Majorithy Arabians

24.05.2019 Viime päivityksestä onkin näköjään hieman aikaa, mutta aktiivisena tässä ollaan oltu vaikkakin tämän vuoden varsat ovat myöhässä SAI:n hevosten sivuongelmien vuoksi. Toivottavasti saadaan varsat kuitenkin vielä tämän vuoden puolella maailmaan... Lue lisää

Majorithy Arabiansin 10 -vuotiseen historiaan on mahtunut paljon kaikenlaista ja hevosia on tullut ja mennyt. Muutama tallin hevosista on ehtinyt jo eläkkeelle saakka ja päässyt näyttämään arvonsa myöskin laatuarvosteluissa. Lue lisää tallin historiasta

This horse has passed away

Farid Amal al Rayad ++++/


2009 Black Straight Egyptian Stallion, 155cm
Born 13.09.2009, ✝ 15.08.2019 at the age of 31 years, VH06-003-8948
Breeder al Rayad Stud
Owned by Shannon. (VRL-05645), Majorithy Arabians
Retired from 3rd Level Dressage, Vaativa B

AHAC points 2.142, Legion of Supreme Excellence
ASDA points 230, Champion
All-Sim Evaluation Bronze Premium
RHLA Quality 60,556 %
RMP 3 Star Prospect 1008p.
VFA 2nd Prize 72p.

YLA1 palkittu syyskuun 2018 tilaisuudessa pistein 35 - 28,5 - 17 - 17 - 4 = 101,5p.
KRJ-III palkittu marraskuun 2018 tilaisuudessa pistein 7,5 + 41 + 0,5 + 20 + 15 = 84p.
KTK-II kantakirjattu joulukuun 2018 tilaisuudessa pistein 18 + 18 + 18 + 17 = 71p.
VIR MVA Ch -arvonimi myönnetty 02.07.2019

"Yönmusta hevonen singahtaa täysin varoittamatta ohitsesi harja hulmuten kun kävelet pitkin tallin hiekkatietä. Otat vaistomaisesti
nopean harppauksen sivuun ja seuraat hevosen menoa, kun se vetää lennokasta pukkilaukkaa kohti tarhoja, riimunnaru tuulessa heiluen.
-Autatko ottamaan sen kiinni?, huutaa hengästyneen naisen ääni selkäsi takaa. Eihän sinulla ole kiirettä minnekään, joten päätät auttaa. Ori kuitenkin
pysähtyy tekemään tuttavuutta tarhassa ulkoilevien tammojen kanssa eikä ole huomaavinaankaan lähestyviä ihmisiä. Hevonen antaa
ottaa itsensä helposti kiinni ja nainen esittelee orin Faridiksi. -Tällä vanhalla herralla riittää kyllä edelleen temppuja, nainen naureskelee.
-Yleensä se kävelee taluttaessa nätisti, mutta ilmeisesti meidän kävelyreittimme ei ollut tällä kertaa tarpeeksi mielenkiintoinen,
nainen vihjailee tammojen suuntaan. Silität orin kiiltävänmustaa silkkistä kaulaa ja toteat tämän olleen melkoinen ensivaikutelma."


History

Farid on Majorithyn ensimmäisiä ulkopuolisia kasvatteja sekä ensimmäinen ja valitettasti varmaankin myöskin ainoa al Rayadin kasvatti tallissamme. Olin haaveillut upeasta al Rayadilaisesta siitä hetkestä lähtien kun törmäsin talliin ensimmäistä kertaa, mutta koskaan ei ollut tielleni osunut sitä oikeaa. Eräänä syyskuisena päivänä tiedustelin Hayfa bint Abd-al-Kadarilta, josko heillä sattuisi olemaan myytäviä varsoja. Sain ilokseni kuulla, että jonkin ajan päästä olisi tulossa suuri kasvattimyynti. Heti kun kuulin varsojen tulleen myyntiin, nappasin matkalaukkuni ja nousin koneeseen. Olin innoissani ja olinkin sanonut Elisabethille että ainakin yksi hevonen tulee kotiin.

En ollut aiemmin vieraillut al Rayadissa, mutta ihastuin paikkaan välittömästi. Puitteet olivat mahtavat ja hevoset upeita. En kuitenkaan malttanut jäädä ihastelemaan maisemia, vaan lähdin kohti tallirakennusta, jossa olimme Hayfan kanssa sopineet tapaavamme. Hayfa esitteli minulle yhdeksän varsaa, enkä ole koskaan aiemmin nähnyt niin montaa upeaa varsaa samassa paikassa. Harmikseni yksi varsoista johon ihastuin, oli jo varattu, mutta kun näin Faridin, olin täysin myyty. Varsa oli kiiltävän musta ja sillä oli maailman lumoavimmat silmät. Tutkin orivarsan papereita hetkisen ja huomasin, että orin suku oli mahtava arabihevoskasvatustamme ajatellen. Pikkuhiljaa aloin huomata, että en voinut jättää näin hienoa hevosta ostamatta. Niimpä kaupat lyötiin lukkoon ja Farid muutti Majorithyyn.


About

Farid on osoittautunut erittäin upeaksi hevoseksi enkä olisi voinut enempää toivoakaan. Farid rakastaa kaikkia ihmisiä ja lähtisi varmasti kenen tahansa mukaan. Se onkin helppo hoidettava ja ori rakastaa olla huomion keskipisteenä. Faridilla ei tunnu olevan huonoja päiviä lainkaan, se ei ole koskaan luiminut tai näyttänyt hampaitaan. Toisinaan se on kuitenkin hyvin keppostelevalla päällä ja saattaa nykiä takista tai heitellä harjoja korista purujen sekaan. Ihan tyypilliseksi oriksi ei tätä herraa voi ehkä sanoa.

Farid hurmaa jokaisen upealla ulkonäöllään ja liikkeillään. Ratsastettaessa ori kulkee ja toimii kuin unelma, oli laji melkein sitten mikä tahansa, rohkeutta ja yritystä löytyy. Ori nauttii hyppäämisestä ja on kerran hypännyt tarhan aika korkean aidan yli - varmaankin ihan hyppäämisen ilosta, sillä ennen kuin kukaan ehti ottaa sitä kiinni, se hyppäsi itse takaisin tarhaansa. Orilla on hyvä hyppytekniikka ja hypyt ovat tarkkoja, mutta vaikka Farid omaa yleensä erittäin hyvän keskittymiskyvyn, niin esteillä ori kuumuu aivan älyttömästi eikä se vain pysy hallinnassa. Joinakin päivinä vedettiin hirmuista pukkilaukkaa ympäri kenttää. Tästä syystä kilpaileminen onkin jäänyt ennekuin se ehti alkaakaan.

Kouluradalla ori taas on tarkkaavainen ja rauhoittuu kuuntelemaan ratsastajaansa. Farid on notkea ja pehmeäliikkeinen sekä oppii todella nopeasti. Arabiksi Faridilla on myös hyvät hermot, eikä se säiky aivan pienistä. Ori on melko maastovarma niin kauan, kun mitään esteitä ei ole näkyvissä. Kisapaikoilla ori on melko rauhallinen ja saattaa välillä vislailla tammoille kaula kaarella. Se ei välitä melusta eikä kiireisistä ihmisistä, onhan tuota tähän ikään jo tullut nähtyä vaikka ja mitä.

Muuten melkein täydellisellä hevosella on myös huonot puolensa. Orin käytös on joinakin päivinä melko levotonta, välillä se on hirveä häseltäjä ja se tykkää karkailla. Fiksuna se on opetellut avaamaan karsinan oven ja ei ole varmasti viimeinen kerta kun joku joutuu jälleen hakemaan sen takaisin tammojen luota. Suitsittaessa ori jaksaa heitellä päätään raivostuttavuuteen saakka. Farid kuitenkin uskoo, kun sitä käsketään lopettamaan, eikä tutun ihmisen kanssa välttämättä edes enää yritä temppujaan. Muutoin kaikenlainen homma onnistuu tämän pojan kanssa. Ori ei ole milläänsäkään trailerista, kengittäjästä tai eläinlääkäristäkään. Farid alkaa olla jo iäkäs pappa, joten varmaan sille on jotain järkeäkin jo iskostunut pääkoppaan - mitä sitä turhia murehtimaan. Jostain selvittämättömästä syystä ori ei kuitenkaan oikein tykkää lapsista ja se selvästi hieman hermoilee niiden lähellä. Eipä meillä onneksi juuri lapsia vierailekaan. Farid on yksinkertaisesti hellyydenkipeä mamman kullannuppu ja upea harrastuskaveri. Melkoisen täydellinen ori minusta.


Pedigree

Al Amal++
1998 grey straight egyptian, ISG Untitled
Safeen *Ibn Safinaz
Abitibi Madeena
MB Masail Dalul
Amal El Nile
VIR MVA Ch Imperial al Baliha
2003 bay straight egyptian, VH14-003-0224
Farid Nile Moon Anaza el Farid
GA Moon Tajhalima
Imperial bint Madori Imperial Madori
Alidarra


Faridin isä oli upea ulkomaalainen 1998 syntynyt kimo, 152-senttinen egyptinarabiori Al Amal. Omistajansa ylpeys keräsi uransa aikana AHACista pisteet arvonimeen Legion of Merit ja kilpaili menestyksekkäästi myös kouluratsastuksen puolella. Valitettavasti kipakkaluonteinen ori kuoli nuorena tapaturmaisesti, eikä se ehtinyt saavuttaa isompia titteleitä. Al Amal jätti jälkeensä 7 jälkeläistä, vaikkakaan viimeisintä eli Faridia, ole sivuille merkittykään.

Isänisä Safeen oli tulinen pieni kimo ori, Egyptiläisen huippusiittolan ylpeys ja kovanluokan kouluratsu. Vain 146-senttinen Safeen niitti mainetta niin näyttelykehissä kuin ratsunakin ja jo alle 4-vuotiaana sen nimi oli tuttu ympäri Egyptiä. Komea kimo oli luonteeltaan melkoisen äkkipikainen ja jopa vaikeahko. Oriin ratsastajat olivat kuitenkin huippuosaajia ja Safeenista kuoriutui yllättävän hyvähermoinen ratsu. Se nappaili sijoituksia niin koulussa kuin matalilla esteilläkin ja jollain konstilla onnistui voittamaan paljon itseäänkin suurempia hyppääjiä. Ori astui elämänsä aikana vain kaksi tammaa, joten linja on harvinainen. Safeen kuoli vanhuuteen omalla laitumellaan ollessaan liki 30-vuotias.

Isänisänisä *Ibn Safinaz oli mustanruunikko kiiltäväharjainen egyptinarabiori. Orin alkuperästä tai kasvattajasta ei ole varmuutta, mutta tuittupäinen ja kuuma Ibn Safinaz ei juurikaan kisannut elämänsä aikana ollessaan hyvin hankala käsitellä, joten sillä ratsasti vain sen omistaja joka tunsi orin kuin omat taskunsa. Huikean sukunsaja uskomattoman näyttelymenestyksensä vuoksi ori oli kuitenkin tallin suosituimpia siitosoreja ja yleensä varsat eivät perineet isänsä hankalaa luonnetta, toisin kuin taas orin upea rakenne periytyi hyvinkin vahvasti. Isänisänemä Abitibi Madeena oli erittäin hyväluonteinen mustankimo 145-senttinen koulutamma, joka osallistui elämänsä aikana vain muutamiin kisoihin loukkaannuttuaan tapaturmaisesti 8-vuotiaana. Joustavaliikkeinen notkea tamma askelsi itselleen mukavan määrän sijoituksia helpoissa koululuokissa. Tamma parani kuitenkin hyvin ja se pääsi viettämään leppoisia "eläkepäiviä" siitostamman roolissa saaden 4 varsaa. Kaunokainen periytti jälkeläisilleen kilttiä ja rauhallista luonnettaan ja kaikista sen varsoista tulikin melko hyvähermoisia kisaratsuja. Orivarsa Safeen taisi periä suurimman osan luonteestaan isältään, sillä siinä ei ollut merkkiäkään emänsä rauhallisuudesta.

Faridin isänemä MB Masail oli herkkäluontoinen, mutta kiltti tamma. 149-senttinen ruunikko aloitti ja lopetti kilpauransa hyvin nuorena uskomattomalla menestyksellä. Tamman nimi keikkui useimmiten kärkikolmikossa ja omistajat päättivät lopettaa huipulla. Masail vietti leppoisaa siitostamman elämää ja sai 3 varsaa, joista Al Amal oli menestyksekkäin. Masail jouduttiin lopettamaan ähkyn vuoksi 20-vuotiaana.

Isänemänisä Dalul on musta egyptintuonti ja sukunsa vuoksi melkein kisaamaton ori päätyikin jalostusorin hommiin jo 5-vuotiaana voitettuaan arabianhevosten maailmanvoittaja-näyttelyn. Isokokoinen ori pääsi myös kantakirjaan ja siitä tehtiin jopa lehtijuttukin sen ollessa yksi aikansa menestyksekkämpiä näyttelyhevosia. Dalul oli erittäin tyypillinen arabi, herkkä, luonteikas ja tulinen. Huippuori siitti peräti 17 jälkeläistä, joista yksikään ei jäänyt vaille näyttelymenestystä. Suurinosa myös kilpaili hyvinkin menestyksekkäästi mm. matkaratsastuksessa. Ori elelee edelleen samalla tallilla ja on ikäänsä nähden oikein hyvässä kunnossa, vuosia on kertynyt nimittäin jo reilut 31 vuotta. Isänemänemä Amal El Nilen elämä jäi valitettavan lyhyeksi. Musta 151-senttinen tamma oli menestynyt hyvin kouluratsastuksessa ja näyttelykehissä ja sen omistaja oli päättänyt astuttaa sen nuorena upealla kiiltävänmustalla Dalulilla. Tamma kuitenkin myytiin sen ollessa tiineenä ja vain hetki varsan syntymän jälkeen se menehtyi massiivisen verenvuodon seurauksena.

Emä Imperial al Baliha oli kuvankaunis al Rayadin maahantuonti. Ruunikko 147-senttinen tamma asui elämänsä Spartassa keräten pokaaleja näyttelyistä saavuttaen VIR MVA Ch -arvonimen ja ktk-kelpoisuuden. Tammmaa ei kuitenkaan kantakirjattu eikä se ehtinyt juurikaan kisaamaan toimiessaan lähinnä siitostammana. Baliha sai yhteensä 7 jälkeläistä Faridin ollessa niistä sen viimeinen ja tamma kuoli vanhuuteen omassa karsinassaan ollessaan 28-vuotias.

Emänisä Farid Nile Moon oli tummanruunikko 157-senttinen egyptinarabiori. Orilla oli pitkä ja menestyksekäs kilpailu-ura vaativissa koululuokissa ja palkintoja kerääntyi yksi jos toinenkin. Komea ori keräsi mainetta myös näyttelykehissä tehden siitä yhden aikansa suosituimmista jalostushevosista. Farid Nile Moon jätti jälkeensä 11 varsaa, jotka myytiin hyvään hintaan ympäri maailmaa isänsä maineen saattelemana. Ori jouduttiin valitettavasti lopettamaan 16-vuotiaana onnettomuudessa pahasti murtuneen lonkan vuoksi.

Emänisänisä Anaza el Faridista ei ole kovinkaan paljon tietoa. Egyptistä hyvin nuorena Puolaan myyty mustanruunikko orivarsa ehti kuitenkin lyhyen kilpauransa aikana saavuttaa useita voittoja koulu- ja matkaratsastuksessa. Kestäväjalkainen ja nopea juoksija jätti jälkeensä 5 varsaa, joista sen poika Farid Nile Moonista tuli tunnetuin ja erittäin suosittu jalostusori. Musta emänisänemä GA Moon Tajhalima eli koko nuoruutensa kiertolaisena. Hevoshuutokaupoissa elämäänsä viettänyt Tajhalima oli kiltti, mutta jostain syystä se ei ollut ollut kenenkään mieleen. Hieman hassurakenteinen tamma ei ollut koskaan ollut mikään näyttelytähti. 6-vuotiaana se alkoi kiinnostaa erästä sheikkiä, jonka mukaan hienosukuinen tamma lähtikin. Hitaasti kehittynyt tamma saikin nyt kehuja näyttelyissä ja myöhemmin se kisasi hienolla menestyksellä muutamassakin lajissa. Tamma ehti saada 2 jälkeläistä ja leppoisat eläkepäivät ennen kuin se nukkui rauhallisesti pois omalla laitumellaan.

Faridin emänemä Imperial bint Madori oli kaunis musta 146-senttinen tamma. Braziliasta tuotu hienosukuinen tamma oli erittäin herkkä ja omapäinen rouva. Koko elämänsä muille tiuskittuaan Mai oli myös menestynyt komeasti näyttelykehssä kahmien palkintoja toisensa jälkeen. Kisakentille saakka tämä musta ei koskaan päässyt hankalan luonteensa vuoksi. Mai astutettiin kuitenkin kolme kertaa ja tuloksena oli neljä varsaa, harvinaiset kaksosoripojat. Hyväluonteisen orin kanssa yhdistettynä varsoista kuoriutui tiukkahermoisia ja taitavia kisaratsuja. Tamma kuoli vatsalaukun ongelmien vuoksi 17-vuotiaana.

Emänemänisä Imperial Madori astui nuorena vain yhden tamman, sillä siitä ei pitänyt tulla jalostusoria tai muutakaan menestyjää vaikka sen suku olikin aika vaikuttava. Madori kisasi muutaman vuoden vaihtelevalla menestyksellä esteillä, mutta se jouduttiin kuitenkin lopettamaan loukattuaan pahasti etujalkansa kaaduttuaan korkealla okserilla. Tammavarsa Imperial bint Madori jäi orin ainoaksi jälkeläiseksi. Kimo 150-senttinen emänemänemä Alidarra syntyi Brasilialaiselle laukkatallille ja kisasi 2-vuotiskautensa vaihtelevin tuloksin. Tamma vaihtoi omistajaa huutokaupan kautta ja se uudelleenkoulutettiin kenttäratsuksi, missä se oli enemmän kuin kotonaan ja nappasipa se muutamia hyviä sijoituksiakin. Alidarralla teetettiin 5 jälkeläistä, jotka ovat kilpailleet mm. esteillä ja kenttäratsastuksessa. Tamma lopetettiin 26-vuotiaana vanhuuden vaivojen tähden.


Gallery


   Photos © Arabians LTD & Khalid al NajdiNJ
09.11.2018 Majorithy Arabians, tuom. Jannica, irtoSERT
21.11.2018 Half Moon, tuom. Mia Maria, BIS3, MVA-SERT
24.04.2019 Majorithy Arabians, tuom. Sorel, irtoSERT
08.05.2019 Majorithy Arabians, tuom. Jannica, irtoSERT
15.06.2019 Huvitus, tuom. Sorel, BIS5, MVA-SERT


VSN
08.11.2018 Adina, tuom. Milja H, Arabiorit, RCH

KRJ, Sijoituksia 42, joista voittoja 13
22.12.2017 Vindhani, Helppo A, 1/8
30.12.2017 Vindhani, Vaativa B, 1/2
02.01.2018 Leijonalaakso, Helppo A, 1/40
02.01.2018 Mitar Warmbloods, Helppo B, 5/30
04.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 3/30
05.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 1/30
09.01.2018 Kisakeskus Jelly, Vaativa B, 3/15
09.01.2018 Priton Budyonnys, Vaativa B, 1/40
09.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 2/30
09.01.2018 Priton Budyonnys, Vaativa B, 6/30
09.01.2018 Priton Budyonnys, Vaativa B, 5/40
09.01.2018 Priton Budyonnys, Vaativa B, 4/40
09.01.2018 Priton Budyonnys, Vaativa B, 1/40
12.01.2018 Team J&K, Vaativa B, 6/40
15.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 1/30
17.01.2018 Vähäpelto, Helppo A, 5/30
18.01.2018 Team J&K, Vaativa B, 2/40
20.01.2018 Team J&K, Vaativa B, 2/30
21.01.2018 Roscoff, Helppo A, 4/50
24.01.2018 Supernatural, Vaativa B, 1/50
24.01.2018 Kontolan ratsutalli, Vaativa B, 3/13

27.01.2018 Ardeal, Vaativa B, 3/11
03.02.2018 Teilikorpi, Vaativa B, 1/40
03.02.2018 Teilikorpi, Vaativa B, 1/40
04.02.2018 Mörkövaara, Helppo A, 3/30
05.02.2018 Runoratsut, Vaativa B, 2/40
07.02.2018 Runoratsut, Vaativa B, 1/40
07.02.2018 Mörkövaara, Helppo A, 4/30
09.02.2018 Mörkövaara, Helppo A, 2/30
08.02.2018 Mörkövaara, Helppo A, 3/30
11.02.2018 Koistila, Helppo B, 2/30
12.02.2018 Mörkövaara, Helppo A, 3/30
12.02.2018 Ratsutalli Lilja, Vaativa B, 2/30
13.02.2018 Stratocaster, Vaativa B, 2/40
13.02.2018 Koistila, Helppo B, 3/30
14.02.2018 Ratsutalli Lilja, Vaativa B, 4/30
15.02.2018 Ratsutalli Lilja, Vaativa B, 1/30
16.02.2018 Härdelli, Helppo B, 1/30
17.02.2018 Härdelli, Helppo B, 5/30
17.02.2018 Mörkövaara, Helppo A, 4/30
19.02.2018 Koistila, Helppo B, 2/30
25.10.2018 KRJ Champions, 1.päivä, KN Special, 5/80

Greatest Achievements
Wintzenheim International, Best Classic Head Prime Time Stallion
Region 4 Championships, Best Seventeen Year Old Stallion
Voghera, Best Seventeen Year Old Stallion
Abu Dhabi, Best Seventeen Year Old Stallion
Egyptian Event USA, Best Ten Year Old Stallion
German Elite Cup, Best Nine Year Old Stallion
Dutch National Championships, Best Eight Year Old Stallion
European Championships Verona, Best Eight Year Old Stallion
European Championships Verona, Best Senior Stallion


AHAC Championships 2017-2019
AHAC, CH, 2018 AHAC Brussels Arabian Trophy, Third Level Dressage Test II
AHAC, CH, 2018 AHAC Emerald Trophy, Sporthorse Prime Time Stallions In-Hand
AHAC, CH, 2018 AHAC Menton International, Second Level Dressage Test III
AHAC, CH, 2018 AHAC Wels International, Sporthorse Prime Time Stallions In-Hand
AHAC, CH, 2018 AHAC Region 4 Championships, Seventeen Year Old Stallions
AHAC, CH, 2018 AHAC Region 3 Championships, Open Dressage Hack Prime Time Horse
AHAC, CH, 2018 AHAC United Arab Emirates Nationals, Sporthorse Prime Time Stallions In-Hand
AHAC, CH, 2018 AHAC Voghera, Seventeen Year Old Stallions
AHAC, CH, 2018 AHAC Al Khalediah Arabian Horse Festival, First Level Dressage Test III
AHAC, CH, 2018 AHAC Wintzenheim International, Open Dressage Hack Prime Time Horse
AHAC, CH, 2018 AHAC Wintzenheim International, Sporthorse Prime Time Stallions In-Hand
AHAC, CH, 2018 AHAC Abu Dhabi, Seventeen Year Old Stallions
AHAC, CH, 2017 AHAC Dutch National Championships, First Level Dressage Test III
AHAC, CH, 2017 AHAC Norwegian National Championships, Open Dressage Seat Equitation Prime Time Horse
AHAC, Ch, AHAC Egyptian Event USA, Ten Year Old Stallions
AHAC, Ch, AHAC German Elite Cup, Nine Year Old Stallions
AHAC, Ch, Dutch National Championships, Eight Year Old Stallions
AHAC, Ch, European Championships Verona, Eight Year Old Stallions
AHAC, Ch, European Championships Verona, Senior Stallion

06.11.2009, Päiväkirjamerkintä, Ireth
Hartaasti odotettu varsa saapui tänään al Rayad Studista. Se oli vieroitettu viikko sitten ja oli nyt valmis muuttamaan omaan kotiinsa. Vieroitus oli kuulemma sujunut hyvin ja varsa oli sopeutunut muiden ikäistensä joukkoon nopeasti. Nyt hintelä yönmusta nuorukainen näytti kuitenkin hyvin eksyneeltä: se katseli ympärilleen ja hirnahteli kimeästi. Muutama hevonen vastasikin varsan huuteluun, mutta tätä se näytti lähinnä säikähtävän. Rauhoittelin varsaa ja lähdin viemään sitä tallia kohti. Kaunisliikkeinen orivarsa tanssahteli ympärilläni, korvat liikkuivat jokaiseen mahdolliseen suuntaan ja sieraimet värisivät. Katselin tätä näkyä hymyillen, sillä tiesin, että varsasta tulisi mitä hienoin kilparatsu vielä jonain päivänä. Vielä siihen olisi matkaa, mutta jonain päivänä pikimusta ori vielä tunnettaisiin kilparatojen kuninkaana. Intoni päästä kouluttamaan nuorukaista vain kasvoi, kun tutustuin siihen lisää, sillä se vaikutti hyväluonteiselta ja vireältä hevosenalulta. Tuntui siltä kuin koko hevoselämäni olisi kulminoitunut tähän pitkäjalkaiseen ja suurikorvaiseen varsaan – tätä olin odottanut.


05.05.2010, Päiväkirjamerkintä, omistaja
Aikuinen ihminenkin voi olla yhtä lapsellisen viattomasti innoissaan kuin pikkulapsi karkkikaupassa. Minä nimittäin olin. Pikimusta Farid oli muuttanut meille vain muutama kuukausi sitten ja olin haljeta onnesta ensimmäisen Rayadilaisemme vuoksi. Pitkäaikainen haaveeni oli toteutunut! Ajatukseni pyörivät orin ympärillä jatkuvasti ja kuljin karsinan ohi vähän väliä tarkistaakseni, etten ollut nähnyt unta. Hölmöä.

Minun oli tarkoitus opettaa oria kävelemään riimussa, sillä varsa oli erittäin energinen ja villi tapaus. Talutettaessa Farid ei niin millään malttaisi kävellä, vaan se sinkoilee ympäriinsä ja yrittää leikkiä kanssani. Suloista nyt, mutta en ehkä halua muutaman vuoden päästä yrittää pidellä monisataa kiloista aikuista oria sen sinkoillessa. Muutaman kerran jälkeen aloin nähdä jo pienen pieniä tuloksia. Varsa alkoi ymmärtää mikä homman nimi on ja huomasin myös, että se kuunteli minua tarkasti. Kuukauden harjoittelun jälkeen Farid lopetti temppuilunsa heti kun vain pyysin, kyllä siitä tulee oikein kelpo kansalainen.


22.06.2011, Päiväkirjamerkintä, Ireth
Harjoittelimme Faridin kanssa näyttelyesiintymistä tänään, ja uskon että meillä molemmilla oli hauskaa. Ori terästäytyi heti kun astuin sen karsinaan näyttelyriimu käsissäni ja pian sainkin taluttaa intoa puhkuvan orin kentälle. Se steppaili pitkähkön narun päässä häntä korkealla ja esitteli lennokasta liikehdintäänsä. Aloitimmekin treenit ravin tarkastelulla. Olin pyytänyt hyvän ystäväni mukaan katsomaan menoa ja heti ensimmäiseksi hän kommentoi, että juoksin aivan liian hitaasti. Näytti kuulemma siltä, että Farid vain laahustaa mukana. Tästä sisuuntuneena lisäsin juoksuvauhtia ja toden totta: Farid alkoi liikkua upeasti! Ori ravasi vierelläni pitkällä, kevyellä askeleella kantaen itsensä ryhdikkäästi.

Parin kierroksen jälkeen aloin toppuutella hevosen menoa ja hidastimme kävelyvauhtiin. Tässäkin sain kuitenkin marssia varsin tarmokkaasti, että musta orini oli parhaimmillaan. Lopuksi keskityimme seisotukseen. Sainkin jäädä yllättävän kauas hevosen turvasta, että se seisoi ryhdikkäästi. Liian lähellä seistessäni se vain hamuili taskujani, mutta kun otin askeleen taaksepäin, se alkoi taas keskittyä olennaiseen. Kiitin Faridia hyvistä treeneistä ja silitin sen kaulaa. Annoin sen lopuksi ravailla kentällä vapaasti, enkä voinut olla ihastelematta orin liikkeitä.


12.02.2012, Kouluvalmennus, Helppo A, Katja
Komea arabi liikkui pehmeästi maneesin hiekkapohjaisella kentällä, kun saavuin sinne. Aloitimme valmennuksen jatkamalla lämmittelyä, jonka olit itse jo aiemmin aloittanut. Sait koota oria vielä hieman enemmän, jonka jälkeen teitte erikokoisia voltteja sekä pysähdyksiä. Farid kuunteli hienosti apujasi ja sait orin taipumaan hyvin molempiin suuntiin. Pysähdykset olivat rauhallisia ja pehmeitä, saitte kaiken näyttämään jo näin aluksi helpolta.

Jatkoitte etenemistä kevyessä ravissa, ravailitte lähinnä suoralla uralla tehden kuitenkin silloin tällöin voltteja. Siirsit Faridin hetkeksi takaisin käyntiin ja teitte muutamia pohkeenväistöjä. Aluksi ori koitti hieman pinnata väistöistä, etenemällä vinosti ilman että astui ristiin. Huomautettuani asiasta sinulle korjasit orin asetuksen oikeaksi ja saitkin sen väistämään todella nätisti loppuun asti. Teitte väistöjä vielä molempiin suuntiin käynnissä, jonka jälkeen siirsit Faridin raviin. Ravissa teitte vielä väistöt molempiin suuntiin. Näistä en löytänyt suurempia huomauttelemisen aiheita, hevosen asetusta lukuun ottamatta.

Seuraavaksi pääsitte laukkailemaan kahdeksikkoa, ilman laukanvaihtoja. Tarkoituksena oli siis tehdä muutamia vastalaukkaharjoituksia. Farid nosti pehmeästi laukan ja aloititte kahdeksikon tekemisen, sait molemmilla ympyröillä orin hyvin asetettua ja saitte tehtyä toisen ympyrän oikeaoppisesti vastalaukassa. Saatte olla todella tyytyväisiä, Farid on upea ratsu ja tulee varmasti menestymään myöhemmin.


30.07.2014, Kouluvalmennus, Helppo A, WW
Farid ja Shannon sopivat toisilleen kuin nakutettu. Ori totteli Shannonin pienintäkin painonsiirtoa moitteetomasti. Komia ori oli täytyy tähän väliin sanoa! Otimme radaksi HELPPO A:0 2009:n, jota lähdimem työstämään. Ratsukko sai mennä ensin radan itsenäisesti, jonka jälkeen kommentoisin mahdollisia virheliikkeitä. Ratsukko meni melko tyylipuhtaan radan, mutta suorat linjat tuppasit menemään kiemuroiksi. Kehotin pitämään paremman tuen pohkeilla ja istumaan molemmilla istuinluilla, Farid kun vaikutti olevan herkkä avuille. Laukanvaihdoissa tuli pieniä ravirikkeitä, mutta näitä korjattiin eikä lopputunnista virheitä ollut melkein ollenkaan.


10.09.2014, Päiväkirjamerkintä, VeeraR
Tänään olin saanut tehtäväkseni juoksuttaa Faridin, upean mustan orin, joka odottikin karsinassaan levottomana. Farid seurasi tarkkana tallikäytävän tapahtumia ja näytti innostuvan suuresti, kun tajusi, että sekin pääsee tekemään jotain. Aluksi otin orin käytävälle harjattavaksi. Orin tumma karva lähes kiilsi jo valmiiksi, joten minun ei tarvinnut kuin hieman puruja ja pölyjä pyyhkiä pois - ja toki tarkistaa kaviot.Olin jo valmiiksi hakenut orin suitset ja joustochambonit odottamaan käytävälle, koska en uskalla jättää vieraita hevosia lainkaan vartioimatta. Farid yritti viedä suitsiessa minua ihan täysillä nostelemalla päätään, mutta pian se taipui kohtaloonsa ja saimme pujoteltua suitset paikoilleen. Tämän jälkeen asettelin jo chamboneita paikoilleen. Itseasiassa joustochambon oli ehkä väärä termi tälle hieman joustavalle paksun narun kaltaiselle härpäkkeelle, mutta näin se minulle esiteltiin. Laitoin toisen pään kiinni kuolainrenkaaseen, kainalon ali, selän yli, toisen kainalon ali ja kiinni toiseen kuolainrenkaaseen. Näin ori ei juoksisi pää pystyssä ihan omia menojaan. Jätin vielä narut pisimmille säädöille ja katsoisin kentällä, että miten ori kulkee.

Kentällä taluttelin Faridia kumpaankin suuntaan muutaman kierroksen, että se kerkeisi nähdä kaikki kentän ympärillä vaanivat möröt. Tämän jälkeen pyysin orin ympyrälle ja ori ei malttanutkaan enää käynnissä pysyä. Ori ravailikin suurimmat pöllövirrat jo itsekseen häseltäessään pois ja sen jälkeen pyysin oria hidastamaan sen verran, että sain säädettyä chambonin oikealle kireydelle. Tämän jälkeen juoksutin oria kumpaankin suuntaan ravissa, että laukassa niin, että vaadin sitä keskittymään siihen mitä tekee ja että askellajit olivat puhtaat ja hyvät. Ori oli melko hikinen tämän n. puolen tunnin juoksutuksen jälkeen ja tallissa hieman kävimmekin yhdessä pesulla.


02.10.2014, Kouluvalmennus, Helppo A, Sara
Farid käveli uraa pitkin Shannon selässään. Sen pitkä siro kaula oli siistillä kaarella. Shannon ohjasi sen joka sivulla voltille ja otti välillä pysähdyksiä. Varmistelimme että Faridin jarrut olivat paikalla. Se kulki erittäin reippaasti ja Shannon sai pidättää sitä melko paljon. Ravissa he menivät ympyrällä. Farid yritti aika paljon tunkea uralle mutta Shannon käytti ulkopohjettaan hyvin. -Kokoa sitä hieman, ohjeistin. Shannon teki työtä käskettyä. He ottivat kahdeksikkoa ravissa ja tekivät käynti-ravisiirtymisiä.

Farid oli kuuliainen, mutta sillä on melko pitkät askeleet. Välillä se kokosi itsensä todella hyvin ja välillä se vain lönkötteli. Laukassa ori kulki reippaasti ja hyvässä peräänannossa. Se kuumui ehkä hieman mutta hidasti kyllä kuuliaisesti. Shannon työskenteli orin kanssa hyvin. He tekivät ravissa kiemurauria ja voltteja. Kaikki sujui hyvin. Samassa ulkoa kuului kolahdus ja Farid lähti kiitolaukkaan. - Älä kisko ohjista kokoajan vaan pidätä, päästä, pidätä... jne.. Selostin. Ori rauhoittui ja pääsimme jatkamaan. Loppuverryttelyksi teimme pohkeenväistöjä molempiin suuntiin ravissa ja käynnissä.


16.03.2015, Kouluvalmennus, Vaativa B, WW
Alku ei vaikuttanut kovin lupaavalta kun Farid saapui stepaten maneesiin, ja kaiken lisäksi se tuli sisään pohkeenväistöllä. Emme kävelleet kovin kauan, sillä Farid näytti juuri siltä, kuin räjähtäisi hetkenä minä hyvänsä. Kun ori pääsi työn touhuun, meno muuttui täysin. Vielä äsken hurjasti tanssahdellut hurja ori oli nyt kuuliaisen näköinen, erittäin hyvin itsensä kantava ja pää kauniisti kaarella kulkeva koulumestari. Yllätyin miten helposti sait haastavan hevosen kulkemaan niin kuuliaisesti ja näyttävästi. Ravitehtävinä tein teille ensin pääty-ympyrän kokoista kahdeksikkoa, ns. voltinvaihtoa. Sait Faridin taipumaan hienosti oikealle, mutta vasempaan suuntaan se oli vielä jäykkä. Kahdeksikkoharjoitus teki kuitenkin tehtävänsä ja vähensi jäykkyyttä vasempaan. Laukassa teimme suurta kahdeksikkoa jossa Farid tuli taipua molempiin suuntiin ja vaihtaa pyynnöstäsi laukka. Tämä tehtävä oli selvästi aivan liian helppo, joten vaihdoin hieman haastavampaan. Sulkutaivutukset laukassa tuntuivat sopivan vaikeilta, vaikka Farid suorittikin ne hienosti.


27.05.2015, Kouluvalmennus, Vaativa B, Ireth
Faridilla oli vauhti päällä ensimetreistä alkaen. Valmennus ei ollut kunnolla alkanutkaan, kun jo totesin, että tänään varmaan nähtäisiin hienoa lisäyksiä. Hyvin ori kuitenkin malttoi kuunnella ratsastajaansa ja lähti hienosti hakeutumaan peräänantoon. Ori kantoi itseään erinomaisesti koko ajan ja tehtävät, jotka keskittyivät keskiaskellajeihin ja lisäyksiin, onnistuivat erinomaisesti. Ainoastaan lisätty laukka tuotti siinä mielessä ongelmia, Farid alkoi kuumua hieman. Ratsastaja kuitenkin hallitsi tilanteen ja ori palasi ruotuun. Hyvin sujunut valmennus, ratsukko on selvästi varsin osaava.


10.09.2016, Kouluvalmennus, Vaativa B, SissiP
Ratsukko hölkkäili jo kentällä, kun kaarsin pihaan tai niin heidän piti tehdä, mutta jostain syystä se ei oikein luonnistunut. Farid tikutti ja oli hyvin kiireinen eikä malttanut oikeastaan yhtään asettua saati taipua. Aloitimme työskentelyn ihan perussiirtymisillä, vaikka ori onkin osaava, niin joskus asiat on vain pilkottava yksinkertaisempaan muotoon. Siirtymisten välissä teimme voltteja ja aloimme pikkuhiljaa tekemään myös siirtymisiä askellajien sisälle. Tavoitellen mahdollisimman selkeitä, mutta rentoja siirtymisä ja vapaita liikkeitä.

Laukkatyöskentelyssä teimme sulkutaivutuksia ja paljon nostoja. Otimme nostoja niin käynnistä kuin ravista, sekä myös peruutuksesta. Farid vaati laukassa hyvin tarkat avut ja vahvaa pohkeella ratsastamista. Kuitenkin kun ratsastaja antoi orin vaatiman tuen, niin se kulki mallikkaasti ja todella tasaisesti. Erityisesti kehuja ori sai hyvin koottavasta laukasta ja elastisesta ravista. Ravin ja käynnin kokoamiseen kannattaa vielä kiinnittää huomiota, ettei liike kuole kokoamisen yhteydessä.


17.11.2016, Kouluvalmennus, Vaativa B, Ireth
Farid oli rennolla tuulella ja alkuverryttelyssä se ravasi pitkällä, letkeällä askeleella. Valmennuksen aiheena oli tänään sulkutaivutus, joten ratsukko sai aluksi tehdä paljon eri kokoisia voltteja ja ympyröitä, kehotin ratsastajaa asettamaan oria sisään ja ulos sekä ottamaan sopivissa tilanteissa myös pätkiä pohkeenväistöä. Arabi taisikin aavistaa tehtävien sisältöä, sillä kun ensimmäinen tehtävä alkoi - sulkutaivutus keskiympyrällä – se lähti toteuttamaan ratsastajan pyyntöä välittömästi, todella kevyillä ja huomaamattomilla avuilla. Tämän jälkeen tehtävä jatkui ravissa pitkälle sivulle, eikä sulkutaivutus tuottanut siinäkään ongelmia. Farid esitti hyvää, tahdikasta ravia läpi koko suorituksen, eikä siinä ollut mitään moitittavaa. Laukassa tahdin kanssa sai työskennellä hieman enemmän, mutta suurempia haasteita ei siinäkään vaiheessa tullut. Valmennus olikin hyvä lopetella erinomaisesti onnistuneeseen suoritukseen. Farid sai paljon kehuja sekä minulta että ratsastajaltaan, sillä se suoriutui koko pitkän valmennuksen ajan valtavan hienosti.


28.02.2017, Päiväkirjamerkintä, omistaja
Ihana vapaapäivä, eikä mitään velvollisuuksia! Elisabeth oli luvannut muiden kanssa hoitaa tallihommat tänään, joten päätin lähteä ratsastamaan pitkästä aikaa oikein ajan kanssa. Yöllä oli satanut ja ilma oli pilvinen. Kutsuin tallikoirat matkaani ja hain Faridin tarhasta. Orilla oli selkeästi menohaluja, vaikka se oli jo koko aamun pinkonut pukkilaukkaa tarhassaan kun olin kurkannut sen tekemisiä aina välillä ikkunastani. Tallilla oli hiljaista. Harjattuani ja varustettuani orin kävelytin sen tallipihalle, koiratkin olivat innoissaan sillä ne eivät ensikertaa olleet mukanamme. Meillä oli tapana käydä juoksemassa maastossa tällaisina päivinä ja niin myös tänään. Ohut pilviverho alkoi väistyä juuri sopivasti ja auringonsäteet lämmittivät ihanasti hieman kohmeisia jäseniäni.

Nousin Faridin selkään ja suuntasin kohti maastoa koirat kannoillani. Alkukäyntien aikana ori oli todella levoton eikä oikein malttanut kävellä - kyllähän se varmasti tiesi millä asialla sitä taas oltiin. Sain kuitenkin pidettyä orin ja katselin kun koirat tutkivat polun viereisiä pusikoita ja hätistelivät pikkulintuja lentoon. Lyhensin hieman jalustimiani ja keräsin ohjat. Mutkan takaa avautuvan pitkän suoran alkaessa annoin orille luvan mennä ja Farid pinkaisikin voimakkaasti laukkaan. Vauhti tuntui ihanalta ja ori tuntui olevan jälleen elementissään. Ehkä meidän olisi pitänyt harkita laukkahevosen uraa, naurahdin mielessäni. Koirat jäivät kauas taaksemme ja spurtin jälkeen hidastin vauhtia, jotta ne saisivat meidät kiinni. Toisella suoralla otimme vielä toisen laukkapätkän, jonka jälkeen kävelimme loppumatkan nautiskellen auringonpaisteesta, joka kimalteli kauniisti lehtien oksilla olevista sadepisaroista.


15.06.2017, Päiväkirjamerkintä, sarqquu
Olin ottanut keikkatyön Majorithyssä, johon sisältyi hevosten hoitamista ja siivoilua. Hoitovuorossa olikin Farid, jonka ratsastaja tahtoisi olevan jo valmis vartin päästä. Taluttelin orin tarhasta tallin käytävälle ja hain sen hoitopakin. Farid ei niin piitannut hoitamisestani ja nakkelikin päätänsä hermostuneena. Yritin siinä sitten samalla tyynytellä oria, kun hoidin sitä valmiiksi. Kaviot nousivat nätisti orin hermostuneisuudesta huolimatta, vaikka meinasikin ettei itse niitä jaksa kovin kannatellakkaan.Varustaminen oli koitunut monen herkkähermoisen kohtaloksi aiemin Faridin kanssa, mutta nyt poika ei tiennyt kenen tädin kanssa on tekemisissä. Ori kokeili parhaansa mukaan käytävällä pyöriä, mutta antoikin periksi piakkoin koska väistely ei johtanut mihinkään. Nakkasin varusteet orin selkään ja tarkistin vielä jokaisen remmin ennenkuin talutin oria kohti kentälle. Siellä luovutin sitten Faridin ratsastajansa hoiviin ja jatkoin kohti seuraavaa hommaa.


23.06.2018, Päiväkirjamerkintä, omistaja
Faridista on tullut vuosien saatossa hienoakin hienompi ori ja minulle erityisen tärkeä. Se onkin keräillyt kaikennäköistä pientä palkintoriviinsä. Isommat tavoitteet ovat vielä edessäpäin, mutta toivottavasti näiden avulla pääsemme niitä lähemmäs. Ori on kilpaillut muiden tavoin ulkomaisessa AHACissa 1.476 pisteen verran ansaiten Legion of Masters -arvonimen. Ainakaan vielä orille ei ole myönnetty Breeder's Sweepstaken Nominated Stallion -titteliä, mitä olen kovasti odottanut. All-Sim Evaluationissa Farid sai Bronze Premium -palkinnon. Virtuaalisten Ratsuhevosten Laatuarvostelussa ori nappasi Quality -palkinnon prosentein 60,556%, sekä nyt syksyllä avatussa Rate My Pony -arvostelussa ori arvioitiin 2 Star Prospectiksi pistein 1008. Jossain vaiheessa toivoisin pääsevämme kantakirjaan sekä yleislaatu- ja koululaatuarvosteluihin.

Virtuaalihevosten Fiilisarvostelussa 05.10.2018 VFA2- palkinto pistein 72
Tuomarin kommentit:
- Elegantti, huomiota herättävä hevonen kauniilla kuvilla ja pitkällä historialla.
- Upea hevonen, jonka kuvat ovat laadultaan omissa sfääreissä. Aktiivisuutta monessa muodossa, eihän tätä voi kuin ihailla!


The Legacy
In'am Farrah MJA Bint Madihah al Rayydan Raheem Ikram al Rayydan KH Farida Sawsan
2014 Straight Egyptian Arabian Mare out of MJA Rhana Jasima (Naheeb Ali), owned by Majorithy Arabians 2015 Straight Egyptian Arabian Mare out of Ghanaa abn el Maya (Gaya el Hamnah), owned by Majorithy Arabians 2017 Straight Egyptian Arabian Stallion out of Fer Emira (Kronos Fer Fer), owned by Escapisme 2017 Straight Egyptian Arabian Mare out of Elgwir Tasmin (Tahir al Sayyid), owned by Kultahuisku

Faraj Amir al Rayydan Farida al Rayydan Dubia d'Grand Falinah al Braqa
2018 Straight Egyptian Arabian Stallion out of KH Falima Madinah (Fakhir), owned by Majorithy Arabians 2018 Straight Egyptian Arabian Mare out of Zardust al Braqa (Bahadur al-Malik Ra), owned by al-Zaman Arabians 2018 Trakehner Mare out of Chelmsford Dorley (Thoreau), owned by Krooknäs 2019 Straight Egyptian Mare out of Zahwah Hadia al Najya (Ata' al Rahman), owned by El Braqa

Yhteystiedot

Shannon. VRL-05645, email

Tekijänoikeudet

Tämä on virtuaalitalli, mikään sivuilla ei ole todellista eikä kuvissa olevilla hevosilla ole mitään tekemistä tämän sivun kanssa. This is a sim game stable and nothing here is real or related to the horses in the pictures.

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus Shannon.
Kuvat © Pexels.com, Butler Farms & Om El Arab

Suosittelemme

Bellimo Arabians
Islanninhevostalli Trottúr
Kultahuisku
al Najya
Walia Arabians
al Qismat Arabians
Maghara Arabians
Blackthorn Hills Farm
Southern Oak Equine
Galal Arabians
Dahabu Arabians
Starfire Estate
Majorithy Arabians