolimatta.

Nouse vain ratsaille, Managhin kanssa työskentely tuntuu juhlalta. Näin nöyrää, miellyttämisenhaluista, silti terveen itsevarmaa ja tarvittaessa itsenäisiä päätöksiä tekevää tiimipelaajaa saa etsiä. Käsiteltäessä se sietää aivan kaiken, vähän enemmänkin, ratsastettaessa sen sijaan on rajoja. Kova, sahaava käsi aiheuttaa pysähtymisen sekä työolojen tarkistuksen, samaten jatkuva hypyistä myöhästyminen. Tamma arvostaa rauhallista, vakaata kättä sekä hyvää tasapainoa, vaan kukapa ei? Pyrkimys on muutenkin haitata hevosta mahdollisimman vähän.

Tämä on jotain kenttähevosen ja allrounderin väliltä, vähän joka lajiin passaava pätevä hevonen. Ei nyt ehkä paras missään lajissa, vaikka etenkin kenttäratsastuksessa pitkälle pääseekin. Todella mukavat, tasaiset, helpot liikkeet, häviävät näyttävyydessä mutta voittavat siinä mukavuudessa. Voimaa ja vauhtia riittää vallan mainiosti rata- ja maastoesteille, samaten ketteryyttä ja tasapainoa. Kaikista osakokeista nauttiva Managhi taitaa ihan vain tykätä työnteosta ylipäätään, ei sillä lajilla tai tehtävällä ole väliä. Kehun silti erityisesti Managhin estesilmää ja suosittelen lämpimästi kokeilemaan edes parin esteen verran, miten älyttömän hyvä hyppääjä tamma onkaan. Se tietää, mistä pitää ponnistaa, miten pikkuvirheitä korjataan, ja uskaltaa myös tehdä nämä ratkaisut mikäli ratsastajalta on hetkellisesti pallo hukassa. Koko rataa tamma ei silti tee, vaan toivoo, odottaakin, tiimityötä. Miellyttämisenhalullakin on rajansa, mikä on ihan tervettä. Hypyt tuntuvat laukan jatkeelta, yleensä arat ja kokemattomatkin hyppääjät saavat ahaa-elämyksiä sekä onnistumisen kokemuksia Managhin kanssa.

Vieraissa paikoissa Managhin häntään solmitaan niin suuri punainen rusetti kuin ikinä kehdataan, sekä pidetään ylimääräisiä silmiä joka puolella kroppaa. Syrjässä pysytteleminen keskelle käsihevosaluetta harppomisen sijaan tekee päivästä paljon miellyttävämmän aivan kaikille. Verryttelyissäkin saa seurata alueen liikennettä tavanomaista tarkemmin; Managhi ei varoita, vaan potkaisee saman tien, jos joku koettaa ohittaa rusetista huolimatta liian läheltä. Onneksi suoritukset ovat yksilösuorituksia, radalla on vain Managhi ratsastajineen. Tamma onkin radalla paljon rennompi ja tyytyväisempi kuin verryttelyssä, ja voi, miten onnelliselta se näyttääkään saadessaan aplodit sekä taputuksia kaulalleen suorituksen jälkeen! © Lissu T.


Pedigree

Etnodrons Psyche
2007 bay polish arabian
Padrons Psyche
chestnut polish arabian
Padron
Kilika
Etnografia
grey polish arabian
Aloes
Etazerka
Mamona
2004 grey polish arabian
Mamluk
grey polish arabian
Aswan
Monogramma
Menina
black polish arabian
Menes
Nascha


NJ
20.11.2019 Majorithy Arabians, tuom. Miia Maria, irtoSERT

KERJ, sijoituksia 0, joista voittoja 0

Greatest Achievements
AHAC, CH, 2019 AHAC NRC Early Spring Show II, Open Dressage Seat Equitation Senior Horse
AHAC, CH, 2019 AHAC MJA February Arabian Event, Level 1 Jumpers Speed (3'0")
AHAC, CH, 2019 AHAC Guilford International Arabian Horse Show, Eleven Year Old Mares
AHAC, CH, 2019 AHAC Al Khalediah Arabian Horse Festival, Open Equitation Over Fences
AHAC, RCH, 2019 AHAC Region 3 Championships, Level 1 Jumpers Speed (3'0")
AHAC, RCH, 2019 AHAC Al Khalediah Arabian Horse Festival, Level 1 Jumpers Speed (3'0")

No evaluations.


The Legacy


Mariusz MJA
2019 Polish Arabian Stallion sired by Wiesław (Milsza), owned by Cajun Cross Ranch

Yhteystiedot

Shannon. VRL-05645, email

Tekijänoikeudet

Tämä on virtuaalitalli, mikään sivuilla ei ole todellista eikä kuvissa olevilla hevosilla ole mitään tekemistä tämän sivun kanssa. This is a sim game stable and nothing here is real or related to the horses in the pictures.

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus Shannon.
Kuvat © Pexels.com, Butler Farms & Om El Arab

Suosittelemme

Bellimo Arabians
Islanninhevostalli Trottúr
Kultahuisku
al Najya
Walia Arabians
al Qismat Arabians
Maghara Arabians
Blackthorn Hills Farm
Southern Oak Equine
Galal Arabians
Dahabu Arabians
Starfire Estate
Majorithy Arabians