In'am Farrah MJA +++


2014 Black Straight Egyptian Arabian Mare, 152cm
Born 14.09.2014, now at age M Layouts / 

raitatossu.net/mayflower, VH16-003-0085
Bred and owned by Shannon. (VRL-05645), Majorithy Arabians
Competing in 2nd Level Dressage, Helppo A

AHAC points 739, Legion of Supreme Merit
RHLA Quality 63,889 %
RMP 3 Star Prospect 992p.

KTK-I kantakirjattu tammikuun 2019 tilaisuudessa pistein 20 + 20 + 20 + 20 = 80p.
History

Farrah on kaunis tamma oriista Farid Amal al Rayad, ollen sen ensimmäinen jälkeläinen ja parempaa varsaa olisinkin voinut vain toivoa. Farrahin takana yhdistyvät monet upeat hevoset, joten odotukset ovatkin korkealla. Tamma on herkkä, mutta hyväkäytöksinen ja osoittanut erinomaista kapasiteettia tuleville kilparadoille. Toivon mukaan Farrah tulee menestymään hyvin ja tulevaisuudessa myös jatkaa sukuaan tässä hienossa linjassa.


About

Hoidettaessa Farrah seisoo kiltisti paikoillaan ja nauttii harjauksesta, nostaa kaviot keveästi ilmaan eikä yritä repiä niitä. Satuloidessa se seisoo kiltisti paikoillaan, mutta saattaa pullistella satulavyötä kiristäessä. Suitsiessa neiti avaa suunsa nätisti eikä revi päätään. Tamma tykkää "asetella" kuolaimet oikeaan paikkaan kun ratsastaja on saanut suitset kiinni. Näky on huvittava kun Farrah heiluttelee niin että koko pää heiluu.

Ratsastettaessa Farrah kuuntelee ja tottelee ihanasti apuja. Se omaa ihanan pehmeät, mutta matkaavoittavat askeleet ja sen liikkeet ovat joustavan kevyet ja lennokkaat. Koulu menee todella kivasti tamman kanssa, se kuuntelee kuuliaisesti apuja. Farrah saattaa kuitenkin jäädä vasemman puolen ohjaan kiinni, mutta kun sitä taivuttaa vastakkaiseen suuntaan päästää se yleensä kuolaimesta irti. Farrah on hyvin tarkka painoavuista mm. laukkojen nostossa. Tamma on taitava myös esteillä, mutta hirvittävän kuumumisensa vuoksi emme ole päässeet kisaamaan lajissa ollenkaan. Farrah voi olla hieman kinkkinen taluttaa. Se kulkee reippaasti ja innokkaasti eteenpäin, sekä saattaa yrittää rynniä karsinaan tai laitumelle/tarhaan. Laitumella ja tarhassa se tykkää heitellä kunnon riemupukit aina kun pääsee irti, joten tamma kannattaa päästää irtipää itseään kohti jottei saa kaviosta päähänsä. Farrah antaa yleensä helposti kiinni, varsinkin jos se on viimeinen, sillä se ei tykkää jäädä yksin.

Kengittäessä tamma tykkää katsella mitä seppä tekee. Se saattaa aristella kovia ääniä, kun kengittäjä tekee tai suoristaa kenkää, joten silloin on oltava joku vierellä, helpoimmalla pääsee kun laittaa sille tupot vanua korviin. Eläinlääkäriä se ei pelkää, urhea tamma. Matolääke on kyllä aina tosi inhottava. Kisoissa Farrah saattaa jännittää kovasti jos ratsastaja on vähääkään epävarma. Lastaus ja kuljetus onnistuu temppuilutta ja matkan aikana tamma ottaakin monesti torkut.


Pedigree

Farid Amal al Rayad ++++
2009 black straight egyptian, YLA1, ktk-II, krj-III, VFA2
Al Amal +
grey straight egpytian, ISG Untitled
Safeen
MB Masail
VIR MVA Ch Imperial al Baliha
bay straight egpytian
Farid Nile Moon
Imperial bint Madori
MJA Rhana Jasima ++++
2010 chestnut straight egpytian, ktk-II
Naheeb Ali
bay straight egpytian, 151cm
Comel
Naryishi
Khal Haz Peanut
chestnut straight egpytian, 151cm
Sweet Dream
Majreeh Khal


Farrahin isä Farid Amal al Rayad on kiiltävän musta 155-senttinen egyptinarabiori. Ihailemani ja nyt jo valitettavasti lopettaneen al Rayad Studin kasvatti, joka on ollut unelmieni täyttymys saapumisestaan saakka. Farid on kilpaillut kouluratsastuksessa hyvällä menestyksellä ja saavuttanut AHACissa arvonimen Legion of Masters pistein 1.476. Syyskuussa 2018 ori nappasi himoitun YLA1 -palkinnon pistein 101,5 sekä marraskuussa KRJ-III -palkinnon. Ihmisiä rakastava ori on mitä mainioin ratsu ja se onkin periyttänyt tätä luonteenpiirrettä myös jälkeläisilleen, joita se on siittänyt 7.

Isänisä oli upea ulkomaalainen 1998 syntynyt kimo, 152-senttinen egyptinarabiori Al Amal. Omistajansa ylpeys keräsi uransa aikana AHACista pisteet arvonimeen Legion of Merit ja kilpaili menestyksekkäästi myös kouluratsastuksen puolella. Valitettavasti kipakkaluonteinen ori kuoli nuorena tapaturmaisesti, eikä se ehtinyt saavuttaa isompia titteleitä. Al Amal jätti jälkeensä 7 jälkeläistä, vaikkakaan viimeisintä eli Faridia, ole sivuille merkittykään.

Isänisänisä Safeen oli tulinen pieni kimo ori, Egyptiläisen huippusiittolan ylpeys ja kovanluokan kouluratsu. Vain 146-senttinen Safeen niitti mainetta niin näyttelykehissä kuin ratsunakin ja jo alle 4-vuotiaana sen nimi oli tuttu ympäri Egyptiä. Komea kimo oli luonteeltaan melkoisen äkkipikainen ja jopa vaikeahko. Oriin ratsastajat olivat kuitenkin huippuosaajia ja Safeenista kuoriutui yllättävän hyvähermoinen ratsu. Se nappaili sijoituksia niin koulussa kuin matalilla esteilläkin ja jollain konstilla onnistui voittamaan paljon itseäänkin suurempia hyppääjiä. Ori astui elämänsä aikana vain kaksi tammaa, joten linja on harvinainen. Safeen kuoli vanhuuteen omalla laitumellaan ollessaan liki 30-vuotias.

Isänisänemä MB Masail oli herkkäluontoinen, mutta kiltti tamma. 149-senttinen ruunikko aloitti ja lopetti kilpauransa hyvin nuorena uskomattomalla menestyksellä. Tamman nimi keikkui useimmiten kärkikolmikossa ja omistajat päättivät lopettaa huipulla. Masail vietti leppoisaa siitostamman elämää ja sai 3 varsaa, joista Al Amal oli menestyksekkäin. Masail jouduttiin lopettamaan ähkyn vuoksi 20-vuotiaana.

Isänemä Imperial al Baliha oli kuvankaunis al Rayadin maahantuonti. Ruunikko 147-senttinen tamma asui elämänsä Spartassa keräten pokaaleja näyttelyistä saavuttaen VIR MVA Ch -arvonimen ja ktk-kelpoisuuden. Tammmaa ei kuitenkaan kantakirjattu eikä se ehtinyt juurikaan kisaamaan toimiessaan lähinnä siitostammana. Baliha sai yhteensä 7 jälkeläistä Faridin ollessa niistä sen viimeinen ja tamma kuoli vanhuuteen omassa karsinassaan ollessaan 28-vuotias.

Isänemänisä Farid Nile Moon oli tummanruunikko 157-senttinen egyptinarabiori. Orilla oli pitkä ja menestyksekäs kilpailu-ura vaativissa koululuokissa ja palkintoja kerääntyi yksi jos toinenkin. Komea ori keräsi mainetta myös näyttelykehissä tehden siitä yhden aikansa suosituimmista jalostushevosista. Farid Nile Moon jätti jälkeensä 11 varsaa, jotka myytiin hyvään hintaan ympäri maailmaa isänsä maineen saattelemana. Ori jouduttiin valitettavasti lopettamaan 16-vuotiaana onnettomuudessa pahasti murtuneen lonkan vuoksi.

Isänemänemä Imperial bint Madori oli kaunis musta 146-senttinen tamma. Braziliasta tuotu hienosukuinen tamma oli erittäin herkkä ja omapäinen rouva. Koko elämänsä muille tiuskittuaan Mai oli myös menestynyt komeasti näyttelykehssä kahmien palkintoja toisensa jälkeen. Kisakentille saakka tämä musta ei koskaan päässyt hankalan luonteensa vuoksi. Mai astutettiin kuitenkin kolme kertaa ja tuloksena oli neljä varsaa, harvinaiset kaksosoripojat. Hyväluonteisen orin kanssa yhdistettynä varsoista kuoriutui tiukkahermoisia ja taitavia kisaratsuja. Tamma kuoli vatsalaukun ongelmien vuoksi 17-vuotiaana.

Emä MJA Rhana Jasima Rhana on tallin kolmas egyptinarabikasvatti ja isäksi valikoitui pitkän harkinnan jälkeen upea Shadiyalainen kimo Naheeb Ali, jonka eloa olin seurannut jo tovin. Yhdistelmä osoittautuikin oikein onnistuneeksi tammavarsan kasvaessa. 153-senttinen rautias Rhana on erittäin potentiaalinen ja se onkin kerännyt voittoja toisensa jälkeen mm. AHACissa, josta sillä on jo arvonimi Legion of Master. Ratsuhevosten laatuarvostelussa tamma nappasi Quality -palkinnon pronsentein 61,667%, All Sim Evaluationissa Bronze Premium -palkinnon sekä Rate My Pony -arvostelussa kolmen tähden ratinging pistein 1068p.

Emänisä Naheeb Ali oli kuvankaunis 151-senttinen ruunikko egyptinarabiori. Ali syntyi Ranskassa ja saapui sieltä Wenlalle Shadiyaan aloittelemaan kisa-uraansa. Rhanan lisäksi orilla on toinen tammajälkeläinen, Roshaney al Shadiya. Orin sivujen kadottua siitä ei ole jäänyt paljoakaan tietoa näkyville. Naheeb Alin isä Comel oli myöskin Ranskassa syntynyt egyptinarabiori. Comel oli 153-senttinen tummanruunikko komistus, joka teki upean kisauran kouluratsastuksen parissa ollessaan yksi omistajansa silmäteristä. Ori menestyi hyvin myös näyttelyissä ollen monesti best in show. Comel oli luonteeltaan hyvin yhteistyöhaluinen ja arabiksi rento, ja sen vuoksi se olikin suosittu siitosori aina siihen saakka kun se jouduttiin lopettamaan 21 vuoden iässä pahan ähkyn vuoksi.

Emänisänemä Naryishi oli venäläissyntyinen ruunikonkimo egyptinarabitamma. Vain 147-senttinen Naryishi vietiin vuoden ikäisenä Ranskaan, missä se kisasi joitakin hyviä sijoituksia koulussa ja sai 3 jälkeläistä. Naryishi myytiin viettämään eläkepäiviään lapsiperheeseen, jossa se nukkui ikiuneen kunnioitettavassa 32 uoden iässä.

Emänemä Khal Haz Peanut oli rautias 151-senttinen egyptinarabitamma. Haza syntyi egyptissä Khal Arabiansin tiluksille. Hienosta yhdistelmästä oleva tamma oli päätetty huutokaupata jo ennen syntymäänsä. Muutaman mutkan kautta Haza saapui Majorithyyn aloittelemaan kisauraansa helpoissa koululuokissa. Tamma oli hieman pidättäytyväinen ja omissa oloissaan viihtyvä, jopa hieman ilkeä. Se menestyi ihan kivasti ja kisasi myös AHACissa näyttelyissä keräten 121 pistettä. Haza lopetettiin 24 vuoden iässä kovan kaviokuumeen vuoksi.

Emänemänisä Sweet Dream oli rautiaankimo 154-senttinen egyptiläissyntyinen ori. Kiltiksi tituleerattu Dera oli helppo ja mukava ratsu, minkä varjolla sen kisaura olikin menestyksekäs. Erittäin yhteistyöhaluinen ori oli monen lempiratsu ja yksi tallin suosituimmista hevosista, jonka selkään uskalsi päästää myös hieman kokemattomampiakin ratsastajia. Dera kiersi myös muutamia näyttelyitä saaden tuomareilta kehuja hienosta luonteestaan ja ruusukkeita komeasta ulkomuodostaan. Dera jätti jälkeensä peräti 14 jälkeläistä.

Emänemänemä Majreeh Khal oli pieni vaaleanruunikko läsipäinen egyptinarabitamma. 146-senttinen pitkätukkainen Majreeh oli pieni, mutta pippurinen. Oman päänsä pitävä tamma oli melkoinen ruusukehai esteillä, pikkutamma hyppäsi kevyesti 90-sentin ratoja. Voitokas Majreeh voitti puolelleen myös näyttelytuomarit keräten palkintoja kuin sieniä. Kaunis pikkutamma sai 4 jälkeläistä ja yksi niistä jäi pitämään tammalle seuraa sen eläkepäiville.


Gallery


   Photos © Abdullah A. Almokbel & Shams ArabiansNJ
09.11.2018 Majorithy Arabians, päätuom. Jannica, BIS3, MVA-SERT

VSN
08.11.2018 Adina, tuom. dookie, CH, SW4

KRJ, sijoituksia 43, joista voittoja 9
22.12.2017 Vindhani, Helppo C, 1/6
02.01.2018 Leijonalaakso, Helppo B, 3/40
02.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 1/30
06.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 2/30
09.01.2018 Priton Budyonnys, Helppo A, 6/40
09.01.2018 Priton Budyonnys, Helppo A, 5/40
09.01.2018 Priton Budyonnys, Helppo A, 6/40
10.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 5/30
12.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 4/30
13.01.2018 Team J&K, Helppo A, 5/40
15.01.2018 Team J&K, Vaativa B, 4/40
18.01.2018 Team J&K, Helppo A, 3/40
20.01.2018 Team J&K, Vaativa B, 4/40
23.01.2018 Kisakeskus Jelly, Helppo A, 2/20
24.01.2018 Vindhani, Helppo A, 2/18
26.01.2018 Roscoff, Helppo A, 6/50
30.01.2018 Roscoff, Helppo A, 5/50
03.02.2018 Mörkövaara, Helppo B, 1/30
05.02.2018 Mörkövaara, Helppo B, 2/30
05.02.2018 Härdelli, Helppo C, 1/30
06.02.1018 Mörkövaara, Helppo B, 2/30
07.02.2018 Mörkövaara, Helppo B, 1/30

07.02.2018 Runoratsut, Helppo A, 4/40
08.02.2018 Runoratsut, Helppo A, 4/40
08.02.2018 Mörkövaara, Helppo B, 3/30
11.02.2018 Koistila, Helppo B, 2/30
11.02.2018 Karhumetsä, Helppo A, 3/30
12.02.2018 Holmberg, Helppo A, 2/30
14.02.2018 Stratocaster, Helppo A, 1/40
14.02.2018 Karhumetsä, Helppo A, 1/30
15.02.2018 Karhumetsä, Helppo A, 3/30
15.02.2018 Karhumetsä, Helppo A, 5/30
16.02.2018 Raatteen Suomenhevoset, Helppo A, 2/30
03.03.2018 Kaarnan Suomenhevoset, Helppo A, 1/40
15.03.2018 Edelsten Ponies, Helppo A, 1/40
16.03.2018 Edelsten Ponies, Helppo A, 1/40
17.02.2018 Karhumetsä, Helppo A, 5/30
17.02.2018 Karhumetsä, Helppo A, 5/30
19.02.2018 Karhumetsä, Helppo A, 2/30
20.02.2018 Karhumetsä, Helppo A, 1/30
22.02.2018 Edelsten Ponies, Helppo A, 4/40
24.02.2018 Edelsten Ponies, Helppo A, 5/40
18.03.2018 Duán Stable, Helppo A, 2/30

Greatest Achievements
Dawnvale July Show II, Most Classic Head Intermediate Mare
Majorithy Arabians Summer Show, Most Classic Junior Mare
Region 2 Championships, Most Classic Junior Mare


AHAC Championships 2017-2019
AHAC, CH, 2018 AHAC Elran Cup, Second Level Dressage Test II
AHAC, CH, 2018 AHAC Dawnvale July Show II, Classic Head Intermediate Mares
AHAC, CH, 2018 AHAC Majorithy Arabians Summer Show, Most Classic Junior Mare
AHAC, CH, 2018 AHAC Region 2 Championships, Most Classic Junior Mare
AHAC, RCH, 2018 AHAC Egyptian Event USA, Sporthorse Junior Mares In-Hand
AHAC, RCH, 2018 AHAC Egyptian Event USA, Open Dressage Seat Equitation Junior Horse
AHAC, RCH, 2018 AHAC Guilford International Arabian Horse Show, Six Year Old Mares
AHAC, RCH, 2017 AHAC Region 15 Championships, Liberty Junior Mare
AHAC, RCH, 2017 AHAC Region 14 Championships, Training Level Dressage Test A
AHAC, RCh, Danish National Championships, Filly Futurity

10.02.2015, Päiväkirjamerkintä, wortel
Uteliaan näköinen tammavarsa katseli minua karsinastaan, kun saavuin Majorithyyn tutustuttamaan Farrahia tuntemattoman ihmisen käsittelyyn. Avasin karsinan oven varovasti ja annoin tamman haistella ensin kättäni. Sitten silitin varovasti varsaa kaulalta, eikä Farrah ollut moksiskaan. Otin riimun karsinan ovesta ja annoin varsan haistella riimua. Sitten pujotin sen varovasti tamman päähän, toisella kädellä silittelin sitä kokoajan kaulalta. Farrah oli vain utelias, eikä kiinnittänyt riimuun lähes mitään huomiota.

Kun tammalla oli riimu päässä, nappasin käteeni harjan ja harjasin Farrahin perusteellisesti rauhallisin ottein. Varsa oli erittäin kiinnostunut kaikesta ja antoi jopa tuntemattomamman ihmisen käsitellä itseään. Jätin varsan hetkeksi seisomaan karsinaan riimu päässään, kun kävin juttelemassa Shannonin kanssa. Kun lähdin hetken päästä tallilta, otin tamman päästä riimun pois ja silitin sitä hyvästiksi.


27.07.2015, Kouluvalmennus, Helppo A, WW
Harjoittelimme tänään siirtymisiä, sillä Farrahilla tuntui kokoajan olevan kaasu pohjassa ja Shannon sai tehdä jatkuvasti puolipidätteitä. Siirtymisillä pyrimme saamaan hevoseen kontrollin. Aloitimme käynti-ravi siirtymisillä, mitkä sujuivat hyvin, vaikka ravi kiihtyi nopeasti tököttäväksi. Muistutin, että sinun tuli pitää oma istuntasi rauhallisena ja kun Shannon toimi näin, oli ravikin rauhallisempaa, sekä liitovaihe näkyi selvemmin. Lopuksi harjoittelimme kahdeksikolla siirtymisiä ravista laukkaan. Usein Farrah kiihdytti nostoissa "kiitoraviin", mutta en antanut nostaa laukkaa ennen kuin hevonen on hallinnassa. Pian tamma tajusi mistä oli kyse ja nostot sujuivat hienosti.


14.09.2015, Kouluvalmennus, Helppo A, Pinja_K
Odottelin, että ratsukko saapuisi maneesiin ja kertasin päässäni valmennuksen kulkua. Pian uljas tamma ratsastajineen tuli maneesiin ja ohjasin Shannonin heti kävelemään alkukäyntejä. He eivät kuitenkaan kauaa aloitelleet vaan käskin heidät heti töihin. Shannon otti ohjat ja alkoi tehdä omatoimisesti pysähdyksiä ja peruutuksia. Pian he siirtyivätkin kevyeeseen raviin. He alkoivat alkulämmittelyksi tekemään pohkeenväistöä. Farrah liikkui kauniisti ja sulavasti. Sitten Shannon sai luvan istua harjotusraviin ja unohtaa pohkeenväistön. Sitten he alkoivat tehdä pitkille sivuille avotaivutusta. Tämän ratsukko kuitenkin taitoi niin hyvin, että annoin heille luvan ottaa välikäynnit.

Välikäyntien jälkeen tehtävä oli seuraavanlainen. Käynnissä lyhyt sivu, voltti pitkänsivun alkuun ja laukannnosto käynnistä. Laukataan pitkäsivu ja toinen luhyt sivu sitten kokorataleikkaa. Laukanvaihto mieluiten laukassa. Laukanvaihto tuotti pieniä ongelmia, mutta muuten tehtävä sujui ohejiden mukaan. Tämän jälkeen määräsin laukanvaihtojen harjoittelua. He laukkasivat kahdeksikkoa ja vaihtoivat laukkaa suunnan vaihduttua. Aika alkoi käydä vähiin ja ratsukko ravaili kevyessä ravissa vielä paljon ympyröitä. Sitten siirryttiin loppukäynteihin.

No evaluations.


The Legacy

I'timad Zuleika MJA
2016 Straight Egyptian Arabian Mare sired by BT Zuebh al Muqtadir (Cabhira Bint Sinan VI), owned by Majorithy Arabians
© Majorithy Arabians 2008-2018, alkuperäinen ulkoasu © M Layouts, ulkoasun kuvat Al Shuail Arabians, ZAD Global & Pexels.com
Tämä on virtuaalitalli  |  This is a Sim Game Stable
Majorithy Arabians