Retired - This horse has been permanently retired from competing and has joined our breeding program.

MJA Pilgrim++++

virtuaalihevonen - sim-game-horse

2008 Straight egyptian stallion, bay 155cm
Born 24.10.2008, 3yo 7/09, now at age M Layouts / raitatossu.net/mayflower
Registered at VRL, VRL - VH05-003-2172
Bred and owned by Shannon (VRL-05645), Majorithy Arabians
Discipline jumping, 80-90cm

AHAC points 1.028, Legion of Masters
RHLA Quality 61,667 %
VSN points 40, no merits so far

"Puunvarjossa seisoo tumma olento syöden ruohoa. Nojaan puiseen aitaan auringon porottaessa kuumasti niskaani. Muut paikallaolijat puhuvat kovaan ääneen, mutta minä en kuule heitä. Näen vain puun varjossa seisovan kauniin hevosen. Yhtäkkiä se nostaa päätänsä ja nuuhkii tuulen tuomia tuoksuja kaula kaarella. Katsahdan tielle ja näen tallitytön taluttavan kauniin valkoista tammaa. Siirrän katseeni takaisin oriin. Se viskaa päätänsä ja astuu aurinkoon. Häntä koholla, pitkä harja tuulessa hulmuten, se astuu esiin puun varjosta ja nyt huomaan, kuinka kaunis se onkaan.

Ori nostaa lennokkaan ravin ja kulkee aidanviertä tamman vierellä matalasti höristen, saaden tammalta kimakan hirnahduksen vastaukseksi. Se seuraa tammaa, kunnes aita estää matkan jatkumisen. Se kurottaa vielä kaulaansa ja päästää matalan hirnahduksen. Ori jää katselemaan tamman perään ja kääntyy sitten palatakseen takaisin varjoisaan puun alle. Ori nostaa laukan ja liihottaa häntä koholla ympäriinsä itseään esitellen. Sitten se pysähtyy ja kääntyy katsomaan minua. Se tuijottaa minua suurilla tummilla silmillään, sieraimet laajentuneina ja kauniit, suipot korvat odottavasti hörössä. Se tulee lähemmäs ja puhaltaa sieraimistaan lämmintä ilmaa kohotetulle kädelleni. Kosketan sen pehmeää turpaa. Ori katsoo minua taas silmiin ja puhaltaa ilmaa kasvoilleni. Se seisoo hetken hievahtamatta. Sitten se viskaa päätään kimeästi hirnahtaen, kuin nauraen ällistyneelle ilmeelleni, ja ravaa tiehensä."Pilgrim on tullut luonteeltaan hyvin paljon vanhempiinsa; energinen ja orimainen, mutta toisinaan taas hyvin seurallinen ja hellyydenkipeä. Pilgrim onnistuukin aina yllättämään, eritoten kun orin käytös vaihtelee hyvin spontaanisti. Vieraita ihmisiä kohtaan Pilgrim on yleensä hieman varautunut, tuttuja ori voikin sitten jo vähän testailla. Pilgrim ei ole huonotapainen, mitä nyt vähän säheltää niinkuin kaikki muutkin orit. Pilgrimin tapoihin ei kuulukaan näykkiminen tai potkiminen, ori osaa kunnioittaa ihmistä. Yleensä ensinäkemällä Pilgrim herättää vain ihastusta; onhan ori varsin komea. Pilgrim on aika hellyydenkipeä, ori rakastaa rapsuttelua ja silittelyä, kunhan se pysyy järkevissä rajoissa. Tutuille voi irrota muutama hellä hörähdys. Silloin kun ori tajuaa pääsevänsä ulos tai huomaa lähettyvillä tamman, niin säheltäminen alkaa lähes heti. Muihin eläimiin Pilgrim suhtautuu uteliaasti, mutta eritoten haukkuvat koirat saavat orilta nopeasti lentävän lähdön.

Laitumella Pilgrim on todella energinen, ori innostuu jo karsinassaan nähdessään hoitajan ottavan riimunnarun esiin. Pilgrimillä onkin aina kova kiire laitumelle ja heti irtipäästyäänkin ori lennähtää laukkaan ja nelistää pukitellen tiehensä. Tästä syystä onkin hyvä muistaa, että ori päästetään irti pää itseä kohti, ettei saa vahingossa osumaa iloisesti lennähtelevistä kavioista. Pilgrim rakastaa ottaa kilpaspurtteja muiden orien kesken, vanhakin jaksaa vielä säheltää nuorten orien kanssa - leikkitappeluita unohtamatta. Pilgrim ei ole mikäänriidanhaastaja ja yleisesti ottaen Pilgrim tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa, ollen seurallinen ja sosiaalinen laumanjäsen.

Vaikka ori nauttiikin vapaa-ajastaan, ravaa se aina portille päätään viskoen hakijaa vastaan, vaikka ei olisikaan vielä ollut sen vuoro lähteä sisälle. Päitsien laiton ajan ori seisoo nätisti aloillaan, yleensä vain ympärilleen katsellen, jolloin tosin lyhimmät hoitajat saavat hieman kurotella varpaillaan yltääkseen napsauttamaan päitsien lukon kiinni. Taluttaessa Pilgrim on melko nätisti, se vilkuilee kyllä paljon ympärilleen, mutta astee hoitajansa rinnalla reippaasti, kuitenkaan rynnimättä taikka nykimättä riimunnarua. Siinä missä Pilgrim on laitumella kuin pikkupoika, on ori tammojen seurassa melkoinen showmies, ainakin omasta mielestään. Pilgrim voi olla välillä hyvinkin röyhkeä ja hallitseva käytökseltään tammojen lähellä, mutta saa usein palata takaisin maanpinnalle, sillä moni tamma pistääkin orin ojennukseen.

Hoidettaessa Pilgrim on yleensä hyvin seurallinen ja hellyydenkipeä jos hoitaja on sille tuttu - lämmin puhallus kasvoille on sen tapa tervehtiä. Pilgrimin mielipuuhiin kuuluu hoitajan kutittelu. Ori maistelee hoitajansa lähes kokonaan läpi, paidanhelmasta hiussuortuviin saakka. Suurinosa hoitajista on vain mielissään Pilgrimin hellyydenosoituksista, mutta niitäkin löytyy, jotka eivät orin jatkuvaa puuhastelua arvosta. Vaikeapa silti orille on suuttua, sillä yksi viaton silmäys Pilgrimin tummista silmistä ja hoitajan sydän heltyy taas. Vieraista ihmisistä ori ei niinkään välitä ja saattaa tehdä hoitotoimenpiteistä hankalia pyöriessään ympäri karsinaa. Puomiin sitä ei kannata edes yrittää sitoa - ori ei todellakaan arvosta sitä.

Varusteet nähdessään Pilgrim muuttuu hieman levottomaksi. Se inhoaa varusteiden laittoa ja yrittääkin monesti mennä satulaa karkuun, mutta ei tee pukemisesta kuitenkaan ongelmaa. Suitset saavat orin pään nousemaan ylös, mutta herkkusuuna Pilgrim on helppo houkutella yhteistyöhön tarjoamalla sille jotain hyvää.

Pilgrim on ratsastettaessa todella innokas eikä välitä hidastelusta. Ei-niin-jokamiehen hevonen tarvitsee allensa kokeneen ja rauhallisen ratsastajan, joka osaa käsitellä oria. Haastetta nimittäin löytyy sitä etsiville. Pilgrim pysyy yleensä nätisti aloillaan selkäännousun aikana, mitä nyt välillä saattaa steppailla paikoillaan innostuneena. Heti kun ratsastaja on selässä, ori lähtee menemään, joten sen kanssa saa olla valppaana. Pilgrim on hyvin innokas ja reipas ratsastettava, mutta ei kuitenkaan sählä tai epäkuulias. Ori tykkää ahertaa mielellään työn touhussa eikä laiskottele turhaan ja samaa se odottaa myös selässäolijalta. Jos selässä roikkuu epävarma ihminen, on orin meno melkoisen rasittavaa. Varman ja osaavan ratsastajan kanssa ori toimii hyvin yhteen Pilgrimistä saakin mainion kisakaverin. Se kaipaakin ratsastajan, joka uskaltaa antaa Pilgrimin näyttää todelliset lahjansa, vaikka vauhtia olisikin.

Voisin sanoa, että Pilgrim on syntynyt estekentille - ori nimittäin rakastaa hyppäämistä ja taitoakin siltä löytyy. Jos se saisi itse valita, se siirtyisi suoraan hyppäämiseen ilman mitään lämmittelyjä. Yleensä ennen rataa Pilgrim on todella jännittynyt ja levoton. Lähtömerkin saatuaan se nostaa lennokkaan laukan häntä soihtuna ja korvat hörössä. Pilgrimiä saa yleensä hieman herätellä puolipidätteiden avuilla, ori kun voi uppoutua hyppäämiseen täysin ja unohtaa ratsastajan läsnäolon. Pilgrimin hypyissä on roimasti voimaa, mutta ori lennähtää esteen yli kevyesti ja usein hyvällä ilmavaralla. Pilgrim ei kiellä koskaan ilman todella hyvää syytä. Se rakastaa hyppäämistä ja menisi varmasti myös tarhan aidan yli, ihan vain hyppäämisen ilosta. Esteiden välillä Pilgrim voi vähän painaa ohjille halutessaan lisää vauhtia, mutta ori pysyy kyllä hyvin kurissa kokeneella ratsastajalla. Pilgrim ei kavahda vaikeampiakaan esteitä, ori taipuu tiukimpaankin käännökseen ja hyppää lähes uhkarohkeasti. Joskus Pilgrim voi heittää radan päätteeksi muutaman ilopukin, mutta sehän vain kuuluu asiaan.

Maastoesteillä Pilgrim on vauhdikas ja kuumuu helposti. Orin mielestä vauhti on aina liian hidas ja yleensä se tarvitseekin eteensä toisen ratsukon määräämään vauhdin. Pitkällä maastosuoralla orille voi huoletta antaa vapaat ohjat ja luvan laukata täysillä, sillä varmajalkaisella orilla on pitkät, voimakkaat ja matkaavoittavat askeleet - selässä voi todella tuntea lentävänsä. Kovaa vauhtia rakastava ori rakastaa myös tuttuja ihmisiään, vaikka juoksemista ei malttaisi lopettaa, antaa ori kuitenkin ratsastajan määrätä tahdin ja rauhoittuu kävelemään melko nopeasti.

Kuljetusautoon Pilgrim nousee tottuneesti ja rauhallisesti säilyttäen rauhallisuutensa myös kuljetuksen aikana, mutta kun kuljetusauto viimein pysähtyy, voi jännitys saada orista vallan sen miettiessä minne hän onkaan tällä kertaa saapunut? Kuljetuskopista poistuminen tapahtuu vauhdikkaasti rymistellen, uteliaiden hirnahduksien säestämänä. Kilpailuissa Pilgrim on valppaana ja ori saattaa hirnahdella jännittyneesti lajitovereilleen. Suuriin väkijoukkoihin Pilgrim suhtautuu hieman varauksella, mutta radalle päästessään kaikki muu unohtuu.

Eläinlääkäriin ja kengittäjään Pilgrim suhtautuu varauksella. Se ei tykkää siitä että vieraat ihmiset koskevat ja tutkivat sitä, piikeillä tökkimisestä puhumattakaan, tutun hoitajan läsnäollessa orin hoito kuitenkin onnistuu aina jotenkuten. Kerran ori kuitenkin veti herneet syvälle sieraimiinsa kun uusi eläinlääkäri tuli hönkimään ja tökkimään suoraan naamalle hammasraspin kanssa ilman varoitusta. Silloin Pilgrim antoi raspin ja eläinlääkärin sormien kuulla kunniansa.


Pedigree

sire Amaréa Shalim+
bay sea, 154cm
Ali Jamaal el Pashan
Jameo el Fahran
Rhazja Ashljak
Vanerja el Quado
dam Calisé Freáux
grey sea, 154cm
Galence Mizar Bassim Dakharo
Bistro Ballerina
Brandine Dasselfa Jacio Sirhalima
Rasbaan el Maya


Pilgrimin isä Amaréa Shalim oli ensimmäisiä arabejani, oma silmäteräni. Ruunikko 154-senttinen ori oli nöyrä ja ihmistä kunnioittava hyvätapainen ori. 2008 syntynyt Shalim saapui minulle Bralisiasta kisahevoseksi, mutta joutui 6-vuotiaana vakavaan auto-onnettomuuteen jolloin kisaura sai jäädä. Ori mursi jalkansa pahasti, eikä eläinlääkäri antanut sille paljoa toivoa. Tiesin kuitenkin asioiden kääntyvän parhain päin ja vastoin odotuksia jalka paranikin hienosti. Shalim ei koskaan enää kisannut, mutta eli hienon elämän meidän kaikkien lellikkinä nukahtaen omalle laitumelleen 28-vuoden ikäisenä. Ori ehti jättää jälkeensä kolme hienoa jälkeläistä, joista Bahie Nuwayrahin tytönpoika Aziz Jaleel al Najya löytyykin meiltä. Shalim ehti kilpailla AHACissa 335 pisteen verran ansaiten arvonimen Legion of Honor.

Isänisä Ali Jamaal oli upea 153-senttinen ruunikko egyptinarabiori. Tulisena tunnettu Ali oli Brasiliassa tunnettu ja hyvin menestynyt arabi, joka jätti jälkeensä yli 30 jälkeläistä jotka myytiin ympäri maailman. Se kilpaili esteratsastuksessa menestyksekkäästi palkintoja keräten. Orin kuumaverisyys aiheutti monesti pattitilanteita, tyypillinen arabi. Ali oli todella komea ja se keräsikin arvonimiä lähes jokaisesta näyttelystä mihin se osallistui. Valitettavasti ori kuoli onnettomuudessa ollessaan vain 15-vuotias.

Isänisänisä el Pashan oli kuumakalle ja hankalahko käsiteltävä. Vain 149-senttinen ruunikko ori oli tallin vaikempia hevosia, mutta upean sukunsa ja uskomattoman kilpauransa vuoksi se oli hyvin suosittu jalostusori. Rauhallisten tammojen kanssa ori periytti jälkeläisilleen lujaa luonnetta ja hyppykykyjään. Pashan kisasi menestyksekkäästi esteillä 14-vuotiaaksi saakka, jonka jälkeen se toimi tallin jalostuskäytössä 25-vuotiaaksi saakka, jolloin se jouduttiin lopettamaan vanhuuden vaivojen tähden. Isänisänemä Jameo el Fahran oli kimo 145-senttinen egyptinarabitamma. Ponimainen Jameo oli ratsastuskoulun väärinymmärretty sielu. Vilkas lapsia kuhiseva talli ei ollut tämän tamman paikka ja sen vuoksi sen käyttäytyminen oli mitä oli. Tamma myytiin 12-vuotiaana yksityiselle omistajalle ongelmahevosena, joka sai hevosen puhkeamaan kukkaan rauhallisessa ja herkkää luonnetta ymmärtävässä ympäristössä. Oikean ihmisen kanssa Jameosta kuorituikin melkoinen estetykki ja se viiletti menemään kisaradoilla vanhoille päivilleen saakka. Tamma jätti jälkeensä vain yhden varsan ja se nukkui pois kunnioitettavassa 32-vuoden iässä.

Pilgrimin isänemä Rhazja oli tummanruunikko 149-senttinen egyptinarabitamma. Rhazja oli Egyptistä Brasiliaan nuorena saapunut hienosukuinen estepainotteinen nuori neiti. Tamma ei kisannut kovin aktiivisesti, mutta lahjoja sillä oli ja ne periytyivätkin sen jälkeläisille, joita se ehti saamaan elämänsä aikana peräti 7. Siitostamman elämä ei ollut helpoin mahdollinen ja se valitettavasti koituikin tämän ruunikon kohtaloksi, kun se menehtyi synnytykseniheuttamiin komplikaatioihin.

Isänemänisä Ashljak oli suuri kimo egyptinarabiori. 160-senttinen Ashljak oli tallin nähtävyys ja se kiersikin näytillä useissa tapahtumissa. Ori ei juurikaan kilpaillut ja ratsastettaessa se oli yksinkertaisesti hankala. Ashljak lopetettiin murtuneen jalan vuoksi sen ollessa 20-vuotias ja se jätti jälkeensä 2 tammavarsaa. Isänemänemä Vanerja el Quado oli 150-senttinen ruunikko egyptinarabitamma. Vanerjasta ei ole kovinkaan paljoa tietoa. Tamma syntyi espanjassa ja se tuotiin 2-vuotiaana Brasiliaan. Papereiden mukaan Vanerja on lopetettu vain 10-vuotiaana.

Pilgrimin emä Calisé Freáux oli myöskin ensimmäisiä arabianhevosiani. 154-senttinen kimotamma syntyi vuonna 2007 Saksassa, josta se päätyi minulle 5-vuoden iässä kisakäyttöön. Hellä ja kiltti Frea oli tärkeimpiä hevosiani. Tamma oli unelmaratsu, joka kulki kuin ajatus. Se kisasi AHACissa 82 pisteen verran ja osallistui muutamaan villiin näyttelyyn. Frea on tallin kantatamma ja se jätti jälkeensä kaksi kaunista varsaa. Frea jouduttiin lopettamaan 26-vuoden iässä vanhuuden vaivojen takia.

Emänisä Galence Mizar oli upea, 152-senttinen kimo arabiori, joka on niittänyt menestystä lähinnä näyttelykehissä. Ori on saavuttanut useita eri maiden näyttelytitteleitä ja herättänyt huomiota ulkomaita myöten. Mizarin ratsukoulutukseen ei juurikaan panostettu, mutta ori toimi varsin hyvin myös selästä käsin osaten koulua Helppoon B:hen saakka ja se myös hyppäsi mielellään pieniä esteitä. Oriista liikkuu paljon hienoja jälkeläisiä maailmalla. Mizar lopetettiin loukkaantumisen vuoksi sen ollessa 18-vuotias.

Emänisänisä Bassim Dakharo oli kevyt ja elegantti arabiori, joka kuoli valitettavan nuorena. 150-senttinen hieno ori pääsi kantakirjaan vain nelivuotiaana ja keskittyi hienon ja harvinaisen sukunsa ansiosta lähes pelkästään jalostuspuuhiin. Siinä sivussa Bassim vieraili muutamissa näyttelyissä keräten pari sertiä. Bassim oli luonteeltaan hyvin temperamenttinen ja tulinen, ja se periytti jälkeläisilleen tulisen luonteensa lisäksi hohtavaa, kimoa väriään. Ori kuoli astutustilanteessa tapahtuneen onnettomuuden seurauksena. Emänisänemä Bistro Ballerina syntyi ratsastuskouluun. Kaunis 148-senttinen arabitamma koulutettiin ratsuksi ja rauhallisen luonteensa ansiosta se toimi jonkin verran tunneilla, kunnes se myytiin harrastehevoseksi. Bistro Ballerina oli ruunikko, tähtipäinen, lähes ponikokoinen ja ratsuna tasainen. Tamma kulki sekä koulua että esteitä ja kilpailikin hieman omistajansa kanssa, joka myös kantakirjautti ratsunsa. Bistro Ballerina astutettiin vain kerran, ollessaan 12-vuotias, ja tamma varsoi hienon orivarsan. Esikoisensa jälkeen Bistro Ballerina ei enää tullut kantavaksi. Tamma lopetettiin 23-vuoden iässä keuhkotulehdukseen.

Emänemä Brandine Dasselfa oLI mielenkiintoisen elämän elänyt rouva. Tamma syntyi USAssa, josta se myytiin Kanadaan 1-vuotiaana. Kanadassa tamma niitti mainetta varsanäyttelyissä ja varsoi kolmivuotiaana hienon tammavarsan. Kanadasta tamma päätyi Egyptiin, jossa se hurmasi näyttelytuomareita kahmien luokkavoittoja, BIS-sijoja ja sertejä. Valitettavasti tamma loukkasi jalkansa ja se myytiin siitostammaksi Saudi-Arabiaan. Jalkavammansa takia Brandinea ei voitu kantakirjata, vaikkei vaiva olekaan periytyvää laatua. Näyttelymenestys voi kuitenkin puhua tamman rakenteen ja liikkeiden puolesta. Brandine nukkui ikiuneen 30-vuoden iässä.

Emänemänisä Jacio Sirhalima oli 155-senttinen musta egyptinarabiori. Ori oli jopa arabiksi temperamenttinen ja levoton. Kaunis, musta ja jalo ori astui nuorena muutaman tamman, kunnes siirtyi ratsukoulutettavaksi. Western-painoitteisesta suvusta polveutuva ori aloitti kilpailemisen viisivuotiaana, muttei vaikeahkon luonteensa takia pystynyt keskittymään suoritukseensa kunnolla ja niin se ruunattiin haikein mielin. Kilpailu-ura alkoi heti luistaa ja Jacio nähtiinkin melkein jokaisissa kilpailuissaan kärkisijoilla. Eläkkeelle jäätyään ei ruunasta tietenkään ollut enää jalostuskäyttöön, mutta onneksi sen neljä jälkeläistä jatkavat oriin hienoa perintöä. Jacio Sirhalima kuoli 20-vuotiaana selvittämättömästä syystä. Tummanruunikko 145-senttinen emänemänemä Rasbaan el Maya syntyi ja kuoli kasvattajallaan. Tamma sai elää koko elämänsä samalla omistajalla ja olikin luonteeltaan hyvin ihmisrakas ja luottavainen. Maya kilpaili jo varsana paljon näyttelyissä, mutta kasvoi hitaasti eikä saavuttanut varsana mainittavaa menestystä. Kuitenkin kasvun loputtua puhkesi tamma kukkaan ja se saikin heti kantakirjanäyttelyissä ykköspalkinnon. Tästähän tamman kasvattaja riemastui ja alkoi käyttää tammaa jalostuksessa. Maya saikin elämänsä aikana kuusi varsaa. Ratsukoulutukseen Maya perehtyi vain hieman westernpuolella, muttei koskaan kilpaillut ratsastuskilpailuissa. Rasbaan el Maya lopetettiin ähkyyn 23-vuotiaana.


Breeding info


This horse is available for public breeding.

Progeny
2018 colt Tariq al Rayydan (out of Elgwir Tasmin), om. Shannon.
2017 filly Bahiyya al Rayydan (out of S Baheera Qismah+), om. Susikallio
2016 filly Shadiya al Rayydan (out of MJA Ramaya+), om. Sonja P.
2011 filly MJA Sa'idah Anmar (out of MJA Ramaya+), om. Shannon.
2011 filly Her Majesty Navarazda CIF (out of CIF Vanilla Diva), om. Nenna
2009 filly Bjanca Ckyla (out of Amazònica), om. Ckyla


Show Records

VSN 15.12.2017 Adina, Arabiorit, tuom. Nintsu, 1/8, (5+5+4+4½+4+4+3½+4+2+3=39), CH, Show Winner4


Competing records

ERJ, sijoituksia 48, joista voittoja 17
01.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 1/30
03.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 1/40
04.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 1/30
03.01.2018 Escorant Trakehners, 70cm, 6/50
05.01.2018 Mitar Warmbloods, 60cm, 4/40
07.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 1/30
07.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 3/30
09.01.2018 Kisakeskus Jelly, 90cm, 3/14
09.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 1/30
11.01.2018 Kototalli, 70cm, 1/30
13.01.2018 Mitar Warmbloods, 60cm, 5/40
14.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 5/30
15.01.2018 Mitar Warmbloods, 60cm, 3/40
18.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 4/30
18.01.2018 Supernatural, 60cm, 5/50
19.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 5/30
22.01.2018 Supernatural, 60cm, 4/50
01.02.2018 Crion Warmbloods, 90cm, 1/20
01.02.2018 Crion Warmbloods, 90cm, 1/20
02.02.2018 Ruskavaara, 70cm, 1/30
02.02.2018 Crion Warmbloods, 90cm, 2/20
07.02.2018 Ratsutalli Lilja, 80cm, 2/50
07.02.2018 Mörkövaara, 60cm, 1/30
09.02.2018 Ratsutalli Lilja, 80cm, 3/50

11.02.2018 Mörkövaara, 60cm, 3/30
12.02.2018 Mörkövaara, 60cm, 1/30
13.02.2018 Mörkövaara, 60cm, 4/30
15.02.2018 Adina, 80cm, 1/33
19.02.2018 Ratsutalli Lilja, 90cm, 1/30
22.02.2018 Team Tampiot, 70cm, 3/15
25.02.2018 Thrillium, 80cm, 4/22
01.03.2018 Harmony Sporthorses, 80cm, 4/26
01.03.2018 Harmony Sporthorses, 80cm, 3/27
03.03.2018 Harmony Sporthorses, 80cm, 3/26
04.03.2018 Susiraja, 80cm, 4/30
05.03.2018 Ratsutalli Lilja, 70cm, 1/28
09.03.2018 Ruskavaara, 80cm, 5/30
09.03.2018 Harmony Sporthorses, 80cm, 2/26
09.03.2018 Susiraja, 80cm, 1/30
09.03.2018 Team Tampiot, 80cm, 2/19
13.03.2018 Susiraja, 80cm, 2/30
13.03.2018 Team Tampiot, 70cm, 3/15
15.03.2018 Adina, 70cm, 4/16
17.03.2018 Ratsutalli Lilja, 70cm, 5/28
18.03.2018 Ratsutalli Lilja, 70cm, 4/28
18.03.2018 Ratsutalli Lilja, 70cm, 5/28
21.03.2018 Team Tampiot, 80cm, 1/22
25.03.2018 Team Tampiot, 80cm, 1/22

AHAC Records

Total points: 1.028
Championships: 12, Reserve Championships: 11, Top Tens: 102
AHAC profile

2018-03-04 BT Signature Arabian Classic Open Equitation Flat CH 5
2018-03-04 BT Signature Arabian Classic Level 1 Jumpers Power & Speed (3'0") CH 5
2018-03-01 AHAC Egyptian Event USA Level 1 Jumpers Power & Speed (3'0") CH 12
2018-03-01 AHAC Qatar International Level 1 Jumpers Speed (3'0") CH 15
2018-02-01 AHAC Ajman Nineteen Year Old Stallions CH 12
2018-02-01 AHAC Sicily International Show Nineteen Year Old Stallions CH 15
2018-01-01 AHAC Al Khalediah Arabian Horse Festival Nineteen Year Old Stallions CH 15
2018-01-01 AHAC German Elite Cup Classic Head Prime Time Stallions CH 15
2017-11-01 AHAC Region 16 Championships Level 1 Jumpers Speed (3'0") CH 9
2017-10-01 AHAC Saint-Tropez Arabian Cup Level 1 Jumpers Power & Speed (3'0") CH 15
2016-03-26 AHAC Arabian Masters Sixteen and Up Stallions Ch 15
2012-04-01 AHAC Egyptian National Championships Liberty Sr Ch 12


Journal

19.05.2013, Estevalmennus, WW
Shannon eteni ratsunsa kanssa varmoin, pitkin askelin esteradalla. Pilgrim ponnisti jokaisen esteen kohdalla tismalleen siitä mistä piti, ilman apupuomejakin. Mietin miten hyvin ratsukko olikaan pärjännyt kilpailuissa. Radan jälkeen Shannon taputti oriaan tyytyväisenä hymyillen. Kehuin heitä ja menin rakentamaan uuden radan. Tällä kertaa siihen kuului nouseva pystyeste, pystyeste, nouseva okseri, lankkueste(pysty), sitten taas okseri, jonka jälkeen kurvattaisiin viimeiselle esteelle, joka oli pystyeste. Annoin ratsukolle luvan aloittaa. Shannon viritteli oriaan hetken ympyrällä, jonka jälkeen hän lähti kohti ensimmäistä estettä. Ratsukko selvitti radan puhtaasti kerta toisensa jälkeen, pieniä askelvirheitä lukuunottamatta. Hienoa!

02.10.2015, Estevalmennus, Pinja K.
Olin koonnut mukavan radan maneesiin. Esteistä oli tehrävänä mukava rata 70cm -80cm luokkaa lämmittely esteet lukuun ottamatta. Laskin alussa kaikkia esteitä hieman, noin 50cm esterataan. Olinkin jo maneesissa kun ratsukko saapui ylvään näköisenä. Shannon nousi ripeästi selkään ja he aloittivat alkukäynnit. Herra näytti olevan oikein pirteä, joten en uskonut heidän tarvitsevan kävellä kauan. He saivat jo ravissa mennä lämmittely esteitä, jotka olivat kavaletteja tai puomeja. Isommat esteet jätimme jo laukan puolelle. Huomattuani orin lämmenneen tarpeeksi annoin heille luvan laukata ja hyppiä rataa, jonka heille kerroin. Ratsukko hoisi kaikki hypyt oikein tyylillä. Katsoin pian parhaaksi korottaa esteitä. Nyt ne olivat 60cm - 70cm korkuisia ja molemmat, että ratsastaja että hevonen sai tehdä jo paljon enemmän työtä. Kehotin Shannonnia tekemään puolipidätteen aina ennen kun esim. käänsi tai pidätti. Näin kaikki suuhun kohdistuvat avut eivät tulisi niin yllättäen Pilgrimille ja heidän keskittyminen rataan olisi helpompaa. Ratsastaja sai pidättää herraansa tässä radassa jo paljon enemmän joten jäimme hetkeksi tähän korkeuteen. Kyllästyin kuitenkin pian samaan rataan ja käskin heitä menemään radan ns. väärin päin, elikkä siellä missä rata normaalisti loppuisi sieltä se nyt alkaisi. Herra oli oikein kaunis hypätessään ja ratsastajan veressä suorastaan virtasi esteratsastajan taidot. Siispä korotin esteitä nyt siihen 70cm - 80cm. Tämä rata oli selvästi vaikeampi ratsukolle ja pari kertaa he hyppäsivät liian kaukaa ja toisella kerralla he pudottivat. Koko rata meni muuton täydellisesti ja sulavasti. Mitään muuta pahaa ei tapahtunut ja seuraavalla kerralla kun he menivät radan se meni hyvin ilman suurempia ja huomattavia virheitä. Olin siis tyytyväinen ja annoin heidän siirtyä ravin kautta loppukäynteihin. Käskin vielä Shannonta taputtamaan ratsuaan.

20.12.2015, Estevalmennus, Sara
Pilgrim ja Shannon ravasivat uraa pitkin reipasta ravia. Shannon ratsasti hevosta hyvin eteen ja ori vastasi naisen apuihin hyvin. He tekivät voltteja ja ympyröitä. Muutamia kiemurauriakin menivät. Parit pohkeenväistötkin sujuivat. Olin koonnut muutaman 80cm pystyn ja yhden 70cm okserin. Laskin ne alkuun 50cm. -Ottakaa keskiympyrälle laukka, reipas laukka, ohjeistin. Shannon istui alas ja ajoi hevosta eteenpäin. Ori nosti siistin ja reippaan laukan. He laukkasivat molempiin suuntiin pari kierrosta.

Sitten alettiin hypätä. Ensin he menivät ristikko jumppasarjaa laukassa. -Hyvä! Laukka, hyppy, laukka, hyppy oikein! kehuin heitä. Pilgrim alkoi kuumua ja heitti pari pientä pukkia. -Kokoa se ja siirrä raviin. Kevennä sen kanssa pari kierrosta, ohjeistin. Orin rauhoituttua Shannon pyysi sen laukkaan ja ohjasi pystylle. -Pidätä sitä hieman, hyvä! Täydellinen hyppy. Ota heti tonne pystylle ja sieltä okserille, selostin. Pilgrim kulki kauniisti ja reipasta tahtia se ylitti pystyn ja okserin.

Päätin korottaa esteet 80cm. Ohjeistin Shannonille radan ja annoin luvan hypätä. Pilgrim hyppäsi kaikki esteet puhtaasti yhtä lukuun ottamatta. Siinä sen takajalat tiputtivat ylimmän puomin. Mutta hyvin se silti sujui. Nostin puomin ylös ja nostin yhden pystyistä 90cm. Shannon ja Pilgrim ottivat radan uudestaan ja ori ponnisti 90cm hyvin. -No, tää riittää täl kertaa, ottakaa loppuverkat. Pilgrimiltä kyllä löytyy ponnua, kehuin ja aloin kerätä esteitä.

14.09.2016, Estevalmennus, Sara
Aloittelimme tunnin heti kun ori oli lämmitelty. Menimme harjoitusravissa voltteja selvästi asettaen. Pilgrim tarjosi heti muotoa ja meni todella kauniisti. Teimme pääty-ympyröitä, jonka päässä piti siirtyä käyntiin neljäksi askeleeksi ja nostaa ravi heti uudestaan. Pilgrim suoritti pyytämäsi asiat huolellisesti hyvin pienillä pohkeilla. Menimme jonkin aikaa kolmikaarista kiemurauraa kunnes pyysin sinua nostamaan laukan pääty-ympyrälle. Ori meni todella sulavasti ja kauniisti kuin lentäen. Menimme samaa tehtävää kuin ravista käyntiin, tällä kertaa kylläkin laukasta raviin. Hidastaminen ei ollut Pilgrimille niin mieluisa asia, joten pysähdys ei tapahtunut aivan heti. Muutaman kerran kerrattuamme ori alkoi hidasti raviin jo pelkästä istunnasta, herra kun oli oikein herkkänä.

Seuraavaksi pidimme välikäynnit, jonka aikana selitin tulevan helpon tehtävän. Siinä piti peruuttaa muutama askel ja nostaa harjoitusravi suoraan. Pilgrimin ja sinun yhteistyö toimi taas kerran hyvin. Otimme lopputunniksi jalustimet ylös kaulalle ja harjoittelimme asettamista kulmissa ja ympyrällä. Lopuksi piti vielä kevennellä ilman jalustimia. Tunti meni kaiken kaikkiaan todella hyvin. Sinun istuntaasi täytyy kyllä kehua, hyvin meni.

15.12.2017, Päiväkirjamerkintä, omistaja
Olin ilmoittanut hevosiani mukaan Adinan joulukuun arabinäyttelyyn. Jannica oli hoitanut järjestelyt moitteetta ja näyttelypäivä sujuikin oikein hyvin ottaen huomioon, että mukana oli monta hermostunutta oria. Erityisen hermostunut oli Pilgrim, joka ravasi narun päässä ees taas höristen ja pärskähdellen. Ennen kehää olin melko varma, että siitä olisi tullut mitään ja hermoilin itsekin melko pahasti. Kuitenkin vuoromme tultua ori käyttäytyi yllättävän edukseen ja herätti tuomareiden huomion onneksi positiivisella tavalla. Olin onneni kukkuloilla kun Pilgrim valittiin luokkansa parhaaksi oriksi. Loppujen lopuksi meidät kutsuttiin vielä BIS-kehään, josta ori nappasi itselleen Show Winner 4-sijan, olin ylpeä!

Majorithy Arabians