Majorithy Arabians

Tiistai 31.03.2020 Viime aikoina on ollut todella hiljaista, ihan liiankin hiljaista arabien kanssa ja viime päivityksestä ei ole juurikaan asiat muuttuneet. Varsat tulivat tarjolle, mutta eihän niille kaikille saatu mitenkään omia kotejaan. Toivottavasti ihmiset aktivoituisivat pian... Lue lisää

Majorithy Arabiansin pian 12 -vuotiseen historiaan on mahtunut paljon kaikenlaista ja hevosia on tullut ja mennyt. Muutama tallin hevosista on ehtinyt jo eläkkeelle saakka ja päässyt näyttämään arvonsa myöskin laatuarvosteluissa. Lue lisää tallin historiasta

In'am Farrah MJA +++


2014 Musta Egyptinarabitamma, 152cm
Syntynyt 14.09.2014, ikä M Layouts / 

raitatossu.net/mayflower, VH16-003-0085
Kasvattaja ja omistaja Shannon. (VRL-05645), Majorithy Arabians
Koulupainotteinen, koulutustaso Helppo A

AHAC points 739, Legion of Supreme Merit
ASDA points 130, Champion
RHLA Quality 63,889 %
RMP 3 Star Prospect 992p.

KTK-I kantakirjattu tammikuun 2019 tilaisuudessa pistein 20 + 20 + 20 + 20 = 80p.
YLA1 palkittu heinäkuun 2019 tilaisuudessa pistein 34 + 24 + 17 + 18 + 6 = 99p. ollen samalla AP2
KRJ-II palkittu syyskuun 2019 tilaisuudessa pistein 8,5 + 40 + 25 + 10 + 15 = 98,5

Historia

Farrah on kaunis kiiltävänmusta tamma oriista Farid Amal al Rayad, ollen sen ensimmäinen jälkeläinen ja parempaa varsaa olisinkin voinut vain toivoa. Farrahin takana yhdistyvät monet upeat hevoset, joten odotukset ovatkin olleet korkealla tämän kaunokaisen kohdalla. Tamma on herkkä, mutta hyväkäytöksinen ja osoittanut erinomaista kapasiteettia kilparadoilla. Farrah on saavuttanut jo melkein 800 pistettä AHACissa saaden arvonimen Legion of Supreme Merit. Tamma on saanut Ratsuhevosten Laatuarvostelusta Quality -palkinnon prosentein 63,889 % ja Rate My Pony -arvostelusta 3 Star Prospect -palkinnon pistein 992. Toivon mukaan Farrah tulee menestymään vanhempiensa lailla ja periyttää näitä piirteitä myös jälkeläisilleen. Farrahilla on jo muutama jälkeläinen, vahvaluonteinen ja omapäinen tamma I'timad Zuleika MJA, jonka isä on meille Yhdysvalloista muuttanut upea ori BT Zuebh al Muqtadir, sekä 2018 syntynyt tammavarsa MJA Zakiyya bint Farrah ja 2019 syntynyt orivarsa Mas'ud Faris MJA.


Luonnekuvaus

Farrah on perusluonteeltaan kiltti ja hyvinkäyttäytyvä neiti, vaikkakin hyvin herkkä. Myös sillä on huonot päivänsä ja tällöin sen kanssa tekemisissä olevat ihmiset saavat olla hieman varuillaan ettei jää pyörivän ja hääräävän tamman alle. Hoidettaessa Farrah seisoo kiltisti paikoillaan ja nauttii harjauksesta, nostaa kaviot keveästi ilmaan eikä yritä repiä niitä. Satuloidessa se seisoo kiltisti paikoillaan, mutta saattaa pullistella satulavyötä kiristäessä. Suitsiessa neiti avaa suunsa nätisti eikä yleensä revi päätään. Tamma tykkää "asetella" kuolaimet oikeaan paikkaan kun ratsastaja on saanut suitset kiinni. Näky on hieman huvittava kun Farrah heiluttelee niin että koko pää heiluu.

Ratsastettaessa Farrah on arabiksi helppo, se kuuntelee ja tottelee ihanasti apuja. Se omaa ihanan pehmeät, mutta matkaavoittavat askeleet ja sen liikkeet ovat joustavan kevyet ja lennokkaat. Koulu menee todella kivasti tamman kanssa ja tamma tuntuukin olevan hyvin tarkka että tekee ratsastajan pyytämät asiat oikein. Farrah saattaa kuitenkin välillä jäädä vasemman puolen ohjaan kiinni, mutta kun sitä taivuttaa hieman vastakkaiseen suuntaan päästää se yleensä kuolaimesta irti. Farrah on hyvin tarkka painoavuista mm. laukkojen nostossa. Osaavan ratsastajan - joka myös tuntee Farrahin ja sen ketkuilut - kanssa tamman meno on todella kaunista katseltavaa. Farrahin vanhemmat ovat todellakin periyttäneet ainakin taitoa kouluradalla.

Farrah on osaava myös esteillä, mutta hirvittävän kuumumisensa vuoksi emme ole päässeet kisaamaan lajissa ollenkaan. Farrah voi olla hieman kinkkinen taluttaa. Se kulkee reippaasti ja innokkaasti eteenpäin, sekä saattaa yrittää rynniä karsinaan tai laitumelle/tarhaan. Laitumella ja tarhassa se tykkää heitellä kunnon riemupukit aina kun pääsee irti, joten tamma kannattaa päästää irti pää itseään kohti jottei saa kaviosta osumaa. Farrah antaa yleensä helposti kiinni, varsinkin jos se on viimeinen, sillä se ei tykkää jäädä yksin. Tämän vuoksi tamma tarhataankin aina kaverin kanssa. Muiden hevosten kanssa Farrah on hyvin sosiaalinen ja tuleekin toimeen melkein kaikkien kanssa. Se rakastaa rapsutella muita, vaikkei saisikaan aina palvelusta takaisin.

Kengittäessä tamma tykkää katsella mitä seppä tekee. Se saattaa aristella kovia ääniä, kun kengittäjä tekee tai suoristaa kenkää, joten silloin on oltava joku vierellä, helpoimmalla pääsee kun laittaa sille tupot vanua korviin. Eläinlääkäriä se ei pelkää, urhea tamma. Matolääke on kyllä aina tosi inhottava. Kisoissa Farrah saattaa jännittää kovasti jos ratsastaja on vähänkään epävarma. Lastaus ja kuljetus onnistuu temppuiluitta ja matkan aikana tamma ottaakin monesti torkut.


Sukutaulu

Farid Amal al Rayad ++++
2009 musta egyptinarabi, VIR MVA Ch, ktk-II, YLA1, KRJ-III, VFA2
Al Amal +
kimo egyptinarabi, ISG Untitled
Safeen
MB Masail
VIR MVA Ch Imperial al Baliha
ruunikko egyptinarabi
Farid Nile Moon
Imperial bint Madori
MJA Rhana Jasima ++++
2010 rautias egyptinarabi, VIR MVA Ch, ktk-II, YLA1, KRJ-III
Naheeb Ali
2004 ruunikko egyptinarabi
Comel
Naryishi
Khal Haz Peanut
rautias egyptinarabi
Sweet Dream
Majreeh Khal


Farrahin isä Farid Amal al Rayad on kiiltävän musta 155-senttinen egyptinarabiori. Ihailemani ja nyt jo valitettavasti lopettaneen al Rayad Studin kasvatti, joka on ollut unelmieni täyttymys saapumisestaan saakka. Farid on kilpaillut kouluratsastuksessa hyvällä menestyksellä ja saavuttanut AHACissa arvonimen Legion of Masters pistein 1.476. Syyskuussa 2018 ori nappasi himoitun YLA1 -palkinnon pistein 101,5 sekä marraskuussa KRJ-III -palkinnon. Ihmisiä rakastava ori on mitä mainioin ratsu ja se onkin periyttänyt tätä luonteenpiirrettä myös jälkeläisilleen, joita se on siittänyt 7.

Isänisä oli upea ulkomaalainen 1998 syntynyt kimo, 152-senttinen egyptinarabiori Al Amal. Omistajansa ylpeys keräsi uransa aikana AHACista pisteet arvonimeen Legion of Merit ja kilpaili menestyksekkäästi myös kouluratsastuksen puolella. Valitettavasti kipakkaluonteinen ori kuoli nuorena tapaturmaisesti, eikä se ehtinyt saavuttaa isompia titteleitä. Al Amal jätti jälkeensä 7 jälkeläistä, vaikkakaan viimeisintä eli Faridia, ole sivuille merkittykään.

Isänisänisä Safeen oli tulinen pieni kimo ori, Egyptiläisen huippusiittolan ylpeys ja kovanluokan kouluratsu. Vain 146-senttinen Safeen niitti mainetta niin näyttelykehissä kuin ratsunakin ja jo alle 4-vuotiaana sen nimi oli tuttu ympäri Egyptiä. Komea kimo oli luonteeltaan melkoisen äkkipikainen ja jopa vaikeahko. Oriin ratsastajat olivat kuitenkin huippuosaajia ja Safeenista kuoriutui yllättävän hyvähermoinen ratsu. Se nappaili sijoituksia niin koulussa kuin matalilla esteilläkin ja jollain konstilla onnistui voittamaan paljon itseäänkin suurempia hyppääjiä. Ori astui elämänsä aikana vain kaksi tammaa, joten linja on harvinainen. Safeen kuoli vanhuuteen omalla laitumellaan ollessaan liki 30-vuotias.

Isänisänemä MB Masail oli herkkäluontoinen, mutta kiltti tamma. 149-senttinen ruunikko aloitti ja lopetti kilpauransa hyvin nuorena uskomattomalla menestyksellä. Tamman nimi keikkui useimmiten kärkikolmikossa ja omistajat päättivät lopettaa huipulla. Masail vietti leppoisaa siitostamman elämää ja sai 3 varsaa, joista Al Amal oli menestyksekkäin. Masail jouduttiin lopettamaan ähkyn vuoksi 20-vuotiaana.

Isänemä Imperial al Baliha oli kuvankaunis al Rayadin maahantuonti. Ruunikko 147-senttinen tamma asui elämänsä Spartassa keräten pokaaleja näyttelyistä saavuttaen VIR MVA Ch -arvonimen ja ktk-kelpoisuuden. Tammmaa ei kuitenkaan kantakirjattu eikä se ehtinyt juurikaan kisaamaan toimiessaan lähinnä siitostammana. Baliha sai yhteensä 7 jälkeläistä Faridin ollessa niistä sen viimeinen ja tamma kuoli vanhuuteen omassa karsinassaan ollessaan 28-vuotias.

Isänemänisä Farid Nile Moon oli tummanruunikko 157-senttinen egyptinarabiori. Orilla oli pitkä ja menestyksekäs kilpailu-ura vaativissa koululuokissa ja palkintoja kerääntyi yksi jos toinenkin. Komea ori keräsi mainetta myös näyttelykehissä tehden siitä yhden aikansa suosituimmista jalostushevosista. Farid Nile Moon jätti jälkeensä 11 varsaa, jotka myytiin hyvään hintaan ympäri maailmaa isänsä maineen saattelemana. Ori jouduttiin valitettavasti lopettamaan 16-vuotiaana onnettomuudessa pahasti murtuneen lonkan vuoksi.

Isänemänemä Imperial bint Madori oli kaunis musta 146-senttinen tamma. Braziliasta tuotu hienosukuinen tamma oli erittäin herkkä ja omapäinen rouva. Koko elämänsä muille tiuskittuaan Mai oli myös menestynyt komeasti näyttelykehssä kahmien palkintoja toisensa jälkeen. Kisakentille saakka tämä musta ei koskaan päässyt hankalan luonteensa vuoksi. Mai astutettiin kuitenkin kolme kertaa ja tuloksena oli neljä varsaa, harvinaiset kaksosoripojat. Hyväluonteisen orin kanssa yhdistettynä varsoista kuoriutui tiukkahermoisia ja taitavia kisaratsuja. Tamma kuoli vatsalaukun ongelmien vuoksi 17-vuotiaana.

Emä MJA Rhana Jasima Rhana on tallin kolmas egyptinarabikasvatti ja isäksi valikoitui pitkän harkinnan jälkeen upea Shadiyalainen kimo Naheeb Ali, jonka eloa olin seurannut jo tovin. Yhdistelmä osoittautuikin oikein onnistuneeksi tammavarsan kasvaessa. 153-senttinen rautias Rhana on erittäin potentiaalinen ja se onkin kerännyt voittoja toisensa jälkeen mm. AHACissa, josta sillä on jo arvonimi Legion of Master. Ratsuhevosten laatuarvostelussa tamma nappasi Quality -palkinnon pronsentein 61,667%, All Sim Evaluationissa Bronze Premium -palkinnon sekä Rate My Pony -arvostelussa kolmen tähden ratinging pistein 1068p. Kantakirjaustilaisuudesta Rhana nappasi II-palkinnon ja YLAssa se pisti parastaan saaden ensimmäisen palkinnon.

Emänisä Naheeb Ali oli kuvankaunis 151-senttinen ruunikko egyptinarabiori. Ali syntyi Ranskassa ja saapui sieltä Wenlalle Shadiyaan aloittelemaan kisa-uraansa. Rhanan lisäksi orilla on toinen tammajälkeläinen, Roshaney al Shadiya. Orin sivujen kadottua siitä ei ole jäänyt paljoakaan tietoa näkyville. Naheeb Alin isä Comel oli myöskin Ranskassa syntynyt egyptinarabiori. Comel oli 153-senttinen tummanruunikko komistus, joka teki upean kisauran kouluratsastuksen parissa ollessaan yksi omistajansa silmäteristä. Ori menestyi hyvin myös näyttelyissä ollen monesti best in show. Comel oli luonteeltaan hyvin yhteistyöhaluinen ja arabiksi rento, ja sen vuoksi se olikin suosittu siitosori aina siihen saakka kun se jouduttiin lopettamaan 21 vuoden iässä pahan ähkyn vuoksi.

Emänisänemä Naryishi oli venäläissyntyinen ruunikonkimo egyptinarabitamma. Vain 147-senttinen Naryishi vietiin vuoden ikäisenä Ranskaan, missä se kisasi joitakin hyviä sijoituksia koulussa ja sai 3 jälkeläistä. Naryishi myytiin viettämään eläkepäiviään lapsiperheeseen, jossa se nukkui ikiuneen kunnioitettavassa 32 uoden iässä.

Emänemä Khal Haz Peanut oli rautias 151-senttinen egyptinarabitamma. Haza syntyi egyptissä Khal Arabiansin tiluksille. Hienosta yhdistelmästä oleva tamma oli päätetty huutokaupata jo ennen syntymäänsä. Muutaman mutkan kautta Haza saapui Majorithyyn aloittelemaan kisauraansa helpoissa koululuokissa. Tamma oli hieman pidättäytyväinen ja omissa oloissaan viihtyvä, jopa hieman ilkeä. Se menestyi ihan kivasti ja kisasi myös AHACissa näyttelyissä keräten 121 pistettä. Haza lopetettiin 24 vuoden iässä kovan kaviokuumeen vuoksi.

Emänemänisä Sweet Dream oli rautiaankimo 154-senttinen egyptiläissyntyinen ori. Kiltiksi tituleerattu Dera oli helppo ja mukava ratsu, minkä varjolla sen kisaura olikin menestyksekäs. Erittäin yhteistyöhaluinen ori oli monen lempiratsu ja yksi tallin suosituimmista hevosista, jonka selkään uskalsi päästää myös hieman kokemattomampiakin ratsastajia. Dera kiersi myös muutamia näyttelyitä saaden tuomareilta kehuja hienosta luonteestaan ja ruusukkeita komeasta ulkomuodostaan. Dera jätti jälkeensä peräti 14 jälkeläistä.

Emänemänemä Majreeh Khal oli pieni vaaleanruunikko läsipäinen egyptinarabitamma. 146-senttinen pitkätukkainen Majreeh oli pieni, mutta pippurinen. Oman päänsä pitävä tamma oli melkoinen ruusukehai esteillä, pikkutamma hyppäsi kevyesti 90-sentin ratoja. Voitokas Majreeh voitti puolelleen myös näyttelytuomarit keräten palkintoja kuin sieniä. Kaunis pikkutamma sai 4 jälkeläistä ja yksi niistä jäi pitämään tammalle seuraa sen eläkepäiville.NJ
09.11.2018 Majorithy Arabians, päätuom. Jannica, BIS3, MVA-SERT
22.06.2019 Majorithy Arabians, tuom. Lissu T, BIS1, MVA-SERT
19.08.2019 Majorithy Arabians, tuom. Jannica, BIS1, MVA-SERT

VSN
08.11.2018 Adina, tuom. dookie, CH, SW4

KRJ, sijoituksia 43, joista voittoja 9
22.12.2017 Vindhani, Helppo C, 1/6
02.01.2018 Leijonalaakso, Helppo B, 3/40
02.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 1/30
06.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 2/30
09.01.2018 Priton Budyonnys, Helppo A, 6/40
09.01.2018 Priton Budyonnys, Helppo A, 5/40
09.01.2018 Priton Budyonnys, Helppo A, 6/40
10.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 5/30
12.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 4/30
13.01.2018 Team J&K, Helppo A, 5/40
15.01.2018 Team J&K, Vaativa B, 4/40
18.01.2018 Team J&K, Helppo A, 3/40
20.01.2018 Team J&K, Vaativa B, 4/40
23.01.2018 Kisakeskus Jelly, Helppo A, 2/20
24.01.2018 Vindhani, Helppo A, 2/18
26.01.2018 Roscoff, Helppo A, 6/50
30.01.2018 Roscoff, Helppo A, 5/50
03.02.2018 Mörkövaara, Helppo B, 1/30
05.02.2018 Mörkövaara, Helppo B, 2/30
05.02.2018 Härdelli, Helppo C, 1/30
06.02.1018 Mörkövaara, Helppo B, 2/30
07.02.2018 Mörkövaara, Helppo B, 1/30

07.02.2018 Runoratsut, Helppo A, 4/40
08.02.2018 Runoratsut, Helppo A, 4/40
08.02.2018 Mörkövaara, Helppo B, 3/30
11.02.2018 Koistila, Helppo B, 2/30
11.02.2018 Karhumetsä, Helppo A, 3/30
12.02.2018 Holmberg, Helppo A, 2/30
14.02.2018 Stratocaster, Helppo A, 1/40
14.02.2018 Karhumetsä, Helppo A, 1/30
15.02.2018 Karhumetsä, Helppo A, 3/30
15.02.2018 Karhumetsä, Helppo A, 5/30
16.02.2018 Raatteen Suomenhevoset, Helppo A, 2/30
03.03.2018 Kaarnan Suomenhevoset, Helppo A, 1/40
15.03.2018 Edelsten Ponies, Helppo A, 1/40
16.03.2018 Edelsten Ponies, Helppo A, 1/40
17.02.2018 Karhumetsä, Helppo A, 5/30
17.02.2018 Karhumetsä, Helppo A, 5/30
19.02.2018 Karhumetsä, Helppo A, 2/30
20.02.2018 Karhumetsä, Helppo A, 1/30
22.02.2018 Edelsten Ponies, Helppo A, 4/40
24.02.2018 Edelsten Ponies, Helppo A, 5/40
18.03.2018 Duán Stable, Helppo A, 2/30

Greatest Achievements
Dawnvale July Show II, Most Classic Head Intermediate Mare
Majorithy Arabians Summer Show, Most Classic Junior Mare
Region 2 Championships, Most Classic Junior Mare


AHAC Championships 2017-2019
AHAC, CH, 2018 AHAC Elran Cup, Second Level Dressage Test II
AHAC, CH, 2018 AHAC Dawnvale July Show II, Classic Head Intermediate Mares
AHAC, CH, 2018 AHAC Majorithy Arabians Summer Show, Most Classic Junior Mare
AHAC, CH, 2018 AHAC Region 2 Championships, Most Classic Junior Mare
AHAC, RCH, 2018 AHAC Egyptian Event USA, Sporthorse Junior Mares In-Hand
AHAC, RCH, 2018 AHAC Egyptian Event USA, Open Dressage Seat Equitation Junior Horse
AHAC, RCH, 2018 AHAC Guilford International Arabian Horse Show, Six Year Old Mares
AHAC, RCH, 2017 AHAC Region 15 Championships, Liberty Junior Mare
AHAC, RCH, 2017 AHAC Region 14 Championships, Training Level Dressage Test A
AHAC, RCh, Danish National Championships, Filly Futurity

14.09.2014, Päiväkirjamerkintä, omistaja
Rhanan synnytys läheni ja tamma käveli levottomana ympäri karsinaansa. Olin jäänyt yöksi toimistolle valvomaan synnytystä kameran kautta. Tiesin että Rhana hoitaisi homman hienosti mutta tämä varsa oli myös erittäin odotettu tapaus. Vaikka olin hörppinyt varmaan kolme pannullista kahvia, eivät silmäni näköjään olleet pysyneet auki, sillä heräsin sätkähtäen vaille 4 aamulla. Tarkistin kameran ja Rhana oli asettunut makuulle. Riensin karsinan luo ehtien juuri näkemään pienen mustan varsan syntymisen. Tämä oli upean orimme Faridin ensimmäinen varsa jota olin odottanut niiiin pitkään.

Farrahiksi nimeämäni varsa kapusi ylös ennätysvauhtia ja imi ahnaasti ensimmäiset maitohörppynsä. Olin niin väsynyt, mutta onnellinen uudesta varsasta että katselin parivaljakkoa vielä parin tunnin ajan jonka jälkeen minun oli luovutettava. Matelin nukkumaan lysähtäen sänkyyni enkä edes herännyt aamulla herätyskellon soittoon. Kun viimein heräsin, ei minulla ollut hajuakaan paljonko kello oli ja viskasin nopeasti jotain vaatetta niskaani ja lähdin hipsimään talleille. Lempitammani varsa oli syntynyt illalla ja olihan minun päästävä heti takaisin katsomaan, miten varsa voisi.

Rhana ja Farrah olivat jo virkeinä karsinassaan ja pieni tammavarsa näytti oikein reippaalta ja eloisalta kaverilta. Se otti pieniä pyrähdyksiä emänsä ympärillä ja välillä kävi tutkailemassa maitobaarin tarjontaa. Olin aivan rakastunut ja Farrahista tulisi takuulla yksi lempihevosistani, yhdistelmä oli kertakaikkisen upea ja onnistunut - ainakin mitä pystyin muutamien tuntien ikäisestä varsasta sanomaan.


19.11.2014, Päiväkirjamerkintä, omistaja
Aurinkoinen ja lämmin aamu, mikäs sen ihanampaa. Kävelin tallille lauleskellen ja menin hakemaan Rhanaa ja Farrahia ulos. Vastahan Farrah syntyi... Kaksi kuukautta on mennyt nopeasti ja pienestä mustasta on kasvanut isompi musta. Farrah on osoittautunut erittäin reippaaksi lapseksi ja se rakastaa ihmisten huomiota. Otin Rhanan riimun ja pujotin sen sille päähän. Farrah tunki karsinasta ulos ja alkoi tapansa mukaan maistella jälleen lahkeitani. Rapsutin varsaa kaulalta ja lähdin ohjaamaan parivaljakkoa ulos. Farrah käveli nätisti emänsä vierellä siihen saakka kun pääsimme ulos. Varsa alkoi vetämään villiä ja hieman holtitontakin pukkilaukkaa ympärillämme enkä voinut olla nauramatta sen menolle. Rhana koitti saada lastansa ojennukseen, mutta tällä mentiin tarhoille saakka, jonne jätin pienen energiapommin riehumaan.


10.02.2015, Päiväkirjamerkintä, wortel
Uteliaan näköinen tammavarsa katseli minua karsinastaan, kun saavuin Majorithyyn tutustuttamaan Farrahia tuntemattoman ihmisen käsittelyyn. Avasin karsinan oven varovasti ja annoin tamman haistella ensin kättäni. Sitten silitin varovasti varsaa kaulalta, eikä Farrah ollut moksiskaan. Otin riimun karsinan ovesta ja annoin varsan haistella riimua. Sitten pujotin sen varovasti tamman päähän, toisella kädellä silittelin sitä kokoajan kaulalta. Farrah oli vain utelias, eikä kiinnittänyt riimuun lähes mitään huomiota.

Kun tammalla oli riimu päässä, nappasin käteeni harjan ja harjasin Farrahin perusteellisesti rauhallisin ottein. Varsa oli erittäin kiinnostunut kaikesta ja antoi jopa tuntemattomamman ihmisen käsitellä itseään. Jätin varsan hetkeksi seisomaan karsinaan riimu päässään, kun kävin juttelemassa Shannonin kanssa. Kun lähdin hetken päästä tallilta, otin tamman päästä riimun pois ja silitin sitä hyvästiksi.


09.07.2015, Päiväkirjamerkintä, Hellu
Tulin tänne Majorithyyn pitämään hauskaa vähän pikku varsojen kanssa. Nyt oli vuorossa Farrah. Hain Farrahin varsatarhasta, jossa oli sen lisäksi kaksi muuta varsaa. Toiset varsat jäivät katselemaan peräämme. Farrah oli tottunut hienosti riimuun, eikä siinä ollut mitään ongelmaa. Ajattelin jos tänään ensin kävisimme pienellä lenkillä, ja sitten kokeilisimme suitsia.

Vein Farrahin sisälle, tallissa oli pari tammaa, joten Farrahilla ei ollut hätää. Se tutkiskeli karsinan nurkat ja asettui sitten aloilleen. Hain harjat ja rupesin harjaamaan sitä. Samalla juttelin sille hempeitä ja rapsuttelin sitä mukavista paikoista. Farrah tykkäsi kohtelusta ja kyhnytti varovaisesti hennolla päällään olkapäätäni. Farrah oli aika sotkuinen, ja sen kuuraamisen jälkeen olin itse sotkuinen. Kuuraamisen aikana huomioin, että se tykkäsi kumisuan hierovasta liikkeestä, sillä aina kun harjasin sitä sillä, niin se nojautui vastaan ja hirnahti iloisesti.

Vein harjat pois ja otin riimunnarun. Vein Farrahin pihalle ja lähdimme pienelle metsälenkille. Koko lenkin ajan juttelin varsalle ja pidin kättä sen lavalla. Aluksi Farrah oli hermostunut ja kuunteli jokaista pientä rasahdusta, mutta pikkuhiljaa se tottui ääniin ja käveli rauhassa vieressäni. Otin pienen pätkän ravia ja Farrah ravasi hienosti vieressäni. Siitä tulisi vielä kaunis hevonen, sillä varsana se ainakin oli aivan ihastuttava.

Palasin rauhallisesti tallille ja vein Farrahin sisälle. Sisällä hain sille omat suitset. Näytin Farrahille suitsia kauempana. Toin niitä koko ajan lähemmäksi, silti tamma pysyi koko ajan paikalla. Kun suitset olivat jo aika lähellä, Farrah tuli tutustumaan niihin. Annoin kuolainten osua siihen ja se värähti hieman, mutta ei paennut. Seuraavaksi nostin kuolaimet sen eteen ja kun se avasi suunsa, pujotin suitset sen päähän. Farrah mietti hetken mikä kapistus sillä oli suussa ja yritti päästä siitä eroon. Se ei kuitenkaan onnistunut siinä ja kun se rauhoittui, annoin suitsien olla vähän aikaa sen päässä. Sitten otin suitset pois, ja annoin varsale porkkanan palkaksi. Vein sen vielä pihalle muitten seuraksi ja lähdin kotiin.


27.07.2015, Kouluvalmennus, Helppo A, WW
Harjoittelimme tänään siirtymisiä, sillä Farrahilla tuntui kokoajan olevan kaasu pohjassa ja Shannon sai tehdä jatkuvasti puolipidätteitä. Siirtymisillä pyrimme saamaan hevoseen kontrollin. Aloitimme käynti-ravi siirtymisillä, mitkä sujuivat hyvin, vaikka ravi kiihtyi nopeasti tököttäväksi. Muistutin, että sinun tuli pitää oma istuntasi rauhallisena ja kun Shannon toimi näin, oli ravikin rauhallisempaa, sekä liitovaihe näkyi selvemmin. Lopuksi harjoittelimme kahdeksikolla siirtymisiä ravista laukkaan. Usein Farrah kiihdytti nostoissa "kiitoraviin", mutta en antanut nostaa laukkaa ennen kuin hevonen on hallinnassa. Pian tamma tajusi mistä oli kyse ja nostot sujuivat hienosti.


20.08.2015, Päiväkirjamerkintä, omistaja
Olin nukkunut todella huonosti ja olin melko äkäisellä tuulella. Hommat oli kuitenkin hoidettava ja ajattelin että hevoset saattaisivat piristää päivääni. Tarkoituksenani oli käydä Farrahin kanssa pienellä maastolenkillä ja ehkä myös laukkaamassa pelloilla mikäli tamma vaikuttaisi tänään hieman rauhallisemmalta kuin viimeksi - peppuni on edelleen kipeä. Farrah oli innoissaan minut nähdessään ja hörisi minulle karsinastaan kun lähestyin sitä. Varusteet laitettuani talutin tamman ulos ja kävelytin sitä pienen hetken nähdäkseni millä tuulella se mahtaisi olla, en haluaisi ottaa pellolta jälleen uusia mustelmia. Farrah vaikutti yllättävän rauhalliselta, joten päätin lähteä kokeilemaan.

Tamma odotti nätisti kun nousin selkään ja lähdimme rauhallisesti kävelemään. Alkoi tuulla hieman, mutta oli kuitenkin kaunis ilma ja Farrah nuuhki ilmaa kiinnostuneena. Otimme välillä pienet ravipätkät ja kun pääsimme pellonlaidalle, tamma innostui ja otti pienen pukkipätkän pellon keskelle päin. Rauhoittelin sitä ja hetken aikaa käveltyämme käänsin tamman kohti peltoa ja annoin mennä. Farrah nosti välittömästi villin laukan ja pelto alkoi lyhetä lyhenemistään. Vauhdin huuma oli uskomattoman ihana ja jouduin pyyhkimään kyyneleitä poskiltani hidastaessani menoa. Taputin tammaa joka pärskähteli tyytyväisyyttään. Kävelimme tallille pientä ravipätkää lukuunottamatta ja vein Farrahin pesun kautta karsinaansa lepäämään jonne se jäikin oikein mielissään torkkumaan.


14.09.2015, Kouluvalmennus, Helppo A, Pinja_K
Odottelin, että ratsukko saapuisi maneesiin ja kertasin päässäni valmennuksen kulkua. Pian uljas tamma ratsastajineen tuli maneesiin ja ohjasin Shannonin heti kävelemään alkukäyntejä. He eivät kuitenkaan kauaa aloitelleet vaan käskin heidät heti töihin. Shannon otti ohjat ja alkoi tehdä omatoimisesti pysähdyksiä ja peruutuksia. Pian he siirtyivätkin kevyeeseen raviin. He alkoivat alkulämmittelyksi tekemään pohkeenväistöä. Farrah liikkui kauniisti ja sulavasti. Sitten Shannon sai luvan istua harjotusraviin ja unohtaa pohkeenväistön. Sitten he alkoivat tehdä pitkille sivuille avotaivutusta. Tämän ratsukko kuitenkin taitoi niin hyvin, että annoin heille luvan ottaa välikäynnit.

Välikäyntien jälkeen tehtävä oli seuraavanlainen. Käynnissä lyhyt sivu, voltti pitkänsivun alkuun ja laukannnosto käynnistä. Laukataan pitkäsivu ja toinen luhyt sivu sitten kokorataleikkaa. Laukanvaihto mieluiten laukassa. Laukanvaihto tuotti pieniä ongelmia, mutta muuten tehtävä sujui ohejiden mukaan. Tämän jälkeen määräsin laukanvaihtojen harjoittelua. He laukkasivat kahdeksikkoa ja vaihtoivat laukkaa suunnan vaihduttua. Aika alkoi käydä vähiin ja ratsukko ravaili kevyessä ravissa vielä paljon ympyröitä. Sitten siirryttiin loppukäynteihin.


13.02.2016, Helppo A kouluvalmennus, Sara
Farrah käveli uraa pitkin Shannon selässään. Sen pitkä siro kaula oli siistillä kaarella. Shannon ohjasi sen joka sivulla voltille ja otti välillä pysähdyksiä. Varmistelimme että Farrahin jarrut olivat paikalla. Se kulki erittäin reippaasti ja Shannon sai pidättää sitä melko paljon. Ravissa he menivät ympyrällä. Farrah yritti aika paljon tunkea uralle mutta Shannon käytti ulkopohjettaan hyvin. -Kokoa sitä hieman, ohjeistin. Shannon teki työtä käskettyä. He ottivat kahdeksikkoa ravissa ja tekivät käynti-ravisiirtymisiä.

Farrah oli kuuliainen, mutta sillä on melko pitkät askeleet. Välillä se kokosi itsensä todella hyvin ja välillä se vain lönkötteli. Laukassa tamma kulki reippaasti ja hyvässä peräänannossa. Se kuumui ehkä hieman mutta hidasti kyllä kuuliaisesti. Shannon työskenteli Farrahin kanssa hyvin. He tekivät ravissa kiemurauria ja voltteja. Kaikki sujui hyvin. Samassa ulkoa kuului kolahdus ja Farrah lähti kiitolaukkaan. - Älä kisko ohjista kokoajan vaan pidätä, päästä, pidätä... jne.. Selostin. Tamma rauhoittui ja jatkoimme. Loppuverryttelyksi teimme pohkeenväistöjä molempiin suuntiin ravissa ja käynnissä.


19.06.2016, Kouluvalmennus, reibili
Majorithy Arabians oli minulle jo ennestään tuttu paikka, mutta arabit valmennettavina olivat aivan uusi tuttavuus. Löysin tieni Majorithyn kentälle, jossa Shannon oli jo odottelemassa Farrahin kanssa. Tamma oli upea ilmestys. Alkuverryttelyiksi teetätin tapani mukaan paljon siirtymisiä askellajien välillä, sekä pieniä voltteja. Farrah oli heti alusta asti mukavan herkkä, mutta siirtymäharjoituksilla siitä saatiin irti vielä vähän enemmän. Kolmikaarisella kiemurauralla harjoiteltiin vähän hevosen asettamista ja suoristamista käännöksen jälkeen. Shannon ja Farrah pelasivat hyvin yhteen. Farrahin liikkeitä oli kiva katsella, sillä oli luonnostaan joustavat liikkeet ja hieman haaveilin, että pääsisin itsekin joskus kokeilemaan arabia. Valmennuksen loppuun teetätin hieman laukkaharjoituksia, eli laukanvaihtoja sekä vastalaukkaa. Valmennuksen lopuksi käytiin pieni palautekeskustelu, jonka jälkeen jätin ratsukon tekemään loppuverryttelyt itsenäisesti.


30.06.2016, Helppo A kouluvalmennus, WW
Farrah ja Shannon sopivat toisilleen kuin nakutettu. Tamma totteli Shannonin pienintäkin painonsiirtoa moitteetomasti. Oikein näpsäkkä neiti oli täytyy tähän väliin sanoa! Otimme radaksi HELPPO A:0 2009,jota lähdimem työstämään. Ratsukko sai mennä ensin radan itsenäisesti, jonka jälkeen kommentoisin mahdollisia virheliikkeitä. Ratsukko meni melko tyylipuhtaan radan, mutta suorat linjat tuppasit menemään kiemuroiksi. Kehotin pitämään paremman tuen pohkeilla ja istumaan molemmilla istuinluilla, Farrah kun vaikutti olevan herkkä avuille. Laukanvaihdoissa tuli pieniä ravirikkeitä, mutta näitä korjattiin eikä lopputunnista virheitä ollut melkein ollenkaan.


30.07.2016, Päiväkirjamerkintä, omistaja
Tuntuu, että vastahan minä olin seuraamassa kun Farrah syntyi, mutta niin se vain tämäkin päivä päsi vihdoin koittamaan. Olimme astuttaneet Farrahin upealla ulkomailta meille saapuneella egyptiläisorilla BT Zuebh al Muqtadir ja synnytys läheni lähenemistään. Tuttu juttuhan se oli, olin nähnyt sen kymmeniä kertoja mutta jostain syystä tällä kertaa olin aivan superhermona. Farrahista on tullut minulle erittäin tärkeä hevonen ja ehkä se tässä minua huolettikin. Olin kerran menettänyt tamman synnytykseen ja ainahan se pieni pelko siellä takaraivossa on että jotain voi mennä pieleen.

Päätin kuitenkin sulkea negatiiviset ajatukset mielestäni ja kävin vilkaisemassa Farrahia iltakymmenen aikoihin. Tamma oli rauhallisen näköinen ja tuli höristen karsinan ovelle vastaan. Silitin tammaa poskesta ja annoin sille suukon turvalle. - Tsemppiä kultapieni, hyvin se menee, tokaisin Farrahille joka tökkäsi minua turvallaan. Hain itselleni kupillisen kahvia ja kasasin heinäpaaleista hienon sängyn itselleni karsinan viereen. Tunnit kuluivat eikä mitään tapahtunut. Halusin todella kovasti olla läsnä varsan syntymässä, mutta perkule voihan sitä vain arvata kuka oli jälleen nukahtanut. Olin kaatanut jo kylmenneet kahvini syliini ja kun nousin ylös lähteäkseni vessaan pyyhkimään tahraa, huomasin karsinassa yhden hevosen sijasta kaksi. Farrah oli ylpeän näköinen äiti pienen varsansa vieressä. Musta pieni tammavarsa oli aivan emänsä näköinen ja saatoin liikuttua tilanteesta.


10.09.2018, Kouluvalmennus, reibili
Farrah ja Shannon olivatkin tuttu ratsukko edelliseltä kerralta. Tänään sää oli todella kurja, joten valmennus siirrettiin kentältä maneesiin, suurin syy tähän oli se että valmentaja on sokerista tehty eikä halunnut tihkusateessa paleltua ulos. Tälläkin kertaa teetin ratsukolle siirtymäharjoituksia askellajien välillä ja askellajien sisällä. Käynnistä raviin ja takaisin käyntiin, sekaan myös hieman laukkaa sitten, kun lihaksisto oli lämmennyt riittävästi. Farrahilla oli tänään hieman huono päivä ja se puri ajoittain kiinni kuolaimeen ja vastusteli apuja, mutta kun tehtiin hieman taivutusharjoituksia ja hieman lisää siirtymisiä, alkoi Farrah jälleen kuunnella Shannonia paremmin. Teetätin ratsukolla takaosakäännöksiä, jota ennen hevosta tuli koota jonkin verran. Harjoitus ei tälle ratsukolle ollut temppu eikä mitään ja tämän harjoituksen jälkeen valmennukseen varattu aika oli lopussa, joten kehuttuani ratsukkoa hieman jätin Shannonin ja Farrahin tekemään loppuverryttelyt itsenäisesti.


20.01.2019, Päiväkirjamerkintä, omistaja
Minua jännitti aivan liikaa, yritin rauhoitella itseäni ja toistella että kaikki menee hyvin. Tänään oli vuorossa jälleen yksi kantakirjaustilaisuus ja jostain syystä olin aivan hermoraunio. Farrah oli melkein yhtä hermona kuin minäkin ja ravaili hermostuneena ympäriinsä kun yritin saada sitä autoon. Muut hevoset olivat hieman rauhallisempia ja lopulta saimme lastattua hevoset yllättävän nopeasti. Ajomatka taas oli tuskastuttavan pitkä ja hevoset olivat todella levottomia koko matkan, minun piti laittaa radiota kovemmalle loppumatkasta kun en jaksanut enää kuunnella kavioiden kopinaa seiniä vasten. Perille päästyämme Farrah oli jo rauhoittunut ja pääsimme hyvillä mielin astelemaan esille. Farrah käyttäytyi todella hienosti ja poseerasikin aika tyylikkäästi. Lopputuloksena meille napsahti ensimmäinen palkinto upein pistein, en olisi voinut olla tyytyväisempi!


24.03.2019, Kouluvalmennus, reibili
Shannon oli jo aloittanut alkuverryttelyt, mikä oli hienoa, koska olin hieman myöhässä tämän päivän valmennuksesta. "Mä ajattelin että sä taas kuitenkin teetät siirtymisiä ja voltteja joten mä otin ja tein ne jo" Shannon huuteli ratsunsa selästä, enkä minä voinut kuin hymyillä leveästi ja näyttää peukkia. Valmennuksen aikana teetätin taas harjoituksia kolmikaarisella kiemurauralla, jossa hinkattiin hevosen asettamista, taivuttamista ja suoristamista jälleen kerran. Käynnissä ja ravissa tehtävä sujui hienosti, mutta kun olisi pitänyt nostaa laukka, näytti Farrah hieman kyllästymisen merkkejä ja niskoitteli hieman vastaan. Napakammilla avuilla ja ratsastamalla reippaammin eteen alkoi Shannon saada tammaansa hieman enemmän liikettä. Kaikkiaan valmennus oli ratsukolta oikein onnistunut ja Farrah näytti todella tyytyväiseltä saatuaan pitkät ohjat sen merkiksi, että treenit ovat ohi.

No evaluations.


Jälkeläiset

I'timad Zuleika MJA MJA Zakiyya bint Farrah Mas'ud Faris MJA
2016 Egyptinarabitamma, i. BT Zuebh al Muqtadir (Cabhira Bint Sinan VI), omistaja Majorithy Arabians 2018 Egyptinarabitamma, i. Zakiryah Ibn Bikr (Galal Zakiyah), omistaja Majorithy Arabians 2019 Egyptinarabiori, i. Galal El Masri (Tawfik al Najya), omistaja Majorithy Arabians

Yhteystiedot

Shannon. VRL-05645, email

Tekijänoikeudet

Tämä on virtuaalitalli, mikään sivuilla ei ole todellista eikä kuvissa olevilla hevosilla ole mitään tekemistä tämän sivun kanssa. This is a sim game stable and nothing here is real or related to the horses in the pictures.

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus Shannon.
Kuvat © Pexels.com, Butler Farms & Om El Arab

Suosittelemme

Bellimo Arabians
Islanninhevostalli Trottúr
Kultahuisku
al Najya
Walia Arabians
al Qismat Arabians
Maghara Arabians
Blackthorn Hills Farm
Southern Oak Equine
Galal Arabians
Dahabu Arabians
Starfire Estate
Majorithy Arabians