MJA Pilgrim+/

virtuaalihevonen - sim-game-horse

2008 Straight egyptian stallion, bay 155cm
D.o.b. 24.10.2008, 3yo 7/09, now at age M Layouts / raitatossu.net/mayflower
Registered at VRL, VRL - VH05-003-2172
Bred and owned by Shannon (VRL-05645), Majorithy Arabians
Showhorse and show jumping, retired from competing

Available for public breeding!
AHAC points 534, Legion of Supreme Honor
VSN points 40, no merits so far


Pilgrim on tullut luonteeltaan hyvin paljon vanhempiinsa; toisinaan Pilgrim on energinen ja hyvin orimainen, toisinaan taas hyvin seurallinen ja hellyydenkipeä. Pilgrim onnistuukin aina yllättämään, eritoten kun orin käytös vaihtelee hyvin spontaanisti. Mutta vieraita ihmisiä kohtaan Pilgrim on yleensä hyvin herrasmiesmäinen, tuttuja ori voikin sitten jo vähän testailla. Mutta ei Pilgrim koskaan huonosti käyttäydy, mitä nyt vähän säheltää niinkuin kaikki muutkin orit. Pilgrimin tapoihin ei kuulukaan näykkiminen tai potkiminen, ori osaa kunnioittaa ihmistä. Yleensä ensinäkemällä Pilgrim herättää vain ihastusta; onhan ori varsin komea ja mitä ystävällisin. Hellät hörinätkin voivat rapsuttajalle irrota. Pilgrimille kelpaakin aina huomio, ori rakastaa rapsuttelua ja silittelyä, kunhan se pysyy järkevissä rajoissa. Mutta heti kun ori tajuaa pääsevänsä ulos tai huomaa lähettyvillä tamman, niin säheltäminen alkaa lähes heti. Pilgrim on kuitenkin seurallinen, ori ei kiinny vain tiettyihin ihmisiin, vaan Pilgrimille kelpaa seuraksi kuka tahansa.

Laitumella Pilgrim on todella energinen, ori innostuu jo karsinassaan nähdessään hoitajan ottavan riimunnarun esiin. Pilgrimillä onkin aina kova kiire laitumelle ja heti irtipäästyäänkin ori lennähtää laukkaan ja nelistää pukitellen tiehensä. Pilgrimin mieleen ovatkin kilpalaukat muiden orien kesken, nuorukainen jaksaakin aina säheltää muiden nuorten orien kanssa, leikkitappeluita unohtamatta. Ei Pilgrim kuitenkaan oikeasti ole kovin riitaisa, eritoten vanhempia oreja Pilgrim väistää kunnioittavasti. Yleensäkin Pilgrim tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa, ollen yhtä seurallinen ja sosiaalinen laumanjäsen. Siinä missä Pilgrim on laitumella kuin pikkupoika, on ori tammojen seurassa melkoinen 'kiho', ainakin omasta mielestään. Pilgrim voi olla hyvinkin röyhkeä ja hallitseva käytökseltään tammojen lähellä, mutta kyllä ori usein saa palata takaisin maanpinnalle yllättyneenä, sillä moni tamma pistääkin Pilgrimin ojennukseen, eikä toisinpäin. Yleensä Pilgrim kuitenkin ravaa hakijaansa vastaan päätään viskoen, pysähtyen kuitenkin ajoissa. Päitsien laiton ajan ori seisoo nätisti aloillaan, yleensä vain ympärilleen katsellen, jolloin tosin lyhimmät hoitajat saavat hieman kurotella varpaillaan yltääkseen napsauttamaan päitsien lukon kiinni. Taluttaessa Pilgrim on yleensäkin hyvin nätisti, riittää kunhan riimunnarusta pitää kunnolla kiinni eikä päästä Pilgrimiä hortoilemaan lajitovereiden perään. Pilgrim katselee yleensä vain uteliaasti ympärilleen, astellen hoitajansa rinnalla reippaasti, kuitenkaan rynnimättä taikka nykimättä riimunnarua.

Hoidettaessa Pilgrim on yleensä hyvin seurallinen ja hellyydenkipeä, eritoten jos orin hoitaa karsinassa. Lämmin puhallus kasvoille on Pilgrimin tapa tervehtiä hoitajaa. Karsinassaan Pilgrim nimittäin aina käyttää rauhallisesti, vieden jokaisen hoitajan sydämen itselleen hellillä hörinöillään ja pehmeillä hamuiluillaan. Pilgrimiä voisikin hoitaa vaikka kuinka kauan, sillä ori on huomannut sen että mitä enemmän Pilgrim huomioi hoitajaansa, sitä vaikeampaa on hoitajan lakata hellimästä Pilgrimiä. Pilgrimiä ei tarvitsekaan sitoa kiinni, riittää kunhan oria silloin tällöin pyytää pysymään aloillaan. Pilgrimin mielipuuhiin kuuluvat kuitenkin myös hoitajan 'kutittelu' eli ori maistelee hoitajansa lähes kokonaan läpi; paidanhelmasta hiussuortuviin saakka. Suurin osa hoitajista on vain mielissään Pilgrimin hellyydenosoituksista, osa sitten taas voi kyllästyäkin siihen että Pilgrim on kokoajan nuuhkimassa ja tönimässä turvallaan. Vaikeapa silti orille on suuttua, sillä yksi viaton silmäys Pilgrimin tummista silmistä ja hoitajan sydän heltyy taas.

Varusteet nähdessään Pilgrim valpastuu ja höristelee korviaan uteliaasti. Ori on helppo varustaa; Pilgrim pysyy nätisti aloillaan suojienkin laiton ajan, vaikka voikin puhallella lämmintä ilmaa hoitajansa hiuksiin. Suitset Pilgrim antaa laittaa nätisti päähänsä, laskien usein päätään huomaavaisesti alemmas helpottaakseen hoitajansa työtä. Kuolaimet ori ottaa kiltisti suuhunsa, eikä Pilgrim pullistele satulavyön kiristyksenkään aikana.

Pilgrim on oikein mukava ratsastettava; luotettavalle orille pärjäävät aloittelijatkin, mutta kyllä Pilgrimistä tarvittaessa löytyy kokeneemmillekin ratsastajille haastetta. Pilgrim pysyy yleensä nätisti aloillaan selkäännousun aikana, tosin ori voi ottaa muutaman askeleen sivuun innokkaana jo lähtemään liikkeelle. Mutta yleensä Pilgrim lähtee eteenpäin vasta ratsastajan käskystä. Pilgrim on hyvin innokas ja reipas ratsastettava, ori ahertaa mielellään työn touhussa eikä laiskottele turhaan. Pilgrim tarvitsee vain selkeät avut ymmärtääkseen ratsastajan tahdon, muuten ori on todella kuuliainen. Ei ori kuitenkaan liian herkkä ole ja hyvä niin, sillä näin myös ratsastaja saa tehdä vähän töitä saadakseen Pilgrimin liikkumaan haluamallaan tavalla. Eli kyllä ratsastajaltakin vaaditaan kärsivällisyyttä.

Voisi oikeastaan sanoa että Pilgrim on syntynyt estekentille, mitä orin sukuun tulee. Ja mitä Pilgrimiin itseensä tulee, äskeiset sanat kyllä pitävät paikkansa - Pilgrim nimittäin rakastaa hyppäämistä ja ori onkin erittäin lahjakas hyppääjä. Innokas ori siirtyisikin suoraan hyppäämiseen ilman mitään lämmittelyjä, mutta kyllä Pilgrim suostuu lämmittelyynkin - aina lopulta. Yleensä ennen rataa Pilgrim suorastaan vapisee jännityksestä, ennenkuin nostaa lennokkaan laukan häntä soihtuna ja korvat hörössä. Pilgrimiä saa hieman herätellä puolipidätteiden avuilla, ori kun voi uppoutua hyppäämiseen täysiin ja unohtaa ratsastajan läsnäolon. Pilgrimin hypyissä on roimasti voimaa, mutta ori lennähtää esteen yli siltikin kevyen näköisesti ja usein hyvällä ilmavaralla. Pilgrim ei kiellä koskaan ilman todella hyvää syytä, ori kun hyppää silloinkin vaikka esteen ylitys näyttäisi mahdottomalta. Esteiden välillä Pilgrim voi vähän painaa ohjille halutessaan lisää vauhtia, mutta ori pysyy kyllä hyvin kurissa kokeneella ratsastajalla. Pilgrim ei myöskään kavahda haasteitakaan, ori kyllä taipuu tiukimpaankin käännökseen ja hyppää lähes uhkarohkeasti. Joskus Pilgrim voi heittää radan päätteeksi muutaman ilopukin, mutta sehän vain kuuluu asiaan. Pilgrim kaipaakin ratsastajan, joka uskaltaa antaa Pilgrimin näyttää todelliset lahjansa esteillä. Maastoesteillä Pilgrim on vauhdikas, mutta silti kuuliainen. Ori laukkaa mielellään lujempaakin, antaen kuitenkin ratsastajan päättää tahdin. Pilgrimillä on kuitenkin ihanaa laukata, sillä varmajalkaisella orilla on pitkät, voimakkaat ja matkaavoittavat askeleet - orin selässä voi tuntea lentävänsä. Eikä Pilgrim siltikään menetä kuuliaisuuttaan, vaan on aina valmis hidastamaan ratsastajan pyynnöstä, vaikka voikin vähän viskoa päätään pettymyksen merkiksi. Pilgrim nimittäin voisi laukata vaikka

Kuljetusautoon Pilgrim nousee tottuneesti ja rauhallisesti, säilyttäen rauhallisuutensa myös kuljetuksen aikana. Mutta kuljetusauto viimein pysähtyy, voi jännitys saada orista vallan Pilgrimin miettiessä minne hän onkaan saapunut? Kuljetuskopista poistuminen tapahtuu vauhdikkaasti, uteliaiden hirnahduksien säestämänä. Kilpailuissa Pilgrim on valppaana ja ori saattaa hirnahdella jännittyneesti lajitovereilleen, mutta toisaalta ori ymmärtää että nyt ollaan tärkeässä paikassa ja siksi Pilgrim malttaa kuunnella hoitajaansakin. Yleisöön Pilgrim suhtautuu kohteliaasti, vaikka ehkä hieman salaa jännittäenkin. Lämmittelyssä Pilgrim kuitenkin keskittyy jo täysillä tulevaan suoritukseen, joten riittää kun vain orin ohjaa radalla ja antaa mennä. Pilgrim pistää aina parastaan kilpailuissa. Näyttelyissäkin ori poseeraa upeasti, innostuen joskus hieman liikaakin esiintymisestä. Pilgrim kuitenkin suhtautuu tuomariin ystävällisesti.

Eläinlääkäriin ja kengittäjään Pilgrim suhtautuu ystävällisesti ja uteliaasti, vaikkakin ori on sidottava kiinni pyörimisen estämiseksi. Näin ollen Pilgrim antaa molempien hoitaa rauhassa työnsä, vaikka voikin osoittaa hieman kärsimättömyyden merkkejä, jos orin on seisottava pidemmän aikaa aloillaan esimerkiksi kengityksen aikana. Muihin eläimiin Pilgrim suhtautuu uteliaasti, mutta eritoten haukkuvat koirat saavat orilta nopeasti lentävän lähdön, sillä ori ei siedä liiallista 'räksytystä'.


sire Amaréa Shalim+
bay sea, 154cm
Ali Jamaal el Pashan
Jameo el Fahran
Rhazja Ashljak
Vanerja el Quado
dam Calisé Freáux
grey sea, 154cm
Galence Mizar Bassim Dakharo
Bistro Ballerina
Brandine Dasselfa Jacio Sirhalima
Rasbaan el Maya


Breeding info


Pilgrim on tarjolla jalostukseen vain puhdasrotuisille, 4 vuotta täyttäneille arabitammoille, jotka ovat myös jo hieman kisanneet.
Pilgrim is currently available for public breeding, please contact me by email.

Progeny
2017 filly Bahiyya al Rayydan (out of S Baheera Qismah+), om. Susikallio
2016 filly Shadiya al Rayydan (out of MJA Ramaya+), o. Sonja P.
2011 filly MJA Sa'idah Anmar (out of MJA Ramaya+), o. Shannon.
2011 filly Her Majesty Navarazda CIF (out of CIF Vanilla Diva), o. Nenna
2009 filly Bjanca Ckyla (out of Amazònica), o. Ckyla


Show Records

VSN 15.12.2017 Adina, Arabiorit, tuom. Nintsu, 1/8, (5+5+4+4½+4+4+3½+4+2+3=39), CH, Show Winner4


Competing records

ERJ, sijoituksia 23, joista voittoja 7
26.12.2017 Kisakeskus Jelly , 120cm, 3/10
01.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 1/30
03.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 1/40
04.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 1/30
03.01.2018 Escorant Trakehners, 70cm, 6/50
05.01.2018 Mitar Warmbloods, 60cm, 4/40
07.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 1/30
07.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 3/30
09.01.2018 Kisakeskus Jelly, 90cm, 3/14
09.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 1/30
11.01.2018 Kototalli, 70cm, 1/30
13.01.2018 Mitar Warmbloods, 60cm, 5/40
14.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 5/30
15.01.2018 Mitar Warmbloods, 60cm, 3/40
18.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 4/30
19.01.2018 Kingsvalley, 80cm, 5/30
04.02.2018 Holmberg, 100cm, 4/40
07.02.2018 Ratsutalli Lilja, 80cm, 2/50
07.02.2018 Mörkövaara, 60cm, 1/30
09.02.2018 Ratsutalli Lilja, 80cm, 3/50
11.02.2018 Mörkövaara, 60cm, 3/30
12.02.2018 Mörkövaara, 60cm, 1/30
13.02.2018 Mörkövaara, 60cm, 4/30

AHAC Records

Total points: 534
Championships: 4, Reserve Championships: 7, Top Tens: 35
AHAC profile

MJA Pilgrim, European Championships Verona, 2011-11-28, Liberty Sr, TT, 8, AHAC
MJA Pilgrim, Brazilian Nationals, 2011-11-28, Eleven to Fifteen Stallions, RCh, 10, AHAC
MJA Pilgrim, AHAC Al Khalediah Arabian Horse Festival, 2012-01-31, Eleven to Fifteen Stallions, TT, 9, AHAC
MJA Pilgrim, AHAC Al Khalediah Arabian Horse Festival, 2012-01-31, Most Classic Sr, TT, 9, AHAC
MJA Pilgrim, AHAC German Elite Cup, 2012-02-01, Eleven to Fifteen Stallions, TT, 9, AHAC
MJA Pilgrim, AHAC Wintzenheim International, 2012-02-01, Most Classic Sr, TT, 9, AHAC
MJA Pilgrim, AHAC Wintzenheim International, 2012-02-01, Sporthorse Under Saddle Sr, TT, 9, AHAC
MJA Pilgrim, AHAC Abu Dhabi, 2012-02-26, Low Jumper, TT, 8, AHAC
MJA Pilgrim, AHAC Egyptian National Championships, 2012-04-01, Liberty Sr, Ch, 12, AHAC
MJA Pilgrim, AHAC Arabian Masters, 2012-04-01, Senior Stallions Breeders Sweepstakes, TT, 9, AHAC
MJA Pilgrim, AHAC Sharjah International, 2012-04-30, Eleven to Fifteen Stallions, RCh, 12, AHAC
MJA Pilgrim, AHAC Sharjah International, 2012-04-30, Eleven to Fifteen Stallions, RCh, 12, AHAC
MJA Pilgrim, AHAC Arabian Breeders World Cup, 2012-04-30, Low Jumper, TT, 9, AHAC
MJA Pilgrim, AHAC U.S. Nationals , 2012-05-04, Sporthorse Under Saddle Sr, TT, 8, AHAC
MJA Pilgrim, AHAC U.S. Nationals, 2012-05-04, Sporthorse Under Saddle Sr, TT, 8, AHAC
MJA Pilgrim, AHAC Wintzenheim International, 2012-05-07, Most Classic Sr, TT, 9, AHAC
MJA Pilgrim, AHAC Wintzenheim International, 2012-05-07, Sporthorse Under Saddle Sr, TT, 9, AHAC
MJA Pilgrim, AHAC Wels International, 2012-05-26, Sporthorse Under Saddle Sr, TT, 9, AHAC
MJA Pilgrim, AHAC Egyptian Classic Cup, 2012-06-26, Low Jumper, TT, 8, AHAC
MJA Pilgrim, AHAC Jordan Nationals, 2012-06-27, Low Jumper, TT, 8, AHAC
MJA Pilgrim, AHAC Dubai International, 2016-03-26, Classic Head Sr, TT, 9, AHAC
MJA Pilgrim, AHAC Arabian Masters, 2016-03-26, Sixteen and Up Stallions, Ch, 15, AHAC
MJA Pilgrim, AHAC Egyptian Event USA, 2016-03-26, Most Classic Sr, TT, 8, AHAC
MJA Pilgrim, AHAC Arabian Breeders World Cup, 2016-04-29, Most Classic Sr, TT, 9, AHAC
MJA Pilgrim, AHAC Egyptian Event, 2016-04-29, Sixteen and Up Stallions, TT, 9, AHAC
MJA Pilgrim, 2017 AHAC Middle East Championships, 2017-10-01, Most Classic Prime Time Stallion, RCH, 10, AHAC
MJA Pilgrim, 2017 AHAC Middle East Championships, 2017-10-01, Level 1 Jumpers Speed (3'0"), TT, 8, AHAC
MJA Pilgrim, 2017 AHAC Middle East Championships, 2017-10-01, Level 2 Jumpers Power (3'3"), TT, 8, AHAC
MJA Pilgrim, 2017 AHAC Norwegian National Championships, 2017-10-01, Nineteen Year Old Stallions, TT, 8, AHAC
MJA Pilgrim, 2017 AHAC Norwegian National Championships, 2017-10-01, Sporthorse Prime Time Stallions In-Hand, TT, 8, AHAC
MJA Pilgrim, 2017 AHAC Region 13 Championships, 2017-10-01, Classic Head Prime Time Stallions, TT, 5, AHAC
MJA Pilgrim, 2017 AHAC Region 13 Championships, 2017-10-01, Level 1 Jumpers Power (3'0"), TT, 5, AHAC
MJA Pilgrim, 2017 AHAC Region 14 Championships, 2017-10-01, Open Equitation Over Fences, TT, 5, AHAC
MJA Pilgrim, 2017 AHAC Region 14 Championships, 2017-10-01, Level 2 Jumpers Power (3'3"), RCH, 7, AHAC
MJA Pilgrim, 2017 AHAC Saint-Tropez Arabian Cup, 2017-10-01, Level 1 Jumpers Power & Speed (3'0"), CH, 15, AHAC
MJA Pilgrim, 2017 AHAC Saint-Tropez Arabian Cup, 2017-10-01, Level 2 Jumpers Power (3'3"), TT, 9, AHAC
MJA Pilgrim, 2017 AHAC US Sport Horse Nationals, 2017-10-01, Level 1 Jumpers Speed (3'0"), TT, 8, AHAC
MJA Pilgrim, 2017 AHAC Brazilian Nationals, 2017-11-01, Nineteen Year Old Stallions, TT, 8, AHAC
MJA Pilgrim, 2017 AHAC Dutch National Championships, 2017-11-01, Nineteen Year Old Stallions, TT, 8, AHAC
MJA Pilgrim, 2017 AHAC Dutch National Championships, 2017-11-01, Level 1 Jumpers Speed (3'0"), TT, 8, AHAC
MJA Pilgrim, 2017 AHAC Egypt International, 2017-11-01, Nineteen Year Old Stallions, TT, 9, AHAC
MJA Pilgrim, 2017 AHAC European Championships Verona, 2017-11-01, Open Equitation Over Fences, RCH, 10, AHAC
MJA Pilgrim, 2017 AHAC Israeli Nationals, 2017-11-01, Level 1 Jumpers Power (3'0"), TT, 8, AHAC
MJA Pilgrim, 2017 AHAC Region 15 Championships, 2017-11-01, Level 1 Jumpers Power (3'0"), TT, 5, AHAC
MJA Pilgrim, 2017 AHAC Region 15 Championships, 2017-11-01, Level 2 Jumpers Power (3'3"), RCH, 7, AHAC
MJA Pilgrim, 2017 AHAC Region 16 Championships, 2017-11-01, Level 1 Jumpers Speed (3'0"), CH, 9, AHAC


Journal

70-80cm estevalmennus
Shannon eteni ratsunsa kanssa varmoin, pitkin askelin esteradalla. Pilgrim ponnisti jokaisen esteen kohdalla tismalleen siitä mistä piti, ilman apupuomejakin. Mietin miten hyvin ratsukko olikaan pärjännyt kilpailuissa. Radan jälkeen Shannon taputti oriaan tyytyväisenä hymyillen. Kehuin heitä ja menin rakentamaan uuden radan. Tällä kertaa siihen kuului nouseva pystyeste, pystyeste, nouseva okseri, lankkueste(pysty), sitten taas okseri, jonka jälkeen kurvattaisiin viimeiselle esteelle, joka oli pystyeste. Annoin ratsukolle luvan aloittaa. Shannon viritteli oriaan hetken ympyrällä, jonka jälkeen hän lähti kohti ensimmäistä estettä. Ratsukko selvitti radan puhtaasti kerta toisensa jälkeen, pieniä askelvirheitä lukuunottamatta. Hienoa! Kiitokset WW:lle

Estevalmennus
Olin koonnut mukavan radan maneesiin. Esteistä oli tehrävänä mukava rata 70cm -80cm luokkaa lämmittely esteet lukuun ottamatta. Laskin alussa kaikkia esteitä hieman, noin 50cm esterataan. Olinkin jo maneesissa kun ratsukko saapui ylvään näköisenä. Shannon nousi ripeästi selkään ja he aloittivat alkukäynnit. Herra näytti olevan oikein pirteä, joten en uskonut heidän tarvitsevan kävellä kauan. He saivat jo ravissa mennä lämmittely esteitä, jotka olivat kavaletteja tai puomeja. Isommat esteet jätimme jo laukan puolelle. Huomattuani orin lämmenneen tarpeeksi annoin heille luvan laukata ja hyppiä rataa, jonka heille kerroin. Ratsukko hoisi kaikki hypyt oikein tyylillä. Katsoin pian parhaaksi korottaa esteitä. Nyt ne olivat 60cm - 70cm korkuisia ja molemmat, että ratsastaja että hevonen sai tehdä jo paljon enemmän työtä. Kehotin Shannonnia tekemään puolipidätteen aina ennen kun esim. käänsi tai pidätti. Näin kaikki suuhun kohdistuvat avut eivät tulisi niin yllättäen Pilgrimille ja heidän keskittyminen rataan olisi helpompaa. Ratsastaja sai pidättää herraansa tässä radassa jo paljon enemmän joten jäimme hetkeksi tähän korkeuteen. Kyllästyin kuitenkin pian samaan rataan ja käskin heitä menemään radan ns. väärin päin, elikkä siellä missä rata normaalisti loppuisi sieltä se nyt alkaisi. Herra oli oikein kaunis hypätessään ja ratsastajan veressä suorastaan virtasi esteratsastajan taidot. Siispä korotin esteitä nyt siihen 70cm - 80cm. Tämä rata oli selvästi vaikeampi ratsukolle ja pari kertaa he hyppäsivät liian kaukaa ja toisella kerralla he pudottivat. Koko rata meni muuton täydellisesti ja sulavasti. Mitään muuta pahaa ei tapahtunut ja seuraavalla kerralla kun he menivät radan se meni hyvin ilman suurempia ja huomattavia virheitä. Olin siis tyytyväinen ja annoin heidän siirtyä ravin kautta loppukäynteihin. Käskin vielä Shannonta taputtamaan ratsuaan. Kiitokset Pinja_K:lle

Majorithy Arabians